InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Kickboksen 2017: Rico Verhoeven in China, live op tv

Kickboksen 2017: Rico Verhoeven in China, live op tv

Kickboksen 2017: Rico Verhoeven in China, live op tv In oktober 2017 vindt er in China een groot kickboksgala plaats van de bond Glory Kickboxing. De grote ster van Glory is de Nederlander Rico Verhoeven. Hij is de wereldkampioen in het zwaargewicht en heeft als bijnaam 'The King of Kickboxing'. Rico Verhoeven zal op het gala in China een wedstrijd vechten. Het is nog onbekend wie zijn tegenstander zal zijn. Het gala van Glory Kickboxing in China is live te volgen op tv en via een livestream op het internet.

Historie: Glory Kickboxing

K-1

Jarenlang was de Japanse organisatie K-1 de leidende bond in de wereld van het profkickboksen. Het grootste evenement dat zij jaarlijks organiseerden was de 'K-1 World Grand Prix'. Dit toernooi werd in de vechtsportwereld algemeen beschouwd als een officieus WK profkickboksen. Het evenement werd onder meer gewonnen door grote Nederlandse sterren zoals Peter Aerts, Ernesto Hoost, Remy Bonjasky, Semmy Schilt en Alistair Overeem. Ook Badr Hari behoorde tot de grote sterren van de bond K-1. Hij haalde twee keer de finale van de World Grand Prix, maar verloor beide malen (in 2008 tegen Bonjasky en in 2009 tegen Schilt).

K-1 versus Glory Kickboxing

Rond het jaar 2010 belandde de organisatie van K-1 in een financiële crisis. In de daaropvolgende periode was het moeilijk voor K-1 om nog grote, toonaangevende evenementen te organiseren. De organisatie verloor vervolgens de leidende rol binnen de profkickbokswereld aan een bond die in 2012 werd gelanceerd: Glory Kickboxing.

Glory en Azië

De organisatie Glory Kickboxing werd opgericht door een groep grote investeerders, waaronder de Franse miljardair Pierre Andurand. Vooral in West-Europa is Glory Kickboxing zeer succesvol. Ook organiseert Glory regelmatig grote evenementen in Noord-Amerika.

In de beginjaren organiseerde Glory Kickboxing eveneens diverse grote evenementen in Azië. Zo werden de gala's Glory 4, Glory 8 en Glory 13 in Tokyo gehouden. Toch is het Glory Kickboxing zeker nog niet gelukt om in Azië de grote populariteit en sportieve prestige te krijgen, die vroeger (tot circa 2010) K-1 had. Het blijft echter een grote droom van de leiding van de organisatie Glory Kickboxing om in de toekomst ook een onbetwiste hoofdrol te spelen in de bakermat van het kickboksen, het continent Azië.

Glory China

Met ingang van 2017 wil Glory Kickboxing proberen om China te veroveren. Hiervoor is een apart bedrijf opgericht dat de werknaam 'Glory China' draagt. Dit project is opgezet in samenwerking met een aantal grote Chinese investeerders. Eén daarvan is de ex-topbasketballer Yao Ming, die jarenlang in de NBA speelde bij de Houston Rockets.

Een belangrijk onderdeel van dit project is, dat Glory Kickboxing in China uitgebreid gaat zoeken naar talentvolle vechtsporters die mogelijk een carrière als profkickbokser kunnen gaan opbouwen bij de bond Glory Kickboxing. Daarnaast wil Glory ook grote evenementen in China gaan organiseren.

Kickbocksgala Glory 46?

Het is de bedoeling dat in oktober 2017 het eerste grote gala van Glory Kickboxing in China wordt georganiseerd. Het is nog onbekend op welke datum en welke locatie dit evenement plaats zal vinden. Wel is het al duidelijk geworden dat er bij dit evenement een wedstrijd op het programma zal staan van de grote ster van Glory: Rico Verhoeven, 'The King of Kickboxing'.

Rico Verhoeven

Op 10 april 1989 werd Ricardo Verhoeven in de Brabantse plaats Bergen op Zoom geboren. Zijn roepnaam is 'Rico'. Onder begeleiding van zijn vader ging hij op zijn vijfde reeds aan vechtsport doen. In de begintijd was dat Kyokushinkai, een vorm van karate. Reeds als zevenjarige stapte Rico over naar het kickboksen.

In de loop der jaren is Rico Verhoeven uitgegroeid tot de beste kickbokser ter wereld. Sinds 2013 is hij bij de bond Glory Kickboxing de wereldkampioen in het zwaargewicht. In zijn totale carrière heeft hij 62 profpartijen gevochten, waarvan hij er 51 won. Hoe lang is Rico Verhoeven? Hij is 196 centimeter lang. Daarnaast heeft hij ook een 'reach' van 196 centimeter. Het wedstrijdgewicht van Rico Verhoeven ligt doorgaans rond de 116 kilo.

Rico in China: geen titelgevecht

Er is door Glory Kickboxing bepaald dat bij de wedstrijd van Rico Verhoeven in China niet zijn wereldtitel in het zwaargewicht op het spel zal staan. Het eerstvolgende officiële titelgevecht in het zwaargewicht is namelijk Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik. Die wedstrijd wordt in december 2017 gehouden op het kickboksgala Glory 50 - Amsterdam. Oorspronkelijk zou dit titelgevecht al in het voorjaar van 2017 plaatsvinden, maar wegens een blessure van Jamal Ben Saddik kon het gevecht toen niet doorgaan.

Tegenstander van Rico in China

Niet Adegbuyi

Wie is de tegenstander van Rico Verhoeven in China? In het geruchtencircuit werd verwacht dat de Roemeen Benjamin Adegbuyi mogelijk zijn opponent zou zijn bij dit vechtsportgala. Dit zal hoogstwaarschijnlijk echter niet het geval zijn. Adegbuyi staat immers bovenaan de uitdagerslijst van Glory en als hij een nieuwe wedstrijd tegen Verhoeven zou vechten, dan zou hij wel een officieel titelgevecht willen hebben, wat in China dus niet mogelijk is. Adegbuyi is overigens in het dagelijks leven vaak een trainingspartner van Rico Verhoeven; ze worden namelijk beiden getraind door Dennis Krauweel.

Jarenlang werd Adegbuyi beschouwd als de 'op één na beste zwaargewicht kickbokser van Glory'. Sinds hij in 2014 zich aansloot bij Glory Kickboxing won Adegbuyi veel grote wedstrijden. Lange tijd leek Rico Verhoeven de enige te zijn die hem kon verslaan. Twee keer stonden Adegbuyi en Verhoeven tegenover elkaar in de ring voor een officiële Glory-wedstrijd en beide keren won Rico Verhoeven. Die beide ontmoetingen vonden in 2015 plaats.

Niet Inocente

In juli 2017 vocht Adegbuyi in New York tegen de Braziliaan Guto Inocente. De Braziliaan was bij Glory Kickboxing pas de tweede kickbokser (naast Verhoeven) die erin slaagde om Adegbuyi te verslaan. Inocente heeft aangegeven dat hij in de toekomst graag een gevecht tegen Rico Verhoeven wil. Hij zal echter wel een officieel titelgevecht willen en zal dus eveneens niet in China tegen Verhoeven willen vechten.

Wie wel?

Wie zal de tegenstander van Rico Verhoeven zijn in China? Zodra er meer bekend is over het gala in China, waaronder dus ook het gevecht van Verhoeven, dan zal die informatie hier worden gemeld.

Live op tv

In Nederland worden de kickboksgala's van Glory live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Zij zullen ook deze Chinese wedstrijd van Verhoeven uit willen zenden. Zodra er meer informatie over de live tv-uitzendingen van Ziggo voor dit evenement bekend is, wordt dat hier gemeld. De wedstrijd van Verhoeven wordt overigens door Glory officieel ingedeeld bij de Superfight Series, wat inhoudt dat in de Verenigde Staten deze wedstrijd online zal worden uitgezonden door UFC Tv, aangezien zij de uitzendrechten hebben voor wedstrijden die bestempeld worden als 'Super Fight Series' (en het wordt dus niet live uitgezonden door ESPN, dat doorgaans de hoofdprogramma's van de kickboksgala's van Glory live op tv uitzendt).

Livestream

Het evenement van Glory Kickboxing in China is waarschijnlijk live op het internet te volgen via een stream op de Ziggo Sport Totaal App. Hier wordt t.z.t. gemeld hoe laat deze livestream beschikbaar zal zijn. Daarnaast zijn de Superfight Series (waaronder de wedstrijd van Verhoeven) live op het internet te zien via een livestream van UFC tv. De livestreams van Ziggo Sport Totaal en UFC tv zijn beiden beschikbaar voor abonnees (van de Ziggo Sport App en van UFC) en daarnaast ook via 'pay per view'.
© 2017 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvIn december 2017 organiseert Glory Kickboxing een titelgevecht tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven. Jamal 'The Gol…
Glory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tvIn Den Bosch wordt op zaterdag 20 mei 2017 het kickboksgala 'Glory 41' gehouden. Dit evenement vindt plaats in de Braban…
Kickboksen: Glory in ChinaKickboksen: Glory in ChinaGlory Kickboxing is de toonaangevende bond in de wereld van het profkickboksen. Glory is vooral actief in Europa en Noor…
Kickboksen: Glory 44 (Chicago) live op tvKickboksen: Glory 44 (Chicago) live op tvIn de zomer van 2017 organiseert de bond Glory Kickboxing twee grote vechtsportgala's in de Verenigde Staten. Op vrijdag…
Glory 2017: Rico Verhoeven - Remy Bonjasky, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Remy Bonjasky, live op tvDe kickboksers Ricardo ('Rico') Verhoeven en Remy Bonjasky nemen het in 2017 tegen elkaar op in de boksring. Rico Verhoe…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Guto_Inocente
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Benjamin_Adegbuyi
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Rico_Verhoeven
  • https://en.wikipedia.org/wiki/K-1
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Glory_(kickboxing)
  • https://www.glorykickboxing.com/en/news/view/1395

Reageer op het artikel "Kickboksen 2017: Rico Verhoeven in China, live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 19-07-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!