Fitness; IntenSati, haal het uiterste uit jezelf

Een combinatie van yoga, vechtsporten en dans is de bewegingssport IntenSati. Het draait voornamlijk om positief denken. Volgens de bedenker van deze sport wordt men door het beoefenen niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk sterker. In Nederland is deze sport nog niet te beoefenen, maar dat zal hoogst waarschijnlijk niet lang meer duren.

Algemeen

IntenSati is een cardio-conditie workout en is een combinatie van gevechtssporten, dance, yoga en positiviteit. Het is een training voor hart, body en geest aldus de bedenkster van deze tak van sport Patricia Moreno.

IntenSati

Het is een vorm van bewegen die volledig draait om positief denken. De kracht- cardio- en evenwichtsoefeningen worden uitgevoerd onder het uiten van uitspraken als “Ik ben sterk”, of “ik hou van mezelf”. Met andere woorden, door alleen positieve dingen te zeggen wordt voorkomen dat er negatieve dingen de gedachtewereld binnen komen. Bij IntenSati wordt opzettelijk gebruik gemaakt van positief denken. Een goed voorbeeld hiervan is dat wanneer men blijft geloven dat men niet zal afvallen, dan gebeurt dat gewoon ook niet.

Bewezen is dat de mens per dag ongeveer 60.000 gedachten heeft, waarvan 95% wordt herhaald. Om dit denkpatroon te veranderen volgens IntenSati, wordt gesteld:
 • Dat de gewoonlijke gedachtemodellen verandert moeten worden; leren begrijpen dat de mens de denker is en niet de gedachte
 • Meer halen uit de positieve verlangens, met andere woorden de goede wensen
 • Deze nieuwe gedachtemodellen oefenen
 • De mens wordt dagelijks bestookt met patronen. Hierdoor lijkt het dat de mens zich machteloos voelt om te veranderen

Manier van beoefenen

Door middel van trainingen, workshops, bezinningen, blogs en nieuwsbrieven is het mogelijk om zich te verdiepen in bewustzijn. Hierdoor wordt men niet alleen lichamelijk sterker, ook geestelijk. De oefeningen bestaan uit een combinatie van vechtsport, yoga en dans.

In Nederland is deze manier van bewegen nog niet geïntroduceerd, maar de dvd’s van Moreno zijn wel te bestellen. Hiervoor moet men naar de website: www.intensati.com.

Patricia Moreno

Patricia is geboren rond 1965 en groeide op in San José te California. Zij had 10 broers en zusters, één van hen is door regelmatig beoefenen van fitness ongeveer 180 Amerikaanse ponden afgevallen.

Door haar vader werd ze geïntroduceerd bij de Silva Mind System methode. Ze was als puber ziek en had bijna haar arm verloren. Hier leerde ze over positief denken en ging daarin geloven.

Inmiddels geeft ze les aan de Equinox Fitness Clubs in New York City, in de onderdelen:
 • IntenSati
 • DanceSati
 • YogaSati
 • CoreSatie
 • WarriorSati

Patricia is tot 2x benoemd door het Allure en New York magazine tot “Best Fitness Instructor”. Volgens het Shape magazine behoorde zij in 2006 tot de “Top 10 Women Shape of the World”. Daarnaast is zij een bekende kickboxer en danser en is zij regelmatig te horen op Sirius Radio Network.

Inmiddels is zij bezig om IntenSati instructeurs op te leiden die wereldwijd zullen gaan werken. Hiervoor heeft zij onder andere lezingen en trainingen in Rusland, Duitsland, Italië en Mexico gegeven.

Enkele uitspraken van Patricia

 • Strijdt niet voor luxe, maar voor grootheid
 • Eis kracht van je lichaam
 • Als je niet het uiterste uit je lichaam haalt, zal je lichaam je nooit je gewenste resultaat geven

Lees verder

© 2008 - 2023 Storm, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afvallen met Wii spellenAfvallen met Wii spellenDe Wii is een spelcomputer waarbij je op een actieve manier aan het gamen bent. De Wii richt zich ook op het gezond leve…
Zumba: dansend tot wel 1.000 calorieën per uur verbrandenZumba: dansend tot wel 1.000 calorieën per uur verbrandenZumba is een combinatie van aerobics en een vereenvoudigde vorm van Latin Dance. Met Zumba kun je, volgens wetenschapper…
Surfset FitnessSurfset Fitness is een fitness concept waarbij je op een intensieve, speelse manier naar het lichaam toe werkt van een s…
SH'BAM, dance workout om in vorm te komenSH'BAM, dance workout om in vorm te komenSH'BAM is een dance workout waarbij er door middel van choreografie gesport wordt. Veel mensen vinden de workout erg op…

BodyPump Choreografie: Hoe maak ik mijn eigen Pump les!Ben jij instructeur en wil je graag BodyPump geven, maar heeft je club geen licentie? Wat is dan het alternatief? Zelf e…
Het succes van NikeHet succes van NikeNike, wie kent het niet. Nike is een van de bekendste merken ter wereld. Dit artikel gaat over het succes van Nike.
Storm (568 artikelen)
Laatste update: 17-04-2008
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.