Voetbal 2020: SC Heerenveen-Ajax, live op tv en livestream

Voetbal 2020: SC Heerenveen-Ajax, live op tv en livestream Op zaterdag 7 maart 2020 voetbalt Ajax tegen SC Heerenveen. Dit is een competitiewedstrijd in de Nederlandse eredivisie. De wedstrijd SC Heerenveen-Ajax wordt gespeeld in het Abe Lenstra Stadion te Heerenveeen. Deze voetbalwedstrijd wordt live op tv uitgezonden. Men kan het duel Heerenveen-Ajax ook online via een livestream bekijken. Hoe laat is de aftrap van dit duel tussen de clubs uit Heerenveen en Amsterdam? Op welke zender is dit duel van Ajax tegen SC Heerenveen live te zien en waar vindt men een livestream? Hoe hebben Ajax en Heerenveen in de loop der jaren gepresteerd?

A.F.C. Ajax

De oorsprong van Ajax

In 1893 werd in Amsterdam door drie vrienden een voetbalclub opgericht die de naam Union droeg. Datzelfde jaar werd de naam van de vereniging veranderd in Ajax. Deze club ging na drie jaar reeds ter ziele, mede omdat ze op zoek moesten naar een nieuw terrein om op te voetballen en ze daar niet in slaagden.

Enkele jaren later, in het voorjaar van 1900, werd er een poging gedaan om de club Ajax nieuw leven in te blazen. Op 18 maart 1900 vond er in een café aan de Kalverstraat in Amsterdam een vergadering plaats, waarin officieel werd besloten tot het oprichten van het 'nieuwe' Ajax. Sindsdien geldt 18 maart 1900 als de officiële oprichtingsdatum van AFC Ajax.

Erelijst van Ajax

Ajax zou uitgroeien tot de succesvolste club van Nederland. Ook internationaal boekte Ajax enorm veel successen. Hoe ziet anno 2019 de erelijst van AFC Ajax eruit? De internationale hoogtepunten van Ajax waren drie eindzeges in de Europacup I (1971, 1972 en 1973) en de eindzege in de Champions League (1995). Ook won de club twee keer de Wereldbeker, één keer de Europacup II en een keer de UEFA Cup. In Nederland pakte Ajax 34 keer de nationale titel en 19 keer de beker.

SC Heerenveen

SC Heerenveen werd opgericht op 20 juli 1920. Een hoogtepunt uit de clubgeschiedenis van SC Heerenveen was het winnen de KNVB Beker in 2009. Heerenveen is er nooit in geslaagd om het landskampioenschap van Nederland te winnen. Wel eindigde SC Heerenveen club drie maal als tweede in de strijd om het Nederlandse landskampioenschap: in 1947, 1948 en 2000. Veruit de beroemdste speler uit de geschiedenis van SC Heerenveen is Abe Lenstra. Het stadion van Heerenveen is ook naar hem genoemd. Bij dit stadion staat een standbeeld van deze legendarische voetbalheld.

Wedstrijdinfo SC Heerenveen-Ajax: uitslag en statistieken

Hoe laat was op zaterdag 7 maart 2020 de aftrap van SC Heerenveen-Ajax? Deze wedstrijd begon om 20u45. (De eerstvolgende competitiewedstrijd van de Amsterdamse club hierna is Ajax-FC Twente op 15 maart.)

Manschot was de scheidsrechter bij dit duel tussen de clubs uit Heerenveen en Amsterdam. Kamphuis was de VAR. Er waren 25.950 toeschouwers aanwezig bij dit duel in het Abe Lenstra Stadion. Ajax won dit duel met 1-3.

Uitslag Heerenveen-Ajax: 1-3

  • Goal Heerenveen: Van Bergen (67)
  • Goals Ajax: Tadic (57 en 60) en Promes (63)

Gele kaarten:

  • Heerenveen: Kongolo
  • Ajax: J.Timber

Opstelling SC Heerenveen (en wissels)

Bednarek, Van Rhijn, Dresevic, Botman, Floranus, Kongolo, Faik (Hajal/72), J.Veerman, Halilovic (Odgaard/72), Ejuke en Van Bergen.

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Dest, J.Timber (Alvarez/82), Blind, Tagliafico, V.d. Beek, Ziyech (Gravenberch/68), Martinez, Tadic, Traoré(Huntelaar/85) en Promes.

Live op tv: SC Heerenveen-Ajax (7 maart 2020)

Nederland: FOX Sports

Hoe laat begint de live tv-uitzending van dit duel tussen de clubs uit Amsterdam en Heerenveen? En op welke zender vindt de live-uitzending plaats? De uitzending vindt plaats op FOX Sports 2. De live tv-uitzending begint om 20u45. Men dient een abonnement op FOX Sports te hebben om de zender te kunnen bekijken waarop de wedstrijd live worden uitgezonden. Indien men geen vast abonnement heeft bij FOX Sports of bij KPN maar toch live op tv Ajax-Heerenveen live wil bekijken, dan is het mogelijk om via uw tv-provider een dagpas voor FOX Sports te kopen.

Heerenveen-Ajax bij FOX Sports voor KPN-klanten gratis? Neen

Tot vreugde van veel voetbalfans is de zender FOX Sports 1 sinds 23 juli 2019 'gratis' live te zien voor abonnees van interactieve tv KPN. Die zender zit sindsdien in het basispakket van KPN op kanaal 14. Houdt dit in dat men ook de wedstrijd Ajax-Heerenveen gratis kan bekijken op 23 februari 2020? Neen, dit duel is niet live te zien op de 'gratis' KPN-zender FOX Sports 1, maar op hun tweede net.

België: Heerenveen-Ajax live op tv bij Telenet Play Sports? Neen

In België zijn de uitzendrechten (tv en livestream) van de Nederlandse eredivisie in handen van Telenet Play Sports. Zij zenden veel wedstrijden van Ajax ook live op tv uit, waaronder helaas niet dit duel tegen Heerenveen.

Sport live op 7 maart 2020

Welke andere interessante sportevenementen zijn live op tv of online via een livestream te zien op 7 maart 2020? Op die dag kan men live op tv naar de World Cup Final van het schaatsen in Heerenveen kijken. Die wedstrijd is ook via een gratis livestream te bekijken. Op die middag kan men bij Eurosport live op tv of via een livestream kijken naar de wielerkoers Strade Bianche. Ook Sporza zendt die koers uit op tv, daarnaast bieden ze ook een gratis livestream online aan. Op die dag kan men bij Ziggo Sport live kijken op tv en per livestream naar de Pro League Hockey.

Voetbal live op tv

Welke overige voetbalmatches zijn in deze periode live op tv en online via een livestream te bekijken? Op zondag 8 maart kan men live kijken naar Feyenoord-Willem II (eredivisie). Op diezelfde zondag kan men ook live op tv en per livestream kijken naar PSV-FC Groningen (eredivisie). Op dinsdag 10 maart spelen de Oranje Leeuwinnen hun derde en laatste wedstrijd op het 'Tournoi de France': Nederland-Frankrijk (vrouwenvoetbal). Die oefeninterland wordt live op televisie en online via een gratis livestream uitgezonden. De eerstvolgende wedstrijd van het Nederlands herenelftal is de oefenwedstrijd Nederland-Verenigde Staten (26 maart), die ook live op televisie en online via een gratis livestream kan worden bekeken.

Livestream Heerenveen Ajax op 7 maart 2020

Livestream Heerenveen-Ajax bij FOX Sports

Er wordt een livestream van SC Heerenveen-Ajax verzorgd door FOX Sports. Met die stream kan men dus live op een smartphone of computer naar Ajax-Heerenveen kijken. Deze livestream van het duel tussen de Amsterdamse club en SC Heerenveen bevindt zich op hun FOX Sports Go App. De livestream begint tegelijkertijd met de live tv-uitzending. Men kan een livestream op de FOX Sports Go App echter alleen bekijken als men een vast abonnement op die dienst heeft. Het is anno 2020 niet meer mogelijk om voor hun livestream een dagpas te kopen. Ook is het niet meer mogelijk om een livestream bij FOX Sports te verkrijgen via PPV (Pay Per View).

Livestream Heerenveen-Ajax bij Play Sports? Neen

Deze wedstrijd van de Amsterdamse club tegen Heerenveen is helaas niet via een livestream van Telenet Play Sport te bekijken. De meeste andere competitiewedstrijden van Ajax zijn wel via een livestream bij hen te bekijken. Play Sports is een onderdeel van Telenet. Wie een tv-abonnement op deze dienst heeft, kan zo'n livestream via de website van Play Sports bekijken. Het is echter ook mogelijk om deze wedstrijd te bekijken via een livestream op de Play Sports Go App. Is dit een gratis livestream? Om deze stream op die app te kunnen bekijken, dient men een betaald online abonnement te nemen op de Play Sports Go App, dus neen, dit is niet een gratis livestream van de eredivisieduels van Ajax. Wie geen vast abonnement heeft op deze Belgische sportomroep maar toch één livestream of enkele livestreams van hen wil bekijken, kan een dagpas kopen. Daarmee kan men één etmaal elke livestream van hen bekijken. Ook bieden zij een weekendpas aan, waarmee men een heel weekend elke livestream van hen kan bekijken. Op de Play Sports Go App is elke livestream te bekijken in de gehele EU. Deze sportomroep zendt veel Belgisch voetbal uit op tv en per livestream, maar ook veel topwedstrijden uit andere competities, waaronder de wedstrijden van Ajax, PSV en Feyenoord. Behalve voetbal kan men op de Play Sports Go App per livestream ook van veel andere topsporten genieten, zoals Formule 1, motorcross (MXGP), UFC (MMA) en veldrijden. Met name in het veldrijden hebben zij ook dikwijls de exclusieve uitzendrechten van een live-uitzending en is dus alleen bij hen en nergens anders de officiële livestream van zo'n wedstrijd te vinden.

Livestream via iTV-app?

Is deze wedstrijd tussen de clubs uit Amsterdam en Heerenveen op zaterdag 7 maart 2020 via een livestream te zien op de iTV-app? Of via een livestream op de KPN-site van Interactieve Tv? Alleen indien men zowel een abonnement op FOX Sports als op Interactieve Tv bij KPN heeft, kan men via die app en site een livestream van dit duel bekijken. Via zowel die app als die site kan men bij KPN elke zender per livestream bekijken, die men thuis ook op het televisietoestel kan bekijken. Zo'n livestream bij KPN kan men als abonnee niet alleen thuis gebruiken, of op een andere locatie in Nederland, maar overal in de EU.

Livestream Ajax-Heerenveen via Ziggo Go App? Met aanvullend abonnement

Is het mogelijk om de voetbalwedstrijd Ajax-Heerenveen op 7 maart 2020 online via een livestream de Ziggo Go App te bekijken? Op deze app van VodafoneZiggo kan men deze wedstrijd alleen via een livestream bekijken, als men een abonnement heeft op zowel FOX Sports als op digitale tv bij Ziggo. Via die app kunnen abonnees van Ziggo namelijk per livestream (op een smartphone, laptop, tablet of desktop computer) dezelfde zenders kijken als thuis op hun tv. Als zij dus thuis deze zender van FOX Sports als abonnee kunnen bekijken, dan kunnen zij dat ook online per livestream via de Go App. Mensen die niet een aanvullend abonnement op FOX Sports hebben, kunnen de livestream op die app niet bekijken. Ziggo heeft net als KPN ook een gratis sportzender op digitaal kanaal 14, die men ook per livestream kan ontvangen, doch bij Ziggo zit op dat kanaal de sportzender Ziggo Sport en dus niet FOX Sports 1 (zoals bij KPN het geval is).

Lees verder

© 2019 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2020: Ajax-FC Twente, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Ajax-FC Twente, live op tv en livestreamOp zondag 15 maart 2020 spelen AFC Ajax en FC Twente tegen elkaar in de Nederlandse eredivisie. Deze competitiewedstrijd…
Voetbal 2020: FC Utrecht-Ajax, live tv en livestreamVoetbal 2020: FC Utrecht-Ajax, live tv en livestreamOp donderdag 9 april 2020 zou FC Utrecht in de eredivisie spelen tegen AFC Ajax. Deze wedstrijd gaat op die datum echter…
Voetbal 2020: Feyenoord-Ajax, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Feyenoord-Ajax, live op tv en livestreamOp zondag 22 maart 2020 wordt de wedstrijd Feyenoord-Ajax gespeeld in de Nederlandse eredivisie. Dit duel vindt plaats i…
Voetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamOp maandag 7 september 2020 voetbalt Nederland tegen Italië. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de UEFA Nati…

EK voetbal vrouwen 2022: kwalificatieEK voetbal vrouwen 2022: kwalificatieEind augustus 2019 start de EK-kwalificatie voor de vrouwen. De kwalificatie is de opmaat naar het toernooi dat in Engel…
Eerste Divisie: alle kampioenen (1957-2020)Eerste Divisie: alle kampioenen (1957-2020)De Eerste Divisie, het tweede voetbalniveau van Nederland, is opgericht in 1956. Ieder seizoen gaat de kampioen van de E…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_AFC_Ajax
  • https://www2.telenet.be/nl/producten/tv-en-entertainment/play-sports/play-sports-go/
  • https://live.foxsports.nl/live/tv-gids/live-uitzendingen

Reageer op het artikel "Voetbal 2020: SC Heerenveen-Ajax, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 08-03-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!