Voetbal 2020: Alaves-FC Barcelona, live tv en livestream

Voetbal 2020: Alaves-FC Barcelona, live tv en livestream Op zondag 19 juli 2020 wordt de voetbalwedstrijd tussen FC Barcelona en Deportivo Alaves gespeeld in de Spaanse Primera Division. De wedstrijd Deportivo Alaves-FC Barcelona is in veel landen, waaronder Nederland en België, live te bekijken op televisie. Ook kan men dit duel van FC Barcelona tegen Deportivo Alaves online volgen via een livestream.

Primera Division en het coronavirus

Net als veel andere voetbalcompetities werd ook de Spaanse Primera Division in maart 2020 gestaakt vanwege de coronacrisis. Spanje werd heel zwaar getroffen door dit virus. Net als diverse andere topcompetities (in Duitsland, Engeland en Italië), wil men in Spanje desondanks toch de competitie uitspelen. De wedstrijden vinden in de zomer van 2020 plaats zonder publiek.

FC Barcelona

FC Barcelona werd opgericht in 1899. Hoe ziet anno 2020 de erelijst van FC Barcelona eruit? Deze Catalaanse club werd 30 keer kampioen van Spanje en won 26 keer de Spaanse beker (Copa del Rey). Vijf keer won FC Barcelona de Champions League: in 1992, 2006, 2009, 2011 en 2015. Drie keer won FC Barcelona het WK voor clubteams: in 2009, 2011 en 2015. De Europacup II werd vier keer door FC Barcelona gewonnen. FC Barcelona won vijf keer de Europese Supercup.

Deportivo Alaves

Op 23 januari 1921 werd Deportivo Alaves opgericht. Deze club komt uit het Baskenland. Deportivo Alaves promoveerde pas in 1998 naar de hoogste divisie van het Spaanse profvoetbal, maar is sindsdien wel altijd een toonaangevende club in 'La Liga' gebleven. Alavas heeft geen rijke erelijst, maar wel was het de verliezende finalist bij de UEFA Cup van 2001. In 2017 was Alavas de verliezen club in de finale van de Spaanse beker (Copa del Rey). Nederlanders die voor Deportivo Alaves hebben gespeeld zijn Richard Witschge en Jordi Cruijff. Een Belg die voor Alaves speelde was Ronny Gaspercic.

Wedstrijdinfo: Deportivo Alaves-FC Barcelona (19 juli 2020)

Hoe laat vond op zondag 19 juli de aftrap plaats van dit duel? Dit duel van Barcelona begon om 17u00. Oorspronkelijk stond de wedstrijd gepland om 21u00. Om commerciële redenen men het tijdstip later echter verplaatst naar 17u00 (zodat Barcelona en Madrid niet tegelijkertijd zouden spelen, wat interessanter is voor veel tv-omroepen).

Opstelling Alaves (en wissels):

Roberto; Aguirregabiria, Laguardia (Baro), Magallán, Adrián Marín; Edgar Víctor, Camarasa (Mahmou), Manu, García, Burke (Gonzalez); Joselu en Lucas Pérez (Riera).

Opstelling Barcelona (en wissels):

Neto; Sergi Roberto, Arauj Lenglet (Nelson), Jordi Alba; Riqui Puig, Busquets (Frenkie de Jong), Arturo en Vidal; Ansu Fati (Brainwaithe), Luis Suarez en Messi.

Uitslag Alaves-Barcelona: 0-5

Goals Barcelona: Fati, Suarez, Nalsinho en Messi (2 keer)

Gele en rode kaarten?

Geen

Alaves-FC Barcelona live op tv (19 juli 2020)

Deportivo Alaves FC Barcelona live in Nederland

In Nederland zijn de uitzendrechten (tv en livestream) van de Spaanse hoogste voetbaldivisie in handen van Ziggo Sport Totaal. Zij zenden dit duel dus ook live op tv uit op 19 juli 2020. Bij welke zenders van hen is dit te zien? Hoe laat beginnen hun live-uitzendingen?

Hoe laat en welke zender in Nederland?

In Nederland wordt dit duel live uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Zij zenden een 'schakelprogramma' van de Spaanse competitie uit op de Ziggo Sport 14 (het 'open net' voor alle abonnees van Ziggo tv). De wedstrijd van Barcelona is echter exclusief te zien op een abonneezender van Ziggo Sport Totaall. Die live-uitzending begint om 16u55.

Internationaal voetbal op televisie bij Ziggo Sport

In juli 2020 zendt men bij Ziggo Sport heel wat voetbal live op tv en per livestream uit. Zij hebben de uitzendrechten van diverse topcompetities die na de 'coronabreak' weer op gang komen, waaronder de Premier League en La Liga.

Alaves-Barcelona live op tv bij Eleven Sports

In diverse landen is deze Spaanse voetbalwedstrijd ook live op tv te zien bij Eleven Sports. Tot die landen behoort België. Hun live tv-uitzending begint om 16u55

Live op tv bij Telenet Play Sports

In Vlaanderen is dit Spaanse voetbalduel ook live op tv te zien bij Telenet Play Sports. Hun live tv-uitzending begint om 16u55.

Livestream Alaves-FC Barcelona (19 juli 2020)

Livestream Ziggo Sport Totaal

Op 19 juli kan men via een livestream van Ziggo Sport Totaal online naar dit Spaanse duel kijken. Met zo'n livestream kan men de wedstrijd tussen Barcelona en Alaves dus bekijken op een desktop computer, laptop, tablet of smartphone. De livestream van de wedstrijd begint om 16u55 De officiële Nederlandse livestream van dit duel uit 'La Liga' is te vinden op de Ziggo Sport Go App. Met name veel liefhebbers van buitenlands voetbal en Formule 1, die geen tv-abonnement hebben bij Ziggo, hebben wel een abonnement op die livestream-app. Zij kunnen automatisch via die app per livestream naar dit Spaanse duel kijken. Als men toch deze Spaanse competitiewedstrijd via die app wil bekijken, maar er geen betaald abonnement op heeft, dan is het mogelijk om de livestream van dit duel te kopen middels PPV (Pay Per View) op de website van Ziggo Sport Totaal.

Livestream Alaves-Barcelona via Go App

Het is eveneens mogelijk om via een livestream op de Go App (online tv) naar dit Spaanse competitieduel te kijken in juli 2020. Via die app kunnen alle abonnees van Ziggo online tv kijken en ook 'gratis' per livestream naar het kanaal 14 kijken, aangezien dat in het standaard zenderpakket zit. Zo kan men dus als abonnee van Ziggo dus automatisch via een 'gratis livestream' naar het 'schakelprogramma' kijken. Het integrale duel van Barcelona tegen Deportivo Alaves is daarentegen alleen live te zien voor mensen met een aanvullend abonnement op de zender Ziggo Sport Voetba. Zo'n livestream kan door abonnees van Ziggo in de hele EU bekeken worden. Achteraf kan men zo'n live-uitzending van 'La Liga' op die app ook via een stream een week lang terugkijken.

Livestream Barcelona-Alaves via Eleven Sports

Dit Spaanse duel kan ook per livestream bij Eleven Sports Network bekeken worden. Dit is een internationale sportomroep, die via de livestream onder meer de Bundesliga, La Liga, het Belgische voetbal en de UFC uitzendt. Hun livestream van deze wedstrijd van FC Barcelona begint op zondag 19 juli om 16u55. Om zo'n livestream bij hen te kunnen bekijken, dient men een abonnement op die internationale sportomroep te hebben.

Livestream Alaves-Barcelon bij Telenet Play Sports

Met een livestream van Telenet Play Sports kan ook gekeken worden naar de wedstrijden uit de Spaanse voetbalcompetitie. Hun livestream begint bij dit duel om 16u55. De tv-abonnees van Telenet Play Sports kunnen op de site van die Belgische sportomroep inloggen en de livestream van dit duel opzoeken. Bij deze sportomroep kunnen abonnees behalve veel voetbal via de livestream ook veel cyclocross, hockey en Formule 1 kijken.

Livestream FC Barcelona via Play Sports Go App (hele EU)

Ook met een livestream op de Play Sports Go App kan men dit Spaanse duel op 19 juli 2020 bekijken. Die livestream van FC Barcelona-Alaves begint op die donderdagavond eveneens om circa 16u55. Met die app is elke livestream van deze sportomroep in elk land van de EU te bekijken. Om zo'n livestream te kunnen ontvangen dient men wel een digitaal abonnement op die app te hebben. Wie alleen op 19 juli de livestream wil bekijken, kan ervoor kiezen om een 'dagpas' bij hen te kopen. Dit is een abonnement voor één etmaal, waarmee dus 24 uur lang elke livestream van Play Sports bekeken kan worden.

Livestream FOX Sports? Livestream KPN?

Is het ook mogelijk om dit duel bij FOX Sports per livestream te bekijken? Biedt ook de KPN zo'n livestream voor dit duel? In Nederland is dit duel alleen via de livestream te bekijken indien men een aanvullend abonnement op Ziggo Sport heeft. FOX Sports (en haar partner KPN) hebben de live-uitzendrechten (tv en livestream) van 'La Liga' niet.

Lees verder

© 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
FC Barcelona-Bayern München, live op tv en livestream (2020)FC Barcelona-Bayern München, live op tv en livestream (2020)Op vrijdag 14 augustus 2020 speelt FC Barcelona in de kwartfinales van de Champions League tegen Bayern München. De weds…
Voetbal 2020: Liverpool-Chelsea, live tv en livestreamVoetbal 2020: Liverpool-Chelsea, live tv en livestreamOp de avond van woensdag 22 juli 2020 wordt in de Premier League de wedstrijd gespeeld tussen Liverpool FC en Chelsea. D…
Manchester United-Chelsea, live tv en livestream (2020)Manchester United-Chelsea, live tv en livestream (2020)Op zondag 19 juli 2020 speelt Manchester United tegen Chelsea. Dit is een halve finale in het toernooi om de FA Cup. Het…
Formule 1: GP Toscane op Mugello 2020, live tv en livestreamFormule 1: GP Toscane op Mugello 2020, live tv en livestreamOp zondag 13 september 2020 wordt er een Formule 1 Grand Prix verreden op het circuit van Mugello in Italië. De officiël…

Finale FA Cup 2020, live op tv en livestreamFinale FA Cup 2020, live op tv en livestreamOp zaterdag 1 augustus 2020 wordt de finale van de FA Cup gespeeld. Deze finale vindt plaats in het Wembley Stadium te L…
Voetbal 2020: Racing Genk-OH Leuven, live tv en livestreamVoetbal 2020: Racing Genk-OH Leuven, live tv en livestreamOp zaterdag 15 augustus 2020 speelt Racing Genk tegen OH Leuven. Dit is een competitiewedstrijd in de Belgische Jupiler…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Sevilla_FC
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Real_Betis
  • https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/367919/officieel-la-liga-hervat-op-11-juni-met-derby-sevilla-real-betis/

Reageer op het artikel "Voetbal 2020: Alaves-FC Barcelona, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 19-07-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!