UFC 2020: Alistair Overeem-Walt Harris live tv en livestream

UFC 2020: Alistair Overeem-Walt Harris live tv en livestream Op zaterdag 11 april 2020 zou in Portland (Oregon, USA) het vechtsportgala UFC Fight Night 172 worden georganiseerd. De locatie van dit evenement zou het Moda Center zijn. Het hoofdgevecht van dit gala zou gaab tussen twee zwaargewichten: de Nederlander Alistair Overeem en de Amerikaan Walt Harris. Dit evenement is echter afgelast vanwege het coronavirus.

UFC en de coronacrisis

Vanwege het coronavirus gaan bijna lle sportevenementen in het voorjaar van 2020 niet door. De UFC was van plan om diverse Fight Nigths ondanks de coronacrisis wel door te laten gaan, doch op een andere locatie en zonder publiek. Uiteindelijk heeft de UFC toch besloten om de evenementen, waaronder Fight Night 172, af te lasten. Indien er bekend is of/wanneer er een nieuwe datum voor dit evenement komt, dan wordt die info hier gemeld.

Historie: UFC

UFC is een afkorting van Ultimate Fighting Championship. Deze organisatie bestaat sinds november 1993. Het oorspronkelijke concept van de UFC is bedacht door een directeur van een reclamebureau. Zijn idee was dat de UFC een kampioenschap zou worden, waarbij vechters uit verschillende vechtsporten het tegen elkaar op zouden nemen, om zo te bepalen wie de beste 'overall fighter' ter wereld zou zijn. De UFC was overigens beslist niet de eerste organisatie die met dit idee kwam. Daarvoor waren er al diverse organisaties die dergelijke 'freefights' organiseerden tussen vechters uit diverse vechtsportdisciplines. De UFC is op den duur echter wel overduidelijk de succesvolste organisatie geworden binnen deze wereld.

Regels: MMA

In de begintijd waren er nog weinig regels bij de wedstrijden van de UFC. In die periode werd deze vechtsport door de buitenwereld vaak 'kooivechten' genoemd. Op den duur is het steeds meer een reguliere sport geworden, waarbij regels van diverse vechtsporten worden gecombineerd. De officiële benaming van deze sport werd in de loop van de jaren '90 MMA (Mixed Martial Arts).

Fusies

Naast de UFC waren in de loop der jaren ook diverse andere grote organisaties actief binnen de wereld van de MMA. Sommige daarvan werden serieuze concurrenten van de UFC. Vooral de Japanse organisatie Pride leek enige jaren de UFC te gaan overschaduwen. Een tactiek die het kapitaalkrachtige UFC daarbij in de loop der jaren diverse malen heeft toegepast is, dat ze succesvolle andere MMA-organisaties opkochten. In 2007 kocht de UFC bijvoorbeeld de organisatie Pride, waarbij men onder meer de topvechters van die organisatie overnam. Zo groeide UFC op den duur uit tot de onbetwiste leidende organisatie binnen de MMA.

Programma UFC Fight Night 11 april 2020 in Portland

Op 11 april 2020 wordt UFC Fight Night 172 gehouden in Portland, Oregon (USA). De hoofdwedstrijd van dit evenement is Alistair Overeem-Walt Harris. Zodra de rest van het programma definitief bekend is, wordt het hier geplaatst.

Biografie Alistair Overeem

Alistair Overeem werd op 17 mei 1980 in Engeland geboren. Hij verhuisde op jonge leeftijd met zijn moeder en zijn broer Valentijn naar Nederland. Alistair Overeem begon als 15-jarige met vechtsport. Dit was het begin van een glorieuze carrière. Alistair Overeem werd wereldkampioen MMA (bij de bond Strikforce) en wereldkampioen kickboksen (bij K-1). In 2011 stapte Overeem over naar de bond UFC. In september 2016 streed Alistair Overeem in Cleveland (USA) tegen Stipe Miocic om het wereldkampioenschap MMA bij de UFC in het zwaargewicht (heavyweight). Alistair Overeem verloor deze wedstrijd door een knock-out in de eerste ronde. In de loop der jaren vocht Overeem 64 professionele MMA-partijen, waarvan hij er 45 won.

Alistair Overeem-Walt Harris

Geannuleerd gevecht van 7 december 2019

Oorspronkelijk zou Overeem het op 7 december 2019 in Washington opnemen tegen de Amerikaan Walt Harris. Door zeer treurige privéomstandigheden heeft Harris besloten om deze wedstrijd niet te vechten. (De stiefdochter van Harris werd vermist en bleek uiteindelijk te zijn vermoord.) De UFC zocht daarom een vervangende tegenstander voor Alistair Overeem. Dat werd uiteindelijk Rozenstruik. Overeem vocht lange tijd erg sterk en slim in de wedstrijd tegen Rozenstruik. In de slotfase slaagde Rozenstruik er tot verrassing van velen alsnog in om Alistair Overeem knock-out te slaan.

Statistieken Walt Harris

Walt Jermaine Harris werd op 10 juni 1983 geboren in Homewood, Alabama (USA). Sinds 2011 is Harris een professionele MMA-vechter. Hij vocht 21 profwedstrijden, waarvan hij er 13 won (allen via knock-out). Hij heeft een lengte van 196 centimeter en een 'reach' van 193 centimeter. Het wedstrijdgewicht van Walt Harris is doorgaans circa 117 kilogram.

UFC Fight Night met Overeem-Harris live op tv (11 april 2020)

Op welke zender live in Nederland? SBS9

De uitzendrechten van de UFC (live tv en livestream) zijn in Nederland anno 2020 in handen van Talpa (SBS Broadcasting).
Tot dit concern behoren onder meer de zenders Veronica, SBS6 en SBS9. Zij zenden dit gala van de UFC waarschijnlijk live uit op de zender SBS9.

Hoe laat?

Hoe laat begint de live tv-uitzending van de UFC Fight Night Portland? Zodra dat bekend is, wordt het hier gemeld.

UFC live in Nederland

Ook veel andere UFC-evenementen worden in Nederland live op televisie en via een gratis livestream uitgezonden. IN maart wordt wordt het gala 'UFC Washington: Ngannou-Rozenstruik' gehouden. Daarbij neemt de wereldster Ngannou het op tegen de Surinaamse 'Rising Star' Rozenstruik. Een ander groot evenement in het voorjaar van 2020 is het gala 'UFC 249: Khabib-Tony Ferguson'. De beide gala's zijn in Nederland op televisie te zien bij een zender van Talpa Broadcasting. Ook kan men beide gala's in Nederland via een legale, gratis livestream bekijken.

Vechtsport live op tv bij Talpa

Talpa heeft behalve de uitzendrechten van de UFC ook de uitzendrechten (live tv en livestream) van Glory Kickboxing. In februari 2020 zenden zij bijvoorbeeld het gala 'Glory 75 - Utrecht' uit op tv en online via een gratis livestream. Indien er een derde gevecht Rico Verhoeven-Badr Hari plaatsvindt in 2020, dan wordt dat ook door Talpa live uitgezonden op televisie en via een gratis stream. Er zijn ook plannen voor een gevecht Badr Hari-Patrice Quateron in 2020. Indien dat gevecht doorgaat, wordt dat ook door Talpa uitgezonden op televisie en via de livestream.

UFC Fight Night Portland live op tv in België: welke zender en hoe laat?

In België wordt het vechtsportgala 'UFC Fight Night 172', met als hoofdwedstrijd 'Overeem vs Harris', live op tv uitgezonden door Eleven Sports. Deze zender is te ontvangen door abonnees van Eleven Sports, maar ook door mensen met een abonnement op Telenet Play Sports.

Livestream Alistair Overeem-Walt Harris (UFC Fight Night 11 april 2020)

Gratis livestream UFC in Nederland

Het evenement UFC Fight Night 172 is op 11 april 2020 ook via een gratis livestream te bekijken. Met zo'n livestream kan men dit evenement op een computer of smartphone bekijken. De gratis livestream van dit evenement wordt voor kijkers in Nederland geproduceerd door Talpa. Op de gratis livestream is het gehele hoofdprogramma te zien, inclusief natuurlijk het gevecht tussen Alistair Overeem en Walt Harris. Deze gratis livestream van is geo-restricted. Voor kijkers vanuit andere landen dan Nederland is deze gratis livestream van dit vechtsportgala 'geo-blocked'.

Hoe laat begint de livestream?

Hoe laat begint de gratis livestream voor de Nederlandse kijkers van het hoofdprogramma? Zodra dat bekend is, wordt het hier gemeld.

Inloggen bij livestream van de UFC bij Talpa

De gratis livestream van de UFC is in de nacht van zaterdag 11 april op zondag 12 april 2020 te vinden op diverse website van het media-imperium Talpa. Zo kan men deze gratis livestream van dit vechtsportgala onder meer bekijken via de website van Veronica. Ook kan men op de site van Kijk een gratis livestream vinden van het evenement 'UFC Fight Night 172'. Om zo'n gratis livestream te gebruiken op een site van Talpa, dient men wel in te loggen op die site. Dit geldt zowel voor de stream bij Veronica als bij Kijk. Men kan bij zo'n gratis livestream inloggen met een account van Kijk. Indien men echter niet over zo'n account van Kijk beschikt, dan kan men ook inloggen bij zo'n livestream met een account van Facebook. Na afloop kan men op de site van Veronica ook per stream de gevechten terugkijken, waaronder natuurlijk ook de wedstrijd Overeem-Harris.

Livestream UFC Fight Night Portland via Go App (hele EU)

Men kan het hoofdprogramma van dit evenement ook via een livestream van de Go App (online tv) bekijken. Met die app kan men namelijk per livestream naar televisie kijken en kan men dus ook de live-uitzending van SBS9 van dit MMA-gala bekijken, inclusief natuurlijk het hoofdgevecht tussen Alistair Overeem en Walt Harris. Zo'n livestream op die app is in de hele Europese Unie te bekijken. De Go App is een product van Ziggo. Deze applicatie is automatisch beschikbaar voor iedereen met een abonnement op digitale tv bij Ziggo. Men kan hiermee niet alleen per livestream tv kijken. Men kan ook een week lang via een stream de live tv-uitzending van dit MMA-gala terugkijken.

Livestream via iTV-app

Voor klanten van interactieve tv KPN is het ook mogelijk om de titanenstrijd tussen Alistair Overeem en Walt Harris op 11 april 2020 te bekijken via een livestream op de iTV-app. Met die app kan men op een smartphone of tablet op die zaterdagavond immers per livestream naar de live-uitzending op de tv-zender SBS9 kijken.

Livestream UFC Fight Night Portland via Interactieve Tv

Als men als klant van KPN op een desktop computer of laptop per livestream naar de live tv-uitzending van dit vechtpsportgala wil kijken, dan kan men dat doen op hun site van 'Interactieve Tv'.

Livestream UFC Tv (beide voorprogramma's)

Het evenement 'UFC Fight Night'. wordt ook online via een livestream uitgezonden door UFC Tv. Deze internationale livestream was in het verleden bij grote evenementen van de UFC 'unavailable' voor Nederlandse kijkers omdat in die tijd FOX Sports voor Nederland de exclusieve uitzendrechten (live tv en livestream) had en dit daarom blokkeerde. Sinds Veronica de rechten heeft, is die service niet meer geheel 'unavailable'. Kijkers uit Nederland die een abonnement (Fight Pass) hebben op UFC Tv, kunnen bij dit gala de twee delen van het voorprogramma via een livestream bekijken. Het hoofdprogramma (met de wedstrijd van Alistair Overeem) kan men als abonnee niet automatisch per livestream bij hen bekijken. Dat is voor Nederlanders natuurlijk ook geen ramp, aangezien Talpa elders op het internet een geheel legale gratis livestream van dat hoofdprogramma voor kijkers in Nederland aanbiedt.

Livestream UFC Fight Night Portland bij Telenet Play Sports

Het is ook mogelijk om het hoofdprogramma van de Fight Night te bekijken via een livestream van Telenet Play Sports (inclusief het gevecht van Alistair Overeem). Bij hen kan men namelijk per livestream naar de live tv-uitzending van het Belgische Eleven Sports kijken. Voor tv-abonnees van Play Sports is het mogelijk om die livestream te bekijken op de site van die tv-aanbieder.

Livestream UFC Portland via Play Sports App (hele EU)

Het is echter ook mogelijk om het gevecht te bekijken met de Play Sports Go App. Dit is een mogelijkheid die men ook heeft als men geen tv-abonnement heeft op Telenet. Men kan bij hen dan een puur digitaal abonnement op die app nemen. Men kan ook een dagpas of weekendpas kopen, waarmee men een dag of weekend elke livestream van de zenders van Play Sports kan bekijken, plus drie zenders van Eleven Sports. Elke livestream op de Play Sports Go App is in de hele EU te bekijken.

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
UFC 2020: Rozenstruik-Ngannou, live op tv en livestreamUFC 2020: Rozenstruik-Ngannou, live op tv en livestreamOp zaterdag 28 maart 2020 zou in Columbus (Ohio, USA) het vechtsportgala UFC Fight Night 171 worden georganiseerd. Vanwe…
Kickboksen: Enfusion Live Eindhoven 2020 via een livestreamKickboksen: Enfusion Live Eindhoven 2020 via een livestreamIn Eindhoven vindt op zaterdag 29 februari 2020 een groot kickboksgala plaats. Op het programma van dit gala staat onder…
Formule 1: GP Vietnam 2020, live op tv en livestreamFormule 1: GP Vietnam 2020, live op tv en livestreamOp zondag 5 april 2020 wordt de Formule 1 Grand Prix van Vietnam verreden. Deze race wordt gehouden op het Hanoi Street…
EK voetbal 2021: 3e duel van Nederland, live tv & livestreamEK voetbal 2021: 3e duel van Nederland, live tv & livestreamHet is nog niet bekend wie de tegenstander van Oranje is bij haar derde poulewedstrijd op het EK van 2021. Die tegenstan…

Kickboksen: Glory 75 in Utrecht, live op tv en livestreamKickboksen: Glory 75 in Utrecht, live op tv en livestreamOp zaterdag 29 februari 2020 wordt het 75e kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit is de toonaangevende…
Kickboksen: Glory 56 - Denver, live op tv en livestreamKickboksen: Glory 56 - Denver, live op tv en livestreamDe Verenigde Staten is het land waar de meeste kickboksgala's van Glory Kickboxing worden georganiseerd. Op 10 augustus…
Bronnen en referenties
  • http://www.bbc.co.uk/bbcthree/item/86f00531-5bca-478b-957d-9b66ea04faf5
  • http://uk.ufc.com/fighter/conor-McGregor
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Floyd_Mayweather_Jr.
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Floyd_Mayweather_Jr._vs._Manny_Pacquiao
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Floyd_Mayweather_Sr.
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Conor_McGregor
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Roger_Mayweather
  • https://www.foxsports.nl/meer-sport/nieuws/artikel/1922451/live-fox-sports-mayweather-mcgregor#.
  • https://www.facebook.com/Eleven.Sports.Network.Belgium/

Reageer op het artikel "UFC 2020: Alistair Overeem-Walt Harris live tv en livestream"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Daniël Ungerer, 17-01-2020 17:08 #1
Mooi stukje! Ga zeker kijken.

Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: Maart 2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 9
Reacties: 1
Schrijf mee!