Voetbal 2020: Ajax-Fortuna Sittard, live op tv en livestream

Voetbal 2020: Ajax-Fortuna Sittard, live op tv en livestream Op zaterdag 31 oktober 2020 voetbalt Ajax tegen Fortuna Sittard. Dit is een wedstrijd in de Nederlandse eredivisie. De wedstrijd Ajax-Fortuna Sittard wordt live op tv uitgezodnen. Men kan het duel Ajax-Fortuna Sittard ook online via een livestream bekijken. Hoe laat is de aftrap van dit duel tussen de clubs uit Sittard en Amsterdam? Op welke zender is dit duel van Ajax tegen Fortuna Sittard live te zien en waar vindt men een livestream? Hoe hebben Ajax en Fortuna Sittard in de loop der jaren gepresteerd?

A.F.C. Ajax

De oorsprong van Ajax

In 1893 werd in Amsterdam door drie vrienden een voetbalclub opgericht die de naam Union droeg. Datzelfde jaar werd de naam van de vereniging veranderd in Ajax. Deze club ging na drie jaar reeds ter ziele, mede omdat ze op zoek moesten naar een nieuw terrein om op te voetballen en ze daar niet in slaagden.

Enkele jaren later, in het voorjaar van 1900, werd er een poging gedaan om de club Ajax nieuw leven in te blazen. Op 18 maart 1900 vond er in een café aan de Kalverstraat in Amsterdam een vergadering plaats, waarin officieel werd besloten tot het oprichten van het 'nieuwe' Ajax. Sindsdien geldt 18 maart 1900 als de officiële oprichtingsdatum van AFC Ajax.

Erelijst van Ajax

Ajax zou uitgroeien tot de succesvolste club van Nederland. Ook internationaal boekte Ajax enorm veel successen. Hoe ziet anno 2020 de erelijst van AFC Ajax eruit? De internationale hoogtepunten van Ajax waren drie eindzeges in de Europacup I (1971, 1972 en 1973) en de eindzege in de Champions League (1995). Ook won de club twee keer de Wereldbeker, één keer de Europacup II en een keer de UEFA Cup. In Nederland pakte Ajax 34 keer de nationale titel en 19 keer de beker.

Fortuna Sittard

In 1968 is Fortuna Sittard ontstaan als een fusieclub, die ontstond uit twee Limburgs profclubs: RKSV Sittardia (uit Sittard) en Fortuna '54 (uit Geleen). Van die twee clubs was vooral Fortuna '54 een club met een mooie erelijst in het Nederlandse profvoetbal. Fortuna '54 won bijvoorbeeld twee maal de KNVB Beker. Deze Limburgse club eindigde in 1957 als tweede in de eredivisie, met slechts twee punten achterstand op AFC Ajax, dat landskampioen werd. Fortuna Sittard is nooit zo succesvol geweest als z'n voorloper Fortuna '54. De enige hoofdprijs op de erelijst van Fortuna Sittard is de eindwinst in de eerste divisie in 1995. De beste eindklassering van Fortuna Sittard in de eredivisie is de zevende plek. Die klassering behaalde de club in 1985, 1990 en 1998.

Wedstrijdinfo Ajax-Fortuna Sittard: Hoe laat? Opstelling?

Hoe laat?

Hoe laat is de aftrap van dit duel tussen Ajax en Fortuna Sittard? De aftrap is op zaterdag 31 oktober 2020 om 20u00.

Opstelling Ajax? Opstelling Fortuna Sittard?

Voorafgaand aan dit eredivisieduel worden hier de opstellingen van beide ploegen geplaatst.

Live op tv: Ajax-Fortuna Sittard (31 oktober 2020)

Nederland: live op tv bij FOX Sports

Hoe laat begint de live tv-uitzending van dit duel tussen de club uit Amsterdam en Fortuna Sittard? En op welke zender vindt de live-uitzending plaats? De live tv-uitzending vindt plaats op FOX Sports 2.De live tv-uitzending van de wedstrijd begint om 20u00. Wie geen tv-pakket heeft waarin deze zender zit, maar toch live op tv Ajax-Fortuna Sittard live wil bekijken, dan is het mogelijk om via uw tv-provider een dagpas voor FOX Sports te kopen.

Ajax-Fortuna Sittard bij FOX Sports o.a. voor KPN-klanten gratis op tv? Neen

Tot vreugde van veel voetbalfans is de zender FOX Sports 1 sinds 23 juli 2019 'gratis' live te zien voor abonnees van interactieve tv KPN. Die zender zit sindsdien in het basispakket van KPN op kanaal 14. Houdt dit in dat men ook de wedstrijd FC Groningen-Ajax gratis kan bekijken? Neen, deze wedstrijd is niet 'gratis' voor hen te bekijken, aangezien deze wedstrijd niet op dat kanaal wordt uitgezonden. Ook bij Ziggo is het niet op een gratis kanaal te vinden.

België: Ajax-Fortuna Sittard live op tv bij Telenet Play Sports?

In België zijn de uitzendrechten (live tv en livestream) van het Nederlandse voetbal in handen van Telenet Play Sports. Zij zenden veel wedstrijden van Ajax ook live op tv uit (en online live via een livestream). Ook deze wedstrijd tegen Fortuna Sittard is live bij hen te zien. De live tv-uitzending begint op 31 oktober om 19u55.

Livestream Ajax-Fortuna Sittard op 31 oktober 2020

Livestream Ajax-Fortuna Sittard bij FOX Sports

Er wordt een livestream van Ajax-Fortuna Sittard verzorgd door FOX Sports. Met die stream kan men dus live op een smartphone of computer naar Ajax-Fortuna Sittard kijken. Deze livestream van het duel tussen de Amsterdamse club en Fortuna Sittard bevindt zich op hun FOX Sports Go App. De livestream begint tegelijkertijd met de live tv-uitzending. Men kan een livestream op de FOX Sports Go App echter alleen bekijken als men een vast abonnement op die dienst heeft. Het is anno 2020 niet meer mogelijk om voor hun livestream een dagpas te kopen. Ook is het niet meer mogelijk om een livestream bij FOX Sports te verkrijgen via PPV (Pay Per View).

Livestream Ajax-Fortuna Sittard via Go App (hele EU)

Is het mogelijk om de voetbalwedstrijd Ajax-Fortuna Sittard online via een livestream van de Go App (online tv) op 31 oktober 2020 te bekijken? Voor mensen met een aanvullend abonnement op FOX Sports is dit duel inderdaad per livestream op die app te bekijken. Met die applicatie kan men in de hele EU (en in diverse andere landen) op een smartphone of computer naar deze wedstrijd (en veel andere Nederlandse voetbalwedstrijden) kijken. Dit is overigens dankzij een deal tussen Ziggo en FOX Sports sinds eind juli 2020 een stuk toegankelijker geworden als het gaat om de zender FOX Sports 1 (waarop dit duel helaas niet te zien is). Op deze app van VodafoneZiggo kon men voorheen alleen via een livestream bekijken, als men een abonnement had op zowel FOX Sports als op digitale tv bij Ziggo. Via die app kunnen abonnees van Ziggo namelijk per livestream (op een smartphone, laptop, tablet of desktop computer) dezelfde zenders kijken als thuis op hun tv. Als zij dus thuis deze zender van FOX Sports als abonnee kunnen bekijken, dan kunnen zij dat ook online per livestream via de Go App. Dankzij een deal tussen Ziggo en KPN is met ingang van 1 augustus 2020 (minstens tot 1 januari 2021) de zender FOX Sports 1 gratis op tv en per livestream te bekijken door abonnees van digitale tv bij Ziggo. Die gratis livestream zit, anders dan bij KPN, niet op kanaal 14, maar op kanaal 421. Ziggo heeft net als KPN ook een gratis sportzender op digitaal kanaal 14, die men ook per 'gratis' livestream kan ontvangen (als klant van hen), doch bij Ziggo zit op dat kanaal de sportzender Ziggo Sport en dus niet FOX Sports 1 (zoals bij KPN het geval is). Op hun livestream is daarentegen wel Formule 1 te zien. Ook veel buitenlands voetbal is live online op de livestream van het kanaal 14 van Ziggo te zien.

Livestream Ajax-Fortuna Sittard via iTV-app?

Is deze wedstrijd tussen de club uit Amsterdam en Fortuna Sittard op zaterdag 31 oktober 2020 via een livestream te zien op de iTV-app? Of via een livestream op de KPN-site van Interactieve Tv? Indien men zowel een abonnement op FOX Sports als op Interactieve Tv bij KPN heeft, kan men via die app en site per livestream naar alle tv-zenders van die sportomroep kijken. Indien men echter geen aanvullend abonnement heeft, dan kan men alsnog wel 'gratis' via die app per livestream naar de eerste zender van die sportomroep kijken, aangezien die in het standaardpakket van KPN zit. Dat is echter niet de zender waarop dit duel te zien is. Die 'gratis' livestream bevindt zich op de iTV-app op kanaal 14. Via zowel die app als die site kan men bij KPN elke zender per livestream bekijken, die men thuis ook op het televisietoestel kan bekijken. Zo'n livestream bij KPN kan men als abonnee niet alleen thuis gebruiken, of op een andere locatie in Nederland, maar overal in de EU. Zo kan men dus ook op vakantie in een ander land in Europa via de livestream naar diverse wedstrijden uit de Nederlandse eredivisie kijekn.

Livestream Ajax-Fortuna Sittard bij Play Sports (hele EU)

Deze wedstrijd van de Amsterdamse club tegen Fortuna Sittard is ook via een livestream van Telenet Play Sport te bekijken. Hun livestream begint om circa 19u55. De meeste competitiewedstrijden van Ajax zijn via een livestream bij hen te bekijken. Play Sports is een onderdeel van Telenet. Wie een tv-abonnement op deze dienst heeft, kan zo'n livestream via de website van Play Sports bekijken. Het is echter ook mogelijk om deze wedstrijd te bekijken via een livestream op de Play Sports Go App. Is dit een gratis livestream? Om deze stream op die app te kunnen bekijken, dient men een betaald online abonnement te nemen op die app, dus neen, dit is niet een gratis livestream van de eredivisieduels van Ajax. Wie geen vast abonnement heeft op deze Belgische sportomroep maar toch één livestream of enkele livestreams van hen wil bekijken, kan een dagpas kopen. Daarmee kan men één etmaal elke livestream van hen bekijken. Ook bieden zij een weekendpas aan, waarmee men een heel weekend elke livestream van hen live kan bekijken. Op hun app is elke livestream te bekijken in de gehele EU. Deze sportomroep zendt veel Belgisch voetbal uit live op tv en per livestream, maar ook veel topwedstrijden uit andere competities, waaronder de wedstrijden van Ajax, PSV en Feyenoord. Behalve voetbal kan men op de Play Sports Go App online live per livestream ook van veel andere topsporten genieten, zoals Formule 1, motorcross (MXGP), UFC (MMA) en veldrijden. Met name in het veldrijden hebben zij ook dikwijls de exclusieve uitzendrechten van een live-uitzending en is dus alleen bij hen en nergens anders de officiële livestream van zo'n wedstrijd te vinden.

Lees verder

© 2019 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2020: VVV-Ajax, live op tv en livestreamVoetbal 2020: VVV-Ajax, live op tv en livestreamOp zaterdag 24 oktober 2020 speelt Ajax tegen VVV Venlo. Dit duel vindt plaats in Stadion de Koel te Venlo. De wedstrijd…
Atalanta Bergamo-Ajax, live op tv en livestream (2020)Atalanta Bergamo-Ajax, live op tv en livestream (2020)Op dinsdag 27 oktober 2020 speelt AFC Ajax tegen Atalanta Bergamo. Dit duel van de Amsterdamse club tegen Atalanta Berga…
Voetbal 2020: Omonia Nicosia-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2020: Omonia Nicosia-PSV, live tv en livestreamOp donderdag 29 oktober 2020 wordt de wedstrijd Omonia Nicosia-PSV gespeeld. Dit is een wedstrijd in de groepsfase van d…
Feyenoord-Wolfsberger AC, live op tv en livestream (2020)Feyenoord-Wolfsberger AC, live op tv en livestream (2020)Op donderdag 29 oktober 2020 wordt de wedstrijd Feyenoord-Wolfsberger AC gespeeld. Dit is een duel in de UEFA Europa Lea…

EK voetbal vrouwen 2022: kwalificatieEK voetbal vrouwen 2022: kwalificatieEind augustus 2019 start de EK-kwalificatie voor de vrouwen. De kwalificatie is de opmaat naar het toernooi dat in Engel…
Eerste Divisie: alle kampioenen (1957-2020)Eerste Divisie: alle kampioenen (1957-2020)De Eerste Divisie, het tweede voetbalniveau van Nederland, is opgericht in 1956. Ieder seizoen gaat de kampioen van de E…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_AFC_Ajax
  • https://www2.telenet.be/nl/producten/tv-en-entertainment/play-sports/play-sports-go/
  • https://live.foxsports.nl/live/tv-gids/live-uitzendingen

Reageer op het artikel "Voetbal 2020: Ajax-Fortuna Sittard, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 23-10-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!