Bislett: The Impossible Games 2020, live tv en livestream

Bislett: The Impossible Games 2020, live tv en livestream In Oslo (Noorwegen) worden jaarlijks de Bislett Games georganiseerd. Dit atletiekevenement is een onderdeel van de Diamond League. In 2020 kunnen de Bislett Games vanwege het coronavirus niet in de reguliere opzet doorgaan. Daarom organiseert men op donderdag 11 juni 2020 een atletiekevenement met een alternatieve opzet: The Impossible Games. Dit evenement is live op tv en online via een livestream te bekijken.

Bislett: het beroemdste stadion van Noorwegen

Het Bislettstadion bij Oslo is een legendarische locatie in de sportgeschiedenis. Het verhaal van dit stadion begint eigenlijk in 1908, toen de gemeente besloot dat dit terrein in te richten als sportaccommodatie voor schaatsen, voetbal en atletiek. In die begintijd was het echter nog geen echt stadion, maar slechts een voetbalveld waar omheen in de zomer een atletiekbaan lag en in de winter een schaatsbaan.

Stadion

In 1917 besloot men om tribunes rondom dit sportveld te bouwen. In 1922 was de bouw van het stadion voltooid. In de daaropvolgende jaren groeide dit zowel in de atletiek als in het schaatsen uit tot één van de beroemdste banen ter wereld. Er werden talloze wereldrecords op gevestigd.

Grote evenementen

In 1946 was de baan bijvoorbeeld het decor van het EK atletiek, in 1952 was dit het schaatsstadion van de Olympische Winterspelen. Vele malen werd het WK schaatsen op deze baan gehouden. Ook de Nederlanders Kees Verkerk en Ard Schenk boekten grote successen op deze baan.

Einde schaatsbaan Bislett

In 1988 kwam er een einde aan de schaatsbaan in het Bislettstadion. Een belangrijke oorzaak hiervan was, dat de internationale regels voor een schaatsbaan aangepast waren, waardoor topschaatsbanen voortaan andere, kortere bochten kregen, die afweken van de bochten op een atletiekbaan. Dit zou dus praktische bezwaren oproepen, indien men zo'n schaatsbaan op de atletiekbaan in het stadion wilde aanleggen. Een andere reden was de opkomst van de indoor schaatsbanen, waarmee een buitenbaan zoals Bislett qua tijden sowieso niet zou kunnen concurreren. Wat ook meespeelde was de dalende populariteit van het schaatsen in Noorwegen tijdens de jaren tachtig. Alles bij elkaar besloot men om voortaan de schaatsbaan niet meer in de winter op te bouwen en zich vooral op atletiek te focussen.

Atletiek: Bislett Games (Oslo)

Sinds 1924 wordt er jaarlijks een groot internationaal atletiekevenement gehouden in het Bislettstadion te Oslo. Van 1924 tot aan 1937 heette dit evenement 'The American Meetings'. In de daaropvolgende decennia had het evenement diverse organisatoren en ook verschillende namen. Sinds 1965 is de vaste naam van dit evenement 'The Bislett Games'.

Wereldrecords Bislett

In de periode 1924-2019 zijn er tijdens alle edities van dit atletiekevenement in totaal 65 wereldrecords gebroken. Een hoogtepunt uit de geschiedenis van de Bislett Games was de editie van 1985, toen er drie wereldrecords op één avond werden gevestigd: op de 5000 meter (Said Aouita), op de 10.000 meter (Ingrid Kristiansen) en op de Engelse mijl (Steve Cram).

Diamond League Oslo

In de periode 1993-1997 waren de Bislett Games een onderdeel van de 'Golden Four', een reeks van de vier grootste atletiekmeetings ter wereld. In 1998 werd de Golden League opgericht, als een soort wereldbeker atletiek. De Bislett Games werden daarvan toen een onderdeel. In 2010 werd de naam van deze wedstrijdreeks veranderd in de Diamond League. De meeting in Bislett is altijd een onderdeel van de wedstrijdserie Diamond League gebleven.

Coronavirus: crisis in 2020

In 2020 kunnen vanwege het coronavirus heel veel sportevenementen niet doorgaan, waaronder de Olympische Spelen, het EK atletiek en het EK voetbal. Ook de wedstrijden van de Diamond League kunnen vanwege dit virus niet doorgaan. Daaronder waren dus ook de Bislett Games (oftewel de 'Diamond League Oslo', zoals hij vaak ook wordt genoemd). De organisatoren van dit evenement hebben daarom echter een alternatief evenement bedacht, dat zij alsnog op de datum van de Bislett Games (11 juni 2020) willen laten plaatsvinden. De naam van dit nieuwe evenement is de 'Impossible Games'.

Impossible Games 2020: programma

Hoe ziet het programma van 'The Impossible Games' eruit? Hieronder vindt u dat programma. Tijdens dit evenement staan er diverse wereldrecordpogingen op het programma van 'incourante' afstanden. Zo organiseert men een wereldrecordpoging van Karsten Warholm op de 300 meter horden.

Programma Impossible Games (Bislett, Oslo) op 11 juni 2020

 • 19u35: Polsstokhoogspringen heren
 • 20u02: Volkslied
 • 20u05: 1000 meter heren
 • 20u08: Discuswerpen
 • 20u15: 200 meter horden dames
 • 20u25: 600 meter dames
 • 20u35: 300 meter horden dames
 • 20u43: 300 meter horden heren
 • 20u50: 200 meter heren (Maurie Plant Memorial Race)
 • 20u58: 25.000 meter heren
 • 21u25: 100 meter heren
 • 21u30: 10.000 meter dames
 • 21u35: Kogelstoten heren
 • 22u15: 3000 meter dames
 • 22u27: Slotshow

The Impossible Games, live op tv (donderdag 11 juni 2020)

'The Impossible Games' worden live op tv uitgezonden. Het evenement is heel erg gefocust op de tv-kijkers, juist omdat er geen toeschouwers aanwezig zijn in het stadion te Oslo. De organisatoren van dit 'Impossible' evenement zeggen daarom ook 'we are not making a meeting, we are producing a tv-show'.

Nederland: welke zender?

In Nederland is het evenement live te zien bij Ziggo Sport Totaal. Op welke zender vindt hun live tv-uitzending plaats? Die live-uitzending van The Impossible Games is te zien op het kanaal 14 (voor alle abonnees van digitale tv bij Ziggo). Tegelijkertijd is de live-uitzending ook te zien op hun abonneezender Select (voor iedereen die een abonnement heeft op het totale zenderpakket van Ziggo Sport Totaal).

Hoe laat?

Hoe laat begint hun live tv-uitzending? Om 20u00 begint op donderdag 11 juni 2020 hun live-uitzending van de 'Diamond League Exhibition Event Oslo: The Impossible Games'.

Aan de programmering van Ziggo Sport Totaal is die avond te zien dat in juni 2020 de sportwereld, na een lange 'coronabreak', weer op gang aan het komen is. Bij hen kan men die avond namelijk ook live op tv kijken naar de voetbalwedstrijd Sevilla FC-Real Betis (Primera Division). Eveneens zenden zij live op tv die avond het golftoernooi 'The Charles Schwab Challenge' live op tv uit.

België: Telenet Play Sports

In België wordt de atletiekmeeting van Oslo live uitgezonden door Telenet Play Sports.

Impossible Games (Diamond League Bislett - Oslo) bij Eurosport?

In het verleden waren wedstrijden in Bislett (Oslo) van de Diamond League ook vaak live op tv te zien bij Eurosport. Deze 'Impossible Games' zijn op 11 juni 2020 echter niet live bij hen te zien op televisie.

Livestream The Impossible Games (Bislett) op 11 juni 2020

Livestream Ziggo Sport Totaal

Men kan ook via een livestream van Ziggo Sport Totaal dit atletiekevenement volgen. Met zo'n livestream kan men deze atletiekwedstrijden live bekijken op een smartphone of computer Hun livestream begint op 6 juni 2020 om 20u00. De officiële livestream van hen bevindt zich op de Ziggo Sport Go App. Wie een abonnement op die app heeft, kan daarop automatisch deze livestream bekijken. Wie geen abonnement heeft en toch The Impossible Games live via een stream op die app wil bekijken, kan de livestream kopen via PPV (Pay Per View) op de site van Ziggo.

Livestream The Impossible Games via Go App (hele EU)

Het is ook mogelijk om via een livestream op de Go App (online tv) op de avond van donderdag 11 juni 2020 vanaf 20u00 naar deze 'Impossible' atletiekmeeting in Oslo (Bislett) te kijken. Via die app kan men per livestream naar televisiezenders bij Ziggo kijken. Voor elke abonnee van Ziggo is daarop automatisch ook een livestream van kanaal 14 beschikbaar (waarop dit evenement live wordt uitgezonden). Elke livestream op die app (en dus ook de stream van deze atletiekmeeting in Oslo) is in de hele EU te bekijken voor abonnees van Ziggo. (Ook in sommige landen buiten de EU, waaronder Groot-Brittannië en Noorwegen, is zo'n livestream te bekijken.) Die app kunnen de abonnees van Ziggo gebruiken zonder iets bij te hoeven betalen (bij hun standaard digitale tv-abonnement), dus in de praktijk is dit een 'gratis livestream' voor hen. Eveneens kan men de live-uitzending van deze atletiekwedstrijden een week lang via een stream terugkijken op die app.

Livestream Impossible Games bij Telenet Play Sports

Ook via een livestream van Telenet Play Sports zijn de meetings van de Diamond League live te bekijken. In deze coronacrisis geldt dat ook voor The Impossible Games in Oslo. Vlamingen met een tv-abonnement op Telenet Play Sports kunnen op de site van die sportomroep inloggen en daar dan per livestream naar de live-uitzendingen kijken.

Livestream Bislett Impossible Games via Play Sports Go App (hele EU)

Ook via een livestream van de Play Sports Go App kan men online naar de live tv-uitzendingen van die sportomroep kijken. Elke livestream van hen is dankzij die app in de hele EU te bekijken op een smartphone of tablet. Men hoeft niet een tv-abonnement bij Telenet te hebben om zo'n livestream op die app te kunnen bekijken. Men kan ook een puur digitaal abonnement bij die sportomroep verkiezen. Wie geen vast abonnement wil hebben maar toch de livestream van dit atletiekevenement wil zien, kan een dagpas voor 11 juni kopen. Men kan dan een etmaal lang elke livestream bij hen bekijken. Op die donderdag kan men dus ook per livestream naar bijvoorbeeld het Spaanse voetbal kijken dat zij uitzenden. Ook kan men bij hen dan via de livestream naar golf kijken.

Livestream Impossible Games bij Eurosport? Neen

Is dit evenement per livestream op de Eurosport Player te bekijken? Neen, in tegenstelling tot veel voorgaande meetings van de Diamond League is dit 'Impossible' evenement in Oslo (Bislett) op 6 juni 2020 niet via een livestream bij hen te bekijken, ook zenden zij het niet op tv uit.

Livestream iTV-app? KPN?

Is het ook mogelijk voor klanten van KPN om op de iTV-app een livestream te bekijken van deze Impossible Games te Bislett (Oslo)? Er is niet een livestream op die app beschikbaar voor de klanten van KPN met een standaardabonnement op Interactieve Tv. Men dient een aanvullend abonnement op Ziggo Sport Totaal te hebben, om hun livestream van The Impossible Games te Bislett (Oslo) te kunnen bekijken.

Livestream Bislett Games (Diamond League Oslo) via NLZIET? Neen

Is het mogelijk om op 6 juni 2020 dit 'Impossible' evenement in Oslo te bekijken via een livestream op de NLZIET-app? Neen, op die populaire Nederlandse tv-app heeft men geen livestream van de zender Ziggo Sport 14. Evenmin kan men via die app een livestream van de live tv-uitzending van Play Sports of van een andere zendgemachtigde ontvangen. Op die app is dus geen livestream van deze 'Impossible Games' aanwezig.

Uitslagen

Hoe verliepen op donderdag 11 juni 2020 de belangrijkste onderdelen van deze Impossible Games? Op de 300 meter horden werd door de Noor Warholm een wereldrecord gelopen: 33,78. Op de 2000 zette Jakob Ingebrigtsen een Europees record neer: 4'50,01. Het polsstokhoogspringen werd gewonnen door Duplantis met een hoogte van 6,01 meter.
© 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
WK Indoor Atletiek 2021, live op tv en livestreamWK Indoor Atletiek 2021, live op tv en livestreamVan vrijdag 19 maart tot en met zondag 21 maart 2021 vinden de wereldkampioenschappen indoor atletiek plaats in de stad…
EK atletiek 2022, live op tv en livestreamEK atletiek 2022, live op tv en livestreamHet Europees Kampioenschap Atletiek (outdoor) zou in augustus 2020 georganiseerd worden in Parijs (Frankrijk). Vanwege h…
Hockey Pro League dames 2020 live op tv en livestreamHockey Pro League dames 2020 live op tv en livestreamIn 2020 wordt de Hockey Pro League gehouden. Dit is een competitie voor landenteams. De damesteams van Nederland en Belg…
Hockey Pro League 2020 heren - live op tv en livestreamHockey Pro League 2020 heren - live op tv en livestreamIn 2020 wordt de Hockey Pro League gehouden. Er doen negen landen mee aan deze competitie, waaronder Nederland en België…

Snooker: European Masters 2020, live op tv en livestreamSnooker: European Masters 2020, live op tv en livestreamVan maandag 21 september tot en met zondag 27 september 2020 worden de European Masters Snooker gespeeld. Het evenement…
Skeeleren: hulpmiddelen tijdens een training en wedstrijdSkeeleren: hulpmiddelen tijdens een training en wedstrijdBij skeeleren zijn er verschillende hulpmiddelen die kunnen worden gebruikt. Het doel van de hulpmiddelen is vooral geri…
Bronnen en referenties
 • https://sportnieuws.nl/atletiek/supercreatieve-organisatie-impossible-games-in-plaats-van-diamond-league/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Bislett_Games
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Bislett_Stadium
 • https://www.historischnieuwsblad.nl/sloophamer-voor-bislett-stadion/

Reageer op het artikel "Bislett: The Impossible Games 2020, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 12-06-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!