InfoNu.nl > Sport > Tennis > Dynamic Tennis (v/h Dutch Tennis)

Dynamic Tennis (v/h Dutch Tennis)

Dynamic Tennis voor iedereen, man of vrouw, jong of oud, kortom voor iedereen. De inspanning en ontspanning verbonden aan het spelen van Dynamic Tennis zijn zelf te doseren. Iedereen die redelijk goed ter been is, kan Dynamic Tennis spelen. Het spel is niet blessuregevoelig.

Wat is Dynamic Tennis?

Dynamic Tennis is een racketsport die het midden houdt tussen lawntennis en tafeltennis, waarbij de voordelen van beide sporten zijn gecombineerd. Het spel is gemakkelijk aan te leren zonder langdurige oefening vooraf, zodat al vrij snel optimale speelvreugde aan het spel wordt beleefd. Het spel wordt gespeeld op een badmintonveld met een speciaal ontwikkelde softbal en een licht racket met korte greep en groot blad.

Meer informatie over Dynamic Tennis

Er zijn ondertussen vele sportverenigingen die Dynamic Tennis in hun sportprogramma hebben opgenomen, er is ook een landelijke Dynamic Tennis Bond die deze sport promoot en ondersteund, op hun website vind u vele aangesloten verenigingen.

Spelregels in het kort

Enkel- en dubbelspel worden gespeeld om twee gewonnen games, Een game gaat tot 21 punten, met een verschil van 2. Na 20-20 moet steeds om de beurt worden opgeslagen, voor die tijd wordt 5 x achtereen geserveerd. Bij de opslag moet de bal eerst in of net achter het eigen speelvak stuiten alvorens te slaan. Daarna 1x in het vak van de tegenpartij (diagonaal). Hierna kunt u kiezen: direct spelen (volley) of 1 x laten stuiten.

Punten

U krijgt een punt wanneer:
  • de tegenpartij de opslag verkeerd uitvoert
  • de bal in het net speelt
  • de bal buiten het veld speelt
  • de bal meer dan lx raakt
  • de bal tijdens het spelen met het lichaam raakt
  • de bal niet terugspeelt

De opslag (enkel-spel)

Opslag vanuit het rechter speelveld. Speler A serveert 5x, vervolgens speler B 5x. Daarna opslag vanaf het linker speelveld. Weer beide spelers 5x. Na het stuiten in het servicevak mag in elke richting worden teruggespeeld.

Uitvoering van de opslag

Beide voeten achter de achterlijn. De hand met de bal mag zich boven het speelveld bevinden. De service wordt uitgevoerd met een loodrechte neerwaartse beweging, waarbij het raakpunt van de bal niet hoger mag zijn dan nethoogte. Na het opstuiten de bal rechtstreeks over het net spelen. Als bij de service het net wordt geraakt, wordt opnieuw geserveerd, mits de uitvoeringverder correct was.

Het dubbelspel

De bovenstaande regels zijn ook van toepassing op het dubbelspel met uitzondering van het navolgende:
  • Bij het dubbelspel wordt tijdens de game steeds over dezelfde diagonaal geserveerd.
  • Het paar dat start met de service, bepaalt over welke diagonaal in die game gespeeld wordt
  • Iedere speler speelt om beurten
  • Na 5x serveren wisselt men van plaats op de speelhelft.

Meer informatie

Hieronder vind u enkele links naar websites van sport verenigingen welke Dynamic Tennis bieden en op de website van de Dynamic Tennis Bond vind u alle aangesloten verenigingen.

© 2008 - 2019 Oud-fit, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Olympische Spelen 2012 Londen: accommodaties en speelschemaOlympische Spelen 2012 Londen: accommodaties en speelschemaOlympische Spelen 2012 Londen: accommodaties en speelschema. De Olympische Spelen van 2012 zullen in Londen worden gehou…
Sportman en -vrouw van het jaar: erelijst België 1967-2017Jaar na jaar verkiezen de Belgische sportjournalisten de sportman en sportvrouw van het jaar, een prestigieuze titel die…
Tafeltennis: een sport voor iedereenTafeltennis is een sport voor jong en oud en is een leuke vrijetijdsbesteding. Het is voor velen gewoon maar een leuk ti…
Dynamic Positioning Operator (DPO)DPO, ofwel Dynamic Position Operator, dit beroep staat bekent als simpel een knop in drukken maar wat doet zo iemand nou…
Tennis, de geschiedenis van tennisTennis. Anno nu een sport voor iedereen, vroeger vooral bedoeld voor de elite. Over de oorsprong van de populaire sport.

Reageer op het artikel "Dynamic Tennis (v/h Dutch Tennis)"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Wil Erkelens, 02-03-2010 10:41 #1
Het lukt me niet om in de buurt van mijn woonplaats Rhoon (Albrandswaard) een adres te vinden waar ik kennis kan maken met dynamic tennis. Alleen in Barendrecht op de ochtend, maar aangezien mijn man en ik nog werken wordt dat moeilijk. Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen.

Infoteur: Oud-fit
Laatste update: 26-03-2008
Rubriek: Sport
Subrubriek: Tennis
Reacties: 1
Schrijf mee!