InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > UFC Fight Night 149 (Alistair Overeem) live tv en livestream

UFC Fight Night 149 (Alistair Overeem) live tv en livestream

UFC Fight Night 149 (Alistair Overeem) live tv en livestream Op zaterdag 20 april 2019 wordt er in Sint-Petersburg (Rusland) een UFC Fight Night georganiseerd. De UFC is wereldwijd de leidende organisatie in de MMA (Mixed Martial Arts). De hoofdwedstrijd op het programma van de Fight Night in Sint Petersburg is een gevecht van de Nederlander Alistair Overeem tegen de Rus Alexey Oleynik. Het evenement 'UFC Fight Night 149 - Sint Petersburg, Russia' wordt door diverse omroepen op tv uitgezonden. Ook is deze Russische UFC Fight Night live op het internet te bekijken via een livestream.

Historie van de UFC

De UFC is begin jaren negentig opgericht in de Verenigde Staten. UFC staat voor het 'Ultimate Fighting Championship'. Bij de UFC had men als doel om strijders uit diverse vechtsporten tegen elkaar te laten vechten. Aan de basis van de ideeën van de UFC lag oorspronkelijk de vechtsport 'vale tudo'. Bij die Braziliaanse sport is heel veel toegestaan, behalve bijvoorbeeld in de ogen krabben en bijten.

Kooivechten?

In die begintijd waren de gevechten bij de UFC erg extreem. Een partij eindigde pas als één van de twee vechters knock-out ging of het opgaf. Er was geen puntentelling en er werd nauwelijks ingegrepen door een scheidsrechter of jury. In die tijd noemde men deze sport vaak 'kooivechten' of 'menselijke hanengevechten'.

MMA

Dat imago uit de begintijd heeft de UFC nog erg lang met zich meegedragen. In werkelijkheid zijn er in de loop der jaren echter meer regels gekomen en ook veel meer toezicht van jury's, scheidsrechter en ringarts. De sport die bij de UFC wordt beoefend noemt men officieel MMA (Mixed Martial Arts).

UFC

De UFC was in de begintijd nog maar een kleine organisatie. In de loop der tijd is deze Amerikaanse bond, door grote investeringen en overnames van andere vechtsportbonden, uitgegroeid tot de leidende internationale organisatie in de Mixed Martial Arts. Een concurrerende organisatie is Bellator, die wordt beschouwd als de op één na belangrijkste bond binnen de MMA.

Nederland en UFC: Gordeau, De Randamie en Struve

Nederlanders spelen van oudsher een aanzienlijke rol binnen vechtsporten zoals Mixed Martial Arts en kickboksen. In de oertijd van de UFC behoorde reeds een Nederlander tot de sterren van deze organisatie. De Nederlander Gerard Gordeau was in 1993 de verliezende finalist bij het eerste grote vechtsportgala van de UFC. Een andere UFC-ster uit Nederland is Germaine de Randamie. Zij veroverde op 11 februari 2017 de wereldtitel in het 'featherweight' (vedergewicht), door de Amerikaanse Holly Holms te verslaan. Ook de Nederlander Stefan Struve was een prominente en spectaculaire vechter in de UFC. Hij vocht in 2019 in Praag nog een spectaculaire wedstrijd die hij winnend afsloot. Na die wedstrijd zette hij echter een punt achter zijn UFC-carrière. Een andere grote Nederlandse UFC-held is Alistair Overeem.

Biografie Alistair Overeem

Alistair Overeem werd op 17 mei 1980 in Engeland geboren. Hij verhuisde op jonge leeftijd met zijn moeder en zijn broer Valentijn naar Nederland. Alistair begon als 15-jarige met vechtsport. Dit was het begin van een glorieuze carrière. Alistair Overeem werd wereldkampioen MMA (bij de bond Strikforce) en wereldkampioen kickboksen (bij K-1). In 2011 stapte Overeem over naar de bond UFC. In september 2016 streed Alistair Overeem in Cleveland (USA) tegen Stipe Miocic om het wereldkampioenschap MMA bij de UFC in het zwaargewicht (heavyweight). Alistair Overeem verloor deze wedstrijd door een knock-out in de eerste ronde. In de loop der jaren vocht Overeem 62 professionele MMA-partijen, waarvan hij er 44 won.

UFC Special Alistair Overeem op 16 april 2019 op tv

Op dinsdag 16 april zendt Veronica een portret van Alistair Overeem uit, dat mede bedoeld is als een voorbeschouwing op de UFC Fight Night St. Petersburg. De 'Alistair Overeem Special' begint op dinsdag 16 april 2019 om circa 23u40, na afloop van de live-uitzending van de voetbalwedstrijd Juventus-Ajax.

Tegenstander van Overeem: Alexey Oleynik in plaats van Alexander Volkov

Volkov geblesseerd

Oorspronkelijk zou Alistair Overeem tijdens deze Fight Night vechten tegen de Rus Alexander Volkov. Deze Volkov is al enkele jaren een 'Rising Star' binnen de UFC. Hij maakte indruk door zijn eerste vier UFC-partijen te winnen, tegen Timothy Johnson, Roy Nelson, Stefan Struve en Fabricio Werdum. Vervolgens verloor Volkov zijn vijfde UFC-partij tegen Derrick Lewis. De wedstrijd Alexander Volkov-Alistair Overeem zou voor Volkov zijn zesde UFC-wedstrijd. Om redenen die niet openbaar gemaakt zijn, heeft Volkov deze wedstrijd tegen Overeem echter af moeten zeggen.

Vervanger: Alexey Oleynik

De vervanger van Volkov is de ervaren Rus Alexey Oleynik. Hij werd op 25 juni 1977 geboren in Charkov. Die plaats lag in de toenmalige Sovjet-Unie. Deze geboorteplaats van Oleynik is anno 2019 een onderdeel van Oekraïne. Alexey Oleynik komt echter als vechtsporter niet uit voor Oekraïne, maar voor Rusland. In het conflict tussen Oekraïne en Rusland, heeft hij de kant van Rusland gekozen, wat hij onder meer uitte door in het openbaar een shirt te dragen van Vladimir Poetin. Alexey Oleynik woont overigens reeds enige jaren in de Verenigde Staten.

Statistieken Oleynik

Oleynik heeft een lengte van 188 centimeter. Zijn wedstrijdgewicht ligt doorgaans rond de 107 kilogram. Hij heeft een 'reach' van 200 centimeter. In de loop van zijn carrière vocht hij in totaal 69 MMA-profpartijen, waarvan hij er 57 won. Grote namen die hij versloeg waren onder meer Mirko Cro Cop en Mark Hunt. Oleynik

Programma: UFC Fight Night St. Petersburg (Rusland) op 20 april 2019

Hoe ziet het programma eruit van de UFC Fight Night 149 die op zaterdag 20 april in de Russische stad Sint Petersburg wordt gehouden? Hieronder vindt u het programma van de 'Main Card'. De wedstrijd van Overeem tegen de Rus Alexey Oleynik is de afsluitende wedstrijd van dit vechtsportgala.

Programma (main card) UFC St. Petersburg 2019:

 • Middengewicht: Krzysztof Jotko - Alen Amedovski
 • Dames vlieggewicht: Roxanne Modafferi - Antonina Shevchenko
 • Halfzwaargewicht: Ivan Shtyrkov - Devin Clark
 • Zwaargewicht: Sergey Pavlovich - Marcelo Golm
 • Lichtgewicht: Islam Makhachev - Arman Tsarukyan
 • Zwaargewicht: Alexey Oleynik - Alistair Overeem

Op tv in Nederland: UFC Sint Petersburg met Alistair Overeem

Welke zender?

Op de avond van 20 april 2019 wordt de UFC Fight Night in Nederland live op tv uitgezonden door Veronica. Deze zender heeft met ingang van 2019 de uitzendrechten van de evenementen van de UFC. Tot en met december 2018 waren de uitzendrechten voor Nederland (tv en livestream) in handen van FOX Sports. Voor vechtsportliefhebbers in Nederland lijkt het in theorie een grote vooruitgang te zijn dat de rechten naar Veronica zijn verhuisd, aangezien men de evenementen van de UFC hierdoor voortaan op een 'open net' kan bekijken, terwijl de wedstrijden voorheen live te zien waren op abonneezenders.

Hoe laat begint de tv-uitzending van UFC St. Petersburg?

Hoe laat begint de tv-uitzending van dit vechtsportgala op zaterdag 20 april 2019? De uitzending van deze 'UFC Fight Night - Russia' begint voor de Nederlandse tv-kijkers om 22u55 op Veronica.

Niet live op tv bij Veronica, wel een lange tv-uitzending (en online livestream)

Het hoofdprogramma van dit evenement begint reeds om 19u00 Nederlandse tijd. Op de Nederlandse tv wordt het evenement dus niet live uitgezonden (dit in tegenstelling tot de Belgische tv, waar het wel live te zien is bij Play Sports en Eleven Sports). Hoewel het evenement bij Veronica dus niet live op tv wordt uitgezonden, hoeven de Nederlandse vechtsportliefhebbers op tv geen enkele partij van het hoofdprogramma te missen. Bij de uitzending op Veronica zijn in principe wel al die partijen integraal te zien. De uitzending begint om vijf voor elf en duurt tot circa kwart voor één 's nachts. Wie in Nederland het evenement toch live wil zien, kan het om 19u00 online op de livestream van Veronica bekijken.

Ook op tv bij Veronica: Glory Kickboxing in Utrecht

Veronica Tv heeft sinds de zomer van 2018 ook de live uitzendrechten (tv en livestream) van Glory Kickboxing. In het voorjaar van 2019 zenden ze onder meer een mooi evenement op tv uit dat in Nederland wordt gehouden: het kickboksgala Glory 65 - Utrecht (17 mei). De hoofdwedstrijd van dat gala is het wereldtitelgevecht in het middengewicht: Alex Pereira - Jason Wilnis. Voor Wilnis is dit een speciale wedstrijd, aangezien hij afkomstig is uit Utrecht.

Livestream UFC Fight Night St. Petersburg 2019 op 20 april

Gratis livestream in Nederland

De UFC Fight Night St. Petersburg wordt voor Nederlandse kijkers online uitgezonden via een gratis livestream. Hoe laat begint deze stream van de UFC Fight Night? Deze livestream begint op zaterdag 20 april 2019 om 19u00. Met die stream is het gehele hoofdprogramma live te zien. De livestream bevindt zich op die avond op de website van Veronica Tv.

Veronica zendt ook veel andere sportevenementen online uit via een livestream. Daaronder zijn veel voetbalwedstrijden uit de Champions League, maar ook kickboksgala's zoals Glory 65 - Utrecht (17 mei) en MMA-gala's van de UFC. Om een livestream bij hen te bekijken, dient men soms in te loggen op de site van Veronica. Men hoeft voor het bekijken van zo'n livestream niet per se een apart account aan te maken. Men kan bij zo'n gratis livestream van Veronica doorgaans ook inloggen met een Facebook-account. De livestream is ook te vinden via het online streamingplatform Kijk. De officiële livestream van Veronica (en Kijk) is alleen in Nederland te bekijken. Voor andere landen is deze gratis livestream van de Veronica-uitzending van de UFC Fight Night St. Petersburg 'geo-blocked' (geblokkeerd).

Alternatief: stream UFC Fight Night via Go App

Aangezien Veronica dit vechtsportgala op tv uitzendt, kan men die uitzending niet alleen op hun site en via Kijk bekijken. Het is ook mogelijk om de uitzending via een livestream op de Go App (online tv) te volgen. Deze applicatie is bedoeld om tv te kunnen kijken op een smartphone of computer. Daarmee kan men op de avond van 20 februari dus ook naar Veronica kijken. (Met deze stream kan men het gala dus alleen live de tv-uitzending bekijken en niet de live-beelden.) Deze streamingdienst is bedoeld voor mensen met digitale tv bij Ziggo. Elke stream op die app is in de gehele EU te zien. Dat in tegenstelling tot de livestream van Veronica, die alleen in Nederland te zien is. Behalve bij Veronica en op de Go App is het evenement UFC St. Petersburg onder meer ook via een stream te zien bij NLziet. Om die stream te kunnen dient men echter een abonnement op NLziet te hebben.

Livestream PreLims?

Het voorprogramma van dit evenement, de zogenaamde 'PreLims', worden live uitgezonden op het internet via een stream van UFC Tv. Om de livestream te kunnen bekijken, dient men een abonnement op de UFC Fight Pass te hebben. Die livestream is dus niet te zien bij Veronica; ook kan men niet live deze stream via de Ziggo Go App bekijken. De livestream van de PreLims begint in de namiddag van zaterdag 20 april 2019. Voor kijkers in Nederland en België is die livestream van de PreLims te zien vanaf circa 16u00. Op die livestream kan men dan onder meer kijken naar een wedstrijd tussen Sultan Aliev en Keita Nakamura.

Stream: achteraf terugkijken van UFC Fight Night 149

Men kan het evenement ook achteraf nog online bekijken via een stream. Op Veronica zet men achteraf van elke aparte wedstrijd een stream op hun site. De stream van het volledige evenement is onder meer te zien via Kijk of via Ziggo Go.

UFC St. Petersburg met Overeem-Oleynik, live op tv in België

De UFC Fight Night St. Petersburg wordt in België live op tv uitgezonden. De uitzendrechten (live tv en livestream) zijn in België in handen van Eleven Sports. Deze zender is te bekijken voor abonnees van Eleven Sports, maar daarnaast kan men onder meer ook via Telenet Play Sports naar die zender kijken.

Hoe laat begint de live tv-uitzending?

De live-uitzending van 'Fighting UFC' begint op Eleven Sports op zaterdag 20 april om 19u00. Daaraan voorafgaand zijn er op die zender twee magazine-programma's te zien over de UFC. Om 17u45 begint 'UFC - The Greatest Fights'. Om 18u15 begint 'UFC Inside The Octagon 2019'.

Livestream Play Sports

De UFC Fight Night van Sint Petersburg is ook via een livestream van Play Sports te bekijken. Deze livestream begint om 19u00. Via die livestream ziet men de live tv-uitzending van Eleven Sports. Op die livestream kan men het vechtsportgala dus op een smartphone of computer bekijken. Abonnees van tv via Telenet Play Sports kunnen de livestream van dit gala vinden op de website van die omroep. Daarnaast is het ook mogelijk om de livestream van dit Russische evenement te bekijken op de Play Sports Go App. Deze streamingdienst is ook beschikbaar voor mensen die geen tv-abonnement bij Telenet hebben. Men kan op die app een puur digitaal abonnement nemen, waarmee men steeds elke livestream van hen kan bekijken. Wie echter geen vast abonnement wil hebben en toch één of enkele evenementen bij hen per livestream wil bekijken, kan ervoor kiezen om een dagpas of weekendpas te kopen. Daarmee kan men respectievelijk één etmaal of één weekend elke livestream van Play Sports bekijken. Play Sports zendt behalve UFC ook live op telvisie en via de livestream veel voetbal, Formule 1 en veldrijden uit.

Uitslagen UFC Fight Night St. Petersburg 2019

Hoe zijn de partijen van de 'main card' bij de UFC Fight Night St. Petersburg 2019 verlopen? Jotko won via een unanieme jurybeslissing op punten Amedovski. Modafferi won op punten (split decision) van Shevchenko. Pavlovich won via een knock-out van Gol. Makhachev won op punten van Tsarukyan (unanieme beslissing). Overeem won de hoofdwedstrijd van de avond via een technische knock-out in de eerste ronde.

Lees verder

© 2017 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Enfusion Live Eindhoven 2019, met Tayfun Ozcan-Endy SemeleerEnfusion Live Eindhoven 2019, met Tayfun Ozcan-Endy SemeleerIn Eindhoven vindt op zaterdag 23 februari 2019 een groot kickboksgala plaats. De officiële benaming van dit evenement i…
Finale WK vrouwenvoetbal 2019, live op tv en livestreamFinale WK vrouwenvoetbal 2019, live op tv en livestreamOp zondag 7 juli 2019 wordt de finale gespeeld van het WK vrouwenvoetbal. De WK-finale gaat tussen Nederland en de Veren…
Europa League 2019: Feyenoord live op tv en livestreamEuropa League 2019: Feyenoord live op tv en livestreamOp donderdag 8 augustus speelt Feyenoord een wedstrijd in de voorronde van UEFA Europa League. De tegenstander van de Ne…
WK 2018: troostfinale België-Engeland live tv en livestreamWK 2018: troostfinale België-Engeland live tv en livestreamOp zaterdag 14 juli 2018 wordt 's middags de troostfinale gespeeld van het wereldkampioenschap voetbal. De wedstrijd vin…
Formule 1: GP van China 2019, live op tv en livestreamFormule 1: GP van China 2019, live op tv en livestreamOp zondag 14 april 2019 wordt in Shanghai de zestiende editie van de F1 Grand Prix van China verreden. Dit is de derde r…
Bronnen en referenties
 • http://www.nu.nl/sport-overig/4545855/ufc-keert-in-september-terug-rotterdam.html
 • https://en.wikipedia.org/wiki/UFC_Fight_Night:_Overeem_vs._Arlovski
 • http://uk.ufc.com/news/UFC-Announces-Three-Further-European-Events-for-2017
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Ultimate_Fighting_Championship
 • http://www.mmaplanet.nl/mmanieuws/gokhan-saki-tekent-bij-ufc/
 • http://www.dailystar.co.uk/sport/ufc/617262/Gokan-Saki-signs-with-UFC-UFC-Rotterdam

Reageer op het artikel "UFC Fight Night 149 (Alistair Overeem) live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 11-07-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: MMA
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!