InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > UFC 246: Conor McGregor-Cowboy Cerrone live tv en livestream

UFC 246: Conor McGregor-Cowboy Cerrone live tv en livestream

UFC 246: Conor McGregor-Cowboy Cerrone live tv en livestream Op zaterdag 18 januari 2020 wordt in Las Vegas (USA) het vechtsportgala UFC 246 georganiseerd. De locatie van dit evenement is de T-Mobile Arena. Het hoofdgevecht van dit gala gaat tussen twee grote namen: Conor McGregor en 'Cowboy' Donald Cerrone. Het is een gevecht in de weltergewicht-divisie. Deze titanenstrijd wordt live op tv uitgezonden. Ook is het gevecht via een livestream op het internet te bekijken.

Historie: UFC

UFC is een afkorting van Ultimate Fighting Championship. Deze organisatie bestaat sinds november 1993. Het oorspronkelijke concept van de UFC is bedacht door een directeur van een reclamebureau. Zijn idee was dat de UFC een kampioenschap zou worden, waarbij vechters uit verschillende vechtsporten het tegen elkaar op zouden nemen, om zo te bepalen wie de beste 'overall fighter' ter wereld zou zijn. De UFC was overigens beslist niet de eerste organisatie die met dit idee kwam. Daarvoor waren er al diverse organisaties die dergelijke 'freefights' organiseerden tussen vechters uit diverse vechtsportdisciplines. De UFC is op den duur echter wel overduidelijk de succesvolste organisatie geworden binnen deze wereld.

Regels: MMA

In de begintijd waren er nog weinig regels bij de wedstrijden van de UFC. In die periode werd deze vechtsport door de buitenwereld vaak 'kooivechten' genoemd. Op den duur is het steeds meer een reguliere sport geworden, waarbij regels van diverse vechtsporten worden gecombineerd. De officiële benaming van deze sport werd in de loop van de jaren '90 MMA (Mixed Martial Arts).

Fusies

Naast de UFC waren in de loop der jaren ook diverse andere grote organisaties actief binnen de wereld van de MMA. Sommige daarvan werden serieuze concurrenten van de UFC. Vooral de Japanse organisatie Pride leek enige jaren de UFC te gaan overschaduwen. Een tactiek die het kapitaalkrachtige UFC daarbij in de loop der jaren diverse malen heeft toegepast is, dat ze succesvolle andere MMA-organisaties opkochten. In 2007 kocht de UFC bijvoorbeeld de organisatie Pride, waarbij men onder meer de topvechters van die organisatie overnam. Zo groeide UFC op den duur uit tot de onbetwiste leidende organisatie binnen de MMA.

Conor McGregor tegen 'Cowboy' Donald Cerrone

Biografie: Conor McGregor

Conor Anthony McGregor werd op 14 juli 1988 geboren in de Ierse hoofdstad Dublin. Sinds 2008 is McGregor een professionele MMA-vechter. Conor McGregor heeft 25 officiële profwedstrijden gevochten. Daarvan won hij er 21, waarvan 18 middels knock-out. McGregor heeft in zijn profcarrière vier nederlagen geleden. In 2015 werd McGregor wereldkampioen in het vedergewicht (maximaal 66 kilo). Vervolgens pakte hij in 2016 ook de wereldtitel in de gewichtsklasse lichtgewicht (maximaal 70 kilo). Daarmee was McGregor de eerste vechter aller tijden die bij de bond UFC tegelijkertijd wereldtitels had in meerdere gewichtsklassen. Conor McGregor heeft een lengte van 1,75 meter en een wedstrijdgewicht van 70 kilo. Zijn ‘reach’ is 188 centimeter. De bijnamen van McGregor zijn The Notorious en Mystic Mac. In 2017 maakt Conor McGregor zijn debuut als profbokser. McGregor nam het op tegen de legendarische Floyd Mayweather Jr. De wedstrijd werd vooraf 'het gevecht van de eeuw' genoemd. Mayweather won de wedstrijd van Conor McGregor. Daarna vocht Conor McGregor nog één MMA-wedstrijd. Dat was in oktober 2018 tegen Khabib. Het was een wereldtitelgevecht in het lichtgewicht. Conor McGregor verloor die wedstrijd. In het voorjaar van 2019 kondigde Conor McGregor aan dat hij zijn MMA-carrière had beëindigd. Later in dat jaar maakte McGregor echter bekend dat hij toch weer terug wilde keren in 'The Octagon'. Het gevecht op 18 januari 2020 tegen 'Cowboy' Donald Cerrone is de eerste MMA-wedstrijd van Conor McGregor sinds zijn verlies tegen Khabib in oktober 2018.

Biografie: 'Cowboy' Donald Cerrone

Op 29 maart 1983 werd Donald Anthony Cerrone geboren in Denver, Colorado (USA). Zijn bijnaam is 'Cowboy'. Oorspronkelijk was Donald Cerrone een kickbokser. Als kickbokser vocht Donald Cerrone 29 officiële partijen, waarvan hij er 28 won. Later richtte deze 'Cowboy' zich op MMA. Als MMA-vechter heeft Donald 'Cowboy' Cerrone 50 officiële profpartijen gevochten. Daarvan won deze 'Cowboy' er 36. Donald 'Cowboy' Cerrone heeft een lengte van 185. De 'reach' van Cowboy Cerrone is eveneens 185 centimeter.

Programma UFC 245 in Las Vegas op zaterdag 18 januari 2020

Welke wedstrijden staan er op het programma van het evenement UFC 246, naast het hoofdgevecht tussen Conor McGregor en Donald 'Cowboy' Cerrone? Hieronder vindt u het programma van dit vechtsportgala. Op het programma staan onder meer ook een wedstrijd in het zwaargewicht tussen Aleksei Oleinik en Maurice Greene. De voorlaatste wedstrijd op het programma (voorafgaand aan het hoofdgevecht tussen Conor en Cowboy) is een gevecht tussen Holly Holm (ex-wereldkampioene in het dames bantamgewicht) en Raquel Pennington.

Programma Early Preliminary Card (livestream UFC Tv)

 • Dames vlieggewicht: Sabina Mazo - J.J. Aldrich
 • Bantamgewicht: Brian Kelleher - Ode Osbourne
 • Vlieggewicht: Tim Elliott - Askar Askarov
 • Halfzwaargewicht: Aleksa Camur - Justin Ledet

Programma preliminary card (livestream UFC Tv)

 • Vedergewicht: Chas Skelly - Grant Dawson
 • Lichtgewicht: Drew Dober - Nasrat Haqparast
 • Vedergewicht: Andre Fili - Sodiq Yusuff
 • Dames vlieggewicht: Roxanne Modafferi - Maycee Barber

Hoofdprogramma (Live op SBS9, livestream Kijk)

 • Lichtgewicht: Anthony Pettis - Carlos Diego Ferreira
 • Dames Strawweight: Claudia Gadelha - Alexa Grasso
 • Zwaargewicht: Aleksei Oleinik - Maurice Greene
 • Dames bantamgewicht: Holly Holm - Raquel Pennington
 • Weltergewicht: Conor McGregor - Donald Cerrone

UFC 246 met McGregor-Cerrone live op tv (18 januari 2020)

Op welke zender live in Nederland? SBS9

De uitzendrechten van de UFC (live tv en livestream) zijn in Nederland anno 2020 in handen van Talpa (SBS Broadcasting).
Tot dit concern behoren onder meer de zenders Veronica, SBS6 en SBS9. Zij zenden dit gala van de UFC live uit op de zender SBS9. (Hoewel de live tv-uitzending bij diverse tv-gidsen niet stond aangekondigd in de programmering van SBS9, heeft Talpa aan diverse partijen verzekerd dat de live-uitzending van hen desondanks sowieso wel doorgaat op die zender. Het is in het verleden al vaker gebeurd dat in de nachtelijke programmering van SBS9 bij verschillende tv-gidsen geen uitzending van UFC of Glory stond vermeld, maar uiteindelijk was er in de praktijk gelukkig dan wel gewoon zo'n live-uitzending te zien van UFC of Glory. In diverse digitale tv-gidsen heeft er overigens inmiddels een correctie plaatsgevonden en staat sindsdien de live-uitzending van het gala UFC 246 wel vermeld.)

Hoe laat?

Hoe laat begint de live tv-uitzending van dit evenement van de UFC? De uitzending begint om 4u00 in de nacht van zaterdag 18 januari op zondag 19 januari 2020. Men zendt de gevechten van de 'main card' (het hoofdprogramma) allemaal uit op SBS9. Het gevecht tussen Conor McGregor en Cowboy Cerrone is het slotgevecht van dit gala. Dit vindt voor de Nederlandse kijkers dus pas op de vroege ochtend van de zondag plaats.

Voorafgaand aan de live tv-uitzending: 'Conor McGregor - Top Finishes'

Op de zender SBS9 kan men in die nacht van zaterdag 18 januari op zondag 19 januari 2020 vanaf 3u50 tot 4u00 kijken naar 'Conor McGregor: Top Finishes'. Nadat dit programma met hoogtepunten uit de MMA-carrière van McGregor is afgelopen, begint de live tv-uitzending van het vechtsportgala UFC246 om 4u00.

UFC live in Nederland

Ook veel andere UFC-evenementen worden in Nederland live op televisie en via een gratis livestream uitgezonden. Op zaterdag wordt het gala 'UFC Washington: Ngannou-Rozenstruik' gehouden. Daarbij neemt de wereldster Ngannou het op tegen de Surinaamse 'Rising Star' Rozenstruik. Een ander groot evenement in het voorjaar van 2020 is het gala 'UFC 249: Khabib-Tony Ferguson'. De beide gala's zijn in Nederland op televisie te zien bij een zender van Talpa Broadcasting. Ook kan men beide gala's in Nederland via een legale, gratis livestream bekijken.

Vechtsport live op tv bij Talpa

Talpa heeft behalve de uitzendrechten van de UFC ook de uitzendrechten (live tv en livestream) van Glory Kickboxing. In februari 2020 zenden zij bijvoorbeeld het gala 'Glory 75 - Utrecht' uit op tv en online via een gratis livestream. Indien er een derde gevecht Rico Verhoeven-Badr Hari plaatsvindt in 2020, dan wordt dat ook door Talpa live uitgezonden op televisie en via een gratis stream. Er zijn ook plannen voor een gevecht Badr Hari-Patrice Quateron in 2020. Indien dat gevecht doorgaat, wordt dat ook door Talpa uitgezonden op televisie en via de livestream.

UFC 246 live op tv in België: welke zender en hoe laat?

In België wordt het vechtsportgala 'UFC 246', met als hoofdwedstrijd 'McGregor vs Cowboy', live op tv uitgezonden door Eleven Sports. Deze zender is te ontvangen door abonnees van Eleven Sports, maar ook door mensen met een abonnement op Telenet Play Sports. Hoe laat begint hun live tv-uitzending van het gala 'UFC 246 - McGregor vs Cowboy Cerrone'? Die begint in de nacht van zaterdag 18 januari op zondag 19 januari om 4u00.

Andere landen: via PPV

In veel andere landen (waaronder de USA) is het gevecht van McGregor tegen Cowboy Cerrone overigens alleen maar live via PPV (Pay Per View) te bekijken (tv of livestream). In die landen is echter veel meer een PPV-cultuur, waardoor men daar ook opvallend grote bedragen kan vragen voor zo'n eenmalige live tv-uitzending of livestream. In Nederland bestaat er daarentegen beslist niet een grote PPV-cultuur voor live tv of livestream. Er zijn bij grote evenementen in het verleden meerdere experimenten geweest om ook in Nederland mensen via PPV (live tv of livestream) eenmalig te laten betalen. (Daaronder was de uitzending van het gevecht tussen Floyd Mayweather en Conor McGregor.) De opbrengsten van dergelijke experimenten vielen echter tegen. Het is meer financieel rendabel in een land als Nederland om het op een open net uit te zenden, waar men immers de reclame voor meer geld kan verkopen (vanwege de hogere kijkcijfers). Het mooie voordeel daarvan voor de Nederlandse kijkers is, dat dit evenement met de wedstrijd tussen Cowboy en McGregor dus geheel gratis op een open net live op televisie wordt uitgezonden, en dat er daarnaast voor kijkers in Nederland ook nog een gratis livestream van dit vechtportgala wordt verzorgd.

Vooraf UFC 246: persconferentie en weging via livestream

In de aanloop naar het gevecht tussen Conor McGregor en Cowboy Cerrone kunnen de fans de beide vechters ook online volgen via een livestream bij hun persconferentie en hun weging. Op woensdag 15 januari 2020 wordt de persconferentie van UFC246 gehouden in Las Vegas. Hierbij zijn McGregor en Cowboy aanwezig. Dit is via een livestream te volgen op het YouTube-kanaal van de UFC. Voor kijkers in Nederland en België is dit (vanwege het tijdsverschil met Amerika) in de nacht van woensdag 15 januari op donderdag 16 januari via de stream te zien vanaf circa 2u00. Vervolgens kan men online in de nacht van vrijdag 17 januari op zaterdag 18 januari live naar de wegingen van de gevechten van de gevecht van UFC 246 kijken, waaronder natuurlijk ook de wegingen van Conor McGregor en Cowboy Cerrone. Die wegingen zijn vanaf 's avonds circa 0u00 onder meer te zien via een livestream van UFC Tv.

Livestream Conor McGregor - Cowboy Cerrone (UFC 246 op zaterdag 18 januari 2020)

Gratis livestream in Nederland

Het evenement UFC 246 is op zaterdag 18 januari 2020 ook via een gratis livestream te bekijken. Met zo'n livestream kan men dit evenement op een computer of smartphone bekijken. De gratis livestream van dit evenement wordt voor kijkers in Nederland geproduceerd door Talpa. Op de gratis livestream is het gehele hoofdprogramma te zien, inclusief natuurlijk het gevecht tussen Conor McGregor en Cowboy Cerrone. Deze gratis livestream van is geo-restricted. Voor kijkers vanuit andere landen dan Nederland is deze gratis livestream van dit vechtsportgala 'geo-blocked'.

Hoe laat begint de livestream?

Hoe laat begint de gratis livestream voor de Nederlandse kijkers van het hoofdprogramma van het gala UFC 246? Die livestream begint in de nacht van zaterdag 18 januari op zondag 19 januari 2020 om 4u00.

Inloggen bij livestream van UFC 246 (McGregor vs Cowboy) van Talpa

De gratis livestream van het gala UFC246 is in de nacht van zaterdag 18 januari op zondag 19 januari 2020 te vinden op diverse website van het media-imperium Talpa. Zo kan men deze gratis livestream van dit vechtsportgala onder meer bekijken via de website van Veronica. Ook kan men op de site van Kijk een gratis livestream vinden van het evenement 'UFC 249: Conor McGregor - Cowboy Cerrone'. (Kijk is het online mediaplatform van Talpa.) Om zo'n gratis livestream te gebruiken op een site van Talpa, dient men wel in te loggen op die site. Dit geldt zowel voor de stream bij Veronica als bij Kijk. Men kan bij zo'n gratis livestream inloggen met een account van Kijk. Indien men echter niet over zo'n account van Kijk beschikt, dan kan men ook inloggen bij zo'n livestream met een account van Facebook. Na afloop kan men op de site van Veronica ook per stream de gevechten terugkijken, waaronder natuurlijk ook de wedstrijd McGregor-Cowboy.

Livestream UFC 246 via Go App (hele EU)

Men kan het hoofdprogramma van dit evenement ook via een livestream van de Go App (online tv) bekijken. Met die app kan men namelijk per livestream naar televisie kijken en kan men dus ook de live-uitzending van SBS9 van dit MMA-gala bekijken, inclusief natuurlijk het hoofdgevecht tussen Cowboy Cerrone en Conor McGregor. Zo'n livestream op die app is in de hele Europese Unie te bekijken. De Go App is een product van Ziggo. Deze applicatie is automatisch beschikbaar voor iedereen met een abonnement op digitale tv bij Ziggo. Men kan hiermee niet alleen per livestream tv kijken. Men kan ook een week lang via een stream de live tv-uitzending van dit MMA-gala terugkijken.

Livestream via iTV-app

Voor klanten van interactieve tv KPN is het ook mogelijk om de titanenstrijd tussen McGregor en Cowboy Cerrone op 18 januari 2020 te bekijken via een livestream op de iTV-app. Met die app kan men op een smartphone of tablet op die zaterdagavond immers per livestream naar de live-uitzending op de tv-zender SBS9 kijken.

Livestream McGregor-Cowboy via Interactieve Tv

Als men als klant van KPN op een desktop computer of laptop per livestream naar de live tv-uitzending van McGregor-Cowboy Cerrone wil kijken, dan kan men dat doen op hun site van 'Interactieve Tv'.

Livestream UFC Tv (beide voorprogramma's)

Het evenement 'UFC 246' wordt ook online via een livestream uitgezonden door UFC Tv. Deze internationale livestream was in het verleden bij grote evenementen van de UFC 'unavailable' voor Nederlandse kijkers omdat in die tijd FOX Sports voor Nederland de exclusieve uitzendrechten (live tv en livestream) had en dit daarom blokkeerde. Sinds Veronica de rechten heeft, is die service niet meer geheel 'unavailable'. Kijkers uit Nederland die een abonnement (Fight Pass) hebben op UFC Tv, kunnen bij dit gala de twee delen van het voorprogramma via een livestream bekijken. Het hoofdprogramma (met de wedstrijd van Conor McGregor tegen Cowboy Donald Cerrone) kan men als abonnee niet automatisch per livestream bij hen bekijken. Dat is voor Nederlanders natuurlijk ook geen ramp, aangezien Talpa elders op het internet een geheel legale gratis livestream van dat hoofdprogramma voor kijkers in Nederland aanbiedt.

Livestream UFC 246 bij Telenet Play Sports

Het is ook mogelijk om het hoofdprogramma van UFC246 te bekijken via een livestream van Telenet Play Sports (inclusief het gevecht tussen Cowboy Cerrone en Conor McGregor). Bij hen kan men namelijk per livestream naar de live tv-uitzending van het Belgische Eleven Sports kijken. Hun livestream begint om 4u00. Voor tv-abonnees van Play Sports is het mogelijk om die livestream van 'Conor McGregor-Cowboy Cerrone' te bekijken op de site van die tv-aanbieder.

Livestream McGregor-Cowboy via Play Sports App (hele EU)

Het is echter ook mogelijk om het gevecht McGregor-Cowboy te bekijken met de Play Sports Go App. Dit is een mogelijkheid die men ook heeft als men geen tv-abonnement heeft op Telenet. Men kan bij hen dan een puur digitaal abonnement op die app nemen. Men kan ook een dagpas of weekendpas kopen, waarmee men een dag of weekend elke livestream van de zenders van Play Sports kan bekijken, plus drie zenders van Eleven Sports. Op zo'n zender van Eleven sport is de wedstrijd tussen McGregor en Cowboy dus te zien. Deze livestream begint van het vechtsportgala begint dus ook (net als de televisie-uitzending van Eleven) om 4u00. Het gevecht van Cowboy en McGregor is het slotgevecht en dus pas na vijf uur te zien. Elke livestream op de Play Sports Go App is in de hele EU te bekijken.

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2020: Ajax-Sparta, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Ajax-Sparta, live op tv en livestreamOp zondag 19 januari 2020 spelen AFC Ajax en Sparta Rotterdam tegen elkaar in de Nederlandse eredivisie. Deze competitie…
EK voetbal 2020: Nederland op 22 juni, live tv en livestreamEK voetbal 2020: Nederland op 22 juni, live tv en livestreamNederland speelt op 22 juni 2020 haar derde poulewedstrijd op het EK voetbal 2020. Het is echter nog niet bekend wie de…
EK voetbal 2020: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamEK voetbal 2020: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamOp donderdag 18 juni 2020 speelt Oranje op het EK voetbal 2020 tegen Oostenrijk. Deze twee teams zitten in de openingsro…
Hockey Pro League dames 2020 live op tv en livestreamHockey Pro League dames 2020 live op tv en livestreamIn 2020 wordt de Hockey Pro League gehouden. Dit is een competitie voor landenteams. De damesteams van Nederland en Belg…
Voetbal 2019: FC Groningen-Ajax, live op tv en livestreamVoetbal 2019: FC Groningen-Ajax, live op tv en livestreamOp zondag 26 januari 2020 voetbalt Ajax tegen FC Groningen. Dit is een competitiewedstrijd in de Nederlandse eredivisie.…
Bronnen en referenties
 • http://www.bbc.co.uk/bbcthree/item/86f00531-5bca-478b-957d-9b66ea04faf5
 • http://uk.ufc.com/fighter/conor-McGregor
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Floyd_Mayweather_Jr.
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Floyd_Mayweather_Jr._vs._Manny_Pacquiao
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Floyd_Mayweather_Sr.
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Conor_McGregor
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Roger_Mayweather
 • https://www.foxsports.nl/meer-sport/nieuws/artikel/1922451/live-fox-sports-mayweather-mcgregor#.
 • https://www.facebook.com/Eleven.Sports.Network.Belgium/

Reageer op het artikel "UFC 246: Conor McGregor-Cowboy Cerrone live tv en livestream"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Daniël Ungerer, 17-01-2020 17:08 #1
Mooi stukje! Ga zeker kijken.

Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 18-01-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 9
Reacties: 1
Schrijf mee!