Formule 1: GP van België 2019, live tv en livestream

Formule 1: GP van België 2019, live tv en livestream Op zondag 1 september 2019 wordt de Grand Prix Formule 1 van België verreden. Deze race vindt plaats op het circuit van Spa-Francorchamps. De officiële benaming van deze race is de 'Formula 1 2019 Johnnie Walker Belgian Grand Prix'. De race, maar ook de trainingen en de kwalificatie zijn live op tv te bekijken. Ook kan men die online per livestream zien.

Geschiedenis GP België

In 1925 vond voor het eerst een Grand Prix plaats in België. Oorspronkelijk was het circuit van Spa-Francorchamps altijd het decor voor de Belgische GP. Nadat er een aantal zware ongelukken hadden plaatsgevonden, ontstond er rond 1970 echter veel weerstand bij de coureurs tegen dit onveilige circuit. Als gevolg daarvan werd de Grote Prijs van België enige jaren op andere circuits verreden (Zolder en Nijvel).

Vernieuwing

Eind jaren í70 werd het circuit in Spa-Francorchamps zeer grondig verbouwd. Begin jaren tachtig keerde het Formule 1-circus terug in Spa-Francorchamps. Sindsdien behoort dit verbouwde circuit juist tot de favoriete circuits van veel coureurs en fans. Jaarlijks trekken er ook veel Nederlanders naar de GP van België. Vandaar dat deze race door de Nederlander Max Verstappen (die nochtans ook in België geboren is) ook als een soort halve thuiswedstrijd wordt beschouwd.

F1 Grand Prix België 2019: nieuwe teamgenoot Max Verstappen

In de Grand Prix van België 2019 wordt Max Verstappen voor het eerst vergezeld door zijn nieuwe teamgenoot: Alexander Albon (Thailand). Hij komt van Toro Rosso en vervangt Pierre Gasly. Die Fransman keert daarentegen terug naar Toro Rosso.

Circuit Spa-Francorschamps: lengte race

Het circuit van Spa-Francorchamps heeft een lengte van 7,004 kilometer. Hierop moeten de deelnemers 44 ronden afleggen. De totale lengte van de F1 GP van België 2019 is dus 308,176 kilometer. Het circuit bevindt zich in de provincie Luik.

Formule 1: kalender van het seizoen 2019

De Grand Prix van België is de dertiende race op de kalender van de Formule 1 in het seizoen 2019. Er worden in dit seizoen in totaal 21 Formule 1-races verreden. September is een drukke maand in het Formule 1-seizoen 2019. Er worden in totaal vier GP's verreden in die maand. Een week na de Grote Prijs van België volgt op 8 september de Formule 1 Grand Prix van Italië op Monza. Vervolgens wordt op zondag 22 september de GP van Singapore 2019 verreden bij Marina Bay. Hierna volgt zondag 29 september de F1 Grand Prix Rusland 2019 in Sochi.

Live op tv: Formule 1 GP België 2019

Live op tv bij Ziggo Sport

De uitzendrechten van de Formule 1 (tv en livestream) zijn in Nederland in handen van Ziggo Sport Totaal. Zij zenden de vrije trainingen, kwalificatie en race live op tv uit. Alle uitzendingen van de Formule 1 GP België zijn in 2019 live te zien op de zender Ziggo Sport (kanaal 14), wat het open net is, dat iedereen die digitale tv heeft bij Ziggo 'gratis' kan ontvangen. Deze zender is te vinden in het standaard digitale tv-pakket van Ziggo.

Extra opties live: live timing en on board

De abonnees van het totale zenderpakket van Ziggo Sport Totaal kunnen naast de 'gewone uitzending' (live op Ziggo Sport Select), ook voor andere opties kiezen. Dit is vooral interessant voor de zeer fanatieke Formule 1-fans. Ze kunnen bijvoorbeeld tijdens trainingen en de race kijken naar 'on board'-camera's op het kanaal Ziggo Sport Racing, of tijdens trainingen naar de live timing op het kanaal Ziggo Sport Extra.

Hoe laat beginnen de live-uitzendingen van de F1 GP België 2019?

Hieronder vindt u een overzicht van de live-uitzendingen van Ziggo Sport Totaal bij de Grand Prix Formule 1 van België 2019.Alle deze uitzendingen van de Formule 1 GP België 2019 zijn live te zien op de tv-zenders Ziggo Sport 14 en Ziggo Sport Select. Daarnaast kan men de uitzendingen uit dit schema allemaal bekijken via een livestream op de Ziggo Sport Go App.

Uitzendschema: Formule 1 GP België 2019 live bij Ziggo Sport Totaal (tv en livestream)

 • Vr. 30 augustus: 10u55 vrije training 1 live
 • Vr. 30 augustus: 14u55 vrije training 2 live
 • Vr. 30 augustus: 22u30 Formule 1 café
 • Za. 31 augustus: 11u55 vrije training 3 live
 • Za. 31 augustus: 14u15 kwalificatie live
 • Zo. 1 september: 14u00 voorbeschouwing live
 • Zo. 1 september: 15u10 live start van de GP van België op tv en livestream

Live op tv bij Sporza

Behalve Ziggo Sport besteden ook diverse andere zenders die in Nederland te ontvangen zijn, live aandacht aan deze GP van België. Daaronder is het Vlaamse Sporza (VRT). Bij hen is op zaterdag 31 augustus vanaf 15u00 op tv live de kwalificatie te zien op de zender VRT één. Op zondag 1 september is de Formule 1-race live vanaf 15u00 te zien op de zender Canvas. Wie dus geen abonnement op Ziggo heeft kan alsnog deze Formule 1 GP België hiermee gratis bekijken.

Formule 1 GP van België live op RTL Deutschland

RTL Deutschland zendt op zaterdag 31 augustus vanaf 14u00 een samenvatting uit van de vrije trainingen van de Formule 1 GP België 2019. Vanaf 14u45 is op die middag bij hen de kwalificatie live te zien voor de GP België 2019. Op zondag 1 september begint bij RTL Deutschland om 14u15 de live-uitzending met de voorbeschouwing op de GP België 2019. De Formule 1-uitzendingen van deze Duitse zender zijn ook populair in Nederland. Dankzij deze zender kan men namelijk 'gratis' alsnog naar alle F1-races kijken als men geen abonnement op Ziggo heeft.

Livestream GP België 2019

Livestream Ziggo Sport Totaal

De officiële livestream van de GP van België voor Nederland wordt beschikbaar gesteld door Ziggo Sport Totaal. Met deze livestream kan men de F1 Grand Prix van België op een computer of smartphone bekijken. De livestream bevindt zich op de Ziggo Sport Totaal Go App. Is dit een gratis livestream? Deze officiële stream van deze F1 Grand Prix is niet een gratis livestream. Men dient een abonnement op die dienst te hebben om de livestream te kunnen bekijken. Niet alleen de hoofdrace, maar ook alle uitzendingen van Ziggo Sport Totaal bij deze race zijn online per livestream te bekijken (zoals de trainingen, kwalificatie en het Formule 1-café). Ook kan men dan per livestream kijken naar kanalen met 'live timing' en 'on board camera's'.

Livestream Go App

Men kan ook een livestream gebruiken op de zogenaamde Go App (online tv). Daarmee kan men online (dus per livestream) naar tv kan kijken. Deze app is bruikbaar om online live tv (via een livestream) te kijken in de gehele EU. Een groot aantal tv-zenders is per stream op die app te zien. Men kan dus ook de zender Ziggo Sport (kanaal 14) via een livestream op de Ziggo Go App bekijken. Met die app kan men bij Ziggo Sport 14 dus de race, de vrije trainingen en de kwalificatie per livestream wil bekijken. Het is ook mogelijk om via die app de live tv-uitzending van Sporza van deze Grand Prix van België te bekijken. Ook is het mogelijk om met die app per livestream naar de live tv-uitzending van RTL Deutschland bij deze Formule 1 GP van België te kijken. De Go App is een dienst die beschikbaar is voor alle klanten van digitale tv bij Ziggo. Die klanten hoeven hiervoor niets bij te betalen; voor hen is het dus een soort 'gratis livestream'. Zo'n livestream van de Ziggo Go App, moet overigens dus niet verward worden met de livestream van de Ziggo Sport Totaal Go App (waarmee men alleen naar de specifieke sportzenders van Ziggo Sport Totaal via livestreams kan kijken).

Livestream Formule 1 PPV bij Ziggo

Er is ook een andere oplossing voor wie geen abonnement heeft op de Ziggo Sport Go App (de livestream-dienst van hun sportuitzendingen) en wie evenmin toegang heeft tot reguliere Ziggo Go App (hun algemene livestream-dienst), maar wie dan toch de Formule 1 Grand Prix van België live via een stream van Ziggo Sport wil bekijken. Men kan zo'n livestream van deze F1 Grand Prix namelijk ook via hun website middels 'PPV' (Pay Per View) voor enkele euro's kopen. Behalve voor de race kan men ook voor de andere uitzendingen (zoals de vrijen trainingen en de kwalificatie) zo'n PPV-livestream kopen.

Livestream GP België Sporza

De Vlaamse publieke omroep Sporza (VRT) biedt een gratis livestream aan van de Grand Prix België 2019. De gratis livestream van de kwalificatie begint op zaterdagmiddag om 15u00. De gratis livestream van de race begint om 15u00 op zondagmiddag. Deze gratis livestream is echter officieel alleen voor kijkers in België. Voor kijkers in andere landen is deze gratis Formule 1-stream 'geo-blocked' (geblokkeerd). Sporza heeft namelijk alleen maar de online uitzendrechten om zo'n gratis livestream voor kijkers in België te kunnen realiseren.

Livestream kwalificatie en race bij Play Sports (hele EU)

Ook Play Sports biedt een livestream aan van de kwalificatie en de race bij deze Formule 1 GP van België. Elke livestream van hen is via de Play Sports Go App in de hele EU te bekijken. De livestream van de kwalificatie begint op zaterdag 31 augustus om 14u45. Op zondag 1 september begint de livestream van de F1-race eveneens om 14u45. Men dient wel een abonnement te hebben bij Play Sports om hun livestream van de Formule 1 GP België te kunnen bekijken. Net als Ziggo Sport Totaal en F1 TV Pro biedt Play Sports niet alleen een standaard live-uitzending uit, maar ook veel extra's zoals 'on board'-beelden, live timing, enzovoort. Wie geen vast abonnement bij Play Sports wil, maar toch hun livestream bij de F1 GP van België op Spa-Francorchamps wil bekijken, kan ervoor kiezen om een dagpas of een weekendpas bij hen te kopen.

Livestream F1 TV Pro

Het is ook mogelijk voor kijkers in Nederland en België om de Formule 1 GP België per livestream te bekijken bij F1 TV Pro. Via die app zijn de trainingen, kwalificatie en race per livestream te zien bij elke Formule 1 Grand Prix. Men dient wel een betaald Pro-abonnement bij F1 TV te hebben om deze livestream van de Belgische Grand Prix te kunnen bekijken.

Livestream GP België 2019 via iTV-app

Ook voor abonnees van interactieve tv bij KPN bestaat er de mogelijkheid om de Formule 1 Grand Prix van België 2019 online via een livestream te bekijken. Zij kunnen hiervoor een livestream opzoeken op de iTV-app. De livestream van de live-uitzending van Ziggo Sport bij deze Belgische Grand Prix kan men alleen bekijken als men een aanvullend abonnement heeft op Ziggo Sport Totaal. De livestream van de tv-uitzending van Sporza is daarentegen voor alle mensen met een KPN-abonnement op interactieve tv te bekijken (dus zonder aanvullend abonnement) aangezien men op die iTV-app de F1-uitzendingen op de zender VRT één en Canvas kan zien. Zo kan men dus 'gratis' per livestream naar een Nederlandstalige live tv-uitzending van deze Formule 1 Grand Prix kijken. Daarnaast is het voor KPN-klanten ook mogelijk om via die app per livestream naar de live tv-uitzending van RTL Deutschland te kijken bij deze Belgische Formule 1 Grand Prix.

Sport live op 1 september

Welke andere interessante evenementen kan men op zondag 1 september 2019 live op tv of per livestream bekijken? Bij Ziggo Sport Totaal zendt men op die dag ook live de Indycar Grand Prix of Portland live uit op tv en via hun livestream. Ook kan men op die middag live op tv (of via een livestream) bij Eurosport, NOS en Sporza kijken naar een etappe uit de Ronde van Spanje. Bij Sporza is die wedstrijd via een gratis livestream te volgen. Net als bij de stream van de F1 GP van België geldt echter ook bij deze gratis livestream van de Vuelta, dat men deze officieel alleen in België mag bekijken. Ook in Nederland bij de NPO kan men via een gratis livestream op 1 september kijken naar de etappe van de Vuelta. Zoals men die gratis livestream van Sporza alleen in België mag bekijken, zo mag man die gratis stream van de NPO alleen in Nederland bekijken. Op 1 september kan men bij Eurosport ook via een livestream kijken naar de wedstrijden van het US Open 2019 (tennis). Bij de NOS kan men op die avond via een gratis livestream kijken naar de cross country bij het WK mountainbiken. Die gratis livestream begint 's avonds om 20u45. Eveneens bieden zij op zondag 1 september 2019 een gratis livestream aan bij het EK roeien. Die gratis stream is 's middags te zien. Op Ziggo Sport Extra kan men die zondagmiddag ook live het EK volleybal volgen.

Uitslag GP België 2019

 1. Charles Leclerc (Mon) Ferrari
 2. Lewis Hamilton (UK) Team Mercedes
 3. Valtteri Bottas (Fin) Team Mercedes
 4. Sebastian Vettel (Dui) Ferrari
 5. Alexander Albon (Tha) Red Bull Racing
 6. Sergio Perez (Mex) F1 Racing Point
 7. Daniil Kvijat (Rus) Toro Rosso
 8. Nico Hulkenberg (Dui) Renault
 9. Pierre Gasly (Fra) Toro Rosso
 10. Lance Stroll (Can) F1 Racing Point

Volgende Formule 1-race: GP Italië (8 september)

Een week na de Grote Prijs van België 2019 kunnen de racefans op zondag 8 september live op tv en per livestream genieten van de Formule 1 Grand Prix van Italië op Monza.

Erelijst Formule 1 GP van België

De succesvolste coureur in de geschiedenis van de Belgische GP is Michael Schumacher. Hij won deze wedstrijd zes maal. Ayrton Senna won deze Formule 1 GP vijf maal. In 2003 kon er geen Formule 1 GP van België gehouden worden, wegens een conflict over de financiering van het evenement, naar aanleiding van het verbod op sponsoring door tabaksfabrikanten.

jaartalwinnaar
1925 Antonio Ascari
1930 Louis Chiron
1931 William Grover-Williams / Carlo A. Conelli
1933 Tazio Nuvolari
1934 René Dreyfus
1935 Rudolf Caracciola
1937 Rudolf Hasse
1939 Hermann Lang
1946 Eugène Chaboud
1947 Jean-Pierre Wimille
1949 Louis Rosier
1950 Juan Manuel Fangio
1951 Giuseppe Farina
1952 Alberto Ascari
1953 Alberto Ascari
1954 Juan Manuel Fangio
1955 Juan Manuel Fangio
1956 Peter Collins
1958 Tony Brooks
1960 Jack Brabham
1961 Phil Hill
1962 Jim Clark
1963 Jim Clark
1964 Jim Clark
1965 Jim Clark
1966 John Surtees
1967 Dan Gurney
1968 Bruce McLaren
1970 Pedro Rodriguez
1972 Emerson Fittipaldi
1973 Jackie Stewart
1974 Emerson Fittipaldi
1975 Niki Lauda
1976 Niki Lauda
1977 Gunnar Nilsson
1978 Mario Andretti
1979 Jody Scheckter
1980 Didier Pironi
1981 Carlos Reutemann
1982 John Marshall Watson
1983 Alain Prost
1984 Michele Alboreto
1985 Ayrton Senna
1986 Nigel Mansell
1987 Alain Prost
1988 Ayrton Senna
1989 Ayrton Senna
1990 Ayrton Senna
1991 Ayrton Senna
1992 Michael Schumacher
1993 Damon Hill
1994 Damon Hill
1995 Michael Schumacher
1996 Michael Schumacher
1997 Michael Schumacher
1998 Damon Hill
1999 David Coulthard
2000 Mika Häkkinen
2001 Michael Schumacher
2002 Michael Schumacher
2004 Kimi Räikkönen
2005 Kimi Räikkönen
2007 Kimi Räikkönen
2008 Felipe Massa
2009 Kimi Räikkönen
2010 Lewis Hamilton
2011 Sebastian Vettel
2012 Jenson Button
2013 Sebastian Vettel
2014 Daniel Ricciardo
2015 Lewis Hamilton
2016 Nico Rosberg
2017 Lewis Hamilton
2018 Sebastian Vettel
2019 Charles Leclerc

Lees verder

© 2011 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Formule 1: GP Vietnam 2020, live op tv en livestreamFormule 1: GP Vietnam 2020, live op tv en livestreamOp zondag 5 april 2020 wordt de Formule 1 Grand Prix van Vietnam verreden. Deze race wordt gehouden op het Hanoi Street…
Formule 1: GP van Canada 2019, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Canada 2019, live op tv en livestreamOp zondag 9 juni 2019 wordt de Formule 1 Grand Prix van Canada verreden. Deze wedstrijd vindt plaats op het Circuit Gill…
Formule 1: GP van Oostenrijk 2019, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Oostenrijk 2019, live op tv en livestreamOp zondag 30 juni 2019 wordt de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk verreden. Deze wedstrijd vindt plaats op de Red Bull…
Formule 1: GP van Rusland 2019, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Rusland 2019, live op tv en livestreamOp zondag 29 september 2019 wordt de Formule 1 Grand Prix van Rusland gehouden. Dit is de achtste editie van de Russisch…

Puntentelling Formule 1Puntentelling Formule 1In de geschiedenis van het wereldkampioenschap Formule 1 hebben er verschillende puntentellingen bestaan. Hoe zag de pun…
Nederlandse winnaars Tour de FranceNederlandse winnaars Tour de FranceIn de lange geschiedenis van de Tour de France kent men maar twee nederlandse winnaars. De namen Jan Janssen (1968) en J…
Bronnen en referenties
 • http://www.spagrandprix.com/
 • http://www.gva.be/nieuws/sport/motorsport/aid1069230/mogelijk-afwisselend-gp-van-belgie-en-gp-van-frankrijk.aspx
 • http://www.spa-francorchamps.be
 • http://nl.wikipedia.org
 • http://www.formule1.nl

Reageer op het artikel "Formule 1: GP van België 2019, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: September 2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Racesport
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!