InfoNu.nl > Sport > Racesport > Formule 1: GP van Australië 2019, live op tv en livestream

Formule 1: GP van Australië 2019, live op tv en livestream

Formule 1: GP van Australië 2019, live op tv en livestream Op zondag 17 maart 2019 vindt in Melbourne de Grand Prix van Australië plaats. Dit is de eerste wedstrijd van het Formule 1-seizoen 2019. De F1 GP van Australië wordt mondiaal door veel omroepen live op tv uitgezonden. Ook kan men de Grand Prix van Australië 2019 online via een livestream bekijken.

Geschiedenis Formule 1 in Australië

Al sinds 1928 werd er een autorace georganiseerd die de naam 'The Australian Grand Prix' droeg. Ruim een halve eeuw lang was dit echter vooral een race voor Australische coureurs. Deze race telde ook niet mee voor het WK Formule 1. In 1985 werd er voor het eerst een officiële Grand Prix van Australië georganiseerd die meetelde voor het WK Formule 1. In die periode vond deze race plaats in Adelaide. Die eerste Formule 1 Grand Prix van Australië in 1985 werd door de Finse coureur Keke Rosberg gewonnen, de vader van de latere Formule 1-coureur Nico Rosberg. In 1996 verhuisde de GP van Australië van Adelaide naar Melbourne. Michael Schumacher is de succesvolste coureur in de historie van de GP van Australië. Vier keer won hij Down Under de Grand Prix.

Circuit Melbourne: Albert Park

Het circuit in Melbourne heet het Albert Park Street Circuit. Deels is dit inderdaad een stratencircuit, maar een ander deel van de wegen die de coureurs berijden worden nooit als 'normale staten' gebruikt en liggen er puur voor de autoraces. Het circuit is 5,3 kilometer lang. De GP van Australië is 307,5 kilometer lang, dus de coureurs moeten 57 rondes rijden.

Programma GP Australië 2019

Hoe laat vinden de trainingssessies, de kwalificatie en de race plaats? Hieronder vindt u het voorlopige programma. Mogelijk vinden hier nog wijzigingen in plaats. Let op: in dit schema zijn de tijdsverschillen tussen Australië en Nederland verwerkt. De hieronder genoemde tijdstippen zijn dus niet de plaatselijke tijden in Australië, maar de tijden voor de kijkers die in Nederland en België deze Formule 1 Grand Prix live op tv of online via een livestream bekijken.

Vrijdag 15 maart 2019

  • 02:30-04:00 - eerste vrije training
  • 06:30 - 08:00 - tweede vrije training

Zaterdag 16 maart 2019

  • 04:00-05:00 - derde vrije training
  • 07:00-08:00 - kwalificatie

Zondag 17 maart 2019

  • 07:00- ca. 09:00 - Race

Voorbeschouwing: Formule 1 GP van Australië 2019

De eerste GP van het Formule 1-seizoen 2019 is altijd buitengewoon boeiend omdat de coureurs voor het eerst in hun nieuwe wagens een race rijden. Hoe snel zullen de nieuwe wagens van de topteams Mercedes, Red Bull en Ferrari zijn? Voor de Nederlandse fans zal het vanzelfsprekend erg interessant zijn om de prestaties van Max Verstappen te volgen.

Kalender: Formule 1 in 2019

Hoe ziet de kalender van de Formule 1 in 2019 eruit? Het seizoen bestaat in totaal uit 21 wedstrijden. De tweede race van het seizoen is de GP van Bahrein op 31 maart. Een jaarlijks hoogtepunt voor veel raceliefhebbers is de GP van Monaco die op 26 mei plaatsvindt. Dat is de zesde race van het seizoen. De 21e en laatste race van het seizoen wordt op 1 december 2019 gehouden in Abu Dhabi.

Live op tv: GP Australië 2019 op Ziggo Sport

De uitzendrechten van de Formule 1 zijn in Nederland in handen van Ziggo Sport Totaal. De kwalificatie en de race zenden zij live uit op hun zender Ziggo Sport (kanaal 14). Dit is hun open net: iedereen die digitale tv bij Ziggo heeft, kan deze zender ontvangen. De vrije trainingen van de GP Australië 2019 worden niet live op dat 'open net' uitgezonden, maar zijn wel live te zien op zowel de abonneezenders van Ziggo Sport Totaal, als ook op de livestream van hen.

Hoe verkrijgt men zo'n abonnement op die abonneezenders van Ziggo Sport Totaal? Vanzelfsprekend kan men bij Ziggo zo'n tv-pakket kopen, doch het is ook mogelijk om dit 'gratis' te verkrijgen als bonus indien men abonnementen van Ziggo en Vodafone combineert.

Livestream Formule 1 GP Australië 2019

De officiële Nederlandse livestream van de F1 GP van Australië 2019 wordt beschikbaar gesteld door Ziggo Sport Totaal. Met deze livestream kan men dus op een computer of smartphone naar de trainingen, kwalificatie en race van de GP Australië kijken. Ook kan men via de livestream ook bijvoorbeeld via onboard-cams kijken. Daarnaast zijn er diverse andere opties die men wel bij deze officiële livestream heeft en ook bij de abonneezenders, maar niet bij de standaard live tv-uitzendingen op Ziggo Sport (kanaal 14). De officiële livestreams met al die extra opties bevinden zich op de Ziggo Sport Totaal Go App. Is dit een gratis livestream? Om zo'n officiële livestream van Ziggo Sport Totaal te kunnen bekijken, dient men een betaald abonnement op die dienst te hebben, dus neen, deze stream is niet gratis.

Streamingdienst Formule 1: F1 Tv Pro

Met ingang van 2019 is er ook een andere manier om online via een livestream naar de Formule 1 te kijken in Nederland: de F1 Tv Pro Streamingdienst. Via deze internationale streamingdienst kan men de wedstrijd met Engels commentaar volgen. Ook zijn er allerlei opties voor on-board camera's. Behalve live-beelden, is het ook mogelijk om bij deze streamingdienst het archief van de Formule 1-geschiedenis in te duiken.

Livestream alternatief: Ziggo Go App

Er is een geheel legaal alternatief voor de livestream-dienst van Ziggo Sport Totaal. Dit livestream-alternatief is ook in handen van Ziggo. Het gaat om de Ziggo Go App. Hiermee kan men digitaal per livestream tv kijken. Dit is bedoeld voor klanten van Ziggo. Met deze dienst heeft men echter duidelijk wel veel minder opties dan via de officiële livestream van Ziggo Sport Totaal. Ook kan men bijvoorbeeld via die app, indien men geen aanvullend abonnement heeft, niet per livestream de vrije trainingen bekijken.

Alternatief: live op tv bij RTL Deutschland

Hoe kan men in Nederland toch 'gratis' live naar de GP van Australië 2019 kijken, indien men geen abonnement heeft op digitale tv bij Ziggo en ook niet op de livestream-dienst van Ziggo Sport Totaal? Gelukkig zijn er altijd nog andere, buitenlandse omroepen, die de Formule 1-races live uitzenden op een 'open net'. Zo zendt RTL Deutschland in 2019 ook weer de GP van Australië live uit.

Live op tv en livestream in België

In België zijn de uitzendrechten (live tv en livestream) van de Formule 1 in handen van Telenet Play Sports. Om hun live tv-uitzendingen te zien, dient men een abonnement op Play Sports te hebben. Zij zenden de Formule 1 Grand Prix van Australië live op tv uit op hun abonneezenders en daarnaast online per livestream op hun website.

Lees verder

© 2013 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Formule 1: GP van China 2019, live op tv en livestreamFormule 1: GP van China 2019, live op tv en livestreamOp zondag 14 april 2019 wordt in Shanghai de zestiende editie van de F1 Grand Prix van China verreden. Dit is de derde r…
Formule 1 kalender 2019 - live op tv en livestreamFormule 1 kalender 2019 - live op tv en livestreamOp 17 maart gaat op het Albert Park Circuit in Melbourne (Australië) het Formule 1-seizoen 2019 van start. In totaal sta…
Hockey Pro League 2019 heren - live op tv en livestreamHockey Pro League 2019 heren - live op tv en livestreamIn 2019 wordt de Hockey Pro League gehouden. Deze landencompetitie is de opvolger van de Hockey World League (HWL). Er d…
Hockey Pro League dames 2019 live op tv en livestreamHockey Pro League dames 2019 live op tv en livestreamIn 2019 wordt de Hockey Pro League gehouden. Deze competitie voor landenteams vervangt de Hockey World League (HWL). De…
Formule 1: GP van Bahrein 2019, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Bahrein 2019, live op tv en livestreamOp zondag 31 maart 2019 wordt vijftiende editie van de Formule 1 Grand Prix van Bahrein verreden. Dit is de tweede wedst…
Bronnen en referenties
  • http://www.formule1.nl
  • http://nl.wikipedia.org
  • http://en.wikipedia.org
  • http://www.gpupdate.net/nl

Reageer op het artikel "Formule 1: GP van Australië 2019, live op tv en livestream"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Arno, 15-03-2013 09:44 #1
Ook BBC 1 (open zender) zendt zowel de kwalificatie als de wedstrijd live uit op zaterdag en zondag 07:00 (start 6:55 GMT).

Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 14-01-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Racesport
Special: Formule 1 seizoen 2013
Bronnen en referenties: 4
Reacties: 1
Schrijf mee!