FC Saarbrücken-Bayer Leverkusen, live op tv en livestream

FC Saarbrücken-Bayer Leverkusen, live op tv en livestream Op 9 juni of 10 juni 2020 wordt in het Duitse bekertoernooi (DFB-Pokal) de halve finale FC Saarbrücke-Bayer Leverkussen gespeeld. Vanwege het coronavirus mag er bij deze halve finale geen publiek aanwezig zijn. Dit duel tussen FC Saarbrücken en Bayer Leverkussen wordt live op tv uitgezonden in Nederland en België. Ook kan men deze halve finale van de Duitse beker online via een livestream bekijken.

DFB-Pokal: Duitse beker en het coronavirus

Het Duitse profvoetbal werd in maart 2020, net als de meeste andere sportcompetities ter wereld, stopgezet vanwege het coronavirus. Medio mei 2020 behoort de Duitse Bundesliga tot de eerste topvoetbalcompetities die na de 'coronabreak' weer van start gaan. In juni speelt men de halve finales van de DFB-Pokal (Duitse beker). In juli wordt de finale om de Duitse beker gespeeld.

1. FC Saarbrücken

Deze voetbalclub werd op 18 april 1903 opgericht. De club komt uit Saarbrücken, de hoofdstad van de Duitse deelstaat Saarland. FC Saarbrucken was in het verre verleden een succesvolle club, die twee keer in de finale om de Duitse titel stond (doch beide keren verloor: in 1943 en 1952). Ook nam FC Saarbrücken ooit, toen als vertegenwoordiger van het semi-onafhankelijke Saarland, deel aan de Europacup I (de voorloper van de Champions League).

Toen in 1963 de Bundesliga als hoogste overkoepelende divisie in Duitsland werd geïntroduceerd, was de bloeitijd FC Saarbrücken al voorbij. Toch speelde FC Saarbrücken nog wel diverse seizoenen in die hoogste divisie. Meestal bivakkeerde FS Saarbrücken echter op het tweede niveau (2. Bundesliga). In die divisie was het jarenlang een vaste klant in de subtop. In 1993 speelde Saarbrücken voor de laatste keer op het hoogste niveau (Bundesliga).

Daarna is FC Saarbrücken sportief en financieel ver weggezakt. In 2007 degradeerden ze zelfs naar de 'Regionalliga'. Enkele jaren later promoveerden ze wel weer naar het derde nationale niveau, maar sinds de zomer van 2014 is de club weer een vaste klant in de 'Regionalliga'. Het was dan ook een grote verrassing, dat de 'amateurclub' FC Saarbrücken erin slaagde om in 2020 de halve finale van de Duitse Beker te halen.

Bayer Leverkussen

Op 1 juli 1904 werd deze sportclub opgericht. Vanwege dat oprichtingsjaar is de officiële naam van de club 'Bayer 04 Leverkusen'. Oorspronkelijk was dit een sportvereniging voor arbeiders van de chemiefabriek Bayer. Vandaar dat de naam van die fabriek ook in de clubnaam zit. Anno 2020 is de Nederlander Peter Bosz de trainer van Bayer Leverkussen. Bekende Nederlandse voetballers die in het verleden voor Bayer Leverkussen speelden waren onder meer Erik Meijer, Daley Sinkgraven en Bernard Schuiteman.

Erelijst Bayer Leverkussen

Bayer Leverkussen is in de loop der jaren uitgegroeid tot een subtopper in het Duitse voetbal. Nog nooit won Bayer Leverkussen het Duitse landskampioenschap, maar wel één keer de Duitse beker (DFB-Pokal). Het grootste succes uit de historie van Bayer Leverkussen was het winnen van de UEFA Cup in 1988.

Wedstrijdinfo: halve finale FC Saarbrücken-Bayer Leverkussen

Datum?

Wanneer vindt deze halve finale in het Duitse bekertoernooi plaats? Op 9 juni of op 10 juni? Zodra de datum definitief zeker is, wordt die hier gemeld.

Hoe laat?

Wanneer is de aftrap van de halve finale? Als dat bekend is, wordt die info hier geplaatst.

Halve finale live op tv in Nederland

Deze halve finale van de Duitse beker tussen Saarbrücken en Bayer Leverkussen is ook in Nederland live op tv te zien. De uitzendrechten van het Duitse voetbal zijn in Nederland in handen van FOX Sports. Zodra bekend is op welke zender zij het uitzenden, wordt dat hier gemeld. (Waarschijnlijk is de uitzending op de zender FOX Sports 1, wat een 'gratis zender' is voor de abonnees van KPN.)

Live op tv in België

In België zijn de uitzendrechten onder meer in handen van Telenet Play Sports en Eleven Sports. Zodra bekend is hoe laat hun uitzendingen plaatsvinden en op welke zenders, dan wordt die info hier gemeld.

Livestream FC Saarbrücken-Bayer Leverkussen (halve finale 2020)

Livestream FOX Sports

In Nederland wordt de livestream van deze wedstrijd verzorgd door FOX Sports. Daarmee kan men deze halve finale tussen Bayer Leverkussen en FC Saarbrücken op een smartphone of computer bekijken. De livestream begint tegelijkertijd met de live tv-uitzending. De abonnees van FOX Sports kunnen die livestream van FC Saarbrücken-Bayer Leverkussen bekijken op de FOX Sports Go App.

Livestream Eleven Sports Network

Er wordt ook een livestream van dit duel van Bayer Leverkussen verzorgd door Eleven Sports Network. Hun livestream begint tegelijk met de live tv-uitzending. Zij zenden via de livestream in veel landen (waaronder België) het Duitse voetbal uit. Hun livestream van dit duel vindt men op hun site en app. Om hun livestream te kunnen bekijken, dient men wel een abonnement op die sportomroep te hebben.

Livestream Telenet Play Sports

In België wordt de livestream van dit duel verzorgd door Telenet Play Sports. Hun livestream van FC Saarbrücken-Bayer Leverkussen begint tegelijk met hun live tv-uitzending. Zo'n livestream is te bekijken door alle abonnees van Play Sports. Zij kunnen op de wedstrijddag inloggen op de site van Play Sports en zo dan de livestream van deze halve finale op hun computer bekijken.

Livestream Play Sports Go App

Men kan ook via een livestream op de Play Sports Go App naar de duels van het Duitse voetbal kijken. Elke livestream op die app is in de hele EU te bekijken. Dit is niet een gratis livestream. Men dient bij hen een abonnement te hebben, of anders een dagpas te kopen, om een livestream te kunnen bekijken. De livestream is in de hele EU te bekijken

Livestream halve finale Bayer Leverkussen-Saarbrücken via iTV-app?

Er ook een livestream van de halve finale FC Saarbrücken-Bayer Leverkussen beschikbaar op de iTV-app van KPN. Die livestream kan men sowieso bekijken indien men een aanvullend abonnement heeft op FOX Sports. Via die app kunnen klanten van interactieve tv bij KPN 'gratis' per livestream naar tv kijken. Is op deze app een gratis livestream van deze halve finale te vinden? Tot de zenders die zij standaard per livestream op die app kunnen ontvangen behoort wel FOX Sport1, maar het is nog niet 100 procent zeker of deze halve finale daarop wordt uitgezonden. Duels die op kanaal 1 worden uitgezonden, zijn wel via een gratis livestream bij hen te bekijken door klanten van de KPN.

Livestream Bundesliga via Ziggo Go App?

Is het ook mogelijk om deze halve finale Saarbrücken-Leverkussen te bekijken via een livestream op de Ziggo Go App? Zo'n livestream is daarop alleen maar te vinden indien men een aanvullend abonnement heeft. Bij Ziggo heeft men wel een 'gratis' sportkanaal (Ziggo Sport 14), maar daarop is de Duitse beker niet te zien, met als logisch gevolg dat er bij hen op de Go App ook niet zo'n gratis livestream van deze halve finale uit die Duitse beker tussen Saarbrücken en Bayer Leverkussen zit.
© 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
DFB-Pokal: Duitse bekerfinale 2020, live op tv en livestreamDFB-Pokal: Duitse bekerfinale 2020, live op tv en livestreamOp zaterdag 4 juli 2020 wordt de finale van de DFB-Pokal gespeeld. Dit is het bekertoernooi van het Duitse voetbal. Vanw…
SC Padernborn-Borussia Dortmund, live op tv en livestreamSC Padernborn-Borussia Dortmund, live op tv en livestreamOp zondag 31 mei 2020 wordt in de Duitse Bundesliga de wedstrijd SC Paderborn 07-Borussia Dortmund gespeeld. Dit duel wo…
Bayern München-Fortuna Düsseldorf, live op tv en livestreamBayern München-Fortuna Düsseldorf, live op tv en livestreamOp 30 mei 2020 speelt FC Bayern München in de Duitse Bundesliga tegen Fortuna Düsseldorf. Bij dit duel mag geen publiek…
EK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamEK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamOp het EK voetbal 2021 speelt Oranje tegen Oostenrijk. Deze twee teams zitten in de openingsronde van het Europees kampi…

Records van de Eredivisie: doelpunten (tot en met 2019/20)Records van de Eredivisie: doelpunten (tot en met 2019/20)In Nederland wordt sinds het seizoen 1956-57 gevoetbald in de Eredivisie. Sindsdien bracht de competitie bijzondere en s…
Serie A (Italië): alle kampioenen tot en met 2019Serie A (Italië): alle kampioenen tot en met 2019In 1898 werd er al in competitieverband gevoetbald in het Zuid-Europese land Italië. Vanaf 1929 werken de Italiaanse clu…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Werder_Bremen
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Bayer_04_Leverkusen
  • https://sporza.be/nl/2020/05/07/bundesliga-publiceert-kalender-start-op-16-mei-met-onder-meer-d~1588852515044/
  • https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/367059/bundesliga-maakt-programma-bekend-16-mei-aftrap/

Reageer op het artikel "FC Saarbrücken-Bayer Leverkusen, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 24-05-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!