Tennisbaan huren in Amsterdam en omgeving

Tennisbaan huren in Amsterdam en omgeving Tennis is booming in de regio Amsterdam. Er zijn in Amsterdam en haar directe omgeving meer dan dertig tennisclubs. Bij de meeste van de clubs is het echter niet mogelijk om een tennisbaan te huren. Waar kun je anno 2020 in Amsterdam en omgeving een tennisbaan huren? Gelukkig zijn er goede opties beschikbaar waar je buiten en/of binnen een baan kunt huren. De prijzen, beschikbaarheid en ondergrond lopen uiteen. Ook zijn er een aantal openbare (gratis) banen in Amsterdam.

Bij welke tennisclubs kan ik een tennisbaan huren?

In Amsterdam zelf kan je terecht bij een beperkt aantal tennisclubs om een tennisbaan te huren. Buitenbanen kan je slechts bij vier clubs terecht, binnen zijn er meerdere opties. Mocht je binnen Amsterdam niks kunnen vinden, dan is er voldoende aanbod in de omgeving van Amsterdam voor de verhuur van banen. Ook hier kan je voornamelijk binnenbanen huren. Met de auto ben je binnen dertig minuten bij deze clubs. In Amsterdam heb je daarnaast meerdere openbare tennisbanen, waar iedereen gratis kan spelen.

Binnenbaan huren

Amsterdam

Amstelpark heeft veruit het meeste binnenbanen beschikbaar voor verhuur. Buitenveldert, Frans Otten Stadion en USC hebben vier tot acht banen beschikbaar. Daarnaast is er een aantal tennisclubs dat een klein aantal binnenbanen beschikbaar heeft. De prijzen en beschikbaarheid variëren sterk. Ook zijn er verschillen in de (kwaliteit van) de ondergrond. De meeste binnenbanen hebben een hardcourt ondergrond.

Naam tennisclub Adres # banen Uurtarief 2020 Soort baan Reserveren
AmstelparkKoenenkade 811
33 - 39
hardcourtonline
Frans Otten StadionIJsbaanpad 435 25 - 35hardcourtonline of
020 6628767
BuitenveldertVan der Boechorststraat 388 30 - 35hardcourtonline
USCRadioweg 804 28hardcourt020 5258932
SloterplasAugust Vermeylenstraat 503 25 - 30 hardcourtonline
Tie-BreakersValentijnkade 1323 25 - 27,50tapijt020 6683784
TV OsdorpHan Hollanderlaan 1ballonhal: 4 19,50 - 25,50gravel020-6117219

De prijzen per uur lopen uiteen omdat de aanbieders verschillende tarieven vragen voor bepaalde tijdstippen en dagen. Zo is het meestal duurder om doordeweeks van 18u-21u of in het weekend te spelen.

Omgeving Amsterdam

Heb je beschikking over een auto of vind je even fietsen niet erg? Dan kan je bij meerdere tennisclubs terecht in de omgeving van Amsterdam voor het huren van een tennisbaan binnen. De prijzen liggen over het algemeen iets lager dan in Amsterdam. De banen zijn vaker beschikbaar dan in Amsterdam.

Naam tennisclub Adres # banen Uurtarief 2020 Soort baan Reserveren
WildenhorstSloterweg 301, Badhoevedorp13 16 - 29,50tapijt020 6597307
Tennis de KegelBovenkerkerweg 81, Amstelveen10 19,50 - 26tapijt020 6432822
De Nieuwe BrugVijfhuizerdijk 204 A, Vijfhuizen5 25hardcourtonline

Buitenbaan huren

Het aanbod van tennisbanen buiten is beperkt. Bij veel clubs mogen alleen de leden op de banen spelen, waarbij soms een speelpartner geïntroduceerd mag worden. Het is mogelijk om zowel een hardcourt als een gravelbaan te huren. Alle banen zijn van voldoende kwaliteit en worden 's avonds verlicht.

Houd er rekening mee dat tijdens de voorjaarscompetitie minder banen beschikbaar zijn voor verhuur. In het weekend kan het in die periode lastig zijn om een baan te reserveren. Op dat moment zijn de binnenbanen juist weer eenvoudig te verkrijgen.

Naam tennisclub Adres # banen Uurtarief 2020 Soort baan Reserveren
AmstelparkKoenenkade 821 25 - 30gravelonline
BuitenveldertVan der Boechorststraat 3814 25gravelonline
USCRadioweg 804 19,50 - 24,50hardcourt020 5258932
TV RivierenbuurtKinderdijkstraat 314 16hardcourt020 6461515

Gratis (openbare) tennisbanen

In Amsterdam zijn er op meerdere plekken tennisbanen te vinden waar iedereen gratis kan spelen. Dit zijn hardcourt banen die niet of slecht worden onderhouden. De kwaliteit laat dan ook te wensen over. Ook heb je geen garantie dat je daadwerkelijk kan spelen, omdat de banen voor iedereen beschikbaar zijn. Op een aantal van deze banen worden 's avonds tennislessen gegeven. Bij de meeste banen is geen verlichting en kan je dus het beste overdag spelen. Ook zijn de voorzieningen bij deze banen beperkt. Zo zijn er geen kleedkamers of wc's. Maar je betaalt dan ook niks. Dit zijn een aantal goede opties:

Locatie Aantal banen Toelichting
Joost Banckersweg1Naast korfbal- en tennisvereniging Blauw-Wit
Rembrandpark1In de speeltuin, vlakbij het zwembad Mercator Plaza
Westerpark2Populaire tennisbanen. Je mag hier 30 min spelen en langer als er niemand op je wacht. Bij 'Big Ali' kan je rackets en ballen huren.
Oosterpark1Verlichting aanwezig
Speeltuin Sloten1
Gerbrandypark2
Oswaldstraat2Verlichting aanwezig

De Gemeente Amsterdam heeft een digitale kaart ontwikkeld waarop alle openbare tennisbanen in Amsterdam te vinden zijn.
© 2017 - 2024 Fprevue, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Baansoort bij tennisBaansoort bij tennisTennis wordt op vele ondergronden gespeeld! Welke baansoort moet je kiezen als je tennisbanen gaat aanleggen bij de tenn…
Campingbeoordeling Kop van Noord-HollandAl 8 jaren trekken wij elke zomer naar de kop van Noord-Holland voor onze vakantie. Menig camping hebben we al bezocht.…
Palmares en erelijst Steffi GrafSteffi Graf (geboren 14 juni 1969) is één van de grootste iconen uit de tennisgeschiedenis. Ze is de enige ter wereld di…
Tennisduo Paul Haarhuis en Jacco EltinghNatuurlijk hebben Tom Okker en Richard Krajicek jarenlang in de top 10 van de tennisrankings gestaan. En ook Betty Stöve…

Tennis: Roland Garros live op tv en livestreamTennis: Roland Garros live op tv en livestreamRoland Garros wordt jaarlijks in Parijs (Frankrijk) georganiseerd. Dit Grand Slam-toernooi wordt in Nederland en België…
De langste tenniswedstrijd ooit: een thriller van 3 dagenDe langste tenniswedstrijd ooit: een thriller van 3 dagenIn juni 2010 stonden de Amerikaan John Isner en de Fransman Nicolas Mahut tegenover elkaar in de eerste ronde van Wimble…
Bronnen en referenties
Fprevue (3 artikelen)
Laatste update: 15-11-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Tennis
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.