Olympisch vrouwenvoetbal 2021, live op tv en livestream

Olympisch vrouwenvoetbal 2021, live op tv en livestream Op woensdag 22 juli 2020 zou het vrouwenvoetbaltoernooi op de Olympische Spelen beginnen. Vanwege het coronavirus zijn de Olympische Spelen echter verplaatst naar 2021. Nederland doet in 2021 voor eerst mee aan het Olympisch vrouwenvoetbaltoernooi. Het Olympisch toernooi is live op tv te volgen. Ook kan men het Olympisch vrouwenvoetbal online via een livestream bekijken.

Coronacrisis en de Olympische Spelen

Het coronavirus heeft een in 2020 een extreem grote impact op de sportwereld, maar vanzelfsprekend ook op de rest van de maatschappij. De ontwikkelingen rondom dit virus zijn dagelijks volgen via de NOS journaals. De maatregelen van de Nederlandse overheid worden aangekondigd bij de persconferenties van de regering. Bovendien probeert men in deze coronacrisis minstens één keer per week een coronadebat in de Tweede Kamer te organiseren.

Vrouwenvoetbal op de Olympische Spelen

Voetbal is voor vrouwen pas sinds 1996 een Olympische sport. Het is geen toeval dat het damesvoetbal juist in dat jaar geïntroduceerd werd op het Olympische programma. De Olympische Spelen vonden in 1996 namelijk plaats in de Amerikaanse stad Atlanta en in de USA werd vrouwenvoetbal toen reeds lang als een serieuze topsport beschouwd (in tegenstelling tot onder meer diverse conservatieve Europese landen).

De Verenigde Staten wonnen goud op dat allereerste Olympische damestoernooi in 1996. In de finale versloegen de Amerikaanse dames het Chinese team met 2-1. De USA zou uitgroeien tot veruit het succesvolste land in de geschiedenis van het Olympische damesvoetbal. Ook in 2004, 2008 en 2012 won Amerika de gouden Olympische medaille. In 2000 won Noorwegen goud en moest Amerika genoegen nemen met zilver. In 2016 won Brazilië goud en Duitsland zilver.

Olympisch vrouwenvoetbal 2021: deelnemers

Hoeveel landen doen er in 2021 mee aan dit eindtoernooi? In totaal mogen er 12 landen meedoen aan het Olympisch toernooi. Japan mag als gastland automatisch deelnemen. Brazilië heeft zich geplaatst via het Zuid-Amerikaanse kampioenschap vrouwenvoetbal. Nieuw-Zeeland heeft zich geplaatste via het Oceanisch kampioenschap vrouwenvoetbal. Via het WK vrouwenvoetbal hebben Groot-Brittannië en Nederland zich geplaatst voor dit Olympisch toernooi. Zodra de definitieve deelnemerslijst van het Olympisch vrouwenvoetbalkampioenschap bekend is, wordt die hier geplaatst.

Opzet speelschema en programma

Hoe zien het speelschema en het programma van dit Olympisch voetbaltoernooi eruit? De deelnemende ploegen zijn in de eerste ronde van het vrouwenvoetbaltoernooi van de Olympische Zomerspelen van 2021 ingedeeld in drie poules van vier ploegen. De beste acht teams plaatsen zich voor de kwartfinales. De halve finales wordt gespeeld op 3 en 4 augustus. De troostfinale (wedstrijd om het brons) wordt gespeeld op vrijdag 6 augustus. De finale wordt gespeeld op zaterdag 7 augustus 2021.

Zodra de loting plaats heeft gevonden, wordt hier de indeling geplaatst van de poules voor de eerste ronde van dit Olympische toernooi. Tijdens het toernooi worden hier de uitslagen bijgehouden.

Live op tv

Nederland: NPO (NOS Studio Sport)

In Nederland zijn de uitzendrechten van dit Olympische voetbaltoernooi in handen van de publieke omroep NPO (NOS Studio Sport). Zij zijn van plan om sowieso alle wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen op deze Olympische Spelen live op tv uit te zenden. Zoals echter altijd het geval is bij Olympische Spelen, bestaat er wel de kans dat de live-uitzendingen van de wedstrijden deels worden onderbroken, als er op dat moment bij een andere sport iets sensationeels gebeurt. De NOS heeft de gewoonte om meestal naar een andere sport te schakelen, als op dat moment bij die andere sport een Nederlandse deelnemer op het punt staat om een medaille te winnen.

Europa: Eurosport

Eurosport heeft alle uitzendrechten van de Olympische Spelen 2021 voor heel Europa. Zij hebben dus ook de uitzendrechten van het vrouwenvoetbaltoernooi. Dit vrouwentoernooi is voor hen geen grote prioriteit, maar ze zullen zeker wel diverse wedstrijden live op tv uitzenden. Daarnaast is elke wedstrijd bij hen via de livestream te zien (meer info: zier verderop).

België: Sporza

In Vlaanderen heeft de VRT (Sporza) de uitzendrechten voor dit vrouwenvoetbaltoernooi. Aangezien België echter niet meedoet aan dit Olympisch toernooi, zal Sporza relatief weinig aandacht live op tv aan dit toernooi geven. Indien het uitkomt in hun programmering (tussen alle andere sporten door), zullen zij wel een aantal prominente wedstrijden live uitzenden, waaronder de finale.

Livestream Olympisch vrouwenvoetbaltoernooi 2021

NPO

De NOS heeft in Nederland de uitzendrechten voor de livestream. Zij zenden sowieso alle wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen integraal uit via hun livestream. Dit is een gratis livestream. Die livestream is wel geo-restricted: buiten Nederland mag men hun livestream niet bekijken. Hun livestream van het vrouwenvoetbal op de Olympische Spelen is tijdens het evenement te vinden op hun website. Daarnaast kan men de Olympische vrouwenvoetbalwedstrijden ook bekijken via de NOS-app.

Eurosport

Bij Eurosport zijn alle sporten van de Olympische Spelen van Tokio 2021 online via hun livestream te bekijken. Bij hen zijn dus ook alle wedstrijden van het vrouwenvoetbaltoernooi live te zien. Om een livestream bij hen te bekijken, dient men echter wel een abonnement te hebben op de Eurosport Player App.

Lees verder

© 2015 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
EK vrouwenvoetbal 2022, live op tv en livestreamEK vrouwenvoetbal 2022, live op tv en livestreamHet EK vrouwenvoetbal 2022 wordt in Engeland georganiseerd. De finale vindt plaats in het Wembley Stadium te Londen. Dit…
Vrouwenvoetbal 2020: Kosovo-Nederland, live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2020: Kosovo-Nederland, live tv en livestreamOp dinsdag 27 oktober 2020 speelt het vrouwenvoetbalteam van Nederland een interland spelen tegen Kosovo. Het duel Kosov…
EK vrouwenvoetbal 2022: kwalificatiewedstrijden NederlandEK vrouwenvoetbal 2022: kwalificatiewedstrijden NederlandIn het najaar van 2019 begint de kwalificatiecyclus voor het EK vrouwenvoetbal 2022. Nederland zit bij dit kwalificatiet…
Vrouwenvoetbal 2020: Nederland-Estland live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2020: Nederland-Estland live tv en livestreamOp vrijdag 23 oktober 2020 speelt het Nederlands vrouwenvoetbalelftal een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland. De wed…

Voetbaltrainingsoefeningen voor mini's en kaboutersVoetbaltrainingsoefeningen voor mini's en kabouters"Hoe kan ik een gevarieerde voetbaltraining geven aan mini's of kabouters, die zowel leuk als leerzaam is?" een dergelij…
Manchester United, the Mancunians van Old TraffordManchester United, the Mancunians van Old TraffordManchester United Football Club, met als bijnaam The Mancunians, is één van de grote clubs die in de Premier League spee…
Bronnen en referenties
  • http://www.onze11.nl/30484/oranjenieuws/oranje-vrouwen/nederland-organiseert-olympisch-kwalificatietoernooi-vrouwenvoetbal/
  • http://www.fifa.com/fifa-world-ranking/ranking-table/women/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Sweden_women%27s_national_football_team
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Switzerland_women%27s_national_football_team
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Norway_women%27s_national_football_team
  • http://www.omroepwest.nl/nieuws/03-09-2015/olympisch-kwalificatie-toernooi-vrouwenvoetbal-naar-den-haag-halen

Reageer op het artikel "Olympisch vrouwenvoetbal 2021, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 05-07-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!