WK veldrijden 2020 live op tv en livestream

WK veldrijden 2020 live op tv en livestream De wereldkampioenschappen veldrijden 2020 worden gehouden op zaterdag 1 februari en zondag 2 februari. Dit WK wordt georganiseerd op een parcours in Dübendorf (Zwitserland). Het WK veldrijden 2020 wordt live op tv uitgezonden en is daarnaast ook online via een livestream te bekijken. Hoe ziet het programma van deze wereldkampioenschappen eruit? Welke prominente deelnemers staan op de startlijst van het WK cyclocross 2020? Hoe is de geschiedenis van het WK veldrijden verlopen?

Geschiedenis van het WK veldrijden

Officieus WK veldrijden (1920-1949)

Sinds 1924 bestond er een officieus WK veldrijden. Deze wedstrijd werd jaarlijks in de omgeving van Parijs verreden. Dit officieuze WK droeg oorspronkelijk de naam: 'Le Critérium International De Cross-Country Cyclo-Pédestre'. Het werd later vaak het 'Critérium International de Cyclo-cross' genoemd. In Vlaanderen en Nederland noemde men deze wedstrijd ‘het Internationaal Veldritcriterium’. Het was geen toeval dat dit officieuze WK jaarlijks in Frankrijk werd gehouden. Frankrijk was in de eerste helft van de 20e eeuw veruit het belangrijkste veldritland. Van de 20 officieuze WK's die werden verreden in de periode 1924-1949, werden er maar liefst 15 door een Franse renner gewonnen. Vier keer pakte een Belg de zege. Eén keer won een Luxemburger het officieuze WK cyclocross: in 1935 zegevierde Josy Mersch.

De recordhouder qua aantal zeges in het Internationaal Veldritcriterium was de Fransman Robert Oubron. Hij won deze wedstrijd vier keer: 1937, 1938, 1941 en 1942. De eerste Belg die deze wedstrijd won was Henri Moerenhout in 1925. In 1933 won Sylvère Maes deze cross. Deze Belg zou later uitgroeien tot één van de beste wegwielrenners van zijn generatie. Hij won onder meer twee keer het eindklassement van de Tour de France en één keer Parijs-Roubaix en. De Belg Maurice Seynaeve won het officieuze wereldkampioenschap veldrijden twee keer: in 1934 en in 1936.

Officieel WK veldrijden (sinds 1950)

In 1950 werd er door de UCI voor het eerst een officieel WK veldrijden gehouden. De winnaar was dat jaar de fameuze Fransman Jean Robic, die vooral bekend was geworden als de eindwinnaar van de Tour de France van 1947. Robic had overigens in 1947 ook al het officieuze WK veldrijden (Internationaal Veldritcriterium) gewonnen. In de eerste jaren van het officiële WK veldrijden heerste Frankrijk nog in de veldritsport, maar later werd België het land dat de veldritwereld beheerste. Van de 68 officiële WK's Cyclocross (voor heren elite) die verreden zijn, werden er 29 door Belgen gewonnen, 10 door Fransen en 7 door Zwitsers. Nederland, Duitsland en Italië pakten 6 wereldtitels. Vier keer werd het WK cyclocross bij de heren elite (profs) door een Tsjech gewonnen.

De recordhouder qua aantal wereldtitels veldrijden bij de heren elite (profs) is Eric de Vlaeminck. Deze Belg won zeven keer de regenboogtrui. Drie renners wonnen vijf keer de wereldtitel: de Fransman Durfraisse, de Italiaan Longo en de Zwitser Zweifel. De Belg Roland Liboton pakte vier keer de regenboogtrui bij de profs. Recente winnaars van het WK veldrijden voor heren elite zijn Sven Nys (2013 en 2005), Zdenek Stybar (2010, 2011 en 2014), Niels Albert (2009 en 2012), Mathieu van der Poel (2015 en 2019) en Wout van Aert (2016, 2017 en 2018).

WK veldrijden voor dames

Pas sinds 2000 bestaat er een officieel WK veldrijden voor dames. De Duitse Hanka Kupfernagel won dat jaar de eerste regenboogtrui in het damesveldrijden. Recordhouder qua aantal zeges op het WK veldrijden voor vrouwen is Marianne Vos. Zeven keer won zij goud op dit WK veldrijden. Ze pakte in 2006 haar eerste veldritwereldtitel. Vervolgens won ze in de periode 2009-2014 zes keer op rij de regenboogtrui in het veldrijden. Eén andere Nederlandse dame slaagde erin om het WK veldrijden te winnen: Daphny van den Brand won goud op het WK veldrijden van 2003. De Belgische Sanne Cant won het WK veldrijden bij de dames in 2017, 2018 en 2019.

Locatie van het parcours: Dübendorf in Zwitserland

De wereldkampioenschappen veldrijden 2020 worden verreden in de Zwitserse plaats Dübendorf. Het parcours bevindt zich op en rond een vliegveld. Het is een relatief vlak parcours. Er zijn een aantal kunstmatige hindernissen opgenomen in het parcours, waarop de renners wat hoogteverschil moeten overbruggen. Dübendorf ligt in het noorden van Zwitserland, in het kanton Zürich. De plaats heeft anno 2020 circa 20.000 inwoners.

Programma WK veldrijden 2020

Hoe laat gaan de wedstrijden van start in Dübendorf? Hieronder vindt u het programma van dit veldritkampioenschap. Er was enige onduidelijkheid over het starttijdstip van de wedstrijd van de heren elite (profs). Meestal gaat bij veldritten de herenwedstrijd om 15u00 van start. In veel media werd oorspronkelijk vermeld dat dit ook voor het wereldkampioenschap cyclocross te Dübendorf zou gelden. De organisatie heeft echter op haar officiële site gemeld dat de start van de wedstrijd van de heren elite (profs) reeds om 14u30 is.

Programma zaterdag 1 februari:

 • 11u00 Junior-dames
 • 13u00 WK Heren Beloften (U23)
 • 15u00 WK Dames Elite

Programma zondag 2 februari:

 • 11u00 Junioren
 • 13u00 Dames Beloften (U23)
 • 14u30 Heren Elite (profs)

Deelnemers: selecties Nederland en België

Wie zijn de deelnemers van Nederland en België aan de wereldkampioenschappen veldrijden 2020 in het Zwitserse Dübendorf? Hieronder vindt u de WK-selecties van België en Nederland.

Nederlandse selectie

 • Heren Elite (profs): Mathieu van der Poel, Lars van der Haar, Corné van Kessel, David van der Poel, Joris Nieuwenhuis en Stan Godrie.
 • Dames Elite: Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst, Lucinda Brand, Geert Hoeke en Yara Kastelijn.
 • Heren Beloften (U23): Ryan Kamp, Pim Ronhaar, Mees Hendrikx, Kyle Agterberg en Tim van Dijke.
 • Dames Beloften (U23): Manon Bakker, Inge van der Heijden en Aniek van Alphen.
 • Junioren: Hugo Kars, Tibor del Grosso, Lucas Janssen, Danny van Lierop en Bailey Groenendaal
 • Junior-dames: Puck Pieterse, Shirin van Anrooij, Fem van Empel, Ilse Pluimers, Senne Knaven en Isa Nomden.

Belgische selectie

 • Heren Elite (profs): Toon Aerts, Eli Iserbyt, Wout van Aert, Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout, Tim Merlier en Quinten Hermans.
 • Dames Elite: Sanne Cant, Laura Verdonschot en Ellen van Loy.
 • Heren Beloften (U23): Toon Vandebosch, Niels Vandeputte, Yentl Bekaert, Jelle Camps en Timo Kielich.
 • Dames Beloften (U23): Kiona Crabbé en Marthe Truyen.
 • Junioren: Thibau Nys, Lennert Belmans, Ward Huybs, Yorben Lauryssen, Emiel Verstrynge en Jente Michels.
 • Junior-dames: Julie de Wilde, Mirthe v.d. Brande, Sterre Vervloet en Julie Brouwers.

Favorieten WK veldrijden 2020

Welke renners zijn de grote kanshebbers voor de overwinning op het WK veldrijden 2020 bij de heren elite (profs)? De Nederlander Mathieu van der Poel is de grote favoriet voor de wereldtitel. Zijn belangrijkste concurrenten zijn de Belgische toppers Eli Iserbyt, Toon Aerts, Wout van Aert, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout.

Startlijst met rugnummers WK veldrijden 2020

Deelnemers WK dames elite: startlijst met rugnummers

Op zaterdagmiddag 1 februari 2020 wordt het kampioenschap voor de dames elite verreden. Hoe laat begint de wedstrijd? De start is om 15u00. De damesveldrit is live op tv te zien bij onder meer de NPO, Sporza en Eurosport. Ook kan men de live-uitzendingen van deze omroepen via een livestream volgen. Welke deelnemers staan op de startlijst? Hieronder vindt u de startlijst met rugnummers van de cyclocross van de dames.

Dames elite: deelnemers WK veldrijden 2020 (Dübendorf), startlijst met rugnummers
1. CANT Sanne (Bel)
2. LOY Ellen van (Bel)
3. VERDONSCHOT Laura (Bel)
4. KASTELIJN Yara (Ned)
5. ALVARADO Ceylin del Carmen (Ned)
6. WORST Annemarie (Ned)
7. BRAND Lucinda (Ned)
8. HOEKE Geerte (Ned)
9. KAPTHEIJNS Maud (Ned)
10. HONSINGER Clara (USA)
11. COMPTON Katherine (USA)
12. FAHRINGER Rebecca (USA)
13. RICHARDS Evie (UK)
14. CRUMPTON Bethany (UK)
15. HAVLIKOVA Pavla (Tsj)
16. NASH Katerina (Tsj)
17. BAJGEROVA Nikola (Tsj)
18. GONZALEZ Lucia (Spa)
19. NUNO Aida (Spa)
20. DIAZ Paula (Spa)
21. LECHNER Eva (Ita)
22. ARZUFFI Alice M. (Ita)
26 BARHOUMI Zina (Zwi)
27. MANI Caroline (Fra)
28. PETIT Marlène (Fra)
29. CLAUZEL Perrine (Fra)
30. KRZYSTALA Zuzanna (Pol)
31. BOROWIECKA Barbara (Pol)
32. MAJERUS Christine (Lux)
33. BRANDAU Elisabeth (Dui)
34. ROCHETTE Maghalie (Can)
35. JACKSON Jennifer (Can)
36. HEIGL Nadja (Oos)
37. AKAMATSU Aya (Jpn)
38. MOTTUS Mari-Liis (Est)

Deelnemers WK heren elite: startlijst met rugnummers

Op zondagmiddag 2 februari 2020 wordt het wereldkampioenschap veldrijden van de heren elite (profs) verreden. Hoe laat begint hun veldritkampioenschap? De start is om 14u30. (Dat is dus een half uur eerder dan de meeste andere profveldritten doorgaans van start gaan.) De herenveldrit is live te zien op tv bij onder meer Sporza, NPO en Eurosport. Eveneens kan men deze live-uitzendingen van het wereldkampioenschap cyclocross volgen via een livestream. Welke deelnemers staan op de startlijst van dit veldritkampioenschap in Zwitserland? U vindt hieronder de startlijst met rugnummers van de wedstrijd van de heren elite (profs).

Heren elite: deelnemers WK veldrijden 2020 (Dübendorf), startlijst met rugnummers
1. POEL Mathieu van der (Ned)
2. HAAR Lars van der (Ned)
3. KESSEL Corné van (Ned)
4. NIEUWENHUIS Joris (Ned)
5. POEL David van der (Ned)
6. GODRIE Stan (Ned)
7. WOUTERS Sieben (Ned)
9. SWEECK Laurens (Bel)
10. AERTS Toon (Bel)
11. ISERBYT Eli (Bel)
12. VANTHOURENHOUT Michael (Bel)
13. HERMANS Quinten (Bel)
14. MERLIER Tim (Bel)
15. AERT Wout van (Bel)
19. MEISEN Marcel (Dui)
20. WEBER Sascha (Dui)
21. CHAINEL Steve (Fra)
22. MENUT David (Fra)
23. ORTS Felipe (Spa)
24. SUAREZ Kevin (Spa)
25. WERNER Kerry (USA)
26. WHITE Curtis (USA)
27. HYDE Stephen (USA)
28. RUEGG Timon (Zwi)
29. ZAHNER Simon (Zwi)
30. WILDHABER Marcel (Zwi)
31. FLUCKIGER Lukas (Zwi)
32. ROHRBACH Nicola (Zwi)
33. HEKELE Emil (Tsj)
34. BOROS Michael (Tsj)
35. PAPRSTKA Tomas (Tsj)
36. NESVADBA Jan (Tsj)
37. HAM Michael van den (Can)
38. JETTE Cameron (Can)
39. SAMPARISI Nicolas (Ita)
40. COMINELLI Cristian (Ita)
44. PIDCOCK Tom (UK)
45. ULIK Matej (Slw)
46. GLAJZA Ondrey (Slw)
47. VOZAR Simon (Slw)
48. CEROVIC Goran (Mnt)

Live op tv: Sporza, NOS en Eurosport

WK veldrijden live op tv bij Sporza

Op welke zender zijn de wedstrijden van dit WK veldrijden live te zien? De Vlaamse publieke omroep VRT (Sporza) zendt alle wedstrijden van het WK veldrijden 2020 live op tv uit. Hieronder vindt u het complete uitzendschema van Sporza. De live-uitzendingen van de Junior-dames, Dames Elite en Heren Elite (profs) vinden plaats op de Vlaamse zender één. De wedstrijden van de Junioren Heren, Dames Beloften (U23) en de Heren Beloften (U23) worden echter live uitgezonden op de zender Canvas. Op zondagmiddag begint de voorbeschouwing op het WK veldrijden voor heren elite (profs) om circa 13u30 op de Vlaamse zender één in het programma Sporza op Zondag. De start van het WK veldrijden 2020 voor profs is op die middag om 14u30.

Uitzendingen: WK veldrijden 2020 live op tv bij Sporza

 • Za. 1 februari op één om 10u45 - Junior-dames
 • Za. 1 februari op Canvas om 12u40 - Heren beloften (U23)
 • Za. 1 februari op één om 13u30 - vervolg Heren beloften, daarna Dames elite (start om 15u00)
 • Zo. 2 februari op Canvas om 10u45 - Junioren
 • Zo. 2 februari op Canvas om 12u45 - Dames beloften (U23)
 • Zo. 2 februari op één om 13u30 - Heren elite (profs) (start om 14u30)

Talkshow Extra Time Cross op 30 januari bij Sporza

Sporza zendt bij dit veldritwereldkampioenschap niet alleen alle wedstrijden live op tv (en via een livestream) uit. Ook zenden zij een talkshow uit, waarin men uitgebreid voorbeschouwt op dit WK veldrijden: Extra Time Cross. Die talkshow is op donderdag 30 januari 2020 vanaf 21u20 te zien op de zender Canvas. Te gast zijn Sven Nys, Niels Albert, Roland Liboton en Richard Groenendaal.

WK veldrijden live op tv bij de NOS

Het Nederlandse NOS Studio Sport zendt het wereldkampioenschap veldrijden 2020 deels live op tv uit. Bij de NOS zendt men op zaterdagmiddag het kampioenschap voor dames elite live uit op de zender Nederland 1, in hun uitzending die om 14u45 begint. Op zondagmiddag zenden zij eveneens op Nederland 1 het kampioenschap voor heren elite (profs) live uit tijdens hun reguliere zondagmiddaguitzending. De start van de herenwedstrijd is om circa 14u30.

NOS: WK veldrijden live op tv bij Studio Sport

 • Za. 1 februari op Nederland 1 (NPO1) om circa 14u45: Dames elite (start om 15u00)
 • Zo. 2 februari op Nederland 1 (NPO1): Heren elite (voorbeschouwing vanaf ca. 13u45, start om 14u30)

Eurosport

Eurosport heeft ook de uitzendrechten (live tv en livestream) voor dit wereldkampioenschap veldrijden. Net al de NOS zenden zij ook alleen de wedstrijden van de dames elite en de heren elite live uit op tv. De overige kampioenschappen die op het programma staan bij dit WK veldrijden, zijn bij hen overigens wel via de livestream te bekijken.

WK cyclocross live op tv bij Eurosport

 • Za. 1 februari op Eurosport 1: 14u55 dames elite
 • Zo. 2 februari op Eurosport 1: 14u30 heren elite

Veldrijden live op tv

Welke veldritten zijn in de periode na dit WK live te zien op tv (en online via een livestream)? Op woensdag 5 februari wordt de Ethias Parkcross Maldegem verreden. Vervolgens wordt op zaterdag 8 februari Krawatencross (DVV) in Lille georganiseerd. In datzelfde weekend wordt op zondag 9 februari de Superprestige Cyclocross Merksplas (Noordkempen) gehouden.

Livestream WK veldrijden 2020

Livestream Sporza

Het wereldkampioenschap veldrijden 2020 is ook online te volgen via een livestream. Ook Sporza (VRT) stelt een livestream beschikbaar. Het is een gratis livestream. Met zo'n livestream kan men online (op een computer of smartphone) naar het WK veldrijden 2020 kijken. Deze gratis livestream van Sporza is echter officieel alleen beschikbaar in België. Voor andere landen is deze livestream van het WK veldrijden 2020 geo-blocked (geblokkeerd).

Livestream Eurosport

Daarnaast is er ook een livestream van het WK cyclocross van Eurosport. Bij hen zijn via de livestream alle wedstrijden van dit wereldkampioenschap veldrijden live te zien. Dat is opvallend, aangezien zij op tv alleen de heren elite en dames elite live uitzenden. Hun officiële livestream van dit WK cyclocross bevindt zich op de Eurosport Player. Die stream is alleen te bekijken voor betalende abonnees op die app.

Livestream NPO

Er wordt ook een gratis livestream beschikbaar gesteld door de NOS Studio Sport. Op hun livestream zijn allen de wedstrijden van de dames elite en heren elite bij dit WK veldrijden live te zien. Deze livestream bevindt zich op de middagen van 1 en 2 februari op de website van de NOS. Ook kan men deze gratis livestream bekijken via de NOS-app. Deze livestream van het WK veldrijden van de NOS is echter wel geo-restricted. In de praktijk mag men deze livestream van het WK veldrijden alleen in Nederland bekijken. Vanuit andere landen is deze gratis livestream van het mondiale veldritkampioenschap 'geo-blocked' (geblokkeerd). Net als op tv zendt de NPO ook via hun gratis livestream alleen de elite-wedstrijden (heren en dames) live uit, de jongerencategorieën zijn niet bij hen via de stream te zien.

Go App (livestream en terugkijken)

Het WK veldrijden is ook per livestream te zien op de Go App (online tv). Hiermee kan men live per stream naar de uitzendingen van onder meer Sporza, de NOS en Eurosport kijken. Elke livestream op deze Go App is beschikbaar in de gehele EU. (Buiten de EU is deze livestream-dienst wel geo-blocked.) Een groot voordeel hiervan is dus dat Nederlandse veldritliefhebbers geheel legaal via deze livestream ook de uitzendingen van Sporza bij dit WK veldrijden kunnen bekijken. Bij Sporza zendt men immers, in tegenstelling tot de NOS, wel alle wedstrijden van het programma van dit WK cyclocross live uit. Via de Go App kan men niet alleen via een livestream naar dit WK veldrijden kijken, men kan ook de stream van elke uitzending terugkijken.

Livestream veldrijden bij de UCI (geo-rerstricted)

Er is onder meer ook een internationale livestream (Engelstalig) van de World Championships Cyclocross beschikbaar op het Youtube-channel van de mondiale wielerbond UCI. Dit is een gratis livestream. Op deze livestream zijn alle wedstrijden van dit WK veldrijden te zien. Deze specifieke livestream van het mondiale kampioenschap veldrijden is officieel echter alleen maar beschikbaar in landen waar geen omroep de uitzendrechten van deze cross heeft. Deze gratis livestream is dus niet bedoeld voor bijvoorbeeld Nederland en België.

Livestream iTV-app

Het is ook mogelijk om dit wereldkampioenschap veldrijden te bekijken via een livestream op de iTV-app. Met die app kunnen klanten van KPN per livestream naar tv-zenders kijken. Deze app is geschikt voor tablets en smartphones. Tot de tv-zenders die men op die app per livestream kan bekijken, behoren de zenders van Sporza (VRT één en Canvas), NPO (Nederland) en Eurosport1, waarop het veldrijden live te zien is op 1 en 2 februari. Met name Sporza is in dit geval natuurlijk heel interessant, aangezien men op hun zenders alle wedstrijden van dit wereldkampioenschap cyclocross live op tv kan bekijken en KPN-klanten ze via die app dus ook allemaal via een stream kunnen bekijken.

Livestream WK veldrijden via Interactieve Tv

Klanten van de KPN kunnen ook de wereldkampioenschappen veldrijden bekijken via een livestream op de site van Interactieve Tv, indien men daar een abonnement voor heeft. Die site is bedoeld voor mensen die hun livestream op een desktop computer of laptop willen bekijken. (Dit in tegenstelling tot de hierboven genoemde iTV-app, die vooral bedoeld is voor mensen die hun livestream op een smartphone willen bekijken.) Elke livestream op de KPN-site van Interactieve Tv is in de hele EU te bekijken.

Livestream veldrijden via NLziet?

Is het ook mogelijk om de wereldkampioenschappen veldrijden 2020 via een livestream op de NLziet-app te kijken? Ja, men kan via die app de livestream bekijken van de tv-uitzendingen van de NPO. (Men dient wel een abonnement op die app te hebben om zo'n livestream te kunnen ontvangen. Zo'n livestream is voor abonnees in de hele EU te bekijken.) Via die app kan men dus de wereldkampioenschappen veldrijden van de dames elite en de heren elite bekijken. De overige wereldkampioenschappen veldrijden worden niet door de NPO uitgezonden. De uitzendingen van Eurosport en Sporza zijn niet per livestream op die app te ontvangen.

Livestream NPO Start?

Het is ook mogelijk om de mondiale kampioenschappen veldrijden deels te bekijken via een livestream van NPO Start. Op die site (en de bijbehorende app) kan men geheel gratis via een livestream naar de tv-uitzendingen van NOS Studio Sport op Nederland 1 (NPO1) kijken. Via die app kan men dus alleen via de livestream de wedstrijden van de heren elite en dames elite bekijken. De overige wedstrijden zijn niet via de livestream (of tv) te zien bij de NPO. Elke livestream van de gratis versie van NPO Start is overigens officieel alleen in Nederland te bekijken. Vanuit andere landen is die gratis livestream van NPO1 'geo-blocked' (geblokkeerd).

Livestream veldrijden via FloBikes

Het Noord-Amerikaanse bedrijf FloBikes biedt ook veel uitzendingen van veldritten per livestream aan. Daaronder is ook een livestream van het WK veldrijden 2020. Deze livestream is echter alleen beschikbaar in Canada (voor andere landen is de stream geo-blocked). Daarnaast dient men ook nog eens een abonnement op die dienst te hebben om naar de livestream van hen bij dit WK veldrijden te mogen kijken. FloBikes is voor de livestream-kijkers in de lage landen bij dit wereldkampioenschap veldrijden dus geen optie. FloBikes is een onderdeel van 'FloSports', een platform waar men per livestream naar allerlei sportevenementen kan kijken. Men richt zich met deze streams echter vooral op Noord-Amerika; dikwijls is een livestream voor Nederland en/of België geo-blocked (geblokkeerd). Vooral vanuit België kan men erg vaak niet naar de livestream van hun veldritten kijken. In Nederland kan men daarentegen op hun livestream wel onder meer de Ethias Crossen en de Superprestige Cyclocross bekijken.

WK veldrijden 2020 livestream bij Sporza

 • Zaterdag 1 februari om 10u45: livestream Junior-dames
 • Zaterdag 1 feb. om 12u40: livestream Heren beloften (U23)
 • Zaterdag 1 feb. om 14u30: livestream Dames elite
 • Zondag 2 feb om 10u50: livestream Junioren
 • Zondag 2 feb. om 12u45: livestream Dames beloften (U23)
 • Zondag 2 feb. om ca. 13u30: livestream Heren elite (profs) (start wedstrijd: 14u30)

Livestream WK veldrijden 2020 bij de NOS (op NOS.nl)

 • Za. 1 feb. om ca. 14u50: Dames elite
 • Zo. 2 feb. om ca. 14u50: Heren elite

Livestream WK cyclocross 2020 bij Eurosport

 • Za. 1 feb. om 11u00: livestream Junior-dames
 • Za. 1 feb. om 13u00: livestream Heren beloften (U23)
 • Za. 1 feb. om 14u55: livestream Dames elite
 • Zo. 2 feb. om 11u00: livestream Junioren
 • Zo. 2 feb om 13u00: livestream Dames beloften (U23)
 • Zo. 2 feb. om 14u30: livestream Heren elite

Uitslagen WK veldrijden 2020

Heren Beloften (U23):

 1. Ryan Kamp (Ned)
 2. Kevin Kuhn (Zwi)
 3. Mees Hendrikx (Ned)

Junior-dames:

 1. Shirin van Anrooij (Ned)
 2. Puck Pieterse (Ned)
 3. Madigan Munro (USA)

Dames Elite:

 1. Ceylin del Carmen Alvarado (Ned)
 2. Annemarie Worst (Ned)
 3. Lucinda Brand (Ned)

Dames Beloften (U23):

 1. Marion Norbert Riberolle (Fra)
 2. Blanka Kata Vas (Hon)
 3. Anna Kay (UK)

Junioren

 1. Thibau Nys (Bel)
 2. Lennert Belmans (Bel)
 3. Emiel Verstrynge (Bel)

Heren Elite (profs):

 1. Mathieu van der Poel (Ned)
 2. Tom Pidcock (UK)
 3. Toon Aerts (Bel)

Voorgaande editie: uitslagen WK veldrijden 2019

WK junioren 2019:

 1. Ben Tulett (UK)
 2. Witse Meeussen (Bel)
 3. Ryan Cortjens (Bel)

WK heren beloften (U23) 2019:

 1. Thomas Pidcock (UK)
 2. Eli Iserbyt (Bel)
 3. Antoine Benoist (Fra)

WK dames elite 2019:

 1. Sanne Cant (Bel)
 2. Lucinda Brand (Ned)
 3. Marianne Vos (Ned)
 4. Denise Betsema (Ned)
 5. Annemarie Worst (Ned)

WK dames beloften (U23) 2019:

 1. Inge van der Heijden (Ned)
 2. Fleur Nagengast (Ned)
 3. Ceylin Del Carmen Alvarado (Ned)

WK heren elite (profs) 2019:

 1. Mathieu van der Poel (Ned)
 2. Wout van Aert (Bel)
 3. Toon Aerts (Bel)
 4. Michael Vanthourenhout (Bel)
 5. Laurens Sweeck (Bel)
 6. Lars van der Haar (Ned)
 7. Quinten Hermans (Bel)
 8. Marcel Meisen (Dui)
 9. Jens Adams (Bel)
 10. Gianni Vermeersch (Bel)

Lees verder

© 2015 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Veldrit Kortrijk: Urban Cross 2019, live op tv en livestreamVeldrit Kortrijk: Urban Cross 2019, live op tv en livestreamOp zaterdag 30 november 2019 wordt de eerste editie verreden van de Caps Urban Cross Kortrijk. Deze West-Vlaamse veldrit…
Brussels Universities Cyclocross 2020, live tv en livestreamBrussels Universities Cyclocross 2020, live tv en livestreamOp zondag 5 januari 2020 wordt de Brussels Universities Cyclocross verreden. Dit is de tweede editie van deze veldrit. D…
BK veldrijden 2020 (Antwerpen), live op tv en livestreamBK veldrijden 2020 (Antwerpen), live op tv en livestreamOp zaterdag 11 januari en zondag 12 januari worden de Belgische kampioenschappen veldrijden 2020 gehouden. Het parcours…
EK atletiek 2020, live op tv en livestreamEK atletiek 2020, live op tv en livestreamHet Europees Kampioenschap Atletiek (outdoor) georganiseerd wordt georganiseerd in Parijs (Frankrijk). Het EK atletiek 2…

Veldrit Zolder 2019 (Wereldbeker) - live op tv en livestreamVeldrit Zolder 2019 (Wereldbeker) - live op tv en livestreamOp donderdag 26 december 2019 wordt de veldrit van Heusden-Zolder (België) verreden. Deze cyclocross is een onderdeel va…
BDO WK darts 2020 (ex-Lakeside), live op tv en livestreamBDO WK darts 2020 (ex-Lakeside), live op tv en livestreamDe 42e editie van het BDO World Professional Darts Championship begint op zaterdag 4 januari 2020. De finale van dit toe…
Bronnen en referenties
 • http://www.wk2016.be/programma/
 • https://fr.wikipedia.org/wiki/Crit%C3%A9rium_international_de_cyclo-cross
 • http://www.wielerflits.nl/nieuws/124905/boom-denkt-na-over-wk-veldrijden.html
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Wereldkampioenschappen_veldrijden

Reageer op het artikel "WK veldrijden 2020 live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: Februari 2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Kampioenschappen
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!