Nederland - Noord-Macedonië, live tv & livestream (EK 2021)

Nederland - Noord-Macedonië, live tv & livestream (EK 2021) Op maandag 21 juni 2021 speelt Nederland zijn derde poulewedstrijd op het Europees kampioenschap voetbal tegen de Republiek Noord-Macedonië. De wedstrijd van Nederland tegen Noord-Macedonië op het EK wordt live op tv uitgezonden. Ook kan men de EK-wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Noord-Macedonië online via een gratis livestream bekijken.

Nederland

De eerste officiële interland van het Nederlands voetbalelftal werd op 30 april 1905 gespeeld in Antwerpen. De tegenstander was België. Eddy de Neve was in de 80e minuut van die wedstrijd de eerste Nederlander die een goal voor het nationale voetbalellftal scoorde. Vervolgens was in de 86e minuut Ben Stom de eerste Nederland die tijdens een interland een eigen goal scoorde. In eerste instantie eindigde die allereerste 'derby der lage landen' in een gelijkspel: 1-1 na 90 minuten. Daarna volgde er echter een verlenging, waardoor Nederland uiteindelijk met 1-4 won.

Records

Wat zijn anno 2021 de records van Oranje? De grootste zege die Nederland ooit behaalde in een interland was een overwinning van 11-0 op San Marino. De grootste nederlaag van Nederland was een 12-2 verlies tegen het Engelse nationale amateurteam op 21 december 1907. De recordinternational van Nederland is Wesley Sneijder (134 interlands). De topscorer aller tijden is Robin van Persie (50 goals). De hoogste plek die Oranje ooit op de FIFA-ranking behaalde was de eerste plek (in augustus 2011). De laagste klassering van Nederland was de 36e plek (in augustus 2017).

Nederland op EK's en WK's voetbal

Het grootste succes uit de geschiedenis van het Nederlands elftal was de eindzege op het EK voetbal 1988. Oranje heeft ook vaak goed gepresteerd op WK's. Drie keer was Nederland de verliezende WK-finalist: in 1974, 1978 en 2010. In 1998 eindigde Oranje als vierde op het WK voetbal. In 2014 eindige Nederland als derde op het WK voetbal.

Tegenstander van Oranje in derde poulewedstrijd EK 2021: Noord-Macedonië

Wie is de tegenstander van Oranje bij de poulewedstrijd op 21 juni 2021 op het EK voetbal? Bij de loting in 2019 werd reeds bekend dat Oekraïne en Oostenrijk de eerste twee tegenstanders waren, maar het bleef toen nog onbekend wie de tegenstander in de derde poulewedstrijd in het Ek voetbal zou zijn. Deze plek werd vergeven via de UEFA Nations League. De kanshebbers voor deze laatste plek in het deelnemersveld van het EK voetbal waren: Roemenië, Kosovo, Wit-Rusland, Georgië en de Republiek Noord-Macedonië. Uiteindelijk ging deze plek enigszins verrassend naar Noord-Macedonië. Het is voor het eerst dat Noord-Macedonië deelneemt aan een eindtoernooi in het voetbal.

Republiek Noord-Macedonië

Tot aan 1991 was Macedonië een deelrepubliek van Joegoslavië. In dat jaar viel Joegoslavië echter uiteen. Net als veel andere deelrepublieken riep ook Macedonië in 1991 zijn onafhankelijkheid uit. In 1993 werd Macedonië officieel lid van de Verenigde Naties. Jarenlang was er echter onenigheid over de het gebruikrecht van de topografische naam Macedonië tussen het nieuwe land dat die naam droeg en Griekenland. De oorzaak hiervan is dat ook Griekenland een regio heeft die Macedonië heet en dat bovendien de naam Macedonië sterk verbonden is met de Griekse geschiedenis. Uiteindelijk kwam men tot een compromis: sinds 2019 heet het land niet meer Macedonië, maar 'de Republiek Noord-Macedonië'.

EK voetbal in 2021 vanwege coronavirus

Het Europees kampioenschap voetbal zou oorspronkelijk in 2020 worden georganiseerd. Vanwege het coronavirus is het EK voetbal echter verzet naar 2021. De nieuwe datum van de derde poulewedstrijd van Oranje is 21 juni 2021.

Nederland - Noord-Macedonië op 21 juni 2021: Hoe laat?

Hoe laat?

Hoe laat is de aftrap van Nederland - Noord-Macedonië? De wedstrijd begint op maandag 21 juni 2021 om 18u00.

Locatie?

Deze derde poulewedstrijd van Oranje op het EK voetbal 2021 vindt plaats in de Johan Cruijff Arena.

Scheidsrechter?

Wie is de scheidsrechter bij dit duel? De scheidsrechter is Istvan Kovacs uit Roemenië. De VAR is de Italiaan Marco di Bello.

Opstelling Nederland? Opstelling Noord-Macedonië?

Hoe ziet de opstelling van Oranje eruit bij dit duel op maandag 21 juni 2021? En hoe ziet de opstelling van het Macedonische team eruit? Hieronder vindt u de opstellingen. De Macedonische sterspeler Goran Pandev (recordinternational en topscorer van het nationale team) speelt tegen Oranje zijn laatste interland aller tijden; hij neemt op dit EK voetbal afscheid van nationale team.

Opstelling Nederland:

Stekelenburg, Dumfries, De Vrij, De Ligt, Blind, Van Aanholt, Gravenberch, Frenkie de Jong, Wijnaldum, Malen en Memphis Depay.

Opstelling Noord-Macedonië:

Dimitrievski, Ristovski, Velkovski, Musliu, Alioski, Bardi, Ademi, Elmas, Trickovski, Trajkovski en Pandev.

Uitslag Nederland - Noord-Macedonië: 3-0

Namens Oranje scoorden Memphis Depay (24) en Wijnaldum (51 en 58).

EK voetbal live op tv op 21 juni 2021: op welke zender?

NOS Studio Sport: welke zender? NPO1

Dit duel van het Nederlands elftal tegen Noord-Macedonië wordt, net als alle wedstrijden van het EK voetbal 2021, live op televisie uitgezonden door de Nederlandse publieke omroep NPO (NOS Studio Sport). Hun live tv-uitzending vindt plaats op de zender NPO1. De voorbeschouwing begint om circa 17u10, de aftrap is live te zien om 18u00. Tegelijkertijd zendt de NOS op de zender NPO2 live de wedstrijd Oekraïne-Oostenrijk uit.

Sporza

In Vlaanderen wordt dit duel van Oranje live op tv uitgezonden door de publieke omroep VRT (Sporza). Hun live-uitzending vindt plaats op de zender VRT één. Zij zenden op de avond van 21 juni 2021 tegelijkertijd ook de andere wedstrijd uit deze poule (Oekraïne-Oostenrijk) live uit. Die live-uitzending vindt plaats op de zender Canvas.

Livestream Nederland - Noord-Macedonië op 21 juni 2021 (EK voetbal)

Gratis livestream Nederland - Noord-Macedonië bij de NPO

De live-uitzendingen van Oranje zijn ook online via een livestream te volgen. Met zo'n stream kan men de wedstrijd tegen Noord-Macedonië op een computer live bekijken. De live tv-uitzending begint bij dit duel tegelijkertijd met de live tv-uitzending. Op de stream kan men dus ook de voorbeschouwing live bekijken. Er wordt door de NOS bij elke EK-wedstrijd een gratis livestream beschikbaar gesteld. Die livestream is te vinden op de website van de NOS. Daarnaast is de gratis livestream op de dag van de interland ook te vinden op de NOS-app. Die app is bedoeld voor mensen die de livestream van de interland op een smartphone of tablet willen bekijken. Elke livestream van de NOS bij dergelijke voetbalinterlands is wel geo-restricted. Dat houdt in dat men officieel alleen in Nederland naar de livestream van de NOS kan kijken. Via de livestream kan men niet alleen de wedstrijd maar ook de voorbeschouwing live bekijken. De gratis livestream begint op hetzelfde moment als de live tv-uitzending van Nederland - Noord-Macedonië.

Livestream Nederland - Noord-Macedonië op het EK voetbal 2021 via Go App (live in de hele EU)

Het is ook mogelijk om deze interland van Nederland via een livestream op de Go App (online tv) te bekijken. Hiermee kan men live online (via een livestream) in de hele EU naar de tv-uitzendingen kijken die men thuis in Nederland ook kan bekijken. Zo kan men dus ook per livestream naar dit duel van Nederland tegen Noord-Macedonië kijken. Deze tv-app is een dienst van VodafoneZiggo. Hij is automatisch beschikbaar voor alle klanten van digitale tv bij Ziggo. Via die app kan men niet alleen per livestream naar tv-uitzendingen zoals deze interland van Nederland kijken. Ook is het mogelijk om op die app een week lang de live-uitzending van deze poulewedstrijd terug te kijken. Zowel de live-uitzending van de NOS als de live-uitzending van Sporza zijn via die dienst te bekijken.

Livestream Nederland Noord-Macedonië via NPO Start

Ook kan men de wedstrijd van het Nederlandse elftal op 21 juni 2021 bekijken via een livestream bij NPO Start. Bij die service kan men per livestream naar de zenders van de NPO kijken en dus ook het duel zien van Nederland tegen Noord-Macedonië. Dit is een gratis livestream. Deze gratis livestream is wel geo-restricted. Buiten Nederland mag men deze gratis livestream van de NPO officieel 'geo-blocked' (geblokkeerd). Ook op de site van NPO Start vindt men zo'n gratis livestream van deze zender. Ook die gratis livestream van deze Nederlandse tv-zender is 'geo-blocked' voor kijkers uit andere landen.

Livestream Nederland - Noord-Macedonië via NLziet

Het is ook mogelijk om het duel van Nederland op 21 juni 2021 te bekijken via een livestream op NLZiet. Op die app kan men namelijk de livestream van de zender bekijken waarop deze poulewedstrijd tegen Noord-Macedonië live wordt uitgezonden. Men moet wel een abonnement hebben om via deze app met een livestream naar tv te kijken. Bij NLziet kan men de livestream op 21 juni 2021 in de hele EU bekijken. Op die livestream kan men de uitzending van NPO1 kijken, niet de stream van bijvoorbeeld de live-uitzending van Sporza.

Livestream Nederland - Noord-Macedonië via iTV-app

Zoals Ziggo de Go App heeft, zo heeft KPN de iTV-app. KPN-klanten die een abonnement hebben op interactieve tv kunnen via die app per livestream naar tv kijken. Zo kunnen ze op die app dus ook op 21 juni per livestream naar de zender kijken waarop de interland van Nederland tegen Noord-Macedonië wordt uitgezonden. Deze app is vooral bedoeld om per livestream tv te kijken op een smartphone. Daarnaast is deze app ook geschikt voor live tv kijken via een livestream op een tablet. Zowel de live-uitzending van NOS Studio Sport van de live-uitzending van de VRT (Sporza) zijn bij iTV te bekijken. Zo'n stream is voor elke klant van KPN gratis live in de hele EU te gebruiken.

Livestream Nederland - Noord-Macedonië Interactieve Tv

Het is ook mogelijk om als klant van KPN op een desktop computer of laptop live online via een livestream naar deze interland van Nederland te kijken. Om per livestream op zo'n apparaat live naar tv te kijken, kan men de website van Interactieve Tv gebruiken. Ook die stream is in de hele EU live te bekijken.

Livestream Nederland - Noord-Macedonië bij Sporza

Het Vlaamse Sporza biedt een gratis livestream aan van dit duel. Deze stream is op hun website te vinden. Die livestream is echter wel geo-restricted. Men mag die livestream van dit duel op het EK voetbal 2021 alleen in België bekijken. Ze bieden ook een stream aan op hun Sporza-app. Met die stream is de wedstrijd voor Belgen ook buiten België live te zien in overige EU-landen.

Lees verder

© 2018 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
EK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamEK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamOp donderdag 17 juni 2021 speelt Oranje op het EK voetbal tegen Oostenrijk. Deze twee teams zitten in de openingsronde v…
Nederland op EK voetbal 2021: livestream Nederlands elftalNederland op EK voetbal 2021: livestream Nederlands elftalIn de zomer van 2021 neemt Nederland deel aan het Europees kampioenschap voetbal. Op zondag 27 juni 2021 speelt Oranje h…
Voetbal 2021: Turkije-Nederland, live op tv en livestreamVoetbal 2021: Turkije-Nederland, live op tv en livestreamIn 2021 speelt het Nederlands elftal twee keer tegen Turkije. Dit zijn een kwalificatiewedstrijden voor het wereldkampio…
Voetbal 2021: Nederland-Noorwegen, live op tv en livestreamVoetbal 2021: Nederland-Noorwegen, live op tv en livestreamIn 2021 spelen de nationale voetbalteams van Nederland en Noorwegen kwalificatiewedstrijden tegen elkaar voor het wereld…

Alle Europa League winnaars (1971-2020)Alle Europa League winnaars (1971-2020)Vanaf 1971 wordt er door teams gevoetbald in de tweede grootste internationale competitie van Europa. Waar voor het seiz…
Premier League, Engeland: alle kampioenen tot en met 2019-20Premier League, Engeland: alle kampioenen tot en met 2019-20Vanaf 1992 wordt er in Engeland gevoetbald in de competitie Premier League. De Premier League bestaat uit twintig teams…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Estisch_voetbalelftal
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Baltische_Beker
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Andres_Oper
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 21-06-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.