InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Vrouwenvoetbal 2019: Nederland-Kameroen live tv & livestream

Vrouwenvoetbal 2019: Nederland-Kameroen live tv & livestream

Vrouwenvoetbal 2019: Nederland-Kameroen live tv & livestream Op zaterdag 15 juni 2019 spelen de Oranje Leeuwinnen op het WK vrouwenvoetbal tegen het nationale vrouwenvoetbalteam van Kameroen. Deze wedstrijd vindt plaats in Valenciennes. De WK-wedstrijd Nederland-Kameroen is live op tv te bekijken. Daarnaast is de interland Nederland-Kameroen ook online via een livestream te volgen.

WK voetbal voor dames 2019

Het WK voetbal voor vrouwen werd voor het eerst georganiseerd in 1991. Dit WK vrouwenvoetbal vindt sindsdien eens in de vier jaar plaats. Het WK vrouwenvoetbal 2019 wordt gespeeld in Frankijk. Er doen 24 landen mee aan dit WK damesvoetbal. Nederland zit in de eerste ronde van het WK vrouwenvoetbal in poule E. De eerste wedstrijd speelt Nederland op 11 juni tegen Nieuw-Zeeland. De match tegen Kameroen is de tweede poulewedstrijd. De derde en laatste poulewedstrijd van de Oranje Leeuwinnen is op 20 juni de wedstrijd Nederland-Canada.

Historie: het vrouwenvoetbalelftal van Nederland

Op 17 april 1971 speelde het Nederland vrouwenvoetbalteam zijn eerste officiële wedstrijd. De geschiedenis van het Nederlandse damesteam begon met een 0-4 nederlaag tegen Frankrijk. Rond 1990 beleefde het Nederlands damesvoetbalelftal een zeer goede periode. Drie keer op rij (in 1989, 1991 en 1993) haalde het team de kwartfinale van het Europees kampioenschap damesvoetbal. In die tijd mochten echter alleen de vier landen die de halve finales haalden meedoen aan het eindtoernooi van het EK vrouwenvoetbal. Die kwartfinales van de Nederlandse voetbalvrouwen waren officieel dus slechts 'kwalificatiewedstrijden'.

Na die eerste succesperiode zakte het niveau van het Nederlandse nationale vrouwenteam enige jaren wat in. Er kwam echter een heropleving van het Nederlands vrouwenteam bij de kwalificatiecyclus voor het EK vrouwenvoetbal 2009. Toen slaagde Nederland er voor het eerst in om zich voor het eindtoernooi van het EK te plaatsen (daar mochten toen inmiddels 12 landen aan deelnemen). Op dat EK presteerde Nederland zeer succesvol: de Oranje Leeuwinnen haalden de halve finales. Die prestatie zorgde voor een grote doorbraak van het vrouwenvoetbal in Nederland. Er keken meer dan een miljoen Nederlanders naar de halve finale (waarin de Oranje Leeuwinnen door Engeland werden uitgeschakeld). Voor het eerst behandelden de Nederlandse sportmedia het vrouwenvoetbal als een serieuze topsport. Ook gingen vanaf dat moment veel meer clubs het vrouwenvoetbal serieus nemen.

WK-kwalificatie 2015 en 2019

Jarenlang slaagde Nederland er niet in om ze te plaatsen voor het WK damesvoetbal. Al was men er weleens dichtbij. In 1991 miste het damesteam het WK bijvoorbeeld op slechts één doelpunt. Pas in 2015 slaagde Nederland er voor het eerst in om zich voor het WK vrouwenvoetbal te plaatsen. Op dat WK vrouwenvoetbal van 2015 haalde Nederland de achtste finale. In 2019 doet Nederland voor de tweede keer mee aan het WK vrouwenvoetbal.

EK vrouwenvoetbal 2017

In 2017 was Nederland het gastland van de Europese kampioenschappen voetbal voor vrouwen. Dit evenement werd een gigantisch succes. De Oranje voetbalvrouwen werden de grote Nederlandse sportsterren van de sportzomer van 2017. Ze pakten de eindzege op dit toernooi. Eindelijk behoorden de Nederlandse voetbalvrouwen tot de wereldtop.

Kameroen

Het nationale vrouwenvoetbalteam van Kameroen behoort binnen het Afrikaanse damesvoetbal al vele jaren tot de subtop. Twaalf keer deed het vrouwenteam van Kameroen mee aan de Afrika Cup voor dames. Vier keer haalden zij de finale (in 1991, 2004, 2014 en 2016), maar geen enkele keer slaagden ze erin om dit toernooi te winnen.

Kameroen doet in 2019 voor de tweede keer mee aan het WK vrouwenvoetbal. De eerste keer was in 2015 (net als Nederland). Bij dat WK damesvoetbal werd Kameroen uitgeschakeld in de achtste finale. Eén keer deed Kameroen mee aan het Olympisch voetbaltoernooi voor vrouwen. Dat was in 2016. Kameroen werd toen in de eerste ronde uitgeschakeld. Anno 2018 staat Kameroen op de 46e plek van de FIFA-ranking (wereldranglijst).

Nederland-Kameroen: Hoe laat? Opstellingen? Statistieken?

Hoe laat begint de wedstrijd van de Oranje voetbalvrouwen tegen Kameroen? Deze tweede WK-wedstrijd van de Nederlandse vrouwen begint op zaterdag 15 juni 2019 om 15u00. (Deze middag wordt dus 's middags gespeeld. Na de loting van het WK vrouwenvoetbal werd er oorspronkelijk een 'voorlopig speelschema' gepresenteerd, waarin vermeld stond dat deze wedstrijd op zaterdagavond om 18u00 zou beginnen. Dit is echter later gewijzigd: de wedstrijd wordt 's middags om 15u00 gespeeld.)

Opstelling Nederland? Opstelling Kameroen?

Met welke opstelling speelde Nederland haar tweede wedstrijd op het WK vrouwenvoetbal 2019? Hoe zag de opstelling van Kameroen eruit? Hieronder vindt u de opstellingen en wissels van beide teams. Bij de Oranje vrouwen ontbreekt in de opstelling Stefanie van der Gragt, vanwege blessureleed dat zij opliep in de eerste match van dit WK vrouwenvoetbal. Haar plek wordt bij deze wedstrijd ingenomen door Anouk Dekker. Nederland won deze wedstrijd met 3-1 en plaatste zich zo voor de tweede ronde van dit WK vrouwenvoetbal.

Opstelling Nederland (en wissels)

Van Veenendaal, Van Lunteren, Dekker, Bloodworth, Van Es (Van Dongen/86), Groenen, V.d. Donk (Roord/71), Spitse, V.d. Sanden (Beerensteyn/66), Miedema en Martens.

Opstelling Kameroen (en wissels)

Ngo Ndom, Meffometou, Johnson, Manie, Leuko, Ngo Mbeleck (Meyong/66), Feudjio, Yango, Abam (Nchout/60), Enganamouit (Akaba/75) en Aboudi Onguéné.

Uitslag Nederland-Kameroen: 3-1

  • Goals Nederland: Miedema (41 en 85) en Bloodworth (48).
  • Goal Kameroen: Aboudi Onguéné (43)

Gele kaarten

  • Nederland: geen
  • Kameroen: Manie, Ngo Mbeleck en Feudjio

Live op tv: Nederland-Kameroen op 15 juni 2019 (WK vrouwenvoetbal)

De wedstrijd Nederland-Kameroen wordt live op tv uitgezonden door NOS Studio Sport. De Nederlandse publieke omroep (NPO) heeft namelijk de live-uitzendrechten (tv en livestream) voor de wedstrijden van dit WK vrouwenvoetbal.

Welke zender?

Op welke zender wordt deze wedstrijd van Nederland tegen Kameroen op het WK vrouwenvoetbal 2019 live uitgezonden? De live tv-uitzending van NOS Studio Sport vindt op zaterdag 15 juni plaats op de zender Nederland 1 (NPO1).

Hoe laat?

Hoe laat begint de live tv-uitzending van Nederland-Kameroen op het WK vrouwenvoetbal 2019? Om circa 14u25 begint op NPO1 de live-uitzending van het programma Studio France waarin men voorbeschouwt op deze wedstrijd van de Oranje Leuwinnen op het WK vrouwenvoetbal. De aftrap van de wedstrijd van de Oranje vrouwen tegen de dames uit Kameroen is om 15u00.

Nederland-Kameroen live bij overige omroepen

Behalve de Nederlandse NPO zenden ook andere omroepen de wedstrijd tussen de voetbalvrouwen van Nederland en Kameroen live uit. Om 14u45 begint op 15 juni de live tv-uitzending op het Britse BBC One. Om 14u30 begint de live tv-uitzending op het Duitse ZDF. Op die middag van 15 juni begint om 14u50 de live tv-uitzending van Sporza op de Vlaamse zender Canvas.

Volgende wedstrijd van de Oranje vrouwen?

Wat is na de wedstrijd tegen Kameroen de eerstvolgende wedstrijd van de Nederlandse voetbalvrouwen op dit WK vrouwenvoetbal? Op donderdag 20 juni kan men live op tv (en online via de livestream) kijken naar Nederland-Canada. Dat is de derde en laatste poulewedstrijd van de Oranje Leeuwinnen op dit wereldkampioenschap damesvoetbal.

Livestream Nederland-Kameroen (15 juni 2019, WK vrouwenvoetbal)

Livestream NPO

De WK-wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen worden ook online uitgezonden via een livestream. Met zo'n stream kan men live op he internet, via bijvoorbeeld een smartphone of computer, naar Nederland-Kameroen kijken. De officiële livestream voor de kijkers in Nederland wordt aangeboden door de NOS. Dit is een geheel gratis livestream. Deze gratis livestream begint tegelijk met de live tv-uitzending van Nederland-Kameroen. De livestream is op 15 juni 2019 te vinden op de website van de NOS (in de rubriek 'sport'). Ook kan men deze livestream van Nederland-Kameroen vinden via de NOS-app. Elke andere wedstrijd van dit WK vrouwenvoetbal wordt eveneens via een gratis livestream uitgezonden door de NOS. De livestream van de Nederlandse publieke omroep voor de voetbalwedstrijd van de Nederlandse vrouwen tegen de dames uit Kameroen is echter wel 'geo-restricted'. (Dat geldt overigens voor elke livestream van de NOS bij dit WK vrouwenvoetbal.) Buiten Nederland is deze gratis livestream van de wedstrijd op dit WK voetbal voor vrouwen tussen de Oranje Leeuwinnen en de dames uit Kameroen 'geo-blocked'.

Livestream Nederland-Kameroen via Go App (in de hele EU)

Men kan via een livestream op de Go App (online tv) naar de wedstrijd Nederland - Kameroen kijken op zaterdag 15 juni 2019. Met deze app is het mogelijk om online live (via een livestream) naar tv te kijken. Deze streamingdienst is een onderdeel van VodafoneZiggo. Wie een abonnement voor digitale tv heeft bij Ziggo kan op deze app per livestream tv kijken. En dus kan men als Ziggo-klant via deze app een gratis livestream kijken naar Nederland - Kameroen op 15 juni 2019. Elke livestream op deze app is niet alleen in Nederland te bekijken. De livestream is beschikbaar in de hele Europese Unie. Wie dus op vakantie is in een ander EU-land, kan zo alsnog per livestream naar de voetbalvrouwen van Oranje tegen Kameroen kijken. In de meeste landen buiten Europa is zo'n livestream op de Ziggo Go App, bijvoorbeeld van de voetbalwedstrijd tussen de vrouwen van Kameroen en Nederland, helaas wel geo-blocked. Op de Go App kan men niet alleen per livestream naar deze wedstrijd van de Nederlandse voetbalvrouwen kijken, men kan ook een week lang via een stream deze wedstrijd op het WK voetbal voor dames terugkijken. Voor de Go App geldt echter wel, dat men hierop alleen de wedstrijden van het WK vrouwenvoetbal per livestream kan bekijken, die ook live op tv worden uitgezonden door een zender die in het pakket van Ziggo zit. Behalve de live tv-uitzendingen van de NOS kan men dus ook de tv-uitzendingen van onder meer Sporza, BBC en de ARD/ZDF bekijken via zo'n livestream. De wedstrijd van de Oranje vrouwen op het WK vrouwenvoetbal 2019 tegen Kameroen wordt bijvoorbeeld ook live op tv uitgezonden door Canvas (Sporza), BBC One en de ZDF. Deze live-uitzendingen zijn dus ook per livestream op de Ziggo Go App te bekijken. Wedstrijden die echter niet live op tv worden uitgezonden op zulke zenders, kan men echter niet via een livestream op die Go App bekijken. Wat dat betreft heeft de NOS-app voor kijkers in Nederland bij dit WK vrouwenvoetbal dus als voordeel dat daarop per livestream wel werkelijk alle wedstrijden van dit wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen live te zien zijn.

Livestream via NLziet

Het is ook mogelijk om op zaterdag 15 juni 2019 met een livestream van NLziet te kijken naar Nederland - Kameroen. Om die livestream van deze wedstrijd van het WK damesvoetbal te kunnen bekijken, dient men wel een abonnement op die dienst te hebben. Op de NLziet-app kan men via een livestream naar tv kijken via de zenders van NPO Start, RTL XL en Talpa (SBS Broadcasting). Tot die zender die men daarop per livestream kan bekijken behoort dus ook de zender NPO1, waar deze wedstrijd van de Oranje vrouwen live op wordt uitgezonden. Hierbij geldt echter logischerwijs dat men hierop per livestream alleen de wedstrijden van dit WK voetbal voor vrouwen kan bekijken, die ook door de NPO op tv worden uitgezonden, zoals Nederland-Kameroen. Men kan dus duidelijk meer wedstrijden van dit WK vrouwenvoetbal bekijken per livestream als men niet de NLziet-app gebruikt, maar de NOS-app.

Livestream NPO Start

Wie echter geen abonnement op NLziet heeft, kan op 15 juni 2019 toch gewoon middels een gratis livestream op de app van NPO Start deze wedstrijd bekijken van de voetbalvrouwen van Nederland en de dames uit Kameroen. Met die app kan men immers per livestream gratis kijken naar het kanaal waarop door de publieke omroep de damesvoetbalwedstrijd tussen Kameroen en Nederland live wordt uitgezonden. De zender NPO1 behoort namelijk tot de zenders die men gratis per livestream op deze app kan bekijken. Zo'n gratis livestream van een tv-kanaal op NPO Start is overigens wel geo-restricted en alleen te bekijken in Nederland. Wie buiten Nederland toch op een legale livestream de Nederlandse live-uitzending van de wedstrijd tussen de Oranje Leeuwinnen en de voetbalvrouwen uit Kameroen wil kijken, kan daarvoor terecht op bijvoorbeeld de hierboven genoemde Ziggo Go App (in de hele EU).

Livestream Sporza (VRT)

Nederland-Kameroen wordt ook door een livestream van Sporza (VRT) uitgezonden op zaterdag 15 juni 2019. Deze gratis livestream bevindt zich op de middag van 15 juni in de rubriek 'Nu Live' van de website van het Vlaamse Sporza. Daarnaast kan men die gratis livestream van deze vrouwenvoetbalwedstrijd op die middag eveneens vinden in de rubriek 'Voetbal' van hun site. Op de hoofdpagina van de site van Sporza staat tijdens de wedstrijd eveneens een link naar de livestream van deze WK-match. Ook vindt men deze livestream op de gratis app van Sporza. De livestream van deze WK-wedstrijd van de Oranje dames begint om 15u00. Deze gratis livestream van de Vlaamse publieke omroep is echter wel 'geo-restricted'. Buiten België mag men deze stream officieel op hun website en app niet bekijken. Wie in Nederland toch per livestream naar de Vlaamse live-uitzending van Nederland-Kameroen wil kijken, kan dit echter wel legaal doen door via een stream op de Ziggo Go App naar de tv-uitzending op het kanaal Canvas te kijken.

Lees verder

© 2014 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Wedstrijden Nederland op het WK vrouwenvoetbal 2019Wedstrijden Nederland op het WK vrouwenvoetbal 2019Nederland doet in de zomer van 2019 mee aan het WK vrouwenvoetbal dat in Frankrijk wordt georganiseerd. De Oranje Leeuwi…
WK 2019: Nederland  Nieuw-Zeeland, live op tv en livestreamWK 2019: Nederland Nieuw-Zeeland, live op tv en livestreamOp dinsdag 11 juni 2019 speelt Nederland op het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal tegen Nieuw-Zeeland. Dit is voor beid…
Vrouwenvoetbal 2019: Estland-Nederland live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2019: Estland-Nederland live tv en livestreamOp vrijdag 30 augustus 2019 speelt het Nederlands vrouwenvoetbalelftal een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland. De we…
Damesvoetbal 2019: Nederland-Slovenië, live tv en livestreamDamesvoetbal 2019: Nederland-Slovenië, live tv en livestreamOp dinsdag 12 november 2019 speelt het Nederlands vrouwenvoetbalteam een wedstrijd tegen het nationale vrouwenelftal van…
Vrouwenvoetbal 2020: Kosovo-Nederland, live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2020: Kosovo-Nederland, live tv en livestreamOp vrijdag 10 april 2020 speelt het vrouwenvoetbalteam van Nederland een interland tegen Kosovo. Het duel Kosovo-Nederla…
Bronnen en referenties
  • http://www.vrouwenvoetbalnederland.nl
  • http://www.fcupdate.nl
  • http://nl.wikipedia.org
  • http://www.fifa.com
  • http://www.foxtv.nl

Reageer op het artikel "Vrouwenvoetbal 2019: Nederland-Kameroen live tv & livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 29-06-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!