InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Vrouwenvoetbal 2019: Nederland-Kameroen live tv & livestream

Vrouwenvoetbal 2019: Nederland-Kameroen live tv & livestream

Vrouwenvoetbal 2019: Nederland-Kameroen live tv & livestream Op zaterdag 15 juni 2019 spelen de Oranje Leeuwinnen op het WK vrouwenvoetbal tegen het nationale vrouwenvoetbalteam van Kameroen. Deze wedstrijd vindt plaats in Valenciennes. De WK-wedstrijd Nederland-Kameroen is live op tv te bekijken. Daarnaast is de interland Nederland-Kameroen ook online via een livestream te volgen.

WK voetbal voor dames 2019

Het WK voetbal voor vrouwen werd voor het eerst georganiseerd in 1991. Dit WK vrouwenvoetbal vindt sindsdien eens in de vier jaar plaats. Het WK vrouwenvoetbal 2019 wordt gespeeld in Frankijk. Er doen 24 landen mee aan dit WK damesvoetbal. Nederland zit in de eerste ronde van het WK vrouwenvoetbal in poule E. De eerste wedstrijd speelt Nederland op 11 juni tegen Nieuw-Zeeland. De match tegen Kameroen is de tweede poulewedstrijd. De derde en laatste poulewedstrijd van de Oranje Leeuwinnen is op 20 juni de wedstrijd Nederland-Canada.

Historie: het vrouwenvoetbalelftal van Nederland

Op 17 april 1971 speelde het Nederland vrouwenvoetbalteam zijn eerste officiële wedstrijd. De geschiedenis van het Nederlandse damesteam begon met een 0-4 nederlaag tegen Frankrijk. Rond 1990 beleefde het Nederlands damesvoetbalelftal een zeer goede periode. Drie keer op rij (in 1989, 1991 en 1993) haalde het team de kwartfinale van het Europees kampioenschap damesvoetbal. In die tijd mochten echter alleen de vier landen die de halve finales haalden meedoen aan het eindtoernooi van het EK vrouwenvoetbal. Die kwartfinales van de Nederlandse voetbalvrouwen waren officieel dus slechts 'kwalificatiewedstrijden'.

Na die eerste succesperiode zakte het niveau van het Nederlandse nationale vrouwenteam enige jaren wat in. Er kwam echter een heropleving van het Nederlands vrouwenteam bij de kwalificatiecyclus voor het EK vrouwenvoetbal 2009. Toen slaagde Nederland er voor het eerst in om zich voor het eindtoernooi van het EK te plaatsen (daar mochten toen inmiddels 12 landen aan deelnemen). Op dat EK presteerde Nederland zeer succesvol: de Oranje Leeuwinnen haalden de halve finales. Die prestatie zorgde voor een grote doorbraak van het vrouwenvoetbal in Nederland. Er keken meer dan een miljoen Nederlanders naar de halve finale (waarin de Oranje Leeuwinnen door Engeland werden uitgeschakeld). Voor het eerst behandelden de Nederlandse sportmedia het vrouwenvoetbal als een serieuze topsport. Ook gingen vanaf dat moment veel meer clubs het vrouwenvoetbal serieus nemen.

WK-kwalificatie 2015 en 2019

Jarenlang slaagde Nederland er niet in om ze te plaatsen voor het WK damesvoetbal. Al was men er weleens dichtbij. In 1991 miste het damesteam het WK bijvoorbeeld op slechts één doelpunt. Pas in 2015 slaagde Nederland er voor het eerst in om zich voor het WK vrouwenvoetbal te plaatsen. Op dat WK haalde Nederland de achtste finale. In 2019 doet Nederland voor de tweede keer mee aan het WK vrouwenvoetbal.

EK vrouwenvoetbal 2017

In 2017 was Nederland het gastland van de Europese kampioenschappen voetbal voor vrouwen. Dit evenement werd een gigantisch succes. De Oranje voetbalvrouwen werden de grote Nederlandse sportsterren van de sportzomer van 2017. Ze pakten de eindzege op dit toernooi. Eindelijk behoorden de Nederlandse voetbalvrouwen tot de wereldtop.

Kameroen

Het nationale vrouwenvoetbalteam van Kameroen behoort binnen het Afrikaanse damesvoetbal al vele jaren tot de subtop. Twaalf keer deed het vrouwenteam van Kameroen mee aan de Afrika Cup voor dames. Vier keer haalden zij de finale (in 1991, 2004, 2014 en 2016), maar geen enkele keer slaagden ze erin om dit toernooi te winnen.

Kameroen doet in 2019 voor de tweede keer mee aan het WK vrouwenvoetbal. De eerste keer was in 2015 (net als Nederland). Bij dat WK damesvoetbal werd Kameroen uitgeschakeld in de achtste finale. Eén keer deed Kameroen mee aan het Olympisch voetbaltoernooi voor vrouwen. Dat was in 2016. Kameroen werd toen in de eerste ronde uitgeschakeld. Anno 2018 staat Kameroen op de 46e plek van de FIFA-ranking (wereldranglijst).

Nederland-Kameroen: Hoe laat? Opstellingen? Statistieken?

Hoe laat begint de wedstrijd? Met welke opstelling speelt Nederland? Voorafgaand aan deze wedstrijd wordt hier meer info gemeld, waaronder de opstellingen van beide teams. Na afloop van Nederland-Kameroen worden hier de uistlagen en statistieken van deze WK-match gemeld.

Live op tv: Nederland-Kameroen op 15 juni 2019

De wedstrijd Nederland-Kameroen wordt live op tv uitgezonden door NOS Studio Sport. Zodra bekend is hoe laat deze live tv-uitzending begint en op welke zender deze uitzending plaatsvindt, dan wordt die info hier gemeld.

Livestream Nederland-Kameroen (15 juni 2019)

Livestream NPO

De WK-wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen worden ook online uitgezonden via een livestream. Met zo'n stream kan men live op he internet, via bijvoorbeeld een smartphone of computer, naar Nederland-Kameroen kijken. De officiële livestream voor de kijkers in Nederland wordt aangeboden door de NOS. Dit is een geheel gratis livestream. Deze gratis livestream begint tegelijk met de live tv-uitzending van Nederland-Kameroen. De livestream is op 15 juni 2019 te vinden op de website van de NOS (in de rubriek 'sport'). Ook kan men deze livestream van Nederland-Kameroen vinden via de NOS-app. De livestream van de Nederlandse publieke omroep voor de voetbalwedstrijd van de Nederlandse vrouwen tegen de dames uit Kameroen is echter wel 'geo-restricted'. Buiten Nederland is deze livestream van de wedstrijd op dit WK voetbal voor vrouwen tussen de Oranje Leeuwinnen en de dames uit Kameroen 'geo-blocked'.

Livestream Nederland-Kameroen via Go App (in de hele EU)

Men kan via een livestream op de Go App (online tv) naar de wedstrijd Nederland - Kameroen kijken op zaterdag 15 juni 2019. Met deze app is het mogelijkm om online live (via een livestream) naar tv te kijken. Deze streamingdienst is een onderdeel van VodafoneZiggo. Wie een abonnement voor digitale tv heeft bij Ziggo kan via deze app via een gratis livestream kijken naar Nederland - Kameroen op 15 juni 2019. De livestream beschikbaar in de hele Europese Unie.

Livestream via NLziet?

Het is ook mogelijk om op 15 juni 2019 met een livestream van NLziet te kijken naar Nederland - Kameroen. Om die livestream te kunnen bekijken, dient men wel een abonnement op die dienst te hebben. Op de NLziet-app kan men via een livestream naar tv kijken via de zenders van NPO Start, RTL XL en Talpa (SBS Broadcasting). Hiertoe behoort dus ook de zender van de NPO waar deze wedstrijd live op wordt uitgezonden. Wie echter geen abonnement op NLziet heeft, kan toch gewoon middels een gratis livestream op de app van NPO Start deze wedstrijd bekijken van de voetbalvrouwen van Nederland en de dames uit Kameroen.

Lees verder

© 2014 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
WK 2019: Nederland  Nieuw-Zeeland, live op tv en livestreamWK 2019: Nederland Nieuw-Zeeland, live op tv en livestreamOp dinsdag 11 juni 2019 speelt Nederland op het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal tegen Nieuw-Zeeland. Dit is voor beid…
Wedstrijden Nederland op het WK vrouwenvoetbal 2019Wedstrijden Nederland op het WK vrouwenvoetbal 2019Nederland doet in de zomer van 2019 mee aan het WK vrouwenvoetbal dat in Frankrijk wordt georganiseerd. De Oranje Leeuwi…
Vrouwenvoetbal 2019: Nederland-Canada, live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2019: Nederland-Canada, live tv en livestreamOp donderdag 20 juni 2019 speelt Nederland op het WK vrouwenvoetbal tegen Canada. Dit is voor deze teams de derde en laa…
Vrouwenvoetbal 2019: Nederland-Mexico, live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2019: Nederland-Mexico, live tv en livestreamOp vrijdag 5 april 2019 speelt het Nederlands vrouwenvoetbalteam een wedstrijd tegen Mexico. De interland Nederland-Mexi…
Vrouwenvoetbal: Nederland-Australië, live tv en livestreamVrouwenvoetbal: Nederland-Australië, live tv en livestreamOp zaterdag 1 juni 2019 spelen de Oranje Leeuwinnen tegen het nationale vrouwenvoetbalteam van Australië. Deze oefenweds…
Bronnen en referenties
  • http://www.vrouwenvoetbalnederland.nl
  • http://www.fcupdate.nl
  • http://nl.wikipedia.org
  • http://www.fifa.com
  • http://www.foxtv.nl

Reageer op het artikel "Vrouwenvoetbal 2019: Nederland-Kameroen live tv & livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 25-05-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!