InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Top 10 rijkste voetballers ter wereld (2017)

Top 10 rijkste voetballers ter wereld (2017)

Top 10 rijkste voetballers ter wereld (2017) De top tien rijkste voetballers hebben vooral veel te danken aan mega contracten met sponsors zoals: Nike, Puma en Adidas. Het is niet toevallig dat veel van de spelers in het rijtje een verleden hebben bij Real Madrid, de rijkste voetbalclub ter wereld. Hoeveel verdienen de tien rijkste voetballers ter wereld in een jaar en hoe is hun vermogen opgebouwd? Met een vermogen minder dan 42 miljoen is er geen plaats voor de rijkste voetballers ter wereld in dit rijtje. Wie zijn de tien rijkste voetballers ter wereld in 2017?

Tien rijkste voetballers ter wereld (2017)

Van 200 voetballers die nu nog steeds voetballen is het vermogen onderzocht. Door middel van salarissen, bonussen en sponsorcontracten is het vermogen opgesteld van de tien rijkste voetballers ter wereld. De tien rijkste voetballers ter wereld, op basis van hun nettovermogen:
Nummer Speler Vermogen
1Cristiano Ronaldo274,2 miljoen
2Lionel Messi252,3 miljoen
3Zlatan Ibrahimovic120,6 miljoen
4Wayne Rooney102 miljoen
5Eden Hazard84,4 miljoen
6Gareth Bale61,4 miljoen
7Neymar53,7 miljoen
8Yaya Touré47,1 miljoen
9Sergio Agüero43,8 miljoen
10John Terry42,8 miljoen

Hoe kunnen de voetballers zo rijk zijn?

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo heeft een eigen schoenenmerk, onderbroekenmerk en Ronaldo heeft ook een eigen koptelefoon merk. Zijn schoenen staan bekend als CR7 (tevens zijn bijnaam). Ronaldo draagt dan ook altijd rugnummer zeven. Ronaldo zou in 2017 alleen al van Real Madrid 20,8 miljoen euro gekregen hebben. Ronaldo wordt gezien als de voetballer met het meeste geld.

Lionel Messi

Lionel Messi heeft een mega-inkomen. De kleine Argentijn wordt samen met Cristiano Ronaldo gezien als best-betaalde speler ter wereld. Lionel Messi verdient meer dan Ronaldo. In 2017 zou Messi een half miljoen per week verdienen, dat is meer dan Ronaldo in een week opstrijkt. Messi is zelfs bezig met het opzetten van zijn eigen pretpark in China.

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic verdiende in 2017 bij Manchester United een hele berg geld. Na zijn overstap naar Amerika lijkt zijn salaris zelfs nog toegenomen. De Zweed wordt gezien als boegbeeld van de Scandinavische landen en kan zo veel geld opstrijken door onder andere het lucratieve sponsorcontract met Nike.

Wayne Rooney

Rooney verdiende in zijn tijd bij Manchester United een godsvermogen. Hij kreeg ongeveer negentien miljoen euro per jaar. In de vele jaren die hij bij United gespeeld heeft, heeft hij dus flink kunnen profiteren. Na zijn overstap naar Everton moest hij de helft van zijn salaris inleveren, namelijk 8,6 miljoen per jaar. In de zomer van 2018 vertrok hij naar Amerika om daar zijn bankrekening een extra impuls te kunnen geven.

Eden Hazard

Chelsea geeft de Belgische Eden Hazard 13,6 miljoen euro per jaar. De aanvallende middenvelder heeft daarnaast meerdere sponsorcontracten die zijn vermogen flink verhogen. Hij zou maar liefst 84,4 miljoen op zijn bankrekening hebben staan.

Gareth Bale

Gareth Bale krijgt ongeveer 20 miljoen per jaar op zijn bankrekening gestort door de rijkste voetbalclub ter wereld (in 2015), Real Madrid. Gareth Bale werd in 2013 de duurste voetballer ter wereld, toen hij voor ongeveer 100 miljoen overgenomen werd door Real Madrid van Tottenham Hotspur. Bale zou bijna 10 miljoen overhouden aan sponsorcontracten, met onder andere Nike.

Neymar

Neymar Junior is een Braziliaanse vleugelaanvaller, die de jongste voetballer is in de top tien van rijkste voetballers. Hij is tevens ook het enige jonkie. Door het transferrecord te verbreken in de zomer van 2017 zorgde Paris Saint-Germain ervoor dat Neymar de duurst betaalde speler is (tot en met 2017). Er werd 222 miljoen uitgegeven door Paris Saint-Germain. Neymar heeft steeds meer contracten die hij afsluit met grote sponsors.

Yaya Touré

Yaya Touré is de enige Afrikaan in het rijtje van tien voetballers met het meeste geld op hun bankrekening. Touré speelde bij Manchester City in 2017. In de zomer van 2018 liet Manchester City hem links liggen, wat onder andere met zijn royale salaris te maken zou hebben.

Sergio Agüero

De Argentijn Sergio Agüero krijgt meer dan 10 miljoen betaald door zijn werkgever Manchester City. Hij krijgt daarentegen meer geld van Puma en Pepsi, dat een jaarbedrag van ongeveer 15 miljoen per jaar met zich meebrengt.

John Terry

In 2017 voetbalde John Terry bij Aston Villa. Hij kreeg daar 4,4 miljoen per jaar, maar eerder voetbalde Terry twintig jaar voor Chelsea, waar hij wel meer kreeg voor zijn beroep als verdediger. Bij Chelsea was hij één van de meest succesvolste spelers aller tijden. Volgens The Sunday Times heeft Terry 42,8 miljoen tot zijn beschikking.

Lees verder

© 2015 - 2019 Voetbol, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De rijkste selfmade miljonairsSelfmade miljonairs hebben hun vermogen zelf weten op te bouwen. Deze miljonairs zijn in tegenstelling tot veel andere m…
De best betaalde sporters ter wereldDe best betaalde sporters ter wereldVan alle sportteams ter wereld verdienden de Europese voetbalteams in 2011 het meeste. En van alle sporters verdienden i…
Top 10 rijkste landen ter wereld 2017Top 10 rijkste landen ter wereld 2017Wat zijn de rijkste landen ter wereld in 2017? Wat is het rijkste land ter wereld? En wat zijn de rijkste landen van Eur…
Met procenten werkenProcenten, iedereen krijgt het of iedereen het wel eens gekregen tijdens de les wiskunde. Procent is een deel van. Proce…
Waar wonen de meeste miljonairs?Jaarlijks publiceert de Quote een overzicht van de rijkste Nederlanders. Op basis hiervan hebben ze een lijst samengeste…
Bronnen en referenties
  • http://www.ad.nl/ad/nl/1056/Serie-A/article/detail/3885948/2015/03/05/Geen-Nederlanders-bij-twintig-rijkste-voetballers.dhtml
  • http://www.vi.nl/nieuws/messi-laat-ronaldo-achter-zich-met-megainkomen.htm
  • http://www.vacature.com/carriere/salaris/De-20-best-betaalde-voetballers-ter-wereld
  • http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=208084
  • https://www.businessinsider.nl/de-13-rijkste-voetballers-ter-wereld/

Reageer op het artikel "Top 10 rijkste voetballers ter wereld (2017)"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Robert, 10-11-2015 11:22 #1
Waarom verdient Ronaldo zo veel geld?

Infoteur: Voetbol
Laatste update: 07-10-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Reacties: 1
Schrijf mee!