Finale FA Cup 2020, live op tv en livestream

Finale FA Cup 2020, live op tv en livestream Op zaterdag 1 augustus 2020 wordt de finale van de FA Cup gespeeld. Deze finale vindt plaats in het Wembley Stadium te Londen. Vanwege het coronavirus zijn er bij deze Engelse bekerfinale geen toeschouwers aanwezig. De FA Cup Finale 2020 wordt wereldwijd live op tv uitgezonden. Ook kan men deze Engelse bekerfinale op het internet bekijken via een livestream.

Historie van de FA Cup

Engeland is de bakermat van het voetbal. In 1863 werd daar de eerste officiële voetbalbond opgericht: de Football Association (FA). In datzelfde jaar stelde die FA ook de officiële regels voor het voetbalspel vast: 'The Laws of the Game'. In 1871 besloot de FA om een voetbaltoernooi te organiseren waaraan alle clubs uit Engeland mee mochten doen: de FA Challenge Cup. Dit toernooi zou gespeeld worden via het knock-out systeem.

Eerste editie

Hoewel er in die tijd reeds vijftig clubs officieel aangesloten waren bij de FA, deden er uiteindelijk maar 13 mee aan die eerste FA Cup. De eerste finale werd gespeeld op 16 maart 1872. Hierin won Wanderers met 1-0 van Royal Engineers en pakte zo de allereerste FA Cup. De finale vond plaats op het Kennington Oval van Londen, dat vooral bekend was als een cricketstadion. Bij die eerste FA Cup Finale van 1872 waren 2000 toeschouwers aanwezig.

Prestige

Op den duur groeide de FA Cup uit tot een buitengewoon populair toernooi. Dit komt mede doordat er teams van veel verschillende niveaus aan mee mogen doen en doordat er via een knock-out systeem wordt gespeeld. Dit kan leiden tot spectaculaire resultaten. Soms kan een heel klein clubje een topdag hebben, terwijl een topteam dan juist een slechte dag heeft, met als gevolg dat de kleine club het topteam kan uitschakelen. In de eerste helft van de twintigste eeuw had de FA Cup voor veel Engelse voetballiefhebbers zelfs nog meer prestige dan de reguliere competitie: de beker zagen zij in die tijd dus als een nog grotere prijs dan het landskampioenschap. De Engelse FA Cup was ook een groot voorbeeld voor andere landen: in bijna ieder ander land ter wereld is men ook zo'n bekertoernooi gaan organiseren, met grotendeels dezelfde opzet als de FA Cup.

Erelijst

Hoe ziet anno 2020 de erelijst van de FA Cup eruit? Welke club won dit Engelse bekertoernooi het vaakst? Dat is Arsenal. Die Londense club won de beker 13 keer. Manchester United won de FA Cup 12 keer. Chelsea en Tottenham Hotspur wonnen het Engelse bekertoernooi acht keer. Liverpool en Aston Villa wonnen het toernooi zeven keer.

FA Cup Finale 2020

Datum?

De FA Cup Finale wordt in 2020 gehouden op zaterdag 1 augustus. Officieel is deze datum echter nog wel onder voorbehoud, mede vanwege het coronavirus. Indien er grote ontwikkelingen zijn in de coronacrisis, is het mogelijk dat de finale naar een andere datum wordt verzet, of alsnog wordt afgelast.

Locatie?

De finale wordt gespeeld op Wembley in Londen. Vanwege het coronavirus mag er geen publiek bij aanwezig zijn.

Aftrap?

Hoe laat is de aftrap van de finale in 2020? Zodra dat definitief zeker is, wordt dat hier gemeld.

Teams?

Welke teams staan tegenover elkaar in de finale? Zodra dat bekend is, wordt hier een voorbeschouwing op de finale geplaatst.

FA Cup Finale 2020 live op tv

Engeland: BBC en BT Sport

In Engeland wordt de finale van de FA Cup live op tv uitgezonden door het commerciële BT Sport en de publieke omroep BBC. Dat de BBC het live uitzendt is natuurlijk goed nieuws voor veel voetbalfans in Nederland en België, die geen abonnement hebben op Ziggo Sport of Eleven Sports. De tv-zender van de BBC waarop deze finale wordt uitgezonden, zit namelijk bij de meeste Nederlandse en Belgische tv-kijkers in het standaard zenderpakket. Zodra definitief bekend is op welke tv-zender de live-uitzending is (BBC One of BBC Two) en hoe laat die uitzending begint, dan wordt die info hier gemeld.

Nederland: Ziggo Sport

In Nederland wordt de finale live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Hun live tv-uitzending vindt plaats op de zender Ziggo Sport 14. Dit is het 'open kanaal' dat iedereen kan bekijken die een abonnement heeft op digitale tv bij Ziggo. Daarnaast wordt de FA Cup Finale voor de abonnees van Ziggo Sport Totaal ook live uitgezonden op de abonneezender Ziggo Sport Select.

België: Eleven Sports Network

In België wordt de finale van het Engelse bekertoernooi live op tv uitgezonden door Eleven Sports. Dit is een commerciële abonneezender. Eleven Sports zit bij diverse tv-aanbieders (waaronder Proximus en Telenet) in het 'sportzenderspakket'. Wie in Vlaanderen bijvoorbeeld een abonnement op Telenet Play Sports neemt, kan op tv niet alleen de zenders van Play Sports zelf bekijken, maar automatisch ook de drie kanalen van Eleven Sports.

Livestream FA Cup 2020

Livestream BBC

De BBC zendt de FA Cup ook uit via een livestream. Die livestream bevindt zich op hun website en op de BBC-app. De officiële livestream van de BBC is echter geo-restricted. Dat houdt in dat men vanuit andere landen dan Groot-Brittannië deze livestream niet mag bekijken. Voor kijkers uit Nederland en België is die livestream dus 'geo-blocked'.

Livestream Ziggo Sport

Er wordt ook een livestream van Ziggo Sport Totaal aangeboden bij deze Engelse bekerfinale op zaterdag 1 augustus 2020. Hun officiële livestream bevindt zich op de Ziggo Sport Go App. Die livestream van deze Engelse voetbalwedstrijd is automatisch te bekijken door abonnees van die app. Wie geen abonnement heeft op die app en toch graag bij hen deze livestream wil bekijken, kan die stream kopen via 'PPV' (Pay Per View) op de website van Ziggo Sport Totaal.

Livestream Eleven Sports

Er is ook een livestream van Eleven Sports beschikbaar bij deze finale. Hun livestream bevindt zich op hun site en hun app. Om die livestream van dit Engelse voetbalduel op 1 augustus 2020 te kunnen bekijken, dient men wel een abonnement te hebben op die dienst.

Livestream tv-app

Bij veel tv-providers is het anno 2020 ook mogelijk om via een livestream naar tv te kijken op een tv-app. Bij Ziggo kunnen bijvoorbeeld alle abonnees van digitale televisie via de Ziggo Go App per livestream naar tv kijken. Zij kunnen dus ook via een livestream die app naar de live tv-uitzendingen van de FA Cup kijken op Ziggo Sport 14 en de BBC. Bij KPN biedt men aan alle abonnees van interactieve tv de iTV-app aan, waarmee men per livestream naar tv kan kijken. Met die app kan men dus per livestream naar de uitzending van de BBC kijken. (Om als abonnee van KPN naar de livestream van Ziggo Sport te kunnen kijken, heeft men echter wel een aanvullend abonnement nodig.) Elke livestream die men op zo'n tv-app kan bekijken, kan men in de hele EU gebruiken. Elke live tv-uitzending kan men op zo'n app ook een week lang via een stream terugkijken.

Sport live op 1 augustus 2020

Zaterdag 1 augustus 2020 is een interessante dag voor heel veel sportliefhebbers. Op die dag kan men niet alleen naar de Engelse bekerfinale kijken, maar ook naar de finale van de Beker van België (Croky Cup). Eveneens kan men op zaterdag 1 augustus live op tv en via de livestream naar de eerste grote wielerklassieker van het seizoen 2020 kijken: de Strade Bianche.

Lees verder

© 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamOp maandag 7 september 2020 voetbalt Nederland tegen Italië. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de UEFA Nati…
DFB-Pokal: Duitse bekerfinale 2020, live op tv en livestreamDFB-Pokal: Duitse bekerfinale 2020, live op tv en livestreamOp zaterdag 4 juli 2020 wordt de finale van de DFB-Pokal gespeeld tussen Bayern München en Bayer Leverkusen. Dit is het…
EK voetbal 2021: België-Finland, live op tv en livestreamEK voetbal 2021: België-Finland, live op tv en livestreamOp 21 juni 2021 speelt België zijn derde wedstrijd in de poulefase van het EK voetbal. De tegenstander is Finland. Dit d…
Finale Beker van België 2020, live op tv en livestreamFinale Beker van België 2020, live op tv en livestreamOp zaterdag 1 augustus 2020 wordt de finale van de Beker van België (Croky Cup) gespeeld. Dit is de eerste grote voetbal…

Real Valladolid-FC Barcelona, live tv en livestream (2020)Real Valladolid-FC Barcelona, live tv en livestream (2020)Op zaterdag 11 juli 2020 wordt de voetbalwedstrijd tussen Real Valladolid en FC Barcelona gespeeld in de Spaanse Primera…
Real Madrid-Deportivo Alaves, live tv en livestream (2020)Real Madrid-Deportivo Alaves, live tv en livestream (2020)Op vrijdag 10 juli 2020 speelt Real Madrid tegen de Baskische club Deportivo Alavas. Dit is een competitiewedstrijd in d…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/187172_FA_Cup
  • https://www.live-footballontv.com/live-fa-cup-football-on-tv
  • https://en.wikipedia.org/wiki/FA_Cup
  • https://de.wikipedia.org/wiki/FA_Cup

Reageer op het artikel "Finale FA Cup 2020, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Gepubliceerd: 01-06-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!