Insanity: het fitnessprogramma voor een superstrak lichaam

Insanity: het fitnessprogramma voor een superstrak lichaam Thuis sporten en in 60 dagen een superstrak lichaam? Volg de workouts van Insanity. Met dit slopende fitnessprogramma bereik je de resultaten die jij wilt en waar jij van droomt. Een nadeel, het is superzwaar. Maar even doorzetten en je bereikt waar jij misschien al lang van droomt.

Wat is Insanity?

Insanity staat bekend als het zwaarste fitnessprogramma wat ooit op dvd is uitgebracht. Personal Trainer Shaun T zal je ondersteunen tijdens de zware workouts. Hij motiveert je om door te gaan en om over je grenzen heen te gaan. Dit alles voor een beachbody in maar liefst 60 dagen. Je wordt afgebeuld en het is zwaar, maar oh zo heerlijk als je ermee klaar bent. De workouts bestaan uit cardio- en krachttraining. Je hebt geen gewichten of andere accessoires hiervoor nodig. Het enige wat je nodig hebt zijn de dvd's en eventueel een fitnessmatje, omdat dat toch wat lekkerder ligt dan de harde vloer. Je traint volgens een schema. Let er wel op dat als je geen sporter bent dat je dit langzaam moet opbouwen. Het Insanity fitnessprogramma is geschikt voor mannen en vrouwen met een gemiddelde tot goede conditie. Het calorieverbruik ligt op 1.000 calorieën per uur als je vol gas geeft.

Het geheim

Naast een goed voedingsschema is het geheim achter deze zware workout de Max Interval Training. Normaal gesproken is een intervaltraining een gemiddelde inspanning voor langere tijd met korte periodes van zware inspanning. De Max Interval Training van Shaun T is eigenlijk precies het omgekeerde. Daarbij maak je gebruik van langere periodes zware inspanning afgewisseld met een korte rust. Deze rust is net lang genoeg om op adem te komen. De workouts zijn erg zwaar en duren daarom ook zo'n 40 minuten per dag.

Voeding

Om een beachbody te krijgen moet je naast flink sporten ook je eetpatroon aanpassen. Dus geen vette snacks en zoete hapjes meer, maar gezond eten en natuurlijk ook voldoende water drinken. Eet veel groente en fruit en eventueel kun je nog gebruik maken van supplementen. Zorg er ook voor dat je voldoende eiwitten eet. Eiwitten zijn belangrijk voor je spieren.

Het programma

Het Insanity fitnessprogramma bestaat onder andere uit Plyo voor slanke billen en benen, Resistance Moves voor een mooi en sterk bovenlichaam. Pure Cardio voor vetverbranding, Insane Abs voor een superstrakke buik en Recovery. Het programma is alles behalve saai. Je wordt continue geprikkeld door nieuwe oefeningen en variaties. Vooral in het begin zal de tijd dan ook snel gaan, omdat je alle bewegingen nog moet leren. Ook is er een tijd die meeloopt in het beeld, daar focus je ook vaak op en dan gaat de tijd ongemerkt snel voorbij.

Het Insanity programma kopen

Als je de originele dvd's nieuw koopt ben je redelijk wat geld kwijt, het basispakket is verkrijgbaar vanaf € 119,80 in Nederland. Je kan eventueel op Marktplaats kijken voor goedkope dvd's. Het Insanity fitnessprogramma bestaat uit 10 dvd's.

Lees reviews en bekijk filmpjes

Wil je weten of Insanity echt iets voor jou is? Of wil je nog meer informatie. Op internet vind je heel veel reviews over dit beruchte fitnessprogramma. Ook op Youtube kun je heel veel filmpjes vinden. Ook met foto's van dag 1 en dag 60. Je ziet dat het lichaam van mensen compleet transformeert. Ook kun je op Youtube verschillende delen van de Insanity dvd's vinden. Misschien kun je alvast een lesje proberen voordat je besluit het complete programma te kopen.
© 2013 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Valkuilen van het Insanity trainingsprogrammaInsanity is een nieuwe rage op het gebied van fitness. Het is een fitnessprogramma dat je gemakkelijk thuis kan uitvoere…
Afvallen met InsanityAfvallen met InsanityOp zoek naar een zwaar fitnessprogramma om flink mee te zweten en kilo's mee kwijt te raken? Dan ben je bij Insanity op…
Tijdschriften over krachtraining, fitness en bodybuildingTijdschriften over krachtraining, fitness en bodybuildingEr zijn verschillende tijdschriften over krachttraining, fitness en bodybuilding. Wie aan deze sport doet, kan zijn pres…
De basis voor fitness en krachttrainingDe basis voor fitness en krachttrainingTegenwoordig ziet u veel reclame's over mannen met een gespierd lichaam. En in die reclame's daarover zijn ook vaak appa…

Zichtbare aders op de armen bij krachttrainingZichtbare aders op de armen bij krachttrainingWaar veel mensen dit vaak lelijk vinden zijn duidelijk zichtbare aders op de armen voor veel mannen die flink aan kracht…
Een andere, blessurevrije manier van lopen: ChiRunningMensen die aan T’ai Chi doen of in de daarvan afgeleide vechtkunsten zoals Aikido of Kung Fu actief zijn, kennen het beg…
Bronnen en referenties
  • www.beachbody.com
  • www.fitnessworkoutnederland.com
Linda1986 (240 artikelen)
Laatste update: 16-01-2014
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.