InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Kickboksen: Glory 41 in Den Bosch, Nederland - live op tv

Kickboksen: Glory 41 in Den Bosch, Nederland - live op tv

Kickboksen: Glory 41 in Den Bosch, Nederland - live op tv Op zaterdag 20 mei 2017 wordt het 41e kickboksgala gehouden van de bond Glory. Dit is de toonaangevende bond binnen de wereld van het profkickboksen. Het kickboksgala 'Glory 41' zal plaatsvinden in de Brabanthallen te Den Bosch. Op het programma staan onder meer wedstrijden van de Nederlanders Rico Verhoeven en Robin van Roosmalen. De zender Ziggo Sport zal het evenement Glory 41 live op tv uitzenden.

Glory Kickboxing

In 2012 werd door een aantal grote investeerders de bond Glory Kickboxing opgericht. Sindsdien is deze bond de belangrijkste mondiale profkickboksbond geworden. Glory is met name in Europa en Amerika populair, maar organiseert soms ook grote gala's in Azië. De grootste ster van Glory Kickboxing is de Nederlander Rico Verhoeven, die bij deze bond de wereldkampioen is in het zwaargewicht. Het evenement 'Glory 41' is het derde kickboksgala dat Glory Kickboxing in Nederland organiseert.

Voorgaande edities: Glory in Nederland

Glory 26

Op 4 december 2015 werd er voor het eerst een vechtsportgala van de bond Glory Kickboxing in Nederland gehouden. Dit vond plaats in de Amsterdamse RAI. Het hoogtepunt van dit evenement was een gevecht om de wereldtitel in het zwaargewicht tussen Rico Verhoeven en Benjamin Adegbuyi. Titelverdediger Verhoeven won deze wedstrijd door de Roemeen in de eerste ronde knock-out te slaan.

Een ander hoogtepunt was een gevecht om de wereldtitel in het weltergewicht tussen twee Nederlanders: Nieky Holzken en Murthel Groenhart. Holzken won dit gevecht via een jurybeslissing. Bij Glory 26 werd ook een 'Featherweight Contender Tournament' gehouden. Dit werd met overmacht gewonnen door de Marokkaan Mosab Amrani.

Glory 31

Op 25 juni 2016 werd er voor de tweede keer een kickboksevenement van Glory in Nederland gehouden. Wederom was de RAI in Amsterdam de locatie. Het belangrijkste gevecht op deze avond ging om het Glory Lightweight Championship. De titelhouder, de Nederlander Robin van Roosmalen, verloor deze wedstrijd van zijn uitdager Sitthichai Sitsongpeenong.

Bij dit evenement werd er ook een Welterweight Contender Tournament gehouden. Dit toernooi werd gewonnen door de Nederlander Murthel Groenhart. Een ander prominent gevecht dat op deze avond op het programma stond was een wedstrijd in het zwaargewicht tussen Ismael Londt en Hesdy Gerges. De Nederlander Londt won deze wedstrijd.

Locatie Glory 41 - Brabanthallen in Den Bosch

Glory 41 wordt gehouden in de Brabanthallen te 's-Hertogenbosch. Dit evenementencomplex wordt beheerd door het bedrijf Libéma. De Brabanthallen werden begin jaren dertig geopend. Dit complex wordt gebruikt voor allerlei grote evenementen zoals beurzen, concerten, sportevenementen, enzovoort. In 1996 vond bijvoorbeeld in de Brabanthallen de start van de Tour de France plaats.

Toekomst: Ziggo Dome?

De voorgaande twee grote gala's van Glory in Nederland vonden dus plaats in de RAI te Amsterdam. Er waren sterke geruchten dat 'Glory 41' zou gaan plaatsvinden in het Ziggo Dome. Dit is dus niet het geval, maar volgens het geruchtencircuit is dit nog steeds een mogelijke locatie voor een later evenement van Glory. Het bedrijf Ziggo afficheert zich namelijk duidelijk reeds sterk met de kickbokssport. Zo zendt Ziggo Sport veel evenementen van Glory uit, werd het gevecht Badr Hari-Rico Verhoeven via die zender georganiseerd en werd in de Ziggo Dome een grote persconferentie voor deze match gehouden.

Programma Glory 41: Rico Verhoeven en Robin van Roosmalen

Rico Verhoeven

De beroemdste deelnemer aan dit evenement is Rico Verhoeven. De match die hij in Den Bosch zal vechten is zijn eerste wedstrijd sinds de beroemde match Rico-Badr in december 2016. Bij het gala 'Glory 41' in Den Bosch zal de Marokkaan Ismael Lazaar de tegenstander van Rico Verhoeven zijn. Het is een gevecht over vijf ronden. Het gevecht Rico Verhoeven - Ismael Lazaar is echter geen officieel titelgevecht.

Superfight Series?

Opvallend genoeg is de wedstrijd Verhoeven-Lazaar een officieel onderdeel van de zogenaamde Superfight Series. Dit heeft mede te maken met uitzendrechten. De Superfight Series zijn in de USA te zien bij UFC Tv en worden doorgaans aan het begin van de avond gehouden. De wedstrijden die later op de avond worden gehouden (doorgaans het hoofdprogramma), worden daarentegen door de zender ESPN uitgezonden.

Vaak zijn de Superfight Series (die dus bij UFC tv te zien zijn) de relatief wat minder prominente wedstrijden, vergeleken met het programma dat bij ESPN te zien is. Bij het evenement Glory 41 is dit echter beslist niet het geval, met onder meer de wedstrijd Rico Verhoeven - Ismael Lazaar als onderdeel van de Superfight Series. Het is nog af te wachten hoe dit zal uitwerken in de exacte programmering van het evenement (bijvoorbeeld: de volgorde van de partijen). Mogelijk heeft de keuze om de wedstrijd Verhoeven-Lazaar in de Superfight Series te plaatsen ook mede te maken met uitzendtijdstippen van diverse zenders en met de tijdsverschillen tussen Nederland en de Verenigde Staten. Zodra er meer duidelijkheid is over de exacte programmering, dan wordt dat hier gemeld.

Robin van Roosmalen

Een andere belangrijke wedstrijd bij dit evenement is een titelgevecht in de gewichtsklasse 'featherweight' (vedergewicht). Hierin zal de Nederlander Robin 'Pokerface' van Roosmalen uitkomen. Hij is ex-wereldkampioen bij Glory in deze categorie en hij zal erop gebrand zijn om deze titel te herwinnen. Zijn tegenstander is Petchpanomrung Kiatmookao uit Thailand. Net als het gevecht Verhoeven-Lazaar is ook het titelgevecht van Robin van Roosmalen officieel een onderdeel van de Superfight Series.

Overige gevechten Superfight Series

Bij de Superfight Series staat een interessante wedstrijd op het programma in het 'Light Heavyweight', tussen de Nederlander Michael Duut en de Nederlandse Tunesiër Mourad Bouzidi. Andere wedstrijden bij die Superfight Series zijn onder meer Murthel Groenhart - Harut Grigorian, Zakaria Zouggary - Anvar Boynazarov en Mike Lemaire - Chinees Zhou Wei. Het talent Tyjani Beztati zal ook in actie komen bij de Superfight Series, maar het is nog niet zeker wie zijn tegenstander zal zijn. Oorspronkelijk ging het verhaal dat ook Nieky Holzken in actie zou komen bij dit vechtsportgala, maar helaas is dat uiteindelijk niet het geval.

Heavyweight Contender Tournament

Bij het kickboksgala Glory 41 in Den Bosch wordt tijdens het hoofdprogramma ook een Heavyweight Contender Tournament gehouden. Hieraan doen vier zwaargewichten mee. Zij komen eerst uit in twee halve finales: Anderson Silva - Giannis Stoforidis en D'Angelo Marshall - Xavier Vigney. De winnaars van deze twee wedstrijden nemen het later in de avond tegen elkaar op in de finale van het toernooi. Tussen de halve finales en de finale zal er een wedstrijd plaatsvinden in het vedergewicht, tussen de Chinees Chenglong Zhang en de Kaapverdiaan Wilson Sanches Mendes.

Hesdy Gerges

Op het hoofdprogramma van Glory 41 staat ook een wedstrijd van Hesdy Gerges tegen de Engelsman Chi-Lewis Perry. Hesdy is al vele jaren een beroemde naam in de kickbokswereld. Hij was in het verleden wereldkampioen in het zwaargewicht bij de bond It's Showtime. Hesdy is geboren in Nederland, maar komt als kickbokser uit voor Egypte.

Geruchten

Er waren in het voorjaar van 2017 maandenlang geruchten over mogelijke prominente partijen op dit evenement. Zo was er het sterke gerucht dat Nieky Holzken ook een wedstrijd zou vechten op dit evenement, dit is echter niet het geval. Hij vecht in juni het titelgevecht Holzken-Doumbé op Glory 42 in Parijs. Ook ging er het gerucht dat de inmiddels 41-jarige Remy Bonjasky op het gala in de Brabanthallen zijn comeback zou maken. Verder waren er geruchten dat Göhkan Saki op dit evenement een partij zou vechten. Zij zullen echter niet actief zijn bij dit evenement. Als er toch nog concreet nieuws bekend is over veranderingen in het programma van Glory 41, dan wordt die info hier gemeld.

Uitslagen

Op deze plek worden na afloop van dit vechtsportgala de uitslagen geplaatst van Glory 41.

Live op tv: Ziggo Sport

De uitzendrechten van de evenementen van Glory zijn in Nederland in handen van Ziggo Sport Totaal. Zij zullen Glory 41 hoogstwaarschijnlijk live op tv uitzenden op hun open net Ziggo Sport (kanaal 14) dat gratis te bekijken is door iedereen die digitale tv via Ziggo heeft. Daarnaast zal Glory 41 sowieso live worden uitgezonden op één van de betaalzenders van Ziggo. Zodra bekend is hoe laat de uitzendingen van Glory 41 beginnen en op welke zenders ze plaatsvinden, dan zal dat hier worden gemeld. In België worden de evenementen van Glory Kickboxing live op tv uitgezonden door Eleven Sports. In de Verenigde Staten worden de gala's van Glory door ESPN op tv uitgezonden.

Livestream

Het kickboksgala Glory 41 is ook live op het internet te volgen via een stream. De livestream zal onder meer beschikbaar zijn op de Ziggo Sport Totaal App. Die stream van Ziggo zal te bekijken zijn voor abonnees en daarnaast ook middels 'Pay per view'. Verder zullen de wedstrijden van de 'Superfight Series', die ook tijdens dit kickboksgala plaatsvinden, in de USA live uitgezonden worden op een livestream van UFC TV. Om dit te bekijken dient men een abonnement te hebben bij UFC (Ultimate Fighting Championship).

Lees verder

© 2017 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvIn 2017 organiseert Glory Kickboxing een wedstrijd tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven. Jamal 'The Goliath' Ben Sa…
Kickboksen: Glory 38 in Chicago, live op tvKickboksen: Glory 38 in Chicago, live op tvOp vrijdag 24 februari 2017 organiseert de bond Glory zijn 38e grote kickboksgala. Dit evenement wordt gehouden in het S…
Glory 2017: Rico Verhoeven - Remy Bonjasky, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Remy Bonjasky, live op tvDe kickboksers Ricardo ('Rico') Verhoeven en Remy Bonjasky nemen het in 2017 tegen elkaar op in de boksring. Rico Verhoe…
Glory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tvGlory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tvOp zaterdag 10 december 2016 staan de kickboksers Ricardo 'Rico' Verhoeven en Badr Hari tegenover elkaar in de boksring.…
Glory 2017: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tv (rematch)Glory 2017: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tv (rematch)In 2017 staan de kickboksers Ricardo ('Rico') Verhoeven en de Badr Hari tegenover elkaar in de ring voor een tweede weds…
Bronnen en referenties
  • http://www.ad.nl/article/~a6999676
  • https://www.glorykickboxing.com/en/news
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_in_Glory
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2016_in_Glory
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2015_in_Glory

Reageer op het artikel "Kickboksen: Glory 41 in Den Bosch, Nederland - live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 20-04-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!