Top 10 rijkste voetballers ter wereld (2019)

Top 10 rijkste voetballers ter wereld (2019) De top tien rijkste voetballers hebben vooral veel te danken aan mega contracten met sponsors zoals: Nike, Puma en Adidas. Het is niet toevallig dat veel van de spelers in het rijtje een verleden hebben bij Real Madrid, de rijkste voetbalclub ter wereld. Hoeveel verdienen de tien rijkste voetballers ter wereld in een jaar en hoe is hun vermogen opgebouwd? Met een vermogen minder dan $75 miljoen is er geen plaats voor de rijkste voetballers ter wereld in dit rijtje. Wie zijn de tien rijkste voetballers ter wereld in 2019?

Top tien rijkste voetballers ter wereld (2019)

Van alle voetballers die anno 2019 voetballen is het vermogen onderzocht. Wealthy Gorilla onderzocht met informatie van Celebrity Net Worth, The Richest en Forbest het vermogen van voeballers. Door middel van salarissen, bonussen en sponsorcontracten is het vermogen opgesteld van de tien rijkste voetballers ter wereld. De tien rijkste voetballers ter wereld, op basis van hun nettovermogen:
Nummer Speler Vermogen (in dollar)
1Cristiano Ronaldo$450 miljoen
2Lionel Messi$400 miljoen
3Alexandre Pato$145 miljoen
3Wayne Rooney$145 miljoen
5Gareth Bale$125 miljoen
6Eden Hazard$100 miljoen
7Zlatan Ibrahimovic$90 miljoen
8Andres Iniesta$86 miljoen
9Sergio Ramos$80 miljoen
10Willian$75 miljoen

Opvallende afwezigen

Misschien wel de meest opvallende afwezige in dit rijtje is Neymar Junior. Hij werd verschillende keren in de lijst van rijkste voetballers opgenomen, maar Wealthy Gorilla nam hem niet op in de lijst met rijkste voetballers in 2019. Andere namen die wellicht verwacht waren zijn onder andere Paul Pogba en Sergio Aguero. Aangezien de methode van informatievergaring onduidelijk is van Wealthy Gorilla kan het zijn dat er op andere lijsten andere spelers staan of juist andere posities bekleven. Uiteraard is het daarnaast zo dat vermogens geschat zijn en duidelijk op meerdere manieren geïnterpreteerd kunnen worden.

Hoe kunnen de voetballers zo rijk zijn?

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo heeft een eigen schoenenmerk, onderbroekenmerk en Ronaldo heeft ook een eigen koptelefoon merk. Zijn schoenen staan bekend als CR7 (tevens zijn bijnaam). Ronaldo draagt dan ook altijd rugnummer zeven. Ronaldo zou in 2019 als standaardsalaris alleen al van Juventus $30 miljoen dollar gekregen hebben. Ronaldo wordt gezien als de nog spelende voetballer met het meeste geld.

Lionel Messi

Lionel Messi heeft een mega-inkomen. De kleine Argentijn wordt samen met Cristiano Ronaldo gezien als best-betaalde voetbalspeler ter wereld. Lionel Messi verdient meer dan Ronaldo. In 2019 zou Messi 50 miljoen dollar per jaar verdienen, dat is meer dan Ronaldo in een jaar opstrijkt. Messi heeft daarnaast hele grote deals met enkele sponsors.

Alexandre Pato

Pato maakte vooral naam bij AC Milan, de Italiaanse club waar hij tussen 2007 en 2012 onder contract stond. Hij speelde het grootste deel van zijn loopbaan in Brazilië, waar hij dus aardig wat geld aan overhield. Zijn avontuur in China tussen 2017 en 2019 was daarnaast een verademing voor zijn banksaldo.

Wayne Rooney

Rooney verdiende in zijn tijd bij Manchester United een godsvermogen. Hij kreeg ongeveer negentien miljoen euro per jaar. In de vele jaren die hij bij United gespeeld heeft, heeft hij dus flink kunnen profiteren. Na zijn overstap naar Everton moest hij de helft van zijn salaris inleveren, namelijk 8,6 miljoen per jaar. In de zomer van 2018 vertrok hij naar Amerika om daar zijn bankrekening een extra impuls te kunnen geven. Na zijn avontuur in Amerika ging hij verder als speler-trainer bij Derby County.

Gareth Bale

Gareth Bale werd in 2013 de duurste voetballer ter wereld, toen hij voor ongeveer 100 miljoen overgenomen werd door Real Madrid van Tottenham Hotspur. Bale zou bijna $30 miljoen aan jaarlijkse salaris opstrijken van zijn werkgever Real Madrid, de rijkste voetbalclub ter wereld . Ook zijn sponsorcontracten, met onder andere Nike, zouden hem $6 miljoen oplevernen per jaar.

Eden Hazard

Chelsea gaf de Belgische Eden Hazard 13,6 miljoen euro per jaar. Na zijn overstap in 2019 naar Real Madrid zal zijn salaris er niet op achteruit zijn gegaan. De aanvallers heeft daarnaast meerdere sponsorcontracten die zijn vermogen flink verhogen. Hij zou naar schatting $100 miljoen op zijn bankrekening hebben staan.

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic verdiende in 2017 bij Manchester United een hele berg geld. Na zijn overstap naar Amerika, naar de club La Galaxy, lijkt zijn salaris zelfs nog toegenomen. De Zweed wordt gezien als boegbeeld van de Scandinavische landen en kan zo veel geld opstrijken door onder andere het lucratieve sponsorcontract met Nike.

Andres Iniesta

Dat Iniesta in dit rijtje staat is bijna niet gek te noemen als je weet dat hij in 2019 bij een Japanse club 30 miljoen dollar per jaar ontvangt. Daarbij opgeteld dat hij daarvoor zestien seizoenen lang bij FC Barcelona speelde, is het logisch dat hij één van de rijkste voetballers ter wereld genoemd mag worden.

Sergio Ramos

Ook hier moet Real Madrid weer genoemd worden. Sinds 2005 speelt Sergio Ramos voor deze club. Hij won twee keer het Europees Kampioenschap, één keer het Wereld Kampioenschap en won ondertussen vier maal de Champions League. Alleen al met die winsten kan Sergio Ramos rondkomen. Per jaar zou Sergio Ramos daarnaast $20 miljoen kunnen incasseren.

Willian

Sinds 2013 speelt de Braziliaan bij Chelsea. Daar lijkt hij ondertussen ongeveer 7 miljoen euro per jaar te verdienen. Daarbij opgeteld dat hij zes seizoenen lang in Oekraïne speelde wordt zijn vermogen geschat op 75 miljoen dollar.

Lees verder

© 2015 - 2020 Voetbol, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De rijkste selfmade miljonairsSelfmade miljonairs hebben hun vermogen zelf weten op te bouwen. Deze miljonairs zijn in tegenstelling tot veel andere m…
Top 10 best betaalde voetballersTop 10 best betaalde voetballersCrisis blijkt er niet te heersen in voetbal. Topspelers verdienen dan ook enkele miljoenen per jaar. Maar wie verdient n…
De best betaalde sporters ter wereldDe best betaalde sporters ter wereldVan alle sportteams ter wereld verdienden de Europese voetbalteams in 2011 het meeste. En van alle sporters verdienden i…
Met procenten werkenProcenten, iedereen krijgt het of iedereen het wel eens gekregen tijdens de les wiskunde. Procent is een deel van. Proce…

Culthelden eredivisie: historische voetballersCulthelden eredivisie: historische voetballersIn het Nederlandse eredivisievoetbal komen we af en toe een echte cultheld tegen. Het is een voetballer die doorgaans no…
Blindenvoetbal: 5-a-side (five-a-side), voetbal voor blindenBlindenvoetbal: 5-a-side (five-a-side), voetbal voor blindenAtleten met een visuele handicap die voetballen? Onmogelijk, denk je? Nee hoor, blindenvoetbal is perfect mogelijk en ze…
Bronnen en referenties
  • https://nos.nl/artikel/2233245-kobe-verwelkomt-aanwinst-iniesta.html
  • https://wealthygorilla.com/richest-soccer-players-world/
  • https://loonwijzer.nl/salaris/vipsalarissen/sergio-ramos
  • https://www.wtfoot.com/player/willian/

Reageer op het artikel "Top 10 rijkste voetballers ter wereld (2019)"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Robert, 10-11-2015 11:22 #1
Waarom verdient Ronaldo zo veel geld?

Infoteur: Voetbol
Laatste update: 15-03-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 4
Reacties: 1
Schrijf mee!