Vrouwenvoetbal 2021: Nederland-België live tv en livestream

Vrouwenvoetbal 2021: Nederland-België live tv en livestream Op donderdag 18 februari 2021 wordt de vrouwenvoetbalwedstrijd België-Nederland gespeeld. De Oranje Leeuwinnen zouden oorspronkelijk in 2020 een oefenwedstrijd spelen tegen het nationale vrouwenvoetbalteam van België. Deze wedstrijd zou plaatsvinden plaats in Breda. Vanwege de coronacrisis is deze interland tussen de twee vrouwenteams uit de lage landen echter afgelast. Op 18 februari 2021 wordt er alsnog een wedstrijd tussen deze twee damesteams gespeeld. Het duel is live op tv en online per livestream te bekijken.

Historie: het vrouwenvoetbalelftal van Nederland

Op 17 april 1971 speelde het Nederland vrouwenvoetbalteam zijn eerste officiële wedstrijd. De geschiedenis van het Nederlandse damesteam begon met een 0-4 nederlaag tegen Frankrijk. Rond 1990 beleefde het Nederlands damesvoetbalelftal een zeer goede periode. Drie keer op rij (in 1989, 1991 en 1993) haalde het team de kwartfinale van het Europees kampioenschap damesvoetbal. In die tijd mochten echter alleen de vier landen die de halve finales haalden meedoen aan het eindtoernooi van het EK vrouwenvoetbal. Die kwartfinales van de Nederlandse voetbalvrouwen waren officieel dus slechts 'kwalificatiewedstrijden'.

Na die eerste succesperiode zakte het niveau van het Nederlandse nationale vrouwenteam enige jaren wat in. Er kwam echter een heropleving van het Nederlands vrouwenteam bij de kwalificatiecyclus voor het EK vrouwenvoetbal 2009. Toen slaagde Nederland er voor het eerst in om zich voor het eindtoernooi van het EK te plaatsen (daar mochten toen inmiddels 12 landen aan deelnemen). Op dat EK presteerde Nederland zeer succesvol: de Oranje Leeuwinnen haalden de halve finales. Die prestatie zorgde voor een grote doorbraak van het vrouwenvoetbal in Nederland. Er keken meer dan een miljoen Nederlanders naar de halve finale (waarin de Oranje Leeuwinnen door Engeland werden uitgeschakeld). Voor het eerst behandelden de Nederlandse sportmedia het vrouwenvoetbal als een serieuze topsport. Ook gingen vanaf dat moment veel meer clubs het vrouwenvoetbal serieus nemen.

WK-kwalificatie 2015

Jarenlang slaagde Nederland er niet in om ze te plaatsen voor het WK damesvoetbal. Al was men er weleens dichtbij. In 1991 miste het damesteam het WK bijvoorbeeld op slechts één doelpunt. Pas in 2015 slaagde Nederland er voor het eerst in om zich voor het WK vrouwenvoetbal te plaatsen. Op dat WK vrouwenvoetbal van 2015 haalde Nederland de achtste finale.

EK vrouwenvoetbal 2017

In 2017 was Nederland het gastland van de Europese kampioenschappen voetbal voor vrouwen. Dit evenement werd een gigantisch succes. De Oranje voetbalvrouwen werden de grote Nederlandse sportsterren van de sportzomer van 2017. Ze pakten de eindzege op dit toernooi. Eindelijk behoorden de Nederlandse voetbalvrouwen tot de wereldtop.

WK vrouwenvoetbal 2019

Ook het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal van 2019 werd een groot succes voor de Oranje Leeuwinnen. De Nederlandse vrouwen haalden de finale, waarin ze van de USA verloren en dus genoegen moesten nemen met zilver.

Geschiedenis: Vrouwenvoetbal in België

De geschiedenis van het vrouwenvoetbal in België begon eigenlijk in 1921. Dat jaar werd er voor het eerst officieel een Belgische voetbalclub voor vrouwen werd opgericht: de Brussels Femina Club. Deze vereniging kreeg te maken met sterke tegenwerking van de conservatieve Belgische voetbalbond, doch desondanks werden er in de daaropvolgende jaren toch ook diverse andere vrouwenvoetbalclubs in België opgezet. De vrouwenclubs besloten om een eigen, 'illegale' competitie op te zetten. De Belgische voetbalvrouwen begonnen toen ook een eigen, 'illegaal' nationaal vrouwenteam.

De illegale Belgische vrouwenvoetbalcompetitie vond voor het eerst plaats in 1924 en bleef bestaan tot 1934. De Belgische bond bleef zich al die tijd hier tegen verzetten. Herenvoetbalclubs die vrouwenvoetbalclubs op hun velden lieten voetballen konden sancties krijgen van de bond. Mede vanwege die hardnekkige tegenwerking kwam er medio jaren dertig een einde aan die eerste Belgische vrouwenvoetbalcompetitie. Pas eind jaren zestig zou het damesvoetbal weer een serieuze opleving krijgen in België. Het werd toen al snel heel wat beter opgepikt door de Belgische voetbalbond dan circa een halve eeuw eerder het geval was. Met ingang van 1971 organiseerde de Belgische bond (KBVB) namelijk officiële vrouwencompetities.

Nationaal Vrouwenvoetbalteam van België: Red Flames

Debuut

Begin jaren zeventig ontstond er een officieel Belgisch nationaal vrouwenelftal. Dit team speelde op 30 mei 1973 in Reims haar eerste interland. De tegenstander van de Belgische dames was Frankrijk. Dit debuut van de Belgische vrouwen was een succes: ze wonnen met 1-2 van de Franse voetbalvrouwen.

Bijnaam

De bijnaam van het Belgische vrouwenvoetbalteam is 'The Red Flames'.

Overwinningen en nederlagen

Wat zijn de grootste overwinningen die de Belgische voetbaldames in de loop der jaren boekten? Twee maal slaagden zij erin om hun tegenstander met 11-0 te verslaan. In juni 2010 versloegen de Belgische vrouwen het team van Azerbeidzjan met 11-0. In september 2014 versloegen de Belgische vrouwen het team van Griekenland met 11-0. Wat zijn de grootste nederlagen die de Belgische dames hebben geleden? In september 1992 verloor het Belgische team met 8-0 van Noorwegen. In februari 2004 verloor het Belgische vrouwenvoetbalteam met 9-1 van de Spaanse voetbalvrouwen.

België-Nederland op 18 februari 2021, hoe laat?

De aftrap van het oefenduel is op donderdag 18 februari 2021 om 20u00 in het Koning Boudewijnstadion te Brussel. De oefenwedstrijd staat voor de Oranje Leeuwinnen in het teken van de voorbereiding op het Olympisch Vrouwenvoetbaltoernooi 2021.

Live op tv, België-Nederland op 18 februari 2021, welke zender?

Bij deze 'derby der lage landen' zijn de live-uitzendrechten (tv en livestream in handen van Talpa. Zij zenden zonden in de periode 2017-2021 veel interlands van de Oranje Leeuwinnen live uit op hun tv-zenders (Veronica Tv of SBS9). Dat gold zowel voor kwalificatiewedstrijd als oefenwedstrijd.

Welke zender? Hoe laat?

Op welke zender is deze interland op 18 februari 2021 live te zien? De uitzending begint om 19u55 op de zender SBS9.

Met ingang van de zomer van 2021: uitzendrechten verhuizen naar de NPO

De NPO (Nederlandse publieke omroep) neemt in de loop van het jaar 2021 de rol over van Talpa als vaste mediapartner en uitzendgemachtigde van de Oranje vrouwen. Voorheen zond de NPO alleen de eindtoernooien live op tv en per livestream uit (EK's en WK's). Met ingang van de zomer van 2021 gaan zij ook de kwalificatiewedstrijden en oefenwedstrijden live op tv (en via een gratis livestream) uitzenden.

Livestream België-Nederland (vrouwenvoetbal in 2021)

Gratis livestream België-Nederland op 18 februari 2021

De wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen worden ook online uitgezonden via een gratis livestream van de streamingdienst Kijk. Met zo'n stream kan men live op he internet, via bijvoorbeeld een smartphone of computer, naar Nederland-België kijken. De officiële livestream voor de kijkers in Nederland wordt aangeboden door de Talpa op de website van Kijk. Dit is een geheel gratis livestream. Deze gratis livestream begint tegelijk met de live tv-uitzending van Nederland-België. Ook kan men deze livestream vinden op de website van Veronica Tv. (De livestream is ook op die site te zien als een wedstrijd op een andere zender van Talpa te zien is, zoals in dit geval op de zender SBS9.) De livestream van Talpa voor de voetbalwedstrijd van de Nederlandse vrouwen tegen de dames uit Belgeië is echter wel 'geo-restricted'. (Dat geldt overigens voor elke livestream van Kijk.) Buiten Nederland is deze gratis livestream 'geo-blocked'.

Livestream Nederland-België via Go App (in de hele EU)

Men kan via een livestream op de Go App (online tv) naar de wedstrijd Nederland - België kijken. Met deze app is het mogelijk om online live (via een livestream) naar tv te kijken. Deze streamingdienst is een onderdeel van VodafoneZiggo. Wie een abonnement voor digitale tv heeft bij Ziggo kan op deze app per livestream tv kijken. En dus kan men als Ziggo-klant via deze app een gratis livestream kijken naar Nederland - België. Elke livestream op deze app is niet alleen in Nederland te bekijken. De livestream is beschikbaar in de hele Europese Unie. Wie dus op vakantie is in een ander EU-land, kan zo alsnog per livestream naar de voetbalvrouwen van Oranje tegen de 'Red Flames' kijken. In de meeste landen buiten Europa is zo'n livestream op de Ziggo Go App, bijvoorbeeld van de voetbalwedstrijd tussen de vrouwen van België en Nederland, helaas wel geo-blocked. Op de Go App kan men niet alleen per livestream naar deze wedstrijd van de Nederlandse voetbalvrouwen kijken, men kan ook een week lang via een stream deze wedstrijd terugkijken.

Livestream vrouwenvoetbal via NLziet

Het is ook mogelijk om met een livestream van NLziet te kijken naar Nederland - België. Om die livestream van deze wedstrijd te kunnen bekijken, dient men wel een abonnement op die dienst te hebben. Op de NLziet-app kan men via een livestream naar tv kijken via de zenders van NPO Start, RTL XL en Talpa (SBS Broadcasting). Tot die zender die men daarop per livestream kan bekijken behoort dus ook de zender van Talpa, waar deze wedstrijd van de Oranje vrouwen live op wordt uitgezonden.

Lees verder

© 2014 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Olympisch vrouwenvoetbal 2021, live op tv en livestreamOlympisch vrouwenvoetbal 2021, live op tv en livestreamIn juli en augustus 2021 wordt het vrouwenvoetbaltoernooi van de Olympische Spelen gespeeld. Nederland doet in 2021 voor…
Nederland op EK voetbal 2021: livestream Nederlands elftalNederland op EK voetbal 2021: livestream Nederlands elftalIn de zomer van 2021 neemt Nederland deel aan het Europees kampioenschap voetbal. Op zondag 27 juni 2021 speelt Oranje h…
Vrouwenvoetbal Nederland: Oranje Leeuwinnen via livestreamVrouwenvoetbal Nederland: Oranje Leeuwinnen via livestreamHet Nederlandse vrouwenvoetbalteam 'de Oranje Leeuwinnen' behoort tot de populairste sportploegen van Nederland. De weds…
EK vrouwenvoetbal 2022, live op tv en livestreamEK vrouwenvoetbal 2022, live op tv en livestreamHet EK vrouwenvoetbal 2022 wordt in Engeland georganiseerd. De finale vindt plaats in het Wembley Stadium te Londen. Dit…

Voetbal: 2 tegen 2 of dribbelvoetbal, training en wedstrijdIn België spelen de allerjongste voetballertjes hun wedstrijdjes 2 tegen 2 sinds het seizoen 2014-2015. De bedoeling hie…
Belgische voetballers in Europese topcompetitiesBelgische voetballers in Europese topcompetitiesSinds de overgang van Vincent Kompany en Marouane Fellaini naar de Engelse competitie is de toon gezet voor andere Belgi…
Bronnen en referenties
  • http://www.vrouwenvoetbalnederland.nl
  • http://www.fcupdate.nl
  • http://nl.wikipedia.org
  • http://www.fifa.com
  • http://www.foxtv.nl
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 18-02-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.