Formule 1: GP Mexico live op tv en livestream

Formule 1: GP Mexico live op tv en livestream De Formule 1 Grand Prix van Mexico wordt jaarlijks verreden op het 'Autodromo Hermanos Ricardo y Pedro Rodriguez'. Dit circuit bevindt zich in Mexico-Stad. De Grand Prix van Mexico wordt wereldwijd live op tv uitgezonden. Ook kan men deze Mexicaanse autorace online via een livestream bekijken. Hoe is de geschiedenis van de Mexicaanse Grand Prix verlopen? Op welke tv-zenders kan men deze Formule 1-race live bekijken en waar vindt men een livestream? Hoe ziet het programma van de GP Mexico eruit?

Geschiedenis: GP van Mexico

In 1962 werd er voor het eerst een GP van Mexico gehouden. Die eerste editie telde nog niet officieel mee voor het WK Formule 1. In 1963 telde deze race wel mee voor dat wereldkampioenschap. Van 1962 tot en met 1970 werd er elk jaar een Grand Prix van Mexico gehouden. Hierna werd deze race enige jaren niet meer georganiseerd. In 1986 keerde de Mexicaanse race terug op de kalender. Vervolgens werd de race tot en met 1992 weer elk jaar verreden. Daarna verdween de wedstrijd echter wederom voor vele jaren van de kalender.

In de tussentijd waren er wel diverse malen sterke geruchten dat het Formule 1-circus terug zou keren naar Mexico. In 2006 verkondigde Bernie Ecclestone dat de race in 2009 weer op de kalender zou staan. Dat gebeurde uiteindelijk echter niet. In de aanloop naar het seizoen 2014 stond de Formule 1 Grand Prix van Mexico op de voorlopige kalender, maar wederom ging de race uiteindelijk niet door. In 2015 werd de GP van Mexico eindelijk weer echt verreden.

Erelijst GP van Mexico

Hoe ziet anno 2021 de erelijst van de Grand Prix van Mexico eruit? De succesvolste coureur uit de historie van deze Mexicaanse autorace is Jim Clark (1962, 1963 en 1967). Hij pakte drie keer de eindzege. Drie coureurs slaagden erin om deze wedstrijd twee keer te winnen: de Brit Nigel Mansell (1987 en 1992), de Nederlander Max Verstappen (2017 en 2018) en de Brit Lewis Hamilton (2016 en 2019).

Circuit

Het circuit bevindt zich in Mexico-Stad. Het werd aangelegd in een sportpark, dat men gebouwd had op de bodem van een drooggevallen meer. Opvallend aan de locatie is, dat het op meer dan 2000 meter boven de zeespiegel ligt. Het circuit heeft anno 2019 een lengte van 4,438 kilometer en telt 14 bochten.

In de jaren zestig heette deze racebaan het 'Magdalena Mixhuca Circuit'. Later heeft men deze baan echter een nieuwe naam gegeven: Autodromo Hermanos Ricardo y Pedro Rodriguez. Dit is een eerbetoon aan de Mexicaanse broers Ricardo en Pedro Rodriguez, die beiden furore maakten als autocoureurs. Ricardo Rodriguez overleed in 1962 tijdens de trainingen voor de eerste Grand Prix van Mexico.

Mexico-Stad

Deze stad werd gesticht in 1521. De Spanjaarden bouwden hem op de ruïnes van Tenochtitlan, de voormalige hoofdstad van de Azteken. Mexico-Stad was eeuwenlang de hoofdstad van de kolonie Nieuw-Spanje. Sinds 1821 is het de hoofdstad van het onafhankelijke Mexico. De plaats telt anno 2019 officieel circa 9 miljoen inwoners. In de gehele agglomeratie van Mexico-Stad (inclusief dus de voorsteden) wonen echter circa 20 miljoen mensen. De officiële Spaanse naam van deze hoofdstad is Ciudad de México. Internationaal gebruikt men echter meestal de Engelse naam: Mexico City.

Corona: geen GP in 2020, wel Formule 1 GP Mexico 2021

De Mexicaanse Formule 1 Grand Prix ging in 2020 vanwege het coronavirus niet door. In 2021 saat de Mexicaanse Formule 1-race wel weer op de kalender. In principe wordt deze race in 2022 en 2023 ook weer verreden.

Programma Formule 1 GP Mexico: hoe laat?

Hoe laat beginnen de trainingen, de kwalificatie en de race? In het onderstaande schema is het tijdsverschil tussen Nederland en Mexico verrekend. Dit zijn dus de tijden voor de kijkers die in Nederland op tv en per livestream deze Formule 1 Grand Prix volgen.

Tijdschema F1 Grand Prix Mexico

 • Vrijdag: 17u00-18u30 1e vrije training
 • Vrijdag: 21u00-22u30 2e vrije training
 • Zaterdag: 17u00-18u00 3e vrije training
 • Zaterdag: 20u00-21u00 Kwalificatie
 • Zondag: 20u10 Start van de race

Live op tv: Formule 1 GP Mexico

Live op tv bij Ziggo Sport

De F1 Grand Prix van Mexico wordt in Nederland live op tv uitgezonden door Ziggo Sport. Bij hen zijn de drie vrije trainingen, de kwalificatie en de race live te zien. Ook zenden zij op vrijdagavond de talkshow 'Formule 1 café' uit.

Uitzendschema: GP Mexico bij Ziggo Sport (tv en livestream)

 • Vrijdag, 1e vrije training: om 16u55 op Ziggo Sport en livestream
 • Vrijdag, 2e vrije training: om 20u55 op Ziggo Sport en livestream
 • Vrijdag, talkshow Formule 1 Café: 22u30 op Ziggo Sport en livestream
 • Zaterdag, 3e vrije training: om 16u55 op Ziggo Sport en livestream
 • Zaterdag, kwalificatie GP Mexico om 19u15 op Ziggo Sport en livestream
 • Zondag, voorbeschouwing op de race om 19u00 op Ziggo Sport en livestream
 • Zondag, start van de race om 20u10 op Ziggo Sport en livestream

Formule 1 live op tv bij Telenet Play Sports

In Vlaanderen is deze Mexicaanse Formule 1 Grand Prix live op tv te zien bij Telenet Play Sports. Dit is een abonneezender. Bij hen zijn de kwalificatie en race van de Formule 1 GP Mexico live te zien. De vrije trainingen bij de Formule 1 GP Mexico worden door hen niet live uitgezonden.

Live op tv bij RTL Deutschland?

In Duitsland werd jarelang de GP Mexico live uitgezonden door RTL Deutschland. Bij de edities van deze Formule 1-race in 2021, 2022 en 2023 hebben zij helaas niet meer de uitzendrechten. De Mexicaanse Formule 1-race wordt in 2021, maar ook in 2022 en eveneens in 2023 live uitgezonden door Sky Deutschland. Op Telenet Play Sports en Sky Deutschland zijn de vrije trainingen niet live te zien, maar wel de kwalificatie en de race. De Formule 1-uitzendingen van RTL Deutschland waren populair in Nederland en België. Aan mensen die geen abonnement hebben op Ziggo of Play Sports bood RTL Deutschland namelijk toch de mogelijkheid om 'gratis' live de race en de kwalificatie te bekijken. Helaas geldt dat niet voor Sky Deutschland.

Sporza samenvatting Formule 1

Het Vlaamse Sporza (VRT) heeft bij deze Formule 1-wedstrijd niet de rechten om een live tv-uitzending en een gratis livestream aan te bieden (zoals zij wel bij de GP van België hebben). Wel zenden zij op de zondagavond op tv een uitgebreide samenvatting van deze F1-race uit.

Livestream F1 Grand Prix Mexico

Livestream Formule 1 bij Ziggo Sport Totaal

In Nederland wordt de Formule 1 GP Mexico per livestream uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Hun officiële livestream van de Mexicaanse GP is tijdens dat Grand Prix-weekend te vinden op de Ziggo Sport Totaal Go App. Op die app vindt men diverse live-kanalen tijdens deze Grand Prix. Behalve de reguliere live-beelden van de tv-utizending, kan men ook live 'on board' meekijken en kan men eveneens via een kanaal de live timing volgen. Men dient wel een abonnement op de app te hebben om al die kanalen per livestream tijdens deze Mexicaanse Formule 1-race te kunnen bekijken.

Livestream Formule 1 bij Go App

Ook kan men deze Mexicaanse Grand Prix live via een stream bekijken op de reguliere Go App (online tv). Men kan hierop per livestream tv kijken. Zo kan men hierop dus de live tv-uitzendingen van het kanaal Ziggo Sport 14 bekijken. Dit is een dienst voor klanten van Ziggo. Het zit standaard in hun pakket voor digitale tv. Zij hoeven niets bij te betalen. Voor hen is dit dus in de praktijk een 'gratis livestream' voor de F1 GP Mexico 2021 Die livestream is voor hen overigens niet alleen in Nederland te bekijken. Ze kunnen met die app in de hele EU per livestream naar tv kijken. De 'extra kanalen' die men op de Ziggo Sport Go App heeft, zijn bij deze 'gratis optie' voor de klanten van Ziggo echter niet automatisch beschikbaar. Men dient een aanvullend abonnement te hebben gekocht (of zo'n abonnement als 'gratis bonus' te kiezen bij een combinatie tussen abonnementen van Ziggo en Vodafone) om die extra kanalen van Ziggo Sport Totaal op die app per livestream te kunnen bekijken.

Livestream Formule 1 bij Play Sports (EU)

De GP Mexico wordt ook via de livestream uitgezonden door Play Sports. Op hun livestream ziet men bij de GP Brazilië de kwalificatie en de rac. De livestream van de kwalificatie begint op zaterdag om 19u45. De livestream van de race begint bij hen op zondag eveneens om 19u45. De vrije trainingen van deze F1 Grand Prix zijn niet op hun livestream te bekijken. Telenet Play Sports is een Vlaams bedrijf, maar hun livestream op de Play Sports Go App is te bekijken in de hele EU. Net als bij de Ziggo Sport Go App heeft men bij Play Sports ook diverse opties, zoals een livestream van de pitlane, 'on board'-beelden, enzovoort. Dit is net als die Ziggo Sport Go App dan ook niet een gratis livestream; men dient hierop een abonnement te hebben. Men kan een tv-abonnement bij hen kiezen, waaraan automatisch ook de optie is gekoppeld om hun uitzendingen per livestream te kunnen bekijken. Het is echter ook mogelijk om een puur digitaal abonnement te nemen, waarbij men hun uitzendingen dus niet op tv, maar alleen per livestream op de Play Sports Go App kan bekijken. Wie niet een vast abonnement bij hen wil hebben, kan kiezen voor een dagpas of een weekendpas, waarmee men dus één of twee dagen elke livestream van hen kan bekijken. Behalve Formule 1 zenden ze veel voetbal uit per livestream. Ook zenden zij per livestream veel veldrijden uit. Zo is bij hen de Superprestig Cyclocross per livestream te bekijken.

Livestream F1 Tv Pro

In zowel Nederland als België kan men de GP Mexico bekijken op een livestream van F1 Tv Pro. Men dient een betaald abonnement op die dienst te hebben om hierop per livestream naar de Mexicaanse Grand Prix te kunnen kijken. Het is echter anno 2021 (maar ook in 2022 en 2023) mogelijk om deze app te gebruiken indien men het koppelt aan een betaald abonnement van Ziggo Sport Totaal. Die livestream is zowel Engelastalig als Nederlandstalig beschikbaar. Als abonnee van die dienst kan men niet alleen per livestream naar zo'n race kijken, maar kan men ook oude GP's via een stream terugkijken.

Lees verder

© 2019 - 2021 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Formule 1: GP van Saoedi-Arabië, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Saoedi-Arabië, live op tv en livestreamDe Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Arabië wordt verreden op het Jeddah Street Circuit. Deze Formule 1-race in Saoedi-Ara…
Formule 1: GP van Canada, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Canada, live op tv en livestreamDe Formule 1 Grand Prix van Canada wordt jaarlijks verreden op het Circuit Gilles Villeneuve in Montreal. De Grote Prijs…
EK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamEK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamOp donderdag 17 juni 2021 speelt Oranje op het EK voetbal tegen Oostenrijk. Deze twee teams zitten in de openingsronde v…
Voetbal 2021: België-Wales, live op tv en livestreamVoetbal 2021: België-Wales, live op tv en livestreamDe nationale voetbalteams van België en Wales spelen in 2021 tegen elkaar in het kader van de kwalificatie voor het WK v…

Formule 1: GP van Rusland live op tv en livestreamFormule 1: GP van Rusland live op tv en livestreamDe Formule 1 Grand Prix van Rusland wordt verreden op het 'Sochi Autodrom'. De Grand Prix van Rusland is op diverse tv-z…
Formule 1: GP van Singapore live op tv en livestreamFormule 1: GP van Singapore live op tv en livestreamDe Formule 1 Grand Prix van Singapore wordt verreden op het 'Marina Bay Circuit Park'. Deze Aziatische autorace is werel…
Bronnen en referenties
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Autódromo_Hermanos_Rodríguez
 • https://www.gpupdate.net/nl/f1-gp-edities/3008/formule-1-grand-prix-van-mexico-2019/
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Grand_Prix_Formule_1_van_Mexico
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 12-12-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Racesport
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Schrijf mee!