InfoNu.nl > Sport > Overige sport > Vuelta 2018 - live op tv en livestream

Vuelta 2018 - live op tv en livestream

Vuelta 2018 - live op tv en livestream De Ronde van Spanje 2018 gaat van start op zaterdag 25 augustus. Dit is de 73e editie van deze Spaanse wielerwedstrijd. De Vuelta Ciclista a Espana 2018 begint in Malaga met een individuele tijdrit De Vuelta 2018 wordt live op tv uitgezonden door Sporza, Eurosport en NOS Studio Sport. Daarnaast is de Vuelta 2018 ook live op het internet te volgen via een livestream.

Parcours Vuelta 2017

Hoe ziet het parcours van de Vuelta a Espana 2018 eruit? De Ronde van Spanje 2018 bestaat uit 21 etappes. Deze rittenkoers begint in Malaga en eindigt in Madrid. Reeds in de beginfase van deze ronde moeten de klassementsrenners hun klimmerskwaliteiten tonen. Zowel de tweede etappe (op zondag) als de vierde etappe (op dinsdag) eindigen bovenop een klim. In totaal zijn er in deze Vuelta 9 etappes die bovenop een klim finishen.

Deelnemers Vuelta 2018

Hoe ziet de deelnemerslijst van de Vuelta 2018 Alle World Tour Teams doen mee en daarnaast krijgen diverse ProContinentale Teams een wildcard. Zodra bekend is welke teams de wildcards krijgen, wordt dat hier gemeld. Per team mag men in de Vuelta 2018 van start gaan met een selectie van acht renners. Bij voorgaande edities (tot en met 2017) mocht men met negen renners per ploeg van start gaan.

Eurosport: live op tv en livestream

Historie: commentatoren Eurosport bij de Vuelta

Al sinds medio jaren negentig zendt Eurosport de Vuelta live op tv uit in Nederland en België. In de begintijd trad de Belg Paul D'Hoore vaak op als commentator bij de etappes van de Vuelta. Hij zou later in België vooral carrière maken als journaallezer en economisch journalist. Eind jaren negentig werd de vermaarde Nederlandse wielerjournalist Jean Nelissen ingehuurd door Eurosport om onder meer de Vuelta te verslaan. Later zou hij dat werk overdragen aan zijn neef: de ex-amateurwereldkampioen Danny Nelissen. Die zou jarenlang de wielercommentator van Eurosport blijven. Anno 2018 zijn de Nederlandse José Been en de Vlaming Jeroen Vanbelleghem de twee hoofdcommentatoren van het wielrennen bij Eurosport.

Uitzendingen Eurosport: Vuelta 2018

Eurosport zendt alle etappes van de Ronde van Spanje 2018 live op tv uit. Zodra het complete uitzendschema bekend is, wordt het hieronder geplaatst. De uitzendingen zijn doorgaans op de zender Eurosport1. De zender Eurosport1 is het 'open net' van Eurosport. Bij de meeste tv-kijkers in Nederland en Vlaanderen zit die zender in het standaardpakket. Incidenteel zal men uitwijken naar de zender Eurosport2. Om de digitale zender Eurosport2 te kunnen bekijken, dient men meestal echter een extra tv-pakket te hebben.

Livestream Eurosport Player

Eurosport profileert zich als 'The Home of Cycling'. Er worden buitengewoon veel wielerwedstrijden live op tv uitgezonden door Eurosport. Daarnaast zendt Eurosport ook veel wedstrijden live uit op het internet via een livestream. Om die livestream van Eurosport te bekijken dient men een betaald abonnement op de app 'Eurosport Player' te hebben. Via die app kan men de Vuelta en heel veel andere wielerkoersen live bekijken op de smartphone, laptop, enzovoort.

Sporza: live op tv en livestream

De Vlaamse publieke omroep VRT zendt de Vuelta sinds 1999 live op tv uit. Meestal treedt Michel Wuyts daarbij op als hoofdcommentator. De merknaam van de sportuitzendingen van de VRT is Sporza. Veel Nederlandse en Vlaamse wielerfans verkiezen de wieleruitzendingen van Sporza boven die van Eurosport en NOS Studio Sport.

Wel nog de Tour en de Vuelta live, niet meer de Giro

Daarom was er bij veel wielerfans in het voorjaar van 2017 paniek toen bleek dat Sporza de Giro d'Italia 2017 niet uitzond, aangezien de Vlaamse publieke omroep bij de contractonderhandelingen niet tot een overeenkomst was gekomen met de organisator van de Giro, het bedrijf RCS. Ook in 2018 zendt Sporza de Giro niet live uit. Voor de fans van Sporza is het goede nieuws echter, dat deze Vlaamse omroep daarentegen wel de Tour de France en de Vuelta live op tv blijft uitzenden.

Uitzendingen Sporza: Vuelta 2018

Sporza (VRT) zendt alle etappes van de Vuelta 2018 live uit op tv uit. De meeste uitzendingen vinden plaats op de Vlaamse zender één. Zodra het complete uitzendschema van Sporza voor deze Ronde van Spanje bekend is, wordt dat hier geplaatst.

Livestream Sporza

De uitzendingen van Sporza (VRT) zijn ook integraal via een livestream op het internet te bekijken, in de afdeling 'Match Center' op de website van Sporza. De livestream van Sporza is echter wel geo-restricted (wat inhoudt dat deze waarschijnlijk alleen in België openbaar beschikbaar is).

NOS Studio Sport

In tegenstelling tot Eurosport en Sporza zendt het Nederlandse NOS Studio Sport nooit alle etappes van de Vuelta live op tv uit. Doorgaans beperkt de NOS zich tot live-uitzendingen van etappes die in het weekend plaatsvinden. In de Vuelta van 2015 week men echter van dit beleid af en zond men ook enkele belangrijke doordeweekse ritten uit. De oorzaak hiervan was het feit dat Tom Dumoulin dat jaar een hoofdrol in de Vuelta speelde en lange tijd zelfs op weg leek te zijn om deze Vuelta te winnen.

In 2018 zendt NOS Studio Sport wederom de meeste weekendetappes van de Ronde van Spanje live uit. De uitzendingen vinden plaats op de zender Nederland1 (NPO1). Daarnaast zullen er elke dag samenvattingen van de Vuelta-etappe te zien zijn in de Sportjournaals.

Livestream Vuelta bij de NOS

Hoewel NOS Studio Sport dus niet alle etappes live op tv uitzendt, zullen ze wel alle ritten live op het internet uitzenden via een livestream. Deze livestream zal dagelijks vanaf circa 16u00 beschikbaar zijn op de website van de NOS. De livestream van de NOS is wel geo-restricted, wat inhoudt dat deze stream (in verband met uitzendrechten) buiten Nederland geblokkeerd is.

Lees verder

© 2017 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
WK wielrennen 2018 Innsbruck, live op tv en livestreamWK wielrennen 2018 Innsbruck, live op tv en livestreamDe wereldkampioenschappen wegwielrennen 2018 worden gehouden van zondag 23 september tot en met zondag 30 september. Dit…
Vuelta 2017 - eerste etappe: ploegentijdrit in Nimes (Fra)Vuelta 2017 - eerste etappe: ploegentijdrit in Nimes (Fra)Op zaterdag 19 augustus wordt de eerste etappe van de Vuelta Ciclista a Espana 2017 verreden. De openingsrit van de Rond…
Ruta del Sol 2018 (Vuelta a Andalucia), live op tvRuta del Sol 2018 (Vuelta a Andalucia), live op tvOp woensdag 14 februari 2017 gaat de Spaanse wielerkoers Ruta del Sol van start. Deze rittenkoers eindigt op zondag 18 f…
Tennis: US Open 2018 live op tv en livestreamTennis: US Open 2018 live op tv en livestreamOp maandag 27 augustus begint het US Open 2018. Dit tennistoernooi duurt tot en met zondag 10 september. Het evenement v…
Ronde van het Baskenland 2018 - live op tv en livestreamRonde van het Baskenland 2018 - live op tv en livestreamDe 58e editie van de Ronde van het Baskenland gaat op maandag 2 april 2018 van start. De wedstrijd eindigt op zaterdag 7…
Bronnen en referenties
  • http://sporza.be/cm/sporza/matchcenter
  • http://nl.eurosportplayer.com/all-events.shtml
  • http://www.lavuelta.com/la-vuelta/2017/us/overall-route.html
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_Vuelta_a_Espa%C3%B1a

Reageer op het artikel "Vuelta 2018 - live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 13-01-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!