InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Voetbal 2020: Feyenoord-FC Emmen, live op tv en livestream

Voetbal 2020: Feyenoord-FC Emmen, live op tv en livestream

Voetbal 2020: Feyenoord-FC Emmen, live op tv en livestream Op zaterdag 1 februari 2020 wordt de wedstrijd Feyenoord-FC Emmen gespeeld. Dit duel vindt plaats in het stadion De Kuip te Rotterdam. De wedstrijd Feyenoord-FC Emmen is live op tv en online via een livestream te volgen. Hoe laat is de aftrap van het duel Feyenoord-Emmen? Op welke tv-zender kan men live kijken naar deze wedstrijd tussen de clubs uit Emmen en Rotterdam? Waar vindt men een livestream van Feyenoord-Emmen? Hoe zien de erelijsten van deze twee clubs eruit?

Feyenoord

In de zomer van 1908 werd er in Rotterdam een voetbalclub opgericht onder de naam Wilhelmina. Een jaar later veranderde men de naam van deze club in HFC. Vervolgens veranderde men nogmaals van naam en ging de club RVV Celeritas heten. In 1912 besloot men pas om hun voetbalvereniging de naam Feijenoord te geven. In 1970 vond er nog één kleine wijziging plaats in de clubnaam: met het oog op de internationale uitstraling van de club veranderde men de officiële schrijfwijze van de clubnaam van Feijenoord in Feyenoord.

Erelijst van Feyenoord

In 1924 won Feyenoord voor het eerst het Nederlands landskampioenschap. De club groeide op den duur uit tot één van de vaste topclubs van Nederland, naast Ajax en PSV. Hoe ziet anno 2019 de erelijst van Feyenoord eruit? 15 keer won Feyenoord het landskampioenschap. 13 keer won Feyenoord de KNVB Beker. 4 keer won men de Johan Cruijff Schaal. Ook boekte Feyenoord grote internationale successen: in 1970 won het als eerste Nederlandse club de Europa Cup I. Ook won Feyenoord twee keer de UEFA Cup en één keer de Wereldbeker.

FC Emmen

Deze Drentse club is opgericht op 21 augustus 1925. Midden jaren vijftig ontstond er de mogelijkheid voor Emmen om toe te treden tot het profvoetbal. Men besloot toen om amateurclub te blijven. De club was jarenlang een topamateurclub. Nadat in de jaren zeventig de enige Drentse profvoetbalclub (SC Drenthe uit Zwartemeer) uit het profvoetbal verdween, werden er plannen gemaakt om van de topamateurclub FC Emmen alsnog een profclub te maken. Dit plan lukte uiteindelijk in 1985.

De begintijd van Emmen als profclub verliep moeizaam. De Drentse club zat in die periode vaak in de onderste regionen van de eerste divisie. Emmen beleefde zijn eerste sterke seizoen in het profvoetbal in 1990. De Drentse club eindigde dat jaar als zesde in de eerste divisie. Een mooi bloeiperiode voor FC Emmen was de periode 1996-2003. Emmen was in die periode een vaste subtopper in de eerste divisie. Twee keer werd de club tweede in de eindstand. Drie maal eindigde Emmen als derde. Het grootste sportieve succes uit de clubgeschiedenis van Emmen werd behaald in 2018. De club slaagde er toen in om via de nacompetitie te promoveren naar de eredivisie. FC Emmen speelde daarom in het seizoen 2018-2019 voor het eerst in haar clubgeschiedenis in de eredivisie. De Drentse club slaagde er op knappe wijze in om zich te handhaven.

Wedstrijdinformatie Feyenoord-Emmen: hoe laat, opstellingen, scheidsrechter?

Hoe laat?

Hoe laat is de aftrap van dit duel? Die is op zaterdag 1 februari 2020 om 19u45.

Scheidsrechter?

Wie is de scheidrechter van dit eredivisieduel tussen de clubs uit Rotterdam en Emmen? Als dat bekend is, wordt dat hier gemeld.

Opstelling Feyenoord? Opstelling FC Emmen?

Hoe ziet de opstelling van Feyenoord eruit? Met welke opstelling speelt FC Emmen? T.z.t. vindt u de opstellingen van Feyenoord en FC Emmen voor de wedstrijd op zaterdag 1 februari 2020.

Feyenoord-Emmen live op tv (1 februari 2020)

Welke zender?

Op welke zender vindt de live tv-uitzending van Feyenoord-Emmen plaats? De uitzending vindt plaats op FOX Sports 2. Abonnees van FOX Sports kunnen dit duel live op tv bekijken. Wie geen abonnement bij FOX Sports heeft, kan bij zijn of haar tv-provider een dagpas kopen waarmee men deze wedstrijd live op tv kan bekijken.

Hoe laat?

De aftrap van Feyenoord-Emmen is op FOX Sports 2 live te zien om 19u45 op zaterdag 1 januari 2020.

Feyenoord-FC Emmen gratis live bij FOX Sports voor KPN-abonnees? Neen

Sinds 23 juli 2019 is één zender van FOX Sports 'gratis' te ontvangen in het standaard tv-pakket van iedereen die bij KPN interactieve tv heeft. Die 'gratis zender' is FOX Sports 1. Deze gratis zender bevindt zich bij abonnees van KPN op digitaal kanaal 14. Dat is helaas dus niet de zender waarop dit duel van Feyenoord tegen FC Emmen live wordt uitgezonden.

Feyenoord-FC Emmen live bij Telenet Play Sports? Neen

De uitzendrechten (live tv en livestream) van de eredivisie zijn in Vlaanderen in handen van Telenet Play Sports. Wordt dit duel van Feyenoord tegen Emmen in België live op tv uitgezonden door Telenet Play Sports? Neen, die sportomroep zendt dit duel niet live uit.

Sport live op 1 februari 2020

Welke overige interessante sportevenementen zijn live te zien op tv en per livestream in dit deel van januari 2020? Op zaterdag 1 februari wordt het WK veldrijden voor dames verreden. Dit wordt live op tv en per livestream uitgezonden door Sporza, de NPO en Eurosport. De NPO biedt bij deze wedstrijd een gratis livestream aan voor de kijkers in Nederland. Sporza biedt een gratis livestream aan voor de kijkers in België. Op die zaterdagavond kan men bij RTL7 live op tv en per livestream kijken naar de PDC Darts Masters 2020.

Livestream Feyenoord-Emmen op 1 februari 2020

Livestream Feyenoord-FC Emmen bij FOX Sports

Er wordt een livestream van Feyenoord-Emmen beschikbaar gesteld door FOX Sports. Met deze livestream kan men de wedstrijd tussen deze clubs live bekijken op een computer of smartphone. Hun officiële livestream bevindt zich op de avond van zaterdag 1 februari2020 op de FOX Sports Go App in kanaal 2. Hoe laat begint de livestream? De livestream begint tegelijkertijd met de live tv-uitzending. Via de livestream kan men ook de voorbeschouwing op het duel bekijken. Is dit een gratis livestream van Feyenoord-Emmen? Men dient een abonnement op deze dienst te hebben om de stream op deze app te kunnen gebruiken, dus neen dit is niet een gratis livestream. Is het ook mogelijk om bij FOX Sports deze livestream via PPV (Pay Per View) te verkrijgen? Of kan men een dagpas kopen bij FOX Sports om deze livestream van het duel van deze Rotterdamse club tegen FC Emmen te bekijken? Neen, het is anno 2020 niet meer mogelijk om via PPV een livestream van FOX Sports te verkrijgen. Ook is het niet meer mogelijk om een dagpas voor de livestream van FOX Sports te kopen. Het is daarentegen nog wel mogelijk om zo'n dagpas voor digitale tv te verkrijgen, om zo op 1 februari Feyenoord-Emmen te kunnen kijken.

Livestream Play Sports? Neen

Wordt de wedstrijd van Feyenoord tegen de club uit Emmen door Play Sports ook per livestream uitgezonden? Neen, zij zenden dit duel niet via een livestream uit. Telenet Play Sports zendt meestal van elke ronde van de eredivisie wee wedstrijden per livestream uit. Op 27 oktober zonden zij via de livestream bijvoorbeeld Ajax-Feyenoord uit. Men kan zo'n livestream vinden op hun Play Sports Go App. Elke livestream van hen kan men in de hele Europese Unie bekijken. Men dient dan wel een abonnement op deze Vlaamse sportomroep te hebben. Wie niet een vast abonnement wil hebben op die dienst, kan een dagpas kopen (een abonnement voor één etmaal, waarmee men dus 24 uur elke livestream van hen kan bekijken). Ook is het mogelijk om een weekendpas bij hen te kopen (waarmee men dus een heel weekend elke livestream van hen kan gebruiken). Behalve veel voetbal is er bij hen ook veel veldrijden, Formule 1, MXGP, UFC, rugby en hockey per livestream te zien. Op 1 december hadden zij bijvoorbeeld de livestream van de Zilvermeercross Mol. Dit is een exclusieve stream: zij zijn de enige omroep die deze veldrit online uitzenden. Ook bij diverse andere crossen hebben zij een exclusieve stream.

Livestream via Go App?

Is het wel mogelijk om deze voetbalwedstrijd tussen Feyenoord en FC Emmen op 1 februari 2020 te bekijken via een livestream de Ziggo Go App? In theorie is het wel mogelijk om de wedstrijd Feyenoord-Emmen via een livestream op die app te bekijken. Daarvoor geldt echter dat men zowel een abonnement op digitale tv van Ziggo moet hebben, als ook een abonnement op FOX Sports. Alleen bij een combinatie van die twee abonnementen is het in theorie mogelijk om deze wedstrijd per livestream op de Ziggo Go App te bekijken. In de praktijk is het voor abonnees van FOX Sports echter praktischer om deze wedstrijd per livestream op de FOX Sports Go App te bekijken.

Livestream Feyenoord-FC Emmen bij iTV-app of Interactieve Tv

Is het mogelijk om bij de KPN op zaterdag 1 februari op de iTV-app via een livestream naar het duel Feyenoord-Emmen te kijken? Men kan deze wedstrijd per livestream bekijken als men een abonnement heeft op Interactieve Tv bij KPN, gecombineerd met een abonnement op FOX Sports. Op de iTV-app kan men als klant van KPN namelijk in de hele EU per livestream dezelfde zenders bekijken als thuis op tv. Deze app is gemaakt om per livestream op een smartphone of tablet naar de tv-zenders uit het pakket van KPN te kijken. Wanneer men als klant van interactieve tv bij KPN het duel Feyenoord-Emmen op een desktop computer (of laptop of notebook) via een livestream wil bekijken, dan kan men dat doen via een livestream op de KPN-site van Interactieve Tv.

Voorgaande competitiewedstrijd Feyenoord (25 januari 2020)

De voorgaande competitiewedstrijd van de Rotterdamse club was op zaterdag 25 januari 2020 tegen Heracles Almelo. De scheidsrechter was Makkelie. Er waren circa 10.000 toeschouwers. Ook dat duel van de Rotterdamse club was live op televisie en online via een livestream te zien bij FOX Sports.

Uitslag Heracles Almelo-Feyenoord: 2-3

  • Goals Heracles: Rossmann (19 en 78)
  • Goals Feyenoord: Toornstra (47), Sinisterra (53) en Botteghin (57)

Gele kaarten:

Heracles: Dessers

Opstelling Heracles Almelo (en wissels)

Blaswich, Breukers, Rossmann, Knoester, Hardeveld, Merkel (Osman/76), Mauro Junior, Kiomourtzoglou, V.d. Water, Dessers (Szöke/62) en Cijntje (Konings/79).

Opstelling Feyenoord (en wissels)

Bijlow, Geertruida, Botteghin, Senesi, Malacia, Toornstra, Fer, Kökcü (Karsdorp/83), Berghuis, Jörgensen (Narsingh/77) en Sinisterra (Larsson/73).

Lees verder

© 2019 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Eredivisie seizoen 2019/20: speelschema, teams en speeldataEredivisie seizoen 2019/20: speelschema, teams en speeldataHet 64ste seizoen van de eredivisie start op vrijdag 2 augustus 2019 en eindigt op zondag 10 mei 2020. In 32 weken tijd…
Speelschema Feyenoord seizoen 2019-2020Speelschema Feyenoord seizoen 2019-2020Ondanks de derde plaats in de competitie van het seizoen 2018-19 lijkt de schwung eruit bij Feyenoord. In 2018 werd de b…
Beker 2020: Fortuna Sittard-Feyenoord, live tv en livestreamBeker 2020: Fortuna Sittard-Feyenoord, live tv en livestreamOp dinsdag 21 januari 2020 speelde Feyenoord in de achtste finales van de KNVB Beker tegen Fortuna Sittard. Vanwege heft…
EK voetbal 2020: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamEK voetbal 2020: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamOp donderdag 18 juni 2020 speelt Oranje op het EK voetbal 2020 tegen Oostenrijk. Deze twee teams zitten in de openingsro…
Voetbal 2019: Ajax-Feyenoord, live op tv en livestreamVoetbal 2019: Ajax-Feyenoord, live op tv en livestreamOp zondag 27 oktober 2019 wordt de wedstrijd Ajax-Feyenoord gespeeld in de Nederlandse eredivisie. Dit duel vindt plaats…
Bronnen en referenties
  • https://nos.nl/artikel/2289018-knvb-schrapt-plan-voor-zondagavondduels-in-eredivisie.html
  • https://www.foxsports.nl/abonneren/fox-sports-go/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_Feyenoord
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Sparta_Rotterdam

Reageer op het artikel "Voetbal 2020: Feyenoord-FC Emmen, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 25-01-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!