Formule 1: GP Singapore 2019 live op tv en livestream

Formule 1: GP Singapore 2019 live op tv en livestream Op zondag 22 september 2019 wordt de Formule 1 Grand Prix van Singapore gehouden. De wedstrijd wordt verreden op het 'Marina Bay Circuit Park'. Deze Aziatische autorace is wereldwijd live op tv te zien. Ook kan men de GP Singapore online via een livestream bekijken. Deze Grand Prix wordt in Singapore 's avonds verreden. Vanwege het tijdsverschil is deze wedstrijd voor de kijkers in Nederland en België 's middags live te zien.

Singapore

Singapore ligt in Zuidoost-Azië. Dit land telt anno 2019 circa 6 miljoen inwoners. De overgrote meerderheid van de inwoners woont op het hoofdeiland, dat eveneens Singapore heet. De hoofdstad die op dat eiland ligt, draagt eveneens de naam Singapore. Naast het grote hoofdeiland, zijn ook 62 kleine eilanden een onderdeel van dit land.

Singapore is sinds 1965 een onafhankelijke republiek. In de periode 1962-1965 was het een onderdeel van Maleisië. Daarvoor was het een kolonie van Groot-Brittannië. De religie die de meeste aanhangers heeft in Singapore is het boeddhisme.

Oorsprong benaming Singapore

Er zijn verschillende mogelijke verklaringen voor de oorsprong van de naam Singapore. Volgens volkslegendes betekent het 'Leeuwenstad'. De prins die Singapore gesticht zou hebben, zou tijdens de jacht in dat gebied namelijk een leeuw hebben gezien. Hoogstwaarschijnlijk kwamen er in die tijd in dat gebied echter geen leeuwen voor. Taalkundigen vermoeden daarentegen dat de naam Singapore een verbastering is van een term uit het Sanskriet die 'rotsachtig gebied' betekent.

Grand Prix van Singapore: avondrace

Sinds 2008 wordt in Singapore jaarlijks een Formule 1 Grand Prix verreden. In tegenstelling tot de meeste Formule 1-races wordt deze niet 's middags, maar 's avonds verreden. Hier zijn diverse redenen voor. Eén daarvan is dat de race qua tijdstip dan commercieel aantrekkelijker is voor de Europese markt. Door het tijdsverschil tussen Singapore en Europa is die race namelijk 's middags in de Europese huiskamers live op tv te bekijken (net als het geval is met de meeste Europese GP's). Als de race in Singapore wel 's middags zou worden verreden, dan zou de race voor de kijkers in Europa ‘s ochtends te zien zijn, wat commercieel gezien dus nadelig zou zijn.

Een andere reden om in Singapore 's avonds te racen is, dat het daar dan iets minder heet is dan overdag. Desondanks is het ook 's avonds vaak nog erg warm in Singapore, zodat de race nog steeds als zeer zwaar en slopend bekend staat voor zowel de coureurs als voor hun auto's.

Erelijst F1 Grand Prix Singapore

Hoe ziet anno 2019 de erelijst van de F1 Grand Prix Singapore eruit? De eerste race werd in 2008 gewonnen door Fernando Alonso. Hij zegevierde ook in 2010. Lewis Hamilton won de GP Singapore in 2009. Hij pakte ook de zege in 2014, 2017 en 2018. In totaal won Hamilton deze race dus vier keer. Ook Sebastian Vettel won de race vier keer: in 2011, 2012, 2013 en 2016. Nico Rosberg won deze Formule 1-race in 2016.

Circuit Singapore: Marina Bay Circuit Park

De Formule1 GP van Singapore wordt verreden op het Marina Bay Circuit Park. Dit is een stratencircuit dat werd ontworpen door de beroemde architect Hermann Tilke. Het circuit in Singapore heeft een lengte van 5,0067 kilometer en telt 23 bochten.

Kalender Formule 1

In het seizoen 2019 staan er 21 GP's op de kalender van de Formule 1. De Grand Prix van Singapore is de vijftiende wedstrijd van het jaar. De zestiende race is de Grand Prix van Rusland 2019 op zondag 29 september. De zeventiende Formule 1-race van het seizoen is de GP Japan 2019 op 13 oktober. Daarna volgt de GP Mexico 2019 op 27 oktober. De slotrace van het F1-seizoen vindt begin december 2019 plaats in Abu Dhabi.

Programma GP Singapore 2019

Hoe ziet het programma van deze Aziatische Formule 1-race eruit? Hieronder vindt u het tijdschema van deze Formule 1 Grand Prix. Dit zijn de tijdstippen voor de kijkers in Nederland en België. Hierin is dus het tijdsverschil met Singapore verrekend.

Tijdschema Formule 1 GP Singapore 2019

 • Vr. 20 september 2019: 10u30-12u00 1e vrije training
 • Vr. 20 september 2019: 14u30-16u00 2e vrije training
 • Za. 21 september 2019: 12u00-13u00 3e vrije training
 • Za. 21 september 2019: 15u00-16u00 kwalificatie GP Singapore
 • Zo. 22 september 2019: 14u10 start van de race

GP Singapore 2019 live op tv op 22 september

Ziggo Sport Totaal: live race, kwalificaties en trainingen

De Formule 1 Grote Prijs van Singapore wordt in Nederland live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Bij hen zijn alle vrije trainingen, de kwalificatie en de race live te zien. Al hun live tv-uitzendingen van deze Formule 1 GP vinden plaats op de zender Ziggo Sport 14. Die zender is door alle abonnees van digitale tv bij Ziggo te bekijken (op digitaal kanaal 14). Ook zijn de live-uitzendingen van de GP Singapore te zien op de zender Ziggo Sport Select (voor abonnees van het totale zenderpakket van Ziggo Sport Totaal). Hoe laat beginnen de live-uitzendingen van deze Grand Prix bij Ziggo in Nederland? Dat ziet u in het onderstaande schema. (De tweede vrije training is wel integraal live te zien op de abonneezender Ziggo Sport Racing, maar niet helemaal integraal live op Ziggo Sport 14. De live-uitzending van die vrije training begint op die vrijdagmiddag wat later op Ziggo Sport 14, aangezien er op die zender dan nog een wedstrijd van het WK rugby 2019 bezig is.)

Race een uur eerder dan veel andere GP's

Let op: de live-uitzending van deze GP van Singapore op zondag 22 september begint een uur eerder dan men van de meeste Formule 1-races gewend is. De start is om 14u10 voor de kijkers in Nederland en België te zien op televisie en per livestream, terwijl bij de meeste Europese Formule 1 GP's de start om 15u10 te zien is. De live voorbeschouwing op de GP Singapore 2019 begint daarom voor Nederlandse kijkers (op tv en livestream bij Ziggo) om 13u00.

Uitzendschema: Formule 1 GP Singapore 2019 live bij Ziggo Sport Totaal (tv en livestream)

 • Vr. 20 september: 10u25 vrije training 1 live op Ziggo Sport 14 (tv) en livestream
 • Vr. 20 september: 14u25 vrije training 2 live op Ziggo Sport Racing en livestream
 • Vr. 20 september: 14u50 vrije training 2 live op Ziggo Sport 14 en livestream
 • Vr. 20 september: 22u30 Formule 1 café op Ziggo Sport 14 en livestream
 • Za. 21 september: 11u55 vrije training 3 live op Ziggo Sport 14 en livestream
 • Za. 21 september: 14u15 kwalificatie GP Singapore live op Ziggo Sport 14 en livestream
 • Zo. 22 september: 13u00 voorbeschouwing live op Ziggo Sport 14 en livestream
 • Zo. 22 september: 14u10 live start van de GP van Singapore op Ziggo Sport 14 en livestream

Telent Pay Sports: live kwalificatie en race

In België wordt de Formule 1 GP Singapore live op tv uitgezonden door de abonneezenders van Telenet Play Sports. Zij zenden bij deze Formule 1 GP de kwalificatie en de race live uit. Hun live-uitzending van de kwalificatie voor de GP Singapore begint om zaterdag 21 september om 14u45. Hun uitzending van de F1-race op het circuit in Singapore begint op zondag 22 september om 13u45. De vrije trainingen van deze GP Singapore zijn bij hen niet live te zien.

GP Singapore 2019 op RTL Deutschland

In Duitsland wordt deze Formule 1 GP live op tv uitgezonden door RTL Deutschland. Play Sports en RTL Deutschland zenden alleen de kwalificatie en de race live uit; bij hen kan men niet live de vrije trainingen van deze Aziatische Formule 1-race bekijken. RTL Deutschland is erg populair bij veel Vlaamse en Nederlandse raceliefhebbers die geen abonnement hebben op Ziggo of Telenet Play Sports. Via die Duitse commerciële zender, die bij de meeste Nederlanders en Belgen in het standaard tv-pakket zit, kan men immers ‘gratis’ naar de Formule 1-races kijken, waaronder deze GP van Singapore.

Livestream GP Singapore 2019 op 22 september

Livestream Formule 1 GP Singapore bij Ziggo Sport

De F1 Grand Prix Singapore 2019 is ook online live te bekijken via een livestream van Ziggo Sport Totaal. Met een livestream kan men op een computer of smartphone naar deze Aziatische Formule 1-race kijken. In Nederland bevindt de officiële livestream van deze Formule 1 Grand Prix zich op de Ziggo Sport Totaal Go App. Deze livestream is bedoeld voor abonnees van die dienst. Op die app kan men bij elke Formule 1 GP alle vrije trainingen, de kwalificatie en de race bekijken. Behalve een reguliere livestream van de reguliere live tv-uitzendingen, kunnen abonnees op die app ook naar andere kanalen kijken. Op die overige kanalen vindt men bijvoorbeeld een livestream met 'on board'-beelden, live beelden uit de pitstraat, live timing, enzovoort.

Livestream GP Singapore via Go App

Het is ook mogelijk om deze F1-race via de reguliere Go App (online tv) te bekijken. Hiermee kan men live online (via een livestream) naar tv-zenders kijken. Tot de zenders die men op die app per livestream kan bekijken behoren de zenders Ziggo Sport 14 en RTL Deutschland, waarop deze Formule 1 GP live te zien is. Mensen die reeds digitale tv bij Ziggo hebben, hoeven niets bij te betalen om die app te kunnen gebruiken om per livestream tv te kijken. (In de praktijk is dit voor hen dus een optie om via een soort 'gratis livestream' naar deze Grand Prix te kijken.) De livestream op deze app is te bekijken in de gehele EU. Ook in diverse andere landen, waaronder Noorwegen en IJsland, kan men deze app gebruiken om per livestream naar tv te kijken en zo dus live de verrichtingen van Max Verstappen in deze Aziatische Grand Prix te volgen.

Livestream Formule 1 (kwalificatie en race) via Play Sports (EU)

Deze Grand Prix wordt ook live uitgezonden via een livestream van Play Sports. Op hun livestream zijn de kwalificatie en de race van de GP Singapore live te zien. Hun livestream voor de kwalificatie begint op zaterdag 21 september om 14u45. Op zondag 22 september begint hun livestream van de Formule 1 Grand Prix van Singapore om 13u45. Men dient een abonnement bij Play Sports te hebben om een stream bij hen te kunnen bekijken. Indien men een tv-abonnement heeft bij Telenet Play Sports, dan kan men op de site van die omroep inloggen om de livestream te bekijken. Het is echter ook mogelijk om een puur digitaal abonnement te nemen op de Play Sports Go App. De livestream die men op die app aanbiedt, is niet alleen in België, maar in de hele EU te bekijken. Play Sports is een onderdeel van Telenet. Behalve Formule 1 zenden zij ook veel veldrijden, voetbal, mxgp en hockey uit via hun livestream. Wie geen langdurig abonnement bij hen wil hebben, kan ervoor kiezen om een dagpas of een weekendpas te kopen, waarmee men een heel etmaal of een heel weekend naar elke livestream van Telenet Play Sports kan kijken.

Livestream F1 Tv Pro

Het is ook mogelijk om via een livestream van F1 Tv Pro de Formule 1 Grand Prix van Singapore te bekijken. Op deze app heeft men bij de livestream Engelstalig commentaar. Men dient een abonnement op die dienst te hebben om hun livestream van de GP Singapore te kunnen bekijken. Bij deze dienst zijn alle trainingen, de kwalificatie en de race bij elke Formule 1 GP per livestream te zien. Daarnaast kan men als abonnee ook het archief induiken en oude Formule 1-races via een stream herbekijken.

Livestream Formule 1 GP via iTV-app?

Is het ook mogelijk om deze Formule 1 GP op 22 september 2019 te bekijken via een livestream de iTV-app van de KPN? Wie een abonnement op interactieve tv bij KPN heeft, kan via deze app automatisch wel per livestream de live tv-uitzending van RTL Deutschland bij deze Formule 1 GP op 22 september 2019 kijken. Wie een abonnement heeft op interactieve tv bij KPN, kan namelijk op de iTV-app via een 'gratis livestream' online naar de tv-zenders kijken die men ook thuis op televisie kan bekijken. Tot de zenders die men via zo'n gratis livestream kan bekijken behoort RTL Deutschland. Via die gratis livestream kan men dus de Duitse live-uitzendingen van de kwalificatie en de GP bekijken; de vrije trainingen van deze Formule 1 GP van Singapore zijn bij RTL Deutschland echter niet te bekijken.

Is het ook mogelijk om op de iTV-app de Nederlandse uitzending (van Ziggo) te bekijken? Wanneer men als abonnee van KPN de Nederlandstalige live-uitzending (van Ziggo) van deze F1 GP wil bekijken per livestream, dan heeft men hiervoor een aanvullend abonnement nodig op het gehele zenderpakket van Ziggo Sport Totaal.

Livestream Interactieve Tv?

De hierboven genoemde iTV-app is door KPN vooral ontwikkeld voor mensen die op een smartphone of tablet naar televisie willen kijken. Het is echter ook mogelijk om bij hen per livestream naar televisiezenders te kijken op een desktop computer of laptop. Voor een livestream op zo'n apparaat kan men beter de site van 'Interactieve Tv' van KPN gebruiken. Net als op de iTV-app kan men ook via die site per livestream naar RTL Deutschland kijken en zo deze Formule 1 GP bekijken. Elke stream op de iTV-app en de site van Interactieve Tv kan men in de hele Europese Unie gebruiken.

Formule 1 GP Singapore 2019 bij Sporza en de NPO?

Sporza (VRT)

Bij de F1 Grand Prix van Singapore heeft Sporza (anders dan bij de GP België) niet de uitzendrechten voor een live tv-uitzending of gratis livestream. Zij zenden echter wel een uitgebreide samenvatting van deze Formule 1 GP uit op zondag 22 september om 17u00 op de zender VRT één.

NOS Studio Sport (NPO)

De Nederlandse publieke omroep heeft ook niet de uitzendrechten om deze Formule 1-race live op tv of via een livestream uit te zenden. Wel kan men op 22 september het verloop van de Formule 1 GP in Singapore live volgen op NOS-teletekst en via hun website. Eveneens doet men live verslag van deze Formule 1 GP Singapore op Radio 1.

Sport live op 22 september 2019

Welke overige grote sportevenementen kan men live bekijken (tv en livestream) op zondag 22 september 2019? Op die dag wordt in Spanje de MotoGP Aragon verreden. Die motorrace is bij Eurosport live op tv en per livestream te volgen. Op die zondag wordt bij het WK wielrennen de Team Mixed Relay (ploegentijdrit) gehouden. Die race is live op tv te zien bij onder meer Sporza, de NPO (NOS) en Eurosport. Sporza biedt bij die wedstrijd een gratis livestream aan voor kijkers in België. De NPO biedt bij die race een gratis livestream aan voor kijkers in Nederland. Ook biedt de NPO die middag een gratis livestream aan van het OKT honkbal.Op die avond van zondag 22 september 2019 kan men ook live kijken naar de wereldbeker veldrijden in Waterloo. Die wedstrijd is live op tv en per livestream te zien bij Eurosport en Play Sports. In Nederland biedt de NPO een gratis livestream aan van die cross. Op de middag van 22 september wordt ook live op tv en per livestream de eredivisietopper PSV-Ajax uitgezonden. Die is live te zien bij FOX Sports en Play Sports. Deze voetbalwedstrijd is voor klanten van digitale tv van KPN gratis te zien op FOX Sports 1 (kanaal 14). Ook kunnen klanten van interactieve tv bij KPN dat duel via een gratis livestream op de iTV-app bekijken.

Uitslag GP Singapore 2019

 1. Sebastian Vettel (Dui-Ferrari) in 1u58'33"667
 2. Charles Leclerc (Mon-Ferrari) op 2"641
 3. Max Verstappen (Ned-Red Bull) 3"821
 4. Lewis Hamilton (UK-Mercedes GP) 4"608
 5. Valtteri Bottas (Fin-Mercedes GP) 6"119
 6. Alexander Albon (Tha-Red Bull Racing) op 11"663
 7. Lando Norris (UK-McLaren Renault) op 14"769
 8. Pierre Gasly (Fra-Toro Rosso) op 15"547
 9. Nico Hulkenberg (Dui-Renault) op 16"718
 10. Antonio Giovinazzi (Ita-Sauber Alfa Romeo) op 17"855

Volgende Formule 1-race: Grand Prix van Rusland

Wat is de eerstvolgende race na de GP Singapore? Dat is op zondag 29 september de Grand Prix van Rusland 2019. Die race is ook weer live op tv en per livestream te bekijken bij onder meer Ziggo en Play Sports.
© 2019 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Formule 1: GP van Italië 2019, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Italië 2019, live op tv en livestreamOp zondag 8 september 2019 wordt de Grand Prix van Italië verreden. Dit is de 89e editie van de Italiaanse Grand Prix. D…
Voetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamOp maandag 7 september 2020 voetbalt Nederland tegen Italië. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de UEFA Nati…
Formule 1: GP van Rusland 2019, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Rusland 2019, live op tv en livestreamOp zondag 29 september 2019 wordt de Formule 1 Grand Prix van Rusland gehouden. Dit is de achtste editie van de Russisch…
Formule 1: GP van Canada 2019, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Canada 2019, live op tv en livestreamOp zondag 9 juni 2019 wordt de Formule 1 Grand Prix van Canada verreden. Deze wedstrijd vindt plaats op het Circuit Gill…

Formule 1: GP Mexico 2019, live op tv en livestreamFormule 1: GP Mexico 2019, live op tv en livestreamOp zondag 27 oktober 2019 wordt de Formule 1 Grand Prix van Mexico verreden. Deze race vindt plaats op het 'Autodromo He…
Formule 1: GP van Hongarije 2020 live op tv en livestreamFormule 1: GP van Hongarije 2020 live op tv en livestreamOp zondag 9 augustus 2020 wordt de Formule 1 GP van Hongarije gehouden. Deze race vindt plaats op het circuit de Hungaro…
Bronnen en referenties
 • https://www.gpupdate.net/nl/f1-gp-edities/3005/formule-1-grand-prix-van-singapore-2019/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Names_of_Singapore
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Sang_Nila_Utama

Reageer op het artikel "Formule 1: GP Singapore 2019 live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 22-09-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Racesport
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!