InfoNu.nl > Sport > Overige sport > Ronde van Valencia 2019 - live op tv en livestream

Ronde van Valencia 2019 - live op tv en livestream

Ronde van Valencia 2019 - live op tv en livestream Op woensdag 6 februari 2019 gaat de 70e editie van start van de Spaanse wielerkoers de Ronde van Valencia (Volta a la Comunitat Valenciana). De slotetappe van de Ronde van Valencia 2019 wordt verreden op zondag 10 februari. De Ronde van Valencia 2019 wordt live op tv uitgezonden. Ook kan men deze Volta a la Comunitat Valenciana online volgen via een livestream. Er staan veel interessante deelnemers op de startlijst van deze Spaanse rittenkoers. Hoe is de geschiedenis van deze Oost-Spaanse wielerwedstrijd verlopen? Hoe zien het parcours en het rittenschema van de Volta a la Comunitat Valenciana 2019 eruit?

Geschiedenis Ronde van Valencia

Wisselende namen

Deze Spaanse rittenkoers ontstond eind jaren twintig. Van oorsprong heette deze wedstrijd echter nog niet de Ronde van Valencia, maar de 'Vuelta a Levante' (Ronde van Levante). Deze naam had de koers vanaf de eerste editie (in 1929) tot en met 1977. Levante is de streek in het oosten van Spanje, waartoe onder meer de regio's Valencia en Murcia behoren.

Nadat de koers in 1978 niet georganiseerd kon worden, besloot men hem in 1979 nieuw leven in te blazen, ditmaal onder de naam Vuelta a la Region de Valencia. Slechts eenmaal droeg de wedstrijd officieel die naam. In 1980 kreeg deze Spaanse wielerkoers wederom een nieuwe naam, namelijk: de Vuelta a las Tres Provincias (de ronde van de drie provincies).

Vuelta a la Comunitat Valenciana

In 1984 kreeg de wedstrijd alweer een nieuwe naam: de Vuelta a la Comunidad Valenciana. Deze officiële naam heeft deze ronde sindsdien behouden. In 2008 kwamen er grote organisatorische problemen. Dit had mede te maken met de grote financiële crisis waar Spanje zwaar door werd getroffen. Daardoor kon de wedstrijd in de periode 2009-2015 niet worden georganiseerd.

Terugkeer

Er waren pogingen om de Ronde van Valencia in 2010 of 2011 weer terug te laten keren op de wielerkalender. Die initiatieven mislukten echter. In 2015 kwam er een nieuwe poging, ditmaal mede door de Spaanse ex-toprenner Angel Casero (winnaar van de Vuelta 2001) en diens broer Rafaël Casero. Deze twee ex-profs zijn beiden afkomstig uit Valencia. De poging van de broers Casero werd een succes. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de Ronde van Valencia in 2016 'slechts' als eendagswedstrijd terug zou keren op de kalender, maar uiteindelijk slaagde men erin om de wedstrijd in 2016 weer, net als in het verleden, een rittenkoers te laten zijn.

Erelijst

In 1929 werd de eerste editie van deze koers gewonnen door de Spanjaard Salvador Cardona. In de loop der jaren is deze Spaanse rittenkoers door veel grote renners gewonnen. Daaronder waren Julian Berrendero (1942), Rik van Looy (1959), Eddy Merckx (1969), Bernard Hinault (1986), Stephen Roche (1987), Laurent Jalabert (1996) en Alejandro Valverde (2004, 2007 en 2018). Twee keer werd de Ronde van Valencia door een Nederlander gewonnen: Tom Cordes (1990) en Wout Poels (2016).

Parcours en rittenschema - Volta a la Comunitat Valenciana 2019

Hieronder vindt u het parcours van de Volta a la Comunitat Valenciana 2019. De eerste etappe is een tijdrit waarvan de finish op een heuveltje ligt. In de tweede rit rijden de renners door het middelgebergte, maar de finale van deze etappe is relatief vlak. De top van de laatste serieuze klim van deze tweede rit ligt op 42 kilometer van de finish en vanaf die top volgt er een lange afdaling. De derde etappe finisht bovenop een heuvel. De vierde etappe finisht eveneens heuvelop. De slotrit op zondag 10 februari is vlak.

Rittenschema Ronde van Valencia 2019:

 • Wo. 6 februari, 1e etappe: Orihuela - Orihuela 10,2 km (individuele tijdrit) (heuvelop finish)
 • Do. 7 feburari, 2e etappe: Alicante - Alicante 166 km
 • Vr. 8 februari, 3e etappe: Quart de Poblet - Chera 191 km (heuvelop finish)
 • Za. 9 februari, 4e etappe: Vila-Real - Alcala-Alcocebre 188 km (bergop finish)
 • Zo. 10 februari, 5e etappe: Paterna - Valencia 88 km

Deelnemers: startlijst Ronde van Valencia 2019

Welke deelnemers staan op de startlijst met rugnummers van de Ronde van Valencia 2019? Omdat deze koers doorgaans een interessant en veelzijdig parcours heeft, hebben veel toppers interesse om deze wedstrijd als voorbereidingskoers te rijden. Op de startlijst van de Volta a la Comunitat Valenciana 2019 staan veel interessante deelnemers, waaronder Alejandro Valverde, Geraint Thomas, Esteban Chaves, Adam Yates, Rui Costa, Daniel Martin, Greg van Avermaet, Dylan Groenewegen en Nacer Bouhanni.

Uitslagen Ronde van Valencia 2019

De openingstijdrit werd gewonnen door Edvald Boasson Hagen. Op de tweede plek eindigde Ion Izagirre, de derde plek was voor Tony Martin. De Belg Dylan Teuns werd vierde in die openingstijdrit en de Nederlander Jos van Emden werd vijfde. De tweede etappe eindigde in een massasprint, die gewonnen werd door de Italiaan Matteo Trentin. De derde etappe (sprint heuvelop) werd gewonnen door Olympisch kampioen Greg van Avermaet. Op zaterdag won Adam Yates de vierde etappe (bergop finish). Op zondag 10 februari won Dylan Groenewegen de slotrit. De Spanjaard Ion Izagirre pakte de eindzege in het algemeen klassement.

Live op tv: Eurosport

De Ronde van Valencia 2019 wordt live op tv uitgezonden door Eurosport. In 2019 zendt Eurosport in deze periode ook het WK skiën live uit. Meestal beginnen de live-uitzendingen van de Ronde van Valencia na de uitzendingen van dat WK skiën. De live-uitzending van de eerste etappe van de Ronde van Valencia 2019 begint op woensdag 6 februari 2019 om circa 14u00 op de zender Eurosport 1. Hieronder vindt u het uitzendschema.

Uitzendschema: Ronde van Valencia live op Eurosport

 • Wo. 6 feb: live om 14u00 op Eurosport 1 en livestream
 • Do. 7 feb: live om 14u00 op Eurosport 1 en livestream
 • Vr. 8 feb: live om 14u30 op Eurosport 1 en livestream
 • Za. 9 feb: live om 14u00 op Eurosport 1 en livestream
 • Zo. 10 feb: live om 14u30 op Eurosport 1 en livestream

Wielrennen live op tv

Welke overige wielerwedstrijden zijn in deze kalenderperiode live te zien? Er wordt in deze periode heel wat veldrijden live uitgezonden. Op woensdag 6 februari wordt bijvoorbeeld de Parkcross Maldegem live op tv en online per livestream uitgezonden. Vervolgens is op 9 februari de Krawatencross Lille (DVV) live te zien bij Sporza. Op zondag 10 februari wordt door diverse omroepen de Aardbeiencross Hoogstraten (Superprestige) live uitgezonden. De eerstvolgende grote wegwielerkoers die live op tv door Eurosport wordt uitgezonden is vanaf 20 februari de Ruta del Sol (Ronde van Andalusië).

Livestream Ronde van Valencia 2019

De Volta a la Comunitat Valenciana 2019 is ook live online te volgen via een livestream van Eurosport. Met zo'n livestream is de Ronde van Valencia 2019 te volgen via smartphones, tablets, laptops, desktop computers, enzovoort. De officiële livestream bevindt zich op de Eurosport Player. Om deze livestream te gebruiken, dient men een abonnement op deze app te hebben. Eurosport presenteert zich op die app ook echt als de 'Home of Cycling'. Er zijn heel veel wielerwedstrijden via die livestream te bekijken. Zo heeft Eurosport de exclusieve livestream voor Nederland en Vlaanderen van de Giro d'Italia. Op hun livestream zijn echter ook veel kleine koersen live te zien, waaronder zelfs koersen die in de lage landen niet op tv te zien zijn.

Go App: livestream

Het is ook mogelijk om per livestream via de Go App (online tv) naar de Ronde van Valencia 2019 te kijken. Met die applicatie kan men per livestream kijken naar de zenders uit het standaardpakket van Ziggo. Hiermee kan men dus ook via een livestream kijken naar de live-uitzendingen van Eurosport bij de Volta a la Comunitat Valenciana. Alle etappes worden door Eurosport immers live uitgezonden op Eurosport 1 en dat kanaal zit in het standaardpakket, zodat men die dus per livestream op die app kan bekijken. Via zo'n stream op de Ziggo Go App kan men niet alleen live naar de etappes van de Ronde van Valencia kijken, maar kan men ook de uitzendingen achteraf terugkijken.

Voorgaande editie: uitslagen Ronde van Valencia 2018

De openingsrit eindigde in een massasprint. Die werd op indrukwekkende wijze gewonnen door de Nederlander Danny van Poppel. Hij kwam al ver voor de finish op kop van het peloton, maar hield zeer sterk stand. De tweede plek ging in die eerste etappe naar Mezgec. De tweede etappe werd gewonnen door de Spanjaard Alejandro Valverde. Hij pakte die dag ook de leiderstrui in de Ronde van Valencia. De derde etappe was een ploegentijdrit, die gewonnen werd door BMC. Vanwege het regenweer werd echter besloten dat deze etappe niet mee zou tellen voor het algemeen klassement. Daarom bleef Valverde die dag de leider in het algemeen klassement. De vierde etappe finishte bergop. Valverde won die rit en versterkte zo zijn leidende positie in het klassement. De slotrit werd gewonnen door de Belg Jurgen Roelandts, voor Danny van Poppel. De eindzege in het algemeen klassement ging naar Valverde.

Lees verder

© 2017 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Ronde van Lombardije 2019 - live op tv en livestreamRonde van Lombardije 2019 - live op tv en livestreamOp zaterdag 12 oktober wordt de Ronde van Lombardije 2019 georganiseerd. Het is de 113e editie van deze Italiaanse klass…
Ronde van Oman - Tour of Oman 2019Ronde van Oman - Tour of Oman 2019In 2019 wordt de tiende editie georganiseerd van de Tour of Oman. Op zaterdag 16 februari wordt de openingsetappe verred…
Ronde van Turkije 2019 (Tour of Turkey) live tv & livestreamRonde van Turkije 2019 (Tour of Turkey) live tv & livestreamDe 55e editie van de Presidential Cycling Tour Of Turkey begint op dinsdag 16 april 2019. De slotrit wordt verreden op z…
WK wielrennen 2019: wegrit dames, live tv en livestreamWK wielrennen 2019: wegrit dames, live tv en livestreamDe wereldkampioenschappen wielrennen 2019 worden verreden in Yorkshire (Engeland). Op zaterdag 29 september staat de weg…
Ster van Zwolle 2019 - live op tv en livestreamSter van Zwolle 2019 - live op tv en livestreamOp zaterdag 23 februari 2019 wordt de 59 editie verreden van de Ster van Zwolle. Deze Overijsselse wielerwedstrijd is tr…
Bronnen en referenties
 • https://vueltacv.es/presentacion-oficial-68a-volta-c-v-gran-premi-banc-sabadell/
 • https://es.wikipedia.org/wiki/Vuelta_a_la_Comunidad_Valenciana
 • http://www.wielerflits.nl/nieuws/227391/minder-tijdritkilometers-in-ruta-del-sol-meer-in-valencia.html
 • http://www.procyclingstats.com/race/Volta_a_la_Comunitat_Valenciana_2017_Startlist
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Levante_(streek)

Reageer op het artikel "Ronde van Valencia 2019 - live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 10-02-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!