InfoNu.nl > Sport > Racesport > Formule 1: GP van Australië 2019, live op tv en livestream

Formule 1: GP van Australië 2019, live op tv en livestream

Formule 1: GP van Australië 2019, live op tv en livestream Op zondag 17 maart 2019 vindt in Melbourne de Grand Prix van Australië plaats. Dit is de eerste wedstrijd van het Formule 1-seizoen 2019. De F1 GP van Australië wordt mondiaal door veel omroepen live op tv uitgezonden. Ook kan men de Grand Prix van Australië 2019 online via een livestream bekijken. Hoe is de geschiedenis van de GP van Australië verlopen? Op welke zenders kan men live naar de Formule 1 GP van Australië 2019 kijken? Waar vindt men een livestream voor de GP Australië 2019? Hoe ziet het programma van de Grote Prijs van Australië 2019 eruit?

Geschiedenis Formule 1 in Australië

Al sinds 1928 werd er een autorace georganiseerd die de naam 'The Australian Grand Prix' droeg. Ruim een halve eeuw lang was dit echter vooral een race voor Australische coureurs. Deze race telde ook niet mee voor het WK Formule 1. In 1985 werd er voor het eerst een officiële Grand Prix van Australië georganiseerd die meetelde voor het WK Formule 1. In die periode vond deze race plaats in Adelaide. Die eerste Formule 1 Grand Prix van Australië in 1985 werd door de Finse coureur Keke Rosberg gewonnen, de vader van de latere Formule 1-coureur Nico Rosberg. In 1996 verhuisde de GP van Australië van Adelaide naar Melbourne. Michael Schumacher is de succesvolste coureur in de historie van de GP van Australië. Vier keer won hij Down Under de Grand Prix.

Circuit Melbourne: Albert Park

Het circuit in Melbourne heet het Albert Park Street Circuit. Deels is dit inderdaad een stratencircuit, maar een ander deel van de wegen die de coureurs berijden worden nooit als 'normale staten' gebruikt en liggen er puur voor de autoraces. Het circuit is 5,3 kilometer lang. De GP van Australië is 307,5 kilometer lang. De coureurs moeten 58 rondes rijden.

Programma GP Australië 2019

Hoe laat vinden de trainingssessies, de kwalificatie en de race plaats? Hieronder vindt u het programma van de Grand Prix van Australië 2019. Let op: in dit schema zijn de tijdsverschillen tussen Australië en Nederland verwerkt. De hieronder genoemde tijdstippen zijn dus niet de plaatselijke tijden in Australië, maar de tijden voor de kijkers die in Nederland en België deze Formule 1 Grand Prix live op tv of online via een livestream bekijken.

Vrijdag 15 maart 2019

 • 02u00-03u30 eerste vrije training
 • 06u00-07u30 tweede vrije training

Zaterdag 16 maart 2019

 • 04u00-05u00 derde vrije training
 • 07u00-08u00 kwalificatie

Zondag 17 maart 2019

 • 06u10 tot ca. 08u00 de race

Voorbeschouwing: Formule 1 GP van Australië 2019

De eerste GP van het Formule 1-seizoen 2019 is altijd buitengewoon boeiend omdat de coureurs voor het eerst in hun nieuwe wagens een race rijden. Hoe snel zullen de nieuwe wagens van de topteams Mercedes, Red Bull en Ferrari zijn? Voor de Nederlandse fans zal het vanzelfsprekend erg interessant zijn om de prestaties van Max Verstappen te volgen.

Kalender: Formule 1 in 2019

Hoe ziet de kalender van de Formule 1 in 2019 eruit? Het seizoen bestaat in totaal uit 21 wedstrijden. De tweede race van het seizoen is de GP van Bahrein op 31 maart. Een jaarlijks hoogtepunt voor veel raceliefhebbers is de GP van Monaco die op 26 mei plaatsvindt. Dat is de zesde race van het seizoen. De 21e en laatste race van het seizoen wordt op 1 december 2019 gehouden in Abu Dhabi.

Live op tv: GP Australië 2019 in Nederland op Ziggo Sport

De uitzendrechten van de Formule 1 zijn in Nederland in handen van Ziggo Sport Totaal. De kwalificatie en de race zenden zij live uit op hun zender Ziggo Sport (kanaal 14). Dit is hun open net: iedereen die digitale tv bij Ziggo heeft, kan deze zender ontvangen.

Vrije trainingen in 2019 ook live op Ziggo Sport (kanaal 14)

Bij de GP Australië 2019 worden door Ziggo voor het eerst ook de vrije trainingen live uitgezonden op hun 'open net'. In de voorgaande seizoenen waren de vrije trainingen bij hen alleen live te zien op hun abonneezenders en op de livestream van de Ziggo Sport Go App. Op zowel die abonneezenders als op die officiële livestream heeft men overigens anno 2019 wel 'extra opties' bij het bekijken van de uitzendingen. Via die abonneezenders en de livestream kan men onder meer kijken naar kanalen met een On Board Camera, Live Timing Tracker of het F1 Pitlanekanaal. Hoe verkrijgt men zo'n abonnement op die abonneezenders van Ziggo Sport Totaal? Vanzelfsprekend kan men bij Ziggo zo'n tv-pakket kopen, doch het is ook mogelijk om dit 'gratis' te verkrijgen als bonus indien men abonnementen van Ziggo en Vodafone combineert.

Uitzendschema: alle uitzendingen rondom de GP Australië 2019 bij Ziggo Sport

Hoe ziet het uitzendschema (live tv en livestream) eruit van Ziggo Sport bij deze eerste Grand Prix van het seizoen 2019? Hieronder vindt u een overzicht van alle live-uitzendingen. Deze zijn in 2019 allen te zien op het open net van Ziggo Sport (kanaal 14) en daarnaast ook op abonneezenders (zoals Ziggo Sport Select en Ziggo Racing), doch men kan ze ook via hun livestream bekijken (Ziggo Sport Go App).

GP Australië 2019 op Ziggo Sport: live-uitzendingen, tv en livestream

 • Wo. 13 maart live 07u10-08u00: Formule 1 Season Launch
 • Nacht van do. 14 op vr. 15 maart live 01u55-03u55: 1e vrije training
 • Vr. 15 maart live 05u55-07u45: 2e vrije training
 • Vr. 15 maart live 22u30-23u0: Formule 1 Café (talkshow)
 • Za. 16 maart 's ochtends 3u55-5u15 live: 3e vrije training
 • Za. 16 maart 's ochtends 6u15-8u45 live: kwalificatie GP Australië 2019
 • Zo. 17 maart 's ochtends vanaf 5u00 live: voorbeschouwing GP Australië 2019
 • Zo. 17 maart 's ochtends om 6u10 live: de start v.d. GP Australië 2019

Livestream Formule 1 GP Australië 2019

De officiële Nederlandse livestream van de F1 GP van Australië 2019 wordt beschikbaar gesteld door Ziggo Sport Totaal. Met deze livestream kan men dus op een computer of smartphone naar de trainingen, kwalificatie en race van de GP Australië kijken. Ook is het mogelijk met de livestream bijvoorbeeld via 'On board'-cams te kijken. Daarnaast zijn er diverse andere opties wel beschikbaar bij deze officiële livestream heeft en ook bij andere de abonneezenders, maar niet bij de standaard live tv-uitzendingen op Ziggo Sport (kanaal 14). De officiële livestreams met al die extra opties bevinden zich op de Ziggo Sport Totaal Go App. Is dit een gratis livestream? Om zo'n officiële livestream van Ziggo Sport Totaal te kunnen bekijken, dient men een betaald abonnement op die dienst te hebben, dus neen, deze stream is niet gratis.

Streamingdienst Formule 1: F1 Tv Pro

Met ingang van 2019 is er ook een andere manier om online via een livestream naar de Formule 1 te kijken in Nederland: de F1 Tv Pro Streamingdienst. Via deze internationale streamingdienst kan men de wedstrijd met Engels commentaar volgen. Ook zijn er allerlei opties voor on-board camera's. Behalve live-beelden, is het ook mogelijk om bij deze streamingdienst het archief van de Formule 1-geschiedenis in te duiken.

Bij de dienst F1 Tv zijn overigens twee opties beschikbaar: F1 Tv Access en F1 Tv Pro. Bij die eerste optie (een goedkopere versie van het abonnement) kan de klant in het archief van de Formule 1 duiken, maar kan men geen livestream van wedstrijden of trainingen bekijken. Bij het duurdere abonnementstype F1 Tv Pro heeft de klant wel de mogelijkheid om via de livestream alle trainingen, kwalificaties en races te volgen.

Livestream alternatief: Ziggo Go App

Heeft u geen abonnement op de Ziggo Sport Totaal Go App en ook niet op F1 Tv Pro, maar wilt u wel via de livestream in Nederland kijken naar de GP Australië 2019? Er is een geheel legaal alternatief voor de livestream-dienst van Ziggo Sport Totaal. Dit livestream-alternatief is ook in handen van Ziggo. Het gaat om de Ziggo Go App. Met deze app kan via de livestream naar een groot aantal televisiezenders kijken, waaronder Ziggo Sport (kanaal 14). Dit is bedoeld voor klanten van digitale televisie bij Ziggo.

Deze dienst (zonder aanvullend abonnement) heeft echter niet de 'extra' opties dan via de officiële livestream van Ziggo Sport Totaal. (Zo kan men op de Go App niet per livestream naar de kanalen kijken van de Pitlane, On Board, enzovoort.) Wel is het mogelijk anno 2019 om via de livestream van de reguliere Go App, naast de kwalificaties en de race, ook de vrije trainingen van de Grand Prix van Australië bekijken. Via deze app kan men niet alleen de uitzendingen van de Formule 1 via de livestream bekijken, een andere handige optie van deze dienst is dat men hiermee ook de stream van elke uitzending een week lang kan terugkijken.

Livestream Play Sports

De Formule 1 GP van Australië wordt ook live uitgezonden door een livestream van Telenet Play Sports. Dit is de sportomroep van het Belgische bedrijf Telenet. Deze dienst is in België tamelijk populair; naast de Formule 1 zenden zij onder meer ook veel voetbal, MXGP en veldrijden live uit op tv en via hun livestream. Wie een vast tv-abonnement bij Telenet Play Sports heeft, kan automatisch ook elke livestream van hen bekijken. De livestreams bevinden zich voor deze abonnees op de website van Play Sports. Elke livestream begint bij hen tegelijk met de live tv-uitzendingen van de GP Australië.

Livestream Play Sports Go App

Het is echter ook mogelijk om een livestream te verkrijgen via de Telenet Play Sports Go App. Via die app kan is het mogelijk om ook een livestream te verkrijgen als men geen vast abonnement heeft. Op de Play Sports Go App bestaat namelijk de mogelijkheid om weekendpas of een dagpas kopen, waarmee men respectievelijk een heel weekend of één etmaal elke livestream van de Play Sports Go App mag bekijken. Men kan dus ook zo'n weekendpas kopen om per livestream zowel de kwalificatie (op zaterdag) als de race (op zondag) van de GP Australië te bekijken; men kan echter ook een dagpas voor 17 maart kopen, waarmee men live via de stream alleen naar de race op zondag kan kijken. Bij Play Sports heeft men overigens zowel op tv als bij de livestream allerlei extra kanalen tijdens elke live-uitzending beschikbaar. Op tv en via de livestream kan men niet alleen naar de 'gewone' beelden van de race en de kwalificatie kijken, men ook naar kanalen kijken met 'on board'-beelden en een stream van de pitlane, doch ook streams met timing information, de optie 'driver tracker' en allerlei andere data. Bij Play Sports zijn bij de GP Australië 2019 op tv en via de livestream de kwalificatie en de race live te zien; de vrije trainingen van deze Grand Prix zijn helaas niet bij hen te bekijken.

Uitzendschema: GP Australië 2019 live bij Play Sports (tv en livestream)

 • Za. 16 maart: 06u45 kwalificatie
 • Zo. 17 maart: 05u45 race GP Australië

Alternatief: live op tv bij RTL Deutschland

Hoe kan men in Nederland toch 'gratis' live naar de GP van Australië 2019 kijken, indien men geen abonnement heeft op digitale tv bij Ziggo en ook niet op de livestream-dienst van Ziggo Sport Totaal? Gelukkig zijn er altijd nog andere, buitenlandse omroepen, die de Formule 1-races live uitzenden op een 'open net', die dus als het ware 'gratis' bekeken kunnen worden. Zo zendt RTL Deutschland in 2019 ook weer de GP van Australië live uit. Hun live tv-uitzending begint op de ochtend van zondag 17 maart 2019 om 5u00 met een voorbeschouwing. Vanaf 6u10 is de F1-race live bij hen te zien.

Uitslag GP Australië 2019

 1. Valtteri Bottas (Fin-Mercedes)
 2. Lewis Hamilton (UK-Mercedes)
 3. Max Verstappen (Ned-Red Bull)
 4. Sebastian Vettel (Dui-Ferrari)
 5. Charles Leclerc (Mon-Ferrari)
 6. Kevin Magnussen (Den-Haas)
 7. Nico Hülkenberg (Dui-Renault) op 1 ronde
 8. Kimi Raikkonen (Fin-Alfa Romeo)
 9. Lance Stroll (Can-Racing Point)
 10. Daniil Kvijat (Rus-Toro Rosso)

Volgende Grand Prix F1: Bahrein

Wat is de tweede Grand Prix op de kalender van het Formule 1-seizoen 2019 en wanneer wordt die wedstrijd verreden? De tweede Grand Prix van het seizoen is de GP van Bahrein. Die race wordt verreden op 31 maart. Ook die tweede race wordt weer live op tv en via de livestream uitgezonden door Ziggo Sport.

Lees verder

© 2013 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Formule 1: GP van Rusland 2019, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Rusland 2019, live op tv en livestreamOp zondag 29 september 2019 wordt de Formule 1 Grand Prix van Rusland gehouden. Dit is de achtste editie van de Russisch…
Damesvoetbal 2019: Slovenië-Nederland, live tv en livestreamDamesvoetbal 2019: Slovenië-Nederland, live tv en livestreamOp vrijdag 4 oktober 2019 speelt het Nederlands vrouwenvoetbalteam een wedstrijd tegen het nationale vrouwenelftal van S…
Voetbal 2019: PEC Zwolle-Ajax, live op tv en livestreamVoetbal 2019: PEC Zwolle-Ajax, live op tv en livestreamOp vrijdag 1 november 2019 voetbalt Ajax tegen Zwolle. Dit is een competitiewedstrijd in de Nederlandse eredivisie. De w…
Voetbal 2019: RKC-Ajax, live op tv en livestreamVoetbal 2019: RKC-Ajax, live op tv en livestreamOp zaterdag 19 oktober 2019 spelen AFC Ajax en RKC Waalwijktegen elkaar in de Nederlandse eredivisie. Deze competitiewed…
Formule 1: GP van Duitsland 2019, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Duitsland 2019, live op tv en livestreamOp zondag 28 juli 2019 wordt de Formule 1 Grand Prix van Duitsland verreden. Deze race wordt gehouden op het circuit van…
Bronnen en referenties
 • http://www.formule1.nl
 • http://nl.wikipedia.org
 • http://en.wikipedia.org
 • http://www.gpupdate.net/nl

Reageer op het artikel "Formule 1: GP van Australië 2019, live op tv en livestream"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Arno, 15-03-2013 09:44 #1
Ook BBC 1 (open zender) zendt zowel de kwalificatie als de wedstrijd live uit op zaterdag en zondag 07:00 (start 6:55 GMT).

Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 17-03-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Racesport
Bronnen en referenties: 4
Reacties: 1
Schrijf mee!