Finale Beker van België live op tv en livestream

Finale Beker van België live op tv en livestream In het voorjaar wordt jaarlijks de finale van de Beker van België (Croky Cup) gespeeld. De eindstrijd van het bekertoernooi 2021 vindt plaats op zondag 25 april. De wedstrijd gaat tussen Standard Luik en Racing Genk. De bekerfinale van 2021 vindt plaats in het Koning Boudewijn-stadion te Brussel. De Belgische bekerfinale wordt live op tv uitgezonden. Ook kan men deze finale van het Belgische bekertoernooi op het internet bekijken via een livestream.

Geschiedenis Beker van België

Oertijd: provinciale selecties

Het Belgische bekertoernooi bestaat in theorie al sinds 1908. In die begintijd had het toernooi echter een totaal andere opzet. Er deden geen clubteams aan mee, maar provinciale voetbalselecties. Na twee edities met die provinciale ploegen als deelnemers kwam er een einde aan deze opzet van het Belgische bekertoernooi.

Moeizame decennia

Vervolgens is er diverse malen geprobeerd om in het Belgische voetbal (naar Engels voorbeeld) een jaarlijks bekertoernooi voor clubteams op te zetten. Deze pogingen waren echter decennialang geen groot succes. Zo werd er in de jaren twintig slechts één maal een toernooi om de Belgische voetbalbeker georganiseerd: in 1927.

Vervolgens moest het Belgische voetbal tot 1935 wachten totdat er wederom een toernooi om de Belgische beker kon plaatsvinden. En dat bekertoernooi van 1935 was meteen ook de enige keer in de jaren dertig dat het toernooi om de Belgische voetbalbeker doorging. In 1944 werd er een volgende poging gedaan om een toernooi om de Belgische voetbalbeker te organiseren. Dat toernooi ging wel van start, maar wegens de oorlogsomstandigheden moest het vroegtijdig beëindigd worden.

Na de Tweede Wereldoorlog

In de jaren vijftig ging men pas weer een voetbaltoernooi om de Belgische beker organiseren. Toen lukte het zo waar drie maal op rij om dit evenement te laten plaatsvinden: in 1954, 1955 en 1956. Maar na die editie van 1956 werd er weer jaren geen toernooi georganiseerd om de Belgische voetbalbeker. Pas sinds 1964 is het bekertoernooi in België een jaarlijks evenement geworden. Sinds 2015 is het chipsmerk Croky de hoofdsponsor van het toernooi en sindsdien is de officiële benaming veranderd in de 'Croky Cup'.

Erelijst

Hoe ziet, voorafgaand aan de finale van 2021, de erelijst eruit van dit bekertoernooi? De succesvolste club uit de geschiedenis van de Belgische beker is Club Brugge. Dit team won de beker elf maal en was zeven keer de verliezende finalist. De op één na succesvolste 'cupfighter' in het Belgische voetbal is Anderlecht. Zij wonnen negen keer de beker en waren vier maal de verliezende finalist. Standard Luik won zeven maal de beker en was negen maal de verliezende finalist. Op de vierde plek in deze ranglijst staat KRC Genk. Dit team stond vier keer in de finale en slaagde er alle vier keren in om de voetbalbeker te winnen.

Datum: in 2020 in augustus, in 2021, 2022 en 2023 weer in het voorjaar

Doorgaans wordt de Belgische bekerfinale in het voorjaar gespeeld. In 2020 speelde men vanwege het coronavirus pas in augustus deze finale. In 2021 wordt de finale echter weer in het voorjaar gespeeld. De wedstrijd staat dan op 25 april 2021 gepland. Ook bij het bekertoernooi van 2022 en 2023 is het de planning om de eindstrijd in het voorjaar plaats te laten vinden.

25 april 2021: Standard Luik-Racing Genk, hoe laat?

Hoe laat is de aftrap van de eindstrijd tussen Racing Genk en Standard Luik op zondag 25 april 2021? De aftrap van die wedstrijd is op die zondagavond om 20u45.

Locatie: Koning Boudewijnstadion, Brussel

De finale van de Beker van België 2021 wordt gespeeld in het Koning Boudewijnstadion, in de Belgische hoofdstad Brussel. De Franse naam van dit stadion is het 'Stade Roi Baudouin'. Op deze plek werd in 1927 een stadion geopend dat de naam 'Jubelstadion' droeg. Later kreeg dit stadion de naam 'Heizelstadion', aangezien het bij de Brusselse wijk Heizel ligt.

Op 29 mei 1985 vond er een gruwelijke ramp plaats in dit stadion: het Heizeldrama. Bij de finale om de Europacup I kwam het tot rellen tussen fans van Liverpool en Juventus. Hierbij overleden 39 mensen en raakten honderden gewond. Na deze ramp is het stadion diverse malen op rigoureuze wijze gerenoveerd en vooral ook veiliger gemaakt. Sinds midden jaren negentig heet dit complex het Koning Boudewijnstadion. Het heeft een capaciteit van ruim 50.000 toeschouwers.

Finale Beker van België 2021 live op tv: Standard Luik-Racing Genk

Welke zender in 2021? België: finale van de Cup live op VTM2

Door welke tv-zender wordt de finale live uitgezonden en hoe laat begint de uitzending? Deze finale van de Beker van België wordt in Vlaanderen live op tv uitgezonden door VTM2. (Dit in tegenstelling tot veel voorgaande edities, die live te zien waren bij de publieke omroep VRT Sporza.) De live-uitzending begint op zondag 25 april om 20u10 op VTM2.

Nederland: Belgische bekerfinale live op Ziggo Sport Totaal

In Nederland is de eindstrijd tussen Standard Luik en Racing Genk op 25 april 2021 live te zien op de abonneezender Ziggo Sport Voetbal. Hoe laat begint de live-uitzending op die zender? De live-uitzending begint bij hen om circa 20u40. Het is hun planning om de finale van de Beker van België in 2022 of 2023 ook weer op die zender uit te zenden. In Nederland werd de Belgische bekerfinale al diverse jaren voorgaande live op tv uitgezonden door Ziggo Sport. Helaas zond Ziggo Sport deze wedstrijd in 2019 en 2020 niet meer live op tv uit. Toch was dat beslist geen ramp voor de Nederlandse voetbalfans, dat de bekerfinale niet live te zien is op Ziggo Sport. De zender VRT één (waarop het duel in die tijd te zien was) zit bij de meeste Nederlanders immers in hun standaard zenderpakket. Zij konden deze finale van de 'Croky Cup' dus op die tv-zender live bekijken.

Livestream Bekerfinale België 2021

Livestream Beker van België 2021: gratis stream van VTM2

De Belgische bekerfinale kan men bekijken via een livestream van VTM2 bekijken. Dit is een gratis livestream van het duel tussen Racing Genk en Standard Luik. Met deze livestream van VTM kan men op 25 april 2021 in Vlaanderen naar deze finale van de Croky Cup kijken op een computer. Ook is het mogelijk om deze livestream van de bekerfinale op een smartphone te bekijken. Deze officiële livestream van VTM bij de Belgische bekerfinale is anno 2021 op hun site echter wel geo-restricted. Dat houdt in dat men deze livestream van de finale van de Beker van België officieel alleen in België kan bekijken. Deze gratis livestream van de bekerfinale bevindt zich op de wedstrijddag op de site van VTM. Bij deze stream kan men inloggen met een gratis account van Medialaan. Wie dat niet wil aanmaken, kan ook inloggen bij de gratis stream met een Facebook-account. Men kan deze gratis livestream van de bekerfinale in april 2021 onder meer vinden via de tv-gids op de site. Ook zijn er op de die dag van de wedstrijd links naar die livestream te vinden op andere plekken van de site van VTM. Zo is de livestream van die finale van de Beker van België te vinden in hun voetbalrubriek. De gratis livestream van de bekerfinale van België is ook te vinden op de VTM-App. Daarmee is de stream voor Belgen ook in andere EU-landen te bekijken. Die applicatie kan men gratis downloaden. Met die app kunnen sportliefhebbers ook veel andere grote sportevenementen via een livestream bekijken. Bij VTM is bijvoorbeeld veel veldrijden via een gratis livestream te bekijken. Bij voorgaande edities bood de VRT vaak een gratis stream aan. Die stream was te vinden op de site van Sporza. Anno 2021 bieden zij echter niet meer zo'n gratis stream van de bekerfinale aan bij Sporza. De VRT (en dus Sporza) heeft de live-uitzendrechten (tv en stream) van het bekertoernooi namelijk niet meer.

Livestream Finale Beker van België (Croky Cup 2021) bij Ziggo Sport Totaal

De finale van de Croky Cup is ook te bekijken via een livestream van Ziggo Sport Totaal. Hun stream begint op 25 april 2021 om 20u40. Ook in 2018 was de Belgische bekerfinale online te bekijken op die Ziggo Sport Totaal Go App. Dit is niet een openbare livestream, men dient een abonnement op de Ziggo Sport Totaal Go App te hebben om deze stream van de Belgische bekerfinale live te bekijken. Daarnaast is het mogelijk om zo'n livestream van de Belgische bekerfinale bij hen via PPV (Pay Per View) te kopen. In 2019 en 2020 was er helaas geen livestream beschikbaar van deze Belgische bekerfinale (Croky Cup) op Ziggo Sport Totaal Go App.

Livestream alternatief in hele EU: Finale Beker van België 2021 via Go App

Het is ook mogelijk om deze bekerfinale via een livestream op de Go App (online tv) te bekijken. Met deze applicatie kan men namelijk live online (per livestream) naar televisie kijken op een laptop, smartphone, tablet of een ander type computer. Alle zenders uit het standaard zenderpakket van Ziggo zijn live online per livestream op die applicatie te bekijken. Wie een aanvullend abonnement op Ziggo Sport Totaal heeft (en daartoe behoren veel Ziggo-klanten, aangezien ze dit vaak als gratis bonus hebben ontvangen), kan ook de zender Ziggo Sport Voetbal bekijken. Daarop is deze wedstrijd op 25 april om 20u40 te bekijken. De Ziggo Go App is een streamingdienst die bedoeld voor alle klanten van digitale tv bij VodafoneZiggo. Men kan op deze manier niet alleen in Nederland deze Belgische bekerfinale via een livestream bekijken. Elke livestream op die applicatie (dus ook de stream van deze bekerfinale) kan men als klant in de gehele EU bekijken. Dat is dus erg handig voor wie op vakantie is in april 2021 in een ander EU land: daar kunnen Ziggo-klanten dus alsnog via een stream online naar de tv-uitzending van deze finale van de Beker van België kijken.

Stream finale Croky Cup (bekerfinale België 2021) via iTV-app?

Is deze bekerfinale voor Nederlandse klanten van KPN live online middels een livestream op de iTV-app te bekijken? Met die app konden zij in 2019 en 2020 online (via een livestream) naar de live tv-uitzending van VRT één (Sporza) van deze finale van de Beker van België (Croky Cup) kijken. Zo'n livestream van de finale van de Beker van België was met deze applicatie live online te bekijken in de hele EU. Helaas is de bekerfinale in 2021 niet meer zonder aanvullend abonnement voor KPN-klanten live te bekijken.

Livestream Bekerfinale van België 2021 (Standard Luik-Racing Genk) op NLziet? Neen

Is het ook mogelijk om de finale van de Beker van België op 25 april 2021 tussen Standard Luik en Racing Genk te bekijken via een livestream op de online tv-dienst NLziet? Neen, op die dienst is geen livestream beschikbaar van de Belgische bekerfinale. Via die app kan men immers alleen per livestream naar tv-zenders van de grote Nederlandse omroepen kijken (NPO, RTL en Talpa). De tv-zenders van het Belgische VTM en het Nederlandse Ziggo Sport (waarop deze bekerfinale wordt uitgezonden) zijn niet beschikbaar per livestream op die app.

Lees verder

© 2017 - 2021 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
DFB-Pokal: Duitse bekerfinale live op tv en livestreamDFB-Pokal: Duitse bekerfinale live op tv en livestreamDe DFB-Pokal is het bekertoernooi van het Duitse voetbal. De Duitse bekerfinale is ook in Nederland en België live op tv…
Voetbal 2021: België-Frankrijk, live op tv en livestreamVoetbal 2021: België-Frankrijk, live op tv en livestreamHet Belgische nationale voetbalteam speelt op donderdag 7 oktober 2021 een interland tegen Frankrijk. De wedstrijd vindt…
Finale FA Cup live op tv en livestreamFinale FA Cup live op tv en livestreamDe finale van de FA Cup is jaarlijks één van de hoogtepunten van het Engelse voetbalseizoen. De locatie van die finale i…
Nederland op EK voetbal 2021: livestream Nederlands elftalNederland op EK voetbal 2021: livestream Nederlands elftalIn de zomer van 2021 neemt Nederland deel aan het Europees kampioenschap voetbal. Op zondag 27 juni 2021 speelt Oranje h…

Ajax 1927-1928: Soeverein afdelingskampioenAjax 1927-1928: Soeverein afdelingskampioenAjax werd in dit seizoen soeverein afdelingskampioen en behaalde daardoor de vijfde afdelingstitel in haar historie in d…
Jupiler Pro League 2020: verdeling Europa en promotieJupiler Pro League 2020: verdeling Europa en promotieNormaal worden er play-offs afgewerkt in België. Door de uitbraak van het coronavirus besloot de Nationale Veiligheidsra…
Bronnen en referenties
  • http://sporza.be/cm/sporza/voetbal/beker_van_belgie
  • http://www.belgianfootball.be/nl/category/section/beker
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Beker_van_Belgi%C3%AB_(voetbal)
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Beker_van_Belgi%C3%AB_2016-17
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/KV_Oostende
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/SV_Zulte_Waregem
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Koning_Boudewijnstadion
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 25-04-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.