FC Saarbrücken-Bayer Leverkusen, live op tv en livestream

FC Saarbrücken-Bayer Leverkusen, live op tv en livestream Op dinsdag 9 juni 2020 wordt in het Duitse bekertoernooi (DFB-Pokal) de halve finale FC Saarbrücken-Bayer Leverkusen gespeeld. Vanwege het coronavirus mag er bij deze halve finale geen publiek aanwezig zijn. Dit duel tussen FC Saarbrücken en Bayer Leverkusen wordt live op tv uitgezonden in Nederland en België. Ook kan men deze halve finale van de Duitse beker online via een livestream bekijken.

DFB-Pokal: Duitse beker en het coronavirus in 2020

Het Duitse profvoetbal werd in maart 2020, net als de meeste andere sportcompetities ter wereld, stopgezet vanwege het coronavirus. Medio mei 2020 behoort de Duitse Bundesliga tot de eerste topvoetbalcompetities die na de 'coronabreak' weer van start gaan. In juni speelt men de halve finales van de DFB-Pokal (Duitse beker). Op woensdag 10 juni speelt men de halve finale Bayern München-Eintracht Frankfurt. In juli wordt vervolgens de finale van het Duitse bekertoernooi gespeeld. Ook die duels zijn in Nederland en België live op tv te zien.

1. FC Saarbrücken

Deze voetbalclub werd op 18 april 1903 opgericht. De club komt uit Saarbrücken, de hoofdstad van de Duitse deelstaat Saarland. FC Saarbrucken was in het verre verleden een succesvolle club, die twee keer in de finale om de Duitse titel stond (doch beide keren verloor: in 1943 en 1952). Ook nam FC Saarbrücken ooit, toen als vertegenwoordiger van het semi-onafhankelijke Saarland, deel aan de Europacup I (de voorloper van de Champions League).

Toen in 1963 de Bundesliga als hoogste overkoepelende divisie in Duitsland werd geïntroduceerd, was de bloeitijd FC Saarbrücken al voorbij. Toch speelde FC Saarbrücken nog wel diverse seizoenen in die hoogste divisie. Meestal bivakkeerde FS Saarbrücken echter op het tweede niveau (2. Bundesliga). In die divisie was het jarenlang een vaste klant in de subtop. In 1993 speelde Saarbrücken voor de laatste keer op het hoogste niveau (Bundesliga).

Daarna is FC Saarbrücken sportief en financieel ver weggezakt. In 2007 degradeerden ze zelfs naar de 'Regionalliga'. Enkele jaren later promoveerden ze wel weer naar het derde nationale niveau, maar sinds de zomer van 2014 is de club weer een vaste klant in de 'Regionalliga'. Het was dan ook een grote verrassing, dat de 'amateurclub' FC Saarbrücken erin slaagde om in 2020 de halve finale van de Duitse Beker te halen.

Bayer Leverkusen

Op 1 juli 1904 werd deze sportclub opgericht. Vanwege dat oprichtingsjaar is de officiële naam van de club 'Bayer 04 Leverkusen'. Oorspronkelijk was dit een sportvereniging voor arbeiders van de chemiefabriek Bayer. Vandaar dat de naam van die fabriek ook in de clubnaam Bayer Leverkusen. Bekende Nederlandse voetballers die in het verleden voor Bayer Leverkusen speelden waren onder meer Erik Meijer, Daley Sinkgraven en Bernard Schuiteman.

Erelijst Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen is in de loop der jaren uitgegroeid tot een subtopper in het Duitse voetbal. Nog nooit won Bayer Leverkusen het Duitse landskampioenschap, maar wel één keer de Duitse beker (DFB-Pokal). Het grootste succes uit de historie van Bayer Leverkusen was het winnen van de UEFA Cup in 1988.

Peter Bosz

Sinds december 2018 is de Nederlander Peter Bosz de trainer van Bayer Leverkusen. Peter Bosz heeft met z'n team indruk gemaakt door goede resultaten te boeken met aantrekkelijk voetbal.

Wedstrijdinfo: halve finale FC Saarbrücken-Bayer Leverkusen

Datum Duitse beker (DFP Pokal)?

Wanneer vindt deze halve finale in het Duitse bekertoernooi plaats? Deze halve finale vindt op dinsdag 9 juni plaats. De andere halve finale wordt een dag later gespeeld: Bayern München-Eintracht Frankfurt (10 juni 2020). Vervolgens spelen de winnaar begin juli tegen elkaar in de finale van het Duitse bekertoernooi.

Hoe laat?

Wanneer is de aftrap van de halve finale van de Duitse beker? De aftrap is op 9 juni om 20u45.

Opstellingen?

Hieronder vindt u de opstellingen van beide ploegen voor deze halve finale van de Duitse beker (DPF Pokal). Bij dit duel kan Peter Bosz om diverse redenen overigens geen beroep doen op Kai Havertz, Daley Sinkgraven, Leon Bailey en Lars Bender, wat spelers zijn die doorgaans wel een belangrijke rol in zijn team spelen.

Opstelling Saarbrucken (en wissels)

Batz, Schorch (Schorch), Zellner, Golly, Zeitz, Uaferro, Barylla, Perdedaj (Breitenbach), Müller (Mendler), Jacob (Eisele) en Jänicke (Kroese).

Opstelling Bayer Leverkusen (en wissels)

Hradecky, S. Bender (Dragovic), Paulinho, Tapsoba (Tah), Alario, Wendell, Diaby (Volland), Aranguiz (Palacios), Wirtz (Bellarabi), Weiser en Demirbay.

Gele kaarten

  • Saarbrucken: geen
  • Bayer Leverkusen: Tapsoba

Uitslag Saarbrucken-Bayer Leverkussen: 0-3

  • Goals Saarbrucken: geen
  • Goals Bayer Leverkussen: Diaby, Alario en Bellarabi

Leverkussen finalist

Bayer Leverkussen heeft deze halve finale gewonnen. Daarmee heeft de ploeg van Peter Bosz zich dus geplaatst voor de finale van de Duitse beker (DFB Pokal) in juli.

Halve finale DFB Pokal (beker) live op tv in Nederland (9 juni 2020)

Deze halve finale van de Duitse beker tussen Saarbrücken en Bayer Leverkusen is ook in Nederland live op tv te zien. De uitzendrechten van het Duitse beker (DFB Pokal) zijn in Nederland in handen van FOX Sports. Hun live-uitzending vindt plaats op de zender FOX Sports 1 (wat een 'gratis zender' is voor de abonnees van KPN). Ook is de wedstrijd live te zien op hun abonneezender FOX Sports 4. De live tv-uitzending van FC Saarbrücken-Bayer Leverkusen begint op beide zenders om 20u40.

Halve finale DFB Pokal live op tv in Duitsland

De halve finale van de DFB Pokal wordt in Duitsland live op tv uitgezonden door de publieke omroep ARD. Hun live tv-uitzending begint om 20u15. (De aftrap is om 20u45.) Dat de ARD deze halve finale van het bekertoernooi tussen FC Saarbrücken en Bayer Leverkusen live op tv uitzendt is natuurlijk mooi nieuws voor veel Nederlandse en Belgische sportfans die geen abonnement hebben op FOX Sports of Telenet Play Sports. De ARD zit bij velen namelijk in het basis zenderpakket en dus kan men 'gratis' live op tv naar dit duel in het Duitse bekertoernooi kijken. Een dag later (10 juni) zenden ze ook het bekerduel Bayern München-Eintracht Frankfurt live uit op tv

DFB Pokal (Beker) live op tv in België (9 juni 2020)

In België zijn de live-uitzendrechten van de halve finale van de Duitse beker (DFB Pokal) onder meer in handen van Telenet Play Sports. Hun live tv-uitzending begint om 20u40.

Internationaal voetbal op televisie in juni 2020

Hoewel er voorlopig in Nederland en België nog niet gevoetbald wordt, zijn er in juni toch behoorlijk veel interessante wedstrijden voor de Belgische en Nederlandse voetbalfans te bekijken op televisie. Zo begint de Spaanse competitie op donderdag 11 juni met de derby Sevilla-Real Betis. In het daaropvolgende weekend komen de topclubs in actie: op zaterdag 13 juni speelt FC Barcelona tegen Real Mallorca. Vervolgen speelt op zondag 14 juni Real Madrid tegen Eibar. Ook het Engelse voetbal komt weer op gang, met onder meer Everton-Liverpool (20 juni). Al deze interessante duels zijn in Nederland en België live te zien op tv en via een livestream.

Livestream FC Saarbrücken-Bayer Leverkusen (halve finale beker 2020)

Livestream DFB Pokal bij FOX Sports

In Nederland wordt de livestream van deze wedstrijd verzorgd door FOX Sports. Daarmee kan men deze halve finale om de beker van Duitsland tussen Bayer Leverkusen en FC Saarbrücken op een smartphone of computer bekijken. De livestream begint tegelijkertijd met de live tv-uitzending. De abonnees van FOX Sports kunnen die livestream van FC Saarbrücken-Bayer Leverkusen bekijken op de FOX Sports Go App. Deze livestream van de halve eindstrijd van Peter Bosz met zijn team Bayer Leverkusen tegen Saarbrücken begint op die avond van 9 juni om 20u40.

Livestream DFP Pokal (beker) bij Telenet Play Sports

In België wordt de livestream van dit duel verzorgd door Telenet Play Sports. Hun livestream van FC Saarbrücken-Bayer Leverkusen begint tegelijk met hun live tv-uitzending. Zo'n livestream is te bekijken door alle abonnees van Play Sports. Zij kunnen op de wedstrijddag inloggen op de site van Play Sports en zo dan de livestream van deze halve finale op hun computer bekijken. Deze livestream van het duel in het toernooi om de DFB Beker begin om 20u40.

Livestream Saarbrücken-Bayer Leverkusen via Play Sports Go App (hele EU)

Men kan ook via een livestream op de Play Sports Go App naar de duels van het Duitse voetbal kijken. Elke livestream op die app is in de hele EU te bekijken. Dit is niet een gratis livestream. Men dient bij hen een abonnement te hebben, of anders een dagpas te kopen, om een livestream te kunnen bekijken. De livestream van dit duel in de beker tussen de clubs uit Saarland en Leverkusen is in de hele EU te bekijken.

Livestream halve finale Bayer Leverkusen-Saarbrücken via iTV-app?

Er is ook een livestream van de halve finale FC Saarbrücken-Bayer Leverkusen in het toernooi om de DFB Beker beschikbaar op de iTV-app van KPN. Die livestream kan men sowieso bekijken indien men een aanvullend abonnement heeft op FOX Sports. Via die app kunnen klanten van interactieve tv bij KPN 'gratis' per livestream naar tv kijken. Is op deze app een gratis livestream van deze halve finale te vinden? Tot de zenders die zij standaard per livestream op die app kunnen ontvangen behoort wel FOX Sport1, waarop deze halve finale om de DFB Beker wordt uitgezonden. Duels die op kanaal 1 worden uitgezonden, zijn wel via een gratis livestream bij hen te bekijken door klanten van de KPN. Dat geldt dus ook voor dit duel in het toernooi om de DFB Beker.

Livestream Saarbrücken-Bayer Leverkusen (DFB Pokal/Beker) via Go App

Is het ook mogelijk om deze halve finale Saarbrücken-Leverkusen te bekijken via een livestream op de Go App (online tv). Met die app kan men live online (dus via een livestream) op een smartphone of computer naar tv kijken. Dit is een streamingdienst van Ziggo. Men kan als abonnee bij hen op die app elke tv-zender per livestream bekijken, die men ook thuis op het televisietoestel kan bekijken. Elke livestream is in de hele EU te gebruiken. (Ook in diverse landen buiten de EU, waaronder Groot-Brittannië, IJsland en Noorwegen kan men live naar zo'n stream kijken.) Tot de tv-zenders in het basispakket van deze app behoort de ARD, die op 9 juni deze halve finale van de Duitse beker tussen Bayer Leverkusen en Saarbrücken live uitzendt op tv en die men als abonnee van Ziggo dus via een 'gratis' livestream op die app kan bekijken. Via die gratis livestream kan men als abonnee van Ziggo vanaf 20u15 naar de voorbeschouwing van dit bekerduel van Bayer Leverkusen tegen Saarbrücken kijken. Om 20u45 ziet men live op de stream de aftrap van deze halve eindstrijd in de beker tussen Bayer Leverkusen en de club uit Saarland. Ook de andere halve finale van de Duitse beker (op 10 juni) is bij hen via zo'n gratis livestream te bekijken voor klanten van Ziggo.

De live tv-uitzending van FOX Sports van dit duel in het toernooi om de Duitse beker is niet via zo'n gratis livestream op die app te bekijken. De live tv-uitzendingen van de Bundesliga zijn ook niet via een gratis livestream op die app te vinden. Zo'n livestream van FOX Sports is daarop alleen maar te vinden indien men een aanvullend abonnement heeft. Bij Ziggo heeft men wel een 'gratis' sportkanaal (Ziggo Sport 14), maar daarop is de Duitse beker niet te zien, met als logisch gevolg dat er bij hen op de Go App ook niet zo'n gratis livestream van deze halve finale uit die Duitse beker tussen Saarbrücken en Bayer Leverkusen zit.
© 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
DFB-Pokal: Duitse bekerfinale 2020, live op tv en livestreamDFB-Pokal: Duitse bekerfinale 2020, live op tv en livestreamOp zaterdag 4 juli 2020 wordt de finale van de DFB-Pokal gespeeld tussen Bayern München en Bayer Leverkusen. Dit is het…
Voetbal 2020: Bayern München-Chelsea, live tv en livestreamVoetbal 2020: Bayern München-Chelsea, live tv en livestreamOp 7 of 8 augustus 2020 speelt FC Bayern München tegen Chelsea. Dit is een wedstrijd in de achtste finales van de UEFA C…
FC Groningen-Heracles Almelo, live tv en livestream (2020)FC Groningen-Heracles Almelo, live tv en livestream (2020)Op zaterdag 1 augustus vindt de oefenwedstrijd FC Groningen-Heracles Almelo plaats. Dit duel wordt vanwege het coronavir…
EK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamEK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamOp donderdag 17 juni 2021 speelt Oranje op het EK voetbal tegen Oostenrijk. Deze twee teams zitten in de openingsronde v…

Records van de Eredivisie: doelpunten (tot en met 2019/20)Records van de Eredivisie: doelpunten (tot en met 2019/20)In Nederland wordt sinds het seizoen 1956-57 gevoetbald in de Eredivisie. Sindsdien bracht de competitie bijzondere en s…
Serie A (Italië): alle kampioenen tot en met 2018-19Serie A (Italië): alle kampioenen tot en met 2018-19In 1898 werd er al in competitieverband gevoetbald in het Zuid-Europese land Italië. Vanaf 1929 werken de Italiaanse clu…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Werder_Bremen
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Bayer_04_Leverkusen
  • https://sporza.be/nl/2020/05/07/bundesliga-publiceert-kalender-start-op-16-mei-met-onder-meer-d~1588852515044/
  • https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/367059/bundesliga-maakt-programma-bekend-16-mei-aftrap/

Reageer op het artikel "FC Saarbrücken-Bayer Leverkusen, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 10-06-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!