Olympisch vrouwenvoetbal 2021, live op tv en livestream

Olympisch vrouwenvoetbal 2021, live op tv en livestream In juli en augustus 2021 wordt het vrouwenvoetbaltoernooi van de Olympische Spelen gespeeld. Nederland doet in 2021 voor eerst mee aan het Olympisch vrouwenvoetbaltoernooi. Het Olympisch toernooi 2021 is live op tv te volgen. Ook kan men het Olympisch vrouwenvoetbal in de zomer van 2021 online via een livestream bekijken.

Vrouwenvoetbal op de Olympische Spelen

Voetbal is voor vrouwen pas sinds 1996 een Olympische sport. Het is geen toeval dat het damesvoetbal juist in dat jaar geïntroduceerd werd op het Olympische programma. De Olympische Spelen vonden in 1996 namelijk plaats in de Amerikaanse stad Atlanta en in de USA werd vrouwenvoetbal toen reeds lang als een serieuze topsport beschouwd (in tegenstelling tot onder meer diverse conservatieve Europese landen).

De Verenigde Staten wonnen goud op dat allereerste Olympische damestoernooi in 1996. In de finale versloegen de Amerikaanse dames het Chinese team met 2-1. De USA zou uitgroeien tot veruit het succesvolste land in de geschiedenis van het Olympische damesvoetbal. Ook in 2004, 2008 en 2012 won Amerika de gouden Olympische medaille. In 2000 won Noorwegen goud en moest Amerika genoegen nemen met zilver. In 2016 won Brazilië goud en Duitsland zilver.

Olympisch vrouwenvoetbal 2021: deelnemers

Hoeveel landen doen er in 2021 mee aan dit eindtoernooi? In totaal mogen er 12 landen meedoen aan het Olympisch toernooi. Japan mag als gastland automatisch deelnemen. Brazilië heeft zich geplaatst via het Zuid-Amerikaanse kampioenschap vrouwenvoetbal. Nieuw-Zeeland heeft zich geplaatste via het Oceanisch kampioenschap vrouwenvoetbal. Bij het Afrikaanse kwalificatietoernooi heeft Zambia zich geplaatst. Via het WK vrouwenvoetbal hebben onder meer Groot-Brittannië en Zweden zich geplaatst voor dit Olympisch toernooi. Het grote topland van het mondiale damesvoetbal, regerend wereldkampioen de Verenigde Staten van Amerika, neemt deel. Eveneens heeft Australië zich gekwalificeerd. Ook thuisland Japan doet mee.

Nederland: in 2021 voor het eerst op het Olympisch vrouwenvoetbaltoernooi

Nederland heeft zich voor het eerst gekwalificeerd voor het Olympisch vrouwenvoetbaltoernooi. De Nederlandse vrouwen (de Oranje Leeuwinnen) hebben zich voor dit Olympische toernooi geplaatst dankzij z'n finaleplaats in het WK vrouwenvoetbal 2019. De Oranje Leeuwinnen behoren al enige jaren tot de 'Rising Stars' van het mondiale vrouwenvoetbal. In 2017 won Nederland het EK voetbal voor vrouwen. In 2019 won Nederland dus op het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal. Nederland behoort ook bij het Olympische toernooi in 2021 tot de kanshebbers voor een medaille.

Opzet van het speelschema en programma: vrouwenvoetbal

Hoe zien het speelschema en het programma van dit Olympisch voetbaltoernooi eruit? De deelnemende ploegen zijn in de eerste ronde van het vrouwenvoetbaltoernooi van de Olympische Zomerspelen van 2021 ingedeeld in drie poules van vier ploegen. De beste acht teams plaatsen zich voor de kwartfinales. De halve finales wordt gespeeld op 2 en 3 augustus. De troostfinale (wedstrijd om het brons) wordt gespeeld op donderdag 5 augustus. De finale wordt gespeeld op vrijdag 6 augustus 2021.

Programma Nederland

Oranje Leeuwinnen: wanneer en hoe laat?

De Nederlandse vrouwen zitten bij de openingsronde in één poule met Brazilië, China en Zambia. Wanneer worden de wedstrijden van het Nederlands team gespeeld? Hoe laat beginnen deze duels? Hieronder vindt u het programma van de Oranje Leeuwinnen. In dit schema zijn de tijdsverschillen met Japan reeds verwerkt. Dit zijn dus de tijdstippen waarop de wedstrijden voor de fans in Nederland live op tv en per livestream te bekijken zijn.

Programma: wedstrijden Oranje Leeuwinnen

  • Woe. 21 juli 2021 om 13u00: Nederland-Zambia
  • Za. 24 juli 2021 om 13u00: Nederland-Brazilië
  • Di. 27 juli 2021 om 13u30: Nederland-China

Live op tv: Olympisch vrouwenvoetbal 2021

Nederland: NPO (NOS Studio Sport)

In Nederland zijn de uitzendrechten van dit Olympische voetbaltoernooi in handen van de publieke omroep NPO (NOS Studio Sport). Zij zijn van plan om sowieso alle wedstrijden van Nederland (de Oranje Leeuwinnen) op deze Olympische Spelen live op tv uit te zenden. Zoals echter altijd het geval is bij Olympische Spelen, bestaat er wel de kans dat de live-uitzendingen van de wedstrijden deels worden onderbroken, als er op dat moment bij een andere sport iets sensationeels gebeurt. De NOS heeft de gewoonte om meestal naar een andere sport te schakelen, als op dat moment bij die andere sport een Nederlandse deelnemer op het punt staat om een medaille te winnen.

Europa: vrouwenvoetbal bij Eurosport

Eurosport heeft alle uitzendrechten van de Olympische Spelen 2021 voor heel Europa. Zij hebben dus ook de uitzendrechten van het vrouwenvoetbaltoernooi. Dit vrouwentoernooi is voor hen geen grote prioriteit, maar ze zullen zeker wel diverse wedstrijden live op tv uitzenden. Daarnaast is elke wedstrijd bij hen via de livestream te zien (meer info: zier verderop).

België: vrouwenvoetbal bij Sporza

In Vlaanderen heeft de VRT (Sporza) de uitzendrechten voor dit vrouwenvoetbaltoernooi. Aangezien België echter niet meedoet aan dit Olympisch toernooi, zal Sporza relatief weinig aandacht live op tv aan dit toernooi geven. Indien het uitkomt in hun programmering (tussen alle andere sporten door), zullen zij wel een aantal prominente wedstrijden van het vrouwenvoetbal live uitzenden, waaronder de finale.

Livestream Olympisch vrouwenvoetbaltoernooi 2021

NPO: wedstrijden Nederland bij het Olympisch vrouwenvoetbal 2021

De NOS heeft in Nederland de uitzendrechten voor de livestream. Zij zenden sowieso alle wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen integraal uit via hun livestream. Dit is een gratis livestream. Die livestream op hun website is wel geo-restricted: buiten Nederland mag men hun livestream niet bekijken. Hun livestream van het vrouwenvoetbal op de Olympische Spelen is tijdens het evenement te vinden op hun website in de rubriek 'Sport'. Daarnaast kan men de Olympische vrouwenvoetbalwedstrijden van Nederland ook bekijken via de NOS-app. Met die applicatie zijn de duels van de Nederlandse voetbalvrouwen op het Olympische vrouwenvoetbaltoernooi ook in andere EU-landen per lviestream te bekijken.

Vrouwenvoetbal bij Eurosport tijdens de Olympische Spelen 2021

Ook via een livestream van Eurosport is het toernooi van de vrouwen live online te volgen. Bij Eurosport zijn alle sporten van de Olympische Spelen van Tokio 2021 online via hun livestream te bekijken. Bij hen zijn dus ook alle wedstrijden van het vrouwenvoetbaltoernooi live te zien, waaronder dus de wedstrijden van Nederland. Om een livestream bij hen te bekijken, dient men echter wel een abonnement te hebben op de Eurosport Player App.

Livestream Olympisch vrouwenvoetbal (Oranje Leeuwinnen) bij NPO Start

Met een livestream van NPO Start zijn de wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen die tijdens dit toernooi in de zomer van 2021 live op tv worden uitgezonden, ook online te bekijken. Zij bieden een gratis livestream aan van de standaardzenders van de Nederlandse publieke omroep. Hierbij dient wel aangetekend te worden, dat dit niet gegarandeerd een integrale uitzending per livestream is van elk duel van Nederland bij het voetbal voor vrouwen in Japan. Het is immers een livestream van de live tv-uitzending en het is dan mogelijk dat men tussendoor besluit om in de live televisie-uitzending even naar een andere sport te schakelen (wat vaak tijdens Olympische live-uitzendingen gebeurt). Zo'n gratis livestream is op hun website alleen in Nederland te bekijken. Buiten Nederland is de stream in EU-landen te bekijken via de NOS-app.

Livestream Olympisch vrouwenvoetbal (wedstrijden Nederland) bij NLZIET

Ook met een livestream van NLZIET zijn de live tv-uitzendingen van de Oranje Leeuwinnen (Nederland) op dit Olympische toernooi in het vrouwenvoetbal te bekijken. Zo'n livestream van de tv-uitzendingen is met die applicatie live in de hele EU te bekijken. Om die livestream te kunnen bekijken van de Oranje Leeuwinnen, dan dient u wel een abonnement bij hen te hebben. Op deze app zijn alleen de Olympische live-uitzendingen van de NPO per livestream te bekijken.

Livestream vrouwenvoetbal (wedstrijden Nederland) via Go App

De live tv-uitzendingen zijn ook via de Go App (online live tv) te bekijken. Met die app zijn per livestream de uitzendingen van de NOS en Eurosport te bekijken. Zo'n livestream op die applicatie is beschikbaar voor abonnees van digitale tv bij Ziggo. Elke livestream is bij hen in de hele EU te bekijken. Ook buiten de EU is zo'n livestream in diverse landen te bekijken. Dit is dus handig voor Nederlandse voetbalfans die op vakantie in het buitenland zijn en een livestream van de Oranje Leeuwinnen op het Olympische vrouwenvoetbaltoernooi willen bekijken.

Livestream voetbal voor vrouwen bij iTV-app

De live tv-uitzendingen van de Olympische wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen bij het vrouwenvoetbaltoernooi in Japan zijn ook te bekijken via iTV. Dat is een service waarmee KPN-klanten per livestream naar tv kunnen kijken. Ook bij hen is het vrouwenoetbal van Nederland per livestream in elk EU-land te bekijken.

Livestream vrouwenvoetbal bij Sporza?

Bij Sporza zendt men normaal gesproken ook een beperkt aantal wedstrijden van het Olympische vrouwenvoetbal via een gratis livestream uit. Het is echter geen prioriteit voor hen om veel vrouwenvoetbal van de Olympische Spelen uit te zenden, aangezien het Belgische team niet deelneemt.

Lees verder

© 2015 - 2021 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
EK vrouwenvoetbal 2022, live op tv en livestreamEK vrouwenvoetbal 2022, live op tv en livestreamHet EK vrouwenvoetbal 2022 wordt in Engeland georganiseerd. De finale vindt plaats in het Wembley Stadium te Londen. Dit…
Vrouwenvoetbal Nederland: Oranje Leeuwinnen via livestreamVrouwenvoetbal Nederland: Oranje Leeuwinnen via livestreamHet Nederlandse vrouwenvoetbalteam 'de Oranje Leeuwinnen' behoort tot de populairste sportploegen van Nederland. Op dins…
EK vrouwenvoetbal 2022: kwalificatiewedstrijden NederlandEK vrouwenvoetbal 2022: kwalificatiewedstrijden NederlandIn het najaar van 2019 begint de kwalificatiecyclus voor het EK vrouwenvoetbal 2022. Nederland zit bij dit kwalificatiet…
Vrouwenvoetbal 2020: Nederland-Kosovo, live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2020: Nederland-Kosovo, live tv en livestreamOp dinsdag 1 december 2020 speelt het vrouwenvoetbalteam van Nederland een interland spelen tegen Kosovo. Het duel Neder…

Voetbaltrainingsoefeningen voor mini's en kaboutersVoetbaltrainingsoefeningen voor mini's en kabouters"Hoe kan ik een gevarieerde voetbaltraining geven aan mini's of kabouters, die zowel leuk als leerzaam is?" een dergelij…
Manchester United, the Mancunians van Old TraffordManchester United, the Mancunians van Old TraffordManchester United Football Club, met als bijnaam The Mancunians, is één van de grote clubs die in de Premier League spee…
Bronnen en referenties
  • http://www.onze11.nl/30484/oranjenieuws/oranje-vrouwen/nederland-organiseert-olympisch-kwalificatietoernooi-vrouwenvoetbal/
  • http://www.fifa.com/fifa-world-ranking/ranking-table/women/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Sweden_women%27s_national_football_team
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Switzerland_women%27s_national_football_team
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Norway_women%27s_national_football_team
  • http://www.omroepwest.nl/nieuws/03-09-2015/olympisch-kwalificatie-toernooi-vrouwenvoetbal-naar-den-haag-halen
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 23-04-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Schrijf mee!