Sportschool BigGym, vestigingen en openingstijden

Sportschool BigGym, vestigingen en openingstijden BigGym is de voordeligste sportschool van Nederland en een snel groeiende keten, met momenteel vijf vestigingen in Noord-Holland. Het is een High Quality sportschool met een low budget concept. Men betaalt alleen voor het sporten, Wil je gebruik maken van andere faciliteiten dan zal dit apart afgerekend worden. De sportschool geeft ook de mogelijkheid tot het meedoen aan een groot aantal groepslessen. Ook heeft BigGym een groepsles voor kinderen vanaf zeven tot dertien jaar. Alle groepslessen worden onder leiding van een instructeur gegeven. De vestigingen zijn zeven dagen per week geopend. Sporten bij BigGym mag al zonder begeleiding vanaf 14 jaar.

Hoofdstukken


Activiteiten

Bewegen is niet alleen goed voor het lichaam maar ook voor de hersenen en het geeft je ook een goed gevoel. Bij sportschool BigGym is het mogelijk om zelf naar eigen wensen te sporten. Men kan zelfstandig van alle apparatuur gebruik maken. Zo zijn er diverse Cardio apparaten zoals crosstrainers, loopbanden, stepapparaten, roeiapparaten en diverse soorten fietsapparatuur. Deze apparaten zijn voornamelijk bedoeld voor het verbeteren van de conditie. Voor het werken aan het postuur zijn er ook diverse apparaten beschikbaar. Ook voor krachtsporters is er een zo genaamde "krachthonk" met allerlei losse halters, dumbells en gewichten, voor beginners tot gevorderden. Ook zijn er personal coaches aanwezig waaraan men advies kan vragen. BigGym is de goedkoopste sportschool van Nederland, al vanaf 7,50 per maand sport je onbeperkt in de daluren. Dat is van maandag t/m vrijdag tussen 07.00 en 17.00 uur inchecken en onbeperkt sporten + het weekend van 08.30 tot 17.00 uur.

Groepslessen

Behalve in de vestiging in Heemskerk worden er bij alle andere vestigingen van BigGym groepslessen gegeven. Het geven van groepslessen gebeurt onder leiding van een instructeur. De volgende groepslessen worden er gegeven: spinning, zaktraining, bootcamp, step & shape, yoga, zumba, big pump (barbell class) en voor de kinderen kids camp.

Spinning

Bij spinning wordt er op een speciale hometrainer afwisselend staand en zittend gefietst. Ook wordt tijdens de training de weerstand van de hometrainer aangepast, van zwaar naar licht en bestaat de workout uit een zittend gedeelte ( vlakke weg) en een staand gedeelte ( sprint). Het is een conditietraining(hart, longen en bloedsomloop) waarbij voornamelijk de bil- been- en rugspieren worden gebruikt.

Zaktraining

Een zaktraining is eigenlijk een kickboks training naar in plaats van een sparringpartner bokst men tegen een bokszak. Bij deze workout wordt het hele lichaam getraind en verbeterd de conditie, kracht en lenigheid.

Bootcamp

Een bootcamp training is gebaseerd op de trainingsroutine van het Amerikaanse leger. Het is zowel een conditie- als een spierversterkende workout. Een workout bestaat o.a. uit snelle krachtoefeningen en krachtige snelheidsoefeningen. Het hele lichaam wordt getraind en de conditie.

Step & shape

Step & shape is een workout op lekkere muziek waarbij gebruik wordt gemaakt van een (vaak in hoogte verstelbaar)bankje. Het is voornamelijk goed voor de algehele conditie, coördinatie, lenigheid en calorieverbranding.

Yoga

De westerse vorm van yoga is niet statisch, maar inspannend voor het lichaam en ontspannend voor de geest. Het is goed voor lenigheid, gevoel voor evenwicht en uithoudingsvermogen.

Zumba

Zumba is een fitnessprogramma gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, het is te vergelijken met aerobics. De naam zumba komt uit het Colombiaans-Spaans waar het, snel bewegen en lol hebben, betekend. Het is een workout voor de conditie, lenigheid en coördinatie.

Big pump - barbell class

Barrbel class is een fitnessprogramma met gewichten op muziek. Het is goed voor de conditie (hart, longen en bloedsomloop) en kracht.

Kids camp
Een sportief uurtje voor kinderen van zeven tot dertien jaar. Hier kunnen kinderen zich uitleven op bijvoorbeeld de bokszak door trappen en slaan. Onder leiding van een instructeur worden er diverse sportieve activiteiten gedaan en kunnen ze hun energie kwijt. Van tikkertje tot buikspieroefeningen, een uur lang sportief bezig zijn.

Faciliteiten

Bij alle BigGym vestigingen is een bar/lounge gedeelte aanwezig. Ook is er een zonnebank en massagestoelen evenals douches. Aangezien BigGym werkt met het low budget principe betaalt men voor het sporten en zullen de andere faciliteiten apart in rekening worden gebracht als men hier gebruik van wenst te maken.

Vestigingen en adressen

BigGym Alkmaar
AdresKoedijkerstraat 9-C
Postcode1823 CR, Alkmaar
BigGym Den Helder
AdresAmbachtsweg 19-B
Postcode1785 AJ, Den Helder
BigGym Heemskerk
AdresVrijburglaan 3-A
Postcode1962 VA, Heemskerk
In Heemskerk geen groepslessen en kidscamp
BigGym Wormerveer
AdresAntillenstraat 1
Postcode1521 AT, Wormerveer
BigGym Zaandam
AdresHof van Zaenden 230-B
Postcode1508 XJ, Zaandam
BigGym Zaandam
AdresDs Martin Luther Kingweg 202
Postcode1508 XJ, Zaandam
BigGym Enschede
AdresSchuttersveld 1-2
Postcode7514 AC, Enschede
BigGym Groningen
AdresProtonstraat 26
Postcode 9743 AL, Groningen

Openingstijden

Alle vestigingen hebben dezelfde openingstijden.
DagenOpeningstijden
Maandag7.00 tot 22.00 uur
Dinsdag7.00 tot 22.00 uur
Woensdag7.00 tot 22.00 uur
Donderdag7.00 tot 22.00 uur
Vrijdag7.00 tot 22.00 uur
Zaterdag8.30 tot 17.00 uur
Zondag8.30 tot 17.00 uur

Openingstijden feestdagen

Met de feestdagen zijn er afwijkende openingstijden.
Feestdag Openingstijden
NieuwjaarsdagGesloten
1ste & 2de PaasdagGesloten
KoningsdagGesloten
HemelvaartsdagGesloten
1ste & 2de PinksterdagGesloten
KerstavondVanaf 17.00 uur gesloten
1ste & 2de KerstdagGesloten
OudjaarsavondVanaf 17.00 uur gesloten

Lees verder

© 2014 - 2024 Erik67, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sportschool in Rotterdam: Welke past het beste bij u?Sportschool in Rotterdam: Welke past het beste bij u?Welke Sportschool in Rotterdam is nu het meest geschikt voor het bereiken van uw persoonlijk fitnessdoelen? In Rotterdam…
Fitness thuis: oefeningen met lichaamsgewichtFitness thuis: oefeningen met lichaamsgewichtGeen tijd of geld voor fitness bij de sportschool? Het is helemaal niet nodig om naar de sportschool te gaan om er goed…
Fitness, de soorten en het resultaatWanneer een nieuw jaar van start gaat, grijpen veel mensen dit aan om hun leven te beteren. Afvallen, gezond eten en spo…
Sportschool: Health CitySportschool: Health CityVeel mensen houden hun conditie of gewicht op peil door te gaan sporten bij een sportschool. Een van de grotere ketens v…

Borst- en triceps training zonder gewichtenBorst- en triceps training zonder gewichtenIn het leven heeft men tegenwoordig steeds minder tijd over op een dag. Thuis trainen lijkt dan een betere en snellere o…
De PT Pyramide, om je kracht-uithoudingsvermogen te trainenDe PT Pyramide is een workout waarbij men kracht-uithoudingsvermogen traint. In deze workout zit een warming-up en een c…
Bronnen en referenties
  • http://www.biggym.nl/
Erik67 (88 artikelen)
Laatste update: 24-12-2015
Rubriek: Sport
Subrubriek: Sportieve activiteiten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.