Giro d'Italia live op tv en livestream

Giro d'Italia live op tv en livestream In het voorjaar wordt de Giro d'Italia verreden. Alle etappes van deze Italiaans wielerwedstrijd zijn live op tv te zien bij Eurosport. Ook is het mogelijk om elke etappe van de Giro d'Italia op internet via een livestream te bekijken. De Giro d'Italia 2021 gaat van start op zaterdag 8 mei 2021. De slotrit is op 30 mei 2021. De Giro d'Italia wordt beschouwd als de op één na belangrijkste rittenkoers in de wielerwereld (de belangrijkste is vanzelfsprekende de Tour de France). De Ronde van Italië wordt verreden sinds 1909.

Historie: Giro d'Italia

Gazetta dello Sport

Het belangrijkste doel bij het organiseren van de eerste Giro d'Italia in 1909 was het maken van reclame voor de organiserende krant: de Gazetta dello Sport. Daarmee volgde die Italiaanse krant het voorbeeld van het Franse L'Auto. Dat had veel succes geboekt door sinds 1903 de Tour de France te organiseren. Ook veel andere wielerwedstrijden werden oorspronkelijk door kranten georganiseerd. De Ronde van Vlaanderen werd bijvoorbeeld oorspronkelijk opgezet als een reclamestunt voor de Vlaamse sportkrant 'De Sportwereld'.

Roze trui

De band tussen de Giro d'Italia en de Gazetto dello Sport is anno 2021 nog altijd heel sterk. Een symbool voor die band is de kleur van de leiderstrui: die is roze, omdat dit de kleur is van het papier waarop de Gazzetto dello Sport wordt gedrukt. Dit is overigens ook overgenomen van de Tour de France, waar men koos voor een gele leiderstrui, omdat geel de kleur is van het papier van de krant die deze Franse wedstrijd oorspronkelijk organiseerde: L'Auto.

Erelijst

Hoe ziet de erelijst van de Giro d'Italia eruit? Wie zijn de succesvolste deelnemers uit de historie van de Ronde van Italië, voorafgaand aan de Giro 2021? Drie coureurs slaagden erin om de Giro d'Italia vijf keer te winnen: Afredo Binda, Eddy Merckx en Fausto Coppi. Vijf coureurs wonnen de Ronde van Italië drie keer: Felice Gimondi, Bernard Hinault, Gino Bartali, Giovanni Brunero en Fiorenzo Magni.

Landenranking

Welke landen waren in de loop der jaren het succesvolst? In de ranglijst (bijgewerkt tot aan de Giro d'Italia 2021) staat Italië op nummer één met maar liefst 69 overwinningen in 102 edities. Op nummer twee staat België met zeven overwinningen. Op drie staat Frankrijk met zes zeges. De enige Nederlandse zege (tot aan 2021) is van Tom Dumoulin in 2017.

Deelnemers: startlijst

Alle ploegen die een World Tour-licentie hebben, nemen automatisch deel aan de Ronde van Italië. Daarnaast krijgen diverse ProContinentale Teams een wildcard van de organisatie van de Giro d'Italia. Elk team mag bij deze Italiaanse rittenkoers anno 2021 met 8 deelnemers op de startlijst staan.

Giro d'Italia niet meer live op Sporza sinds 2017

Jarenlang werden alle etappes van de Giro d'Italia live op tv (en online per gratis livestream) uitgezonden door de Vlaamse publieke omroep VRT (Sporza). Met ingang van 2017 kwam er echter een einde aan deze traditie. De Giro d'Italia wordt georganiseerd door het bedrijf RCS, dat gerelateerd is aan de krant Gazzetta dello Sport. Dit bedrijf organiseert behalve de Giro d'Italia ook veel andere wielerkoersen. In het seizoen 2017 wilde RCS de uitzendrechten (live tv en livestream) van hun koersen niet per stuk verkopen, maar alleen als één groot pakket.

Pakket van RCS

Hoewel het Vlaamse Sporza gewend is om heel veel wielerkoersen op tv uit te zenden, had men toch geen interesse om werkelijk al die koersen van RCS in Vlaanderen op tv te brengen. Dit heeft ook mede te maken met het feit dat Sporza van de Vlaamse overheid de opdracht heeft gekregen om te bezuinigen. Uiteindelijk heeft men dus moeten besluiten om niet dat hele pakket van de RCS te kopen, zodat Sporza sinds 2017 niet de uitzendrechten heeft van Giro d’Italia, maar ook niet van andere grote Italiaanse koersen zoals Milaan-San Remo. Van die koersen is er dus ook geen livestream beschikbaar op de website van het Belgische Sporza.

Met ingang van 2018 is die regeling met betrekking tot de uitzendrechten van de Italiaanse wielerwedstrijden overigens wel iets minder radicaal geworden. Voor sommige koersen kunnen andere omroepen ook anno 2021 namelijk sublicenties kopen bij Eurosport. Zo kocht Sporza uitzendrechten van de Strade Bianche (tv en gratis livestream). De Vlaamse commerciële omroep VTM kocht uitzendrechten van Milaan-San Remo (tv en gratis stream). Bij de grootste Italiaanse koers, de Giro d'Italia, is het echter niet mogelijk om in Nederland of België een sublicentie te kopen en heeft Eurosport nog steeds het monopolie op de live-uitzendingen (televisie en livestream).

Samenvatting op Sporza

Bij de editie van 2021 zendt Sporza (VRT) wel elke avond een samenvatting van de etappe uit op tv.

NOS Studio Sport

De Nederlandse publieke omroep (NPO) had doorgaans veel minder interesse in de Giro d'Italia dan het Vlaamse Sporza. NOS Studio Sport zond diverse malen echter wel de etappes van de Giro live op tv uit die in de weekends werden verreden. Daarnaast was er bij diverse edities van de Giro d'Italia ook een gratis livestream van elke etappe beschikbaar op de website van de NOS. Sinds 2017 kan de NOS echter, net als Sporza, geen etappes van de Giro d'Italia meer live op tv of via een stream op de website kunnen uitzenden.

NOS: geen live tv of livestream, wel live radio-updates en samenvattingen op tv

Hoewel de NOS bij de Giro 2021 niet de uitzendrechten heeft voor live tv of livestream, besteden zij toch nog behoorlijk wat aandacht aan deze Ronde van Italië. Zo is er tijdens elke etappe een liveticker (blog) te lezen op de website van de NOS, waarmee men het koersverloop kan volgen. Daarnaast zijn er ook elke middag op Radio 1 regelmatig live updates te horen over het koersverloop. Ook anno 2022 en 2023 zullen zij de etappes niet live op tv (noch via de stream) uitzenden, maar wel behoorlijk veel aandacht aan het evenement besteden.

Giro d'Italia 2021 exclusief live op tv bij Eurosport

Voor Nederland en Vlaanderen zijn de uitzendrechten van de Giro d'Italia sinds 2017 dus exclusief in handen van Eurosport. Deze omroep profileert zich als 'The Home of Cycling' en zendt heel veel wielerkoersen live op tv uit, waaronder dus ook alle koersen van de RCS waarvan beelden beschikbaar zijn. Wie zijn de commentatoren van Eurosport bij de Giro d'Italia? De commentator tijdens de etappes van de Giro d'Italia is de Belg Jeroen Vanbelleghem. Zijn co-commentator tijdens de Giro d'Italia is de Nederlandse ex-profwielrenner Karsten Kroon.

6 mei: ploegenvoorstelling Giro d'Italia 2021 via livestream

Op donderdag 6 mei 2021 vindt de ploegenvoorstelling van de Giro d'Italia 2021 plaats. Dit is via een livestream online te volgen bij Eurosport en GCN. Hoe laat begint de uitzending? Die begint op donderdag 6 mei om circa 18u00 en duurt tot circa 19u30.

Uitzendschema Giro d'Italia 2021: hoe laat en welke zender?

Hoe laat? Etappes integraal (van start tot finish)

Hoe laat beginnen de live tv-uitzendingen van de etappes van de Giro d'Italia 2021 en op welke zender vinden zij plaats? Bij de Giro d'Italia 2021 heeft Eurosport de integrale uitzendrechten. Dat houdt in dat zij elke etappe live van start tot en met finish uit kunnen zenden. Verderop vindt u het uitzendschema van de etappes. De Giro-uitzendingen beginnen bij Eurosport doorgaans kort voor de start, dat is vaak om circa 12u30. Heel soms begint de live tv-uitzending van de Italiaanse wielerwedstrijd wat later op de dag omdat er dan een ander groot sportevenement live wordt uitgezonden door Eurosport. De rit is dan wel integraal (van start tot finish) op de stream te bekijken. Eurosport had al enige jaren de integrale rechten van de grootste rittenkoers ter wereld, de Tour de France. Bij de Giro d'Italia zond Eurosport al wel heel veel uit, maar tot aan 2021 waren zeker niet alle ritten integraal te zien. (Met name de openingsfases van de meeste ritten waren niet live bij hen te zien.) De exclusieve uitzendrechten voor integrale live-uitzendingen (van start tot finish) van alle etappes waren jarenlang alleen in handen van het Italiaanse RAI Sport. Met ingang van 2021 is hier echter verandering in gekomen en heeft Eurosport voor Nederland en België (Vlaanderen) die integrale rechten.

Giro d'Italia: welke zender in 2021?

Op welke zender zijn bij Eurosport de live tv-uitzendingen van de Giro d'Italia te zien? De etappes zijn doorgaans live te zien op het hoofdnet Eurosport 1. Incidenteel kan men uitwijken naar de abonneezender Eurosport 2. In 2020 was de sportkalender in de periode van de Giro d'Italia erg druk (vanwege alle wedstrijden die werden ingehaald, die in het voorjaar vanwege het coronavirus niet door konden gaan). Hierdoor moesten diverse etappes op Eurosport 2 worden uitgezonden. Er is de hoop dat bij de Giro d'Italia 2021, maar ook de edities van de Ronde van Italië 2022 en 2023, dit niet of minder het geval is. De Ronde van Italië is doorgaans één van de grote kijkcijferkanonnen van Eurosport en indien het enigszins mogelijk is, zenden ze het graag allemaal live uit op hun hoofdnet Eurosport 1. Sowieso zijn alle etappes live online via een stream op de Player te bekijken.

Voorlopig uitzendschema Giro d'Italia 2021 (onder voorbehoud)

Hieronder vindt u het rittenschema en het voorlopige uitzendschema van de Giro d'Italia 2021. Let op: dit schema is qua tijdstippen deels nog onder voorbehoud. Er kunnen nog kleine wijzigingen plaatsvinden in de programmering van deze sportomroep. Zodra telkens het definitieve uitzendtijdstip van een rit van de Giro d'Italia 2021 bekend is, wordt dit schema geüpdatet. Bij elke etappe in de Giro d'Italia 2021 staat hieronder vermeld of het officieel gaat om een bergrit, vlakke rit, heuvelrit of een tijdrit.

Eerste etappe: tijdrit op 8 mei

Deze Italiaanse wielerronde gaat op zaterdag 8 mei van start met een openingstijdrit in Turijn. Het parcours van die tijdrit heeft een lengte van 8,6 kilometer. Hoe laat gaat de eerste coureur van start? De eerste renner begint om 14u00. De live-uitzending begint op die middag van 8 mei op tv en via de stream om 13u50.

Uitzendschema 1e week Giro d'Italia 2021

 • Za. 8 mei 2021, openingstijdrit in Turijn: 13u50 live op Eurosport 1 en livestream
 • Zo. 9 mei 2021, vlak: 12u35 op Eurosport 1 en livestream
 • Ma. 10 mei 2021, heuvelrit: 12u15 op Eurosport 1 en livestream
 • Di. 11 mei 2021, heuvelrit: 12u00 op Eurosport 1 en livestream
 • Wo. 12 mei 2021, vlak: 13u05 op Eurosport 1 en livestream
 • Do. 13 mei 2021, heuvelrit: 12u30 op Eurosport 1 en livestream
 • Vr. 14 mei 2021, vlak: 12u45 op Eurosport 1 en livestream
 • Za. 15 mei 2021, heuvelrit: 12u35 op Eurosport 1 en livestream
 • Zo. 16 mei 2021, bergrit: 12u10 op Eurosport 1 en livestream
 • Ma. 17 mei 2021, vlak: 13u45 op Eurosport 1 en livestream

Dinsdag 18 mei 2021: rustdag in de Giro d'Italia

Op dinsdag 18 mei heeft het peloton in de Giro d'Italia 2021 een rustdag.

Uitzendschema 2e week Giro d'Italia 2021 (onder voorbehoud)

 • Wo. 19 mei 2021, heuvelrit: 12u50 op Eurosport 1 en livestream
 • Do. 20 mei 2021, heuvelrit: 11u20 op Eurosport 1 en livestream
 • Vr. 21 mei 2021, vlak: 12u25 op Eurosport 1 en livestream
 • Za. 22 mei 2021, bergrit: 12u25 op Eurosport 1 en livestream
 • Zo. 23 mei 2021, heuvelrit: 13u30 op Eurosport 1 en livestream
 • Ma. 24 mei 2021, bergrit: 11u55 op Eurosport 1 en livestream

Dinsdag 25 mei 2021: rustdag in de Giro d'Italia

De renners hebben op dinsdag 25 mei 2021 een rustdag in de Giro d'Italia.

Uitzendschema 3e week Giro d'Italia 2021 (onder voorbehoud)

 • Wo. 26 mei 2021, bergrit: 12u00 op Eurosport 1 en livestream
 • Do. 27 mei 2021, vlak: 12u25 op Eurosport 1 en livestream
 • Vr. 28 mei 2021, bergrit: 12u25 op Eurosport 1 en livestream
 • Za. 29 mei 2021, bergrit: 12u25 op Eurosport 1 en livestream
 • Zo. 30 mei 2021, tijdrit: 16u00 op Eurosport 1 en livestream

Livestream Giro d'Italia 2021

Livestream Eurosport

De Giro d'Italia is live op het internet te volgen via een livestream van Eurosport. Er is elke dag een stream van de Giro d'Italia beschikbaar op de Eurosport Player, waarmee men de etappes live kan volgen op een smartphone of een computer. De livestream begint vaak tegelijk met live tv-uitzending. Bij sommige etappes van de Giro d'Italia begint de livestream echter eerder dan de live tv-uitzending. Met die officiële stream kan men de etappes allemaal integraal (van start tot finish) live bekijken, zonder dat dit onderbroken wordt door reclames. Om de livestream van Eurosport te kunnen bekijken, dient men echter wel een betaald abonnement op de Eurosport Player App te hebben.

Via die app kan men gedurende het hele wielerseizoen ook allerlei andere wedstrijden live per stream volgen. Niet alleen de wedstrijden die Eurosport op tv live uitzendt, maar ook diverse andere wedstrijden zijn online per livestream op die app te volgen.

Livestream Giro d'Italia in Nederland en Vlaanderen: exclusieve rechten Eurosport en GCN

In theorie zijn ook op diverse andere websites livestreams (van buitenlandse omroepen) te vinden van de Giro d'Italia. Zulke andere officiële livestreams van de Giro d'Italia 2021 zijn echter geo-restricted, in verband met de uitzendrechten. Dit houdt in dat die andere officiële streams anno 2021 'geo-blocked' (geblokkeerd) zijn voor Nederland en België. Net als op tv heeft Eurosport ook online (livestream) de exclusieve rechten voor Nederland en Vlaanderen. Anno 2021 zit hier overigens wel één uitzondering op: via een intensieve samenwerking tussen die sportomroep en GCN (Global Cycling Network), is er ook een officiële, legale stream van GCN beschikbaar waarop de etappes live te zien zijn voor de kijkers in Nederland en België.

Alternatief: livestream Giro d'Italia 2021 via Go App (hele EU)

Men kan de etappes van de Giro d'Italia 2021 ook via een livestream op de Go App (online tv) bekijken. Dit is een geheel legaal alternatief voor mensen die op het internet per livestream naar de Giro d'Italia of naar andere evenementen van Eurosport willen kijken en die geen abonnement op de Eurosport Player hebben. Deze dienst heette oorspronkelijk de Horizon-app. De dienst is bedoeld voor alle klanten van digitale tv bij VodafoneZiggo. Hiermee kan men alle zenders uit het tv-pakket van Ziggo online via een livestream bekijken. Zo kan men dus ook per live met een stream naar Eurosport 1 kijken op de middagen dat zij de Giro live uitzenden. Elke livestream (en dus ook de stream van de live-uitzendingen van de Giro d'Italia) is anno 2021 in de gehele EU live te bekijken. Buiten de Europese Unie is de app (en dus de livestream) in de meeste landen 'geo-blocked' (geblokkeerd).

Behalve de livestream, biedt deze app ook de mogelijkheid om een week lang de tv-uitzending van elke Giro-etappe via een stream terug te kijken. Veel klanten van Ziggo gebruiken deze app reeds veelvuldig om live via een stream tv te kijken. Vooral vaak gebruikt men hem op vakantie, doch ook wordt hij bijvoorbeeld veel gebruikt om tijdens een uitje op zondagmiddag toch nog via de livestream de Formule 1 te kijken. Er zijn aan deze app geen extra kosten verbonden. Voor kijkers die deze streamingdienst reeds gebruiken, is dit dus eigenlijk een gratis livestream van de Giro d'Italia 2021.

Livestream vergelijking: Go App versus Eurosport

Voor de zeer fanatieke sportfans is dat echter niet helemaal een gelijkwaardig alternatief met de Eurosport Player livestream. Bij Eurosport bied men per livestream immers vaak langere uitzendingen aan dan op tv. Daarnaast is het zo dat men, zoals hierboven reeds gemeld werd, ook diverse sportwedstrijden bij Eurosport wel per livestream aanbiedt, maar niet op tv. Die zijn dus niet via de livestream van zo'n Ziggo-app te bekijken, maar wel via de officiële Eurosport Player App.

Livestream Giro d'Italia 2021 bij FloBikes: alleen USA en Canada

De Giro d'Italia 2021 wordt ook dagelijks online via een livestream uitgezonden door FloBikes. Die Noord-Amerikaanse livestream is bij deze Italiaanse rittenkoers echter niet een bruikbaar alternatief voor kijkers in België en Nederland. Deze livestream van FloBikes van de Ronde van Italië mag men namelijk alleen in Canada en de Verenigde Staten van Amerika bekijken. Voor kijkers vanuit Europa is deze officiële livestream dus 'geo-blocked'. FloBikes is bij heel wat Europese wielerfans populair omdat men hierop per livestream naar veel veldritten kan kijken; bij grote wegwedstrijden is deze streamingdienst (wegens uitzendrechtenkwesties) echter heel wat minder bruikbaar voor wielerliefhebbers uit Europa. Bij de meeste wegwedstrijden is hun livestream immers 'geo-blocked'.

Livestream Sporza bij Giro 2021? Neen

Bij veel voorgaande edities van de Ronde van Italië bood Sporza op haar website een gratis livestream van de Giro d'Italia aan. Op die stream konden Belgische fans elke etappe van de Giro d'Italia gratis live bekijken. Aangezien Sporza helaas sinds 2017 niet de live-uitzendrechten van de Giro d'Italia heeft, kan men bij deze editie van 2021 geen gratis livestream aanbieden van de etappes. Wel is er op hun site dagelijks een stream met een samenvatting te zien.

Livestream Giro d'Italia 2021 bij NPO Start? Of op de site van de NOS? Neen

Bij diverse voorgaande edities van de Giro d'Italia kon men vanuit Nederland deels deze rittenkoers bekijken via een gratis livestream van de NPO. Bij de editie van 2021 heeft de NPO (NOS Studio Sport) echter niet de uitzendrechten (live tv en livestream) van de Ronde van Italië. De Giro d'Italia 2021 is daarom dus niet live online via een livestream bij hen te bekijken op de site van NOS Studio Sport. Evenmin hebben zij een livestream op NPO Start. Ook bij de Giro d'Italia van 2022 en 2023 zullen zij niet de uitzendrechten hebben.

Livestream Giro d'Italia 2021 via iTV

Klanten van Interactieve Tv bij KPN kunnen de Giro d'Italia 2021 live bekijken via een stream op de iTV-app. Met die app kunnen zij per livestream op een smartphone of tablet online live tv kijken. Ze kunnen met zo'n stream anno 2021 automatisch live dezelfde zenders ontvangen als thuis op hun televisietoestel. Zo kunnen ze anno 2021 dus ook per 'gratis' livestream de zender Eurosport 1 bekijken. De zender Eurosport 2 is alleen met een livestream op die applicatie te ontvangen met een aanvullend abonnement. Zo'n stream van iTV is live in de hele EU te gebruiken.

Livestream Interactieve Tv in 2021

Bij KPN is het anno 2021 ook mogelijk om live naar televisie te kijken via een livestream op de site van Interactieve Tv. Zo is het dus ook mogelijk om live een stream te bekijken van de Eurosport-uitzendingen van de Ronde van Italië 2021. Waar de bovengenoemde iTV-app bedoeld is voor een livestream op een smartphone of tablet, is deze website bedoeld voor mensen die de televisiezenders met een liveestream op een desktop computer of laptop willen bekijken. Ook voor mensen die deze website gebruiken is elke livestream in de hele EU te bekijken.

Livestream Giro d'Italia 2021 op NLziet? Neen

NLziet is een tv-app die in Nederland anno 2021 een groeiende populariteit heeft. Men kan als abonnee op die app live online (via een livestream) naar een behoorlijk aantal Nederlandse tv-zenders kijken. Daarmee is het voor bepaalde doelgroepen een interessant en goedkoper alternatief voor een regulier tv-abonnement. Is het mogelijk om via een livestream op de NLziet-app naar de Giro d'Italia 2021 te kijken? Neen, er is geen livestream van de Giro d'Italia op die app te vinden. Ook de Giro d'Italia 2022 en die van 2023 zijn niet bij hen te bekijken. Die Italiaanse ronde wordt in Nederland immers exclusief op tv (en per livestream) uitgezonden door Eurosport. Die zender behoort niet tot de omroepen die samenwerken in dit mediaplatform en men kan Eurosport dus ook niet per livestream op die app bekijken.

Livestream Giro d'Italia 2021 via GCN (Global Cycling Network)

Is de Ronde van Italië via een livestream van GCN te bekijken? Ja, dankzij een intensief samenwerkingsverband tussen Eurosport en GCN (Global Cycling Network), zijn de live-uitzendingen van Eurosport ook per livestream bij GCN te zien. Het is niet een gratis stream. Die livestream is alleen beschikbaar voor betalend abonnees van GCN. Hun livestream bevindt zich op hun app. De livestream van GCN (Global Cycling Network) begint tegelijkertijd met die van Eurosport. Dat houdt in dat ook op hun stream live elke etappe van de Ronde van Italië van start tot finish te zien is.

Corona: in 2020 in het najaar, Giro d'Italia 2021 en 2022 weer in het voorjaar

In 2020 werd vanwege het coronavirus de Ronde van Italië eenmalig in het najaar verreden. In 2021, 2022 en 2023 staat deze Italiaanse rittenkoers echter weer 'gewoon' in het voorjaar op de kalender.

Lees verder

© 2017 - 2021 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vrouwenwierennen: Giro Rosa (Ronde van Italië voor vrouwen)Vrouwenwierennen: Giro Rosa (Ronde van Italië voor vrouwen)De Giro Rosa is de Ronde van Italië voor vrouwen. Dit wordt beschouwd als de belangrijkste rittenkoers in het dameswielr…
Openingsrit Giro d'Italia live op tv en livestreamOpeningsrit Giro d'Italia live op tv en livestreamDe eerste etappe van de Giro d'Italia is live op tv te bekijken. Ook kan men deze openingsrit op het internet via een li…
Tour de France: eerste etappe live tv en livestreamTour de France: eerste etappe live tv en livestreamDe openingsrit van de Tour de France wordt integraal (van start tot finish) live op tv uitgezonden. Daarnaast kan men de…
WK wielrennen: wegrit dames, live tv en livestreamWK wielrennen: wegrit dames, live tv en livestreamDe wegrit van de dames elite is één van de hoogtepunten van de wereldkampioenschappen wielrennen. De wegwedstrijd van de…

Deelnemers Vuelta 2020: startlijst met rugnummersDeelnemers Vuelta 2020: startlijst met rugnummersDe 75e editie van de Ronde van Spanje wordt verreden in het najaar van 2020. De start van deze wielerwedstrijd is op 20…
Spiergroei: Verschillende manieren om te bulkenSpiergroei: Verschillende manieren om te bulkenZoals voor menig fitnessfanaat bekend is, zijn er ruw gesplitst twee verschillende schema’s om met je energiebehoefte om…
Bronnen en referenties
 • http://www.wielerupdate.nl/wielernieuws/38683/giro-tot-en-met-2020-exclusief-te-zien-op-eurosport/
 • http://www.wielerflits.nl/nieuws/231239/nos-en-sporza-verliezen-giro-ditalia-aan-eurosport.html
 • http://wielerprikbord.nl/read.php?8,103747,103756
 • http://media.eurosport.com/pressR/
Reactie

Ton, 28-05-2017
Wie waren de commentatoren vanmiddag bij de Giro? Reactie infoteur, 29-05-2017
Jeroen Vanbelleghem en Bobbie Traksel waren de commentatoren bij de slotetappe.

Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 06-05-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Schrijf mee!