Hockey Pro League 2020 heren - live op tv en livestream

Hockey Pro League 2020 heren - live op tv en livestream In 2020 wordt de Hockey Pro League gehouden. Er doen negen landen mee aan deze competitie, waaronder Nederland en België. De wedstrijden van de Nederlandse en Belgische mannen zijn live op tv te zien en worden daarnaast ook via een livestream op het internet uitgezonden. Hoe zien het programma en het speelschema van de Nederlandse en Belgische heren eruit? Op dinsdag 27 oktober en donderdag 29 oktober speelt Nederland tegen Groot-Brittannië.

Voorganger: Hockey World League

De Hockey World League bestond sinds 2012. Deze competitie voor landenteams werd georganiseerd door de internationale hockeybond FIH (Féderation Internationale de Hockey). De Hockey World League is in de plaats gekomen voor de vroegere kwalificatietoernooien voor het WK en de Olympische Spelen: via goede prestaties in deze competitie kwalificeerde men zich automatisch voor die grote toernooien.

Hervorming: Hockey Pro League

Met ingang van 2019 kwam er een einde aan de naam 'Hockey World League' (HWL). In plaats daarvan is er een nieuwe naam voor de hockeycompetitie van de landenteams gekomen: de Hockey Pro League (HPL). Officieel is deze nieuwe competitie niet alleen een voortzetting van de HWL, maar ook van de Champions Trophy, waarvan in 2018 de laatste editie werd gehouden.

Opzet Hockey Pro League 2020

De Hockey Pro League bestaat uit een reeks competitiewedstrijden die in de loop van de periode januari tot en met juni 2020 worden gespeeld. Alle landen spelen twee keer tegen elkaar. Om praktische redenen vinden die twee interland meestal op dezelfde locatie plaats, vlak na elkaar. (In 2019 had de Pro League ook nog een finaletoernooi in de zomer, maar in 2020 is er niet zo'n eindtoernooi.) Naast de Pro League voor de heren is er ook een Hockey Pro League voor dames.

Programma Nederland Hockey Pro League 2020

Hieronder vindt u het programma en de uitslagen van het Nederlandse mannenteam bij Hockey Pro League 2020. In dit schema worden gedurende deze competitie de uitslagen ingevuld.

Uitstel wegens coronavirus

Vanwege het coronavirus zijn alle wedstrijden van dit toernooi vanaf medio maart tot en met augustus uitgesteld. De organisatie heeft de hoop dat deze wedstrijden ingehaald kunnen worden in de tweede helft van 2020 en de eerste helft van 2021. (De laatste wedstrijden van deze competitie wil men uiterlijk in juni 2021 spelen.) Hieronder vindt u de nieuwe speeldata.

Wedstrijden Nederland

 • Za. 18 januari: India-Nederland 5-2
 • Zo. 19 januari: India-Nederland 3-3 (India wint via shoot-outs)
 • Vr. 31 januari: Spanje-Nederland 3-4
 • Za. 1 februari: Spanje-Nederland 2-4
 • Za. 15 februari: Argentinië-Nederland 2-2 (Nederland wint via shoot-outs)
 • Zo. 16 februari: Argentinië-Nederland 2-2 (Nederland wint via shoot-outs)

Programma Nederland na de 'coronabreak':

 • 27 oktober: Nederland - Groot-Brittannië 1-0
 • 29 oktober: Nederland - Groot-Brittannië 3-1
 • 4 november: België-Nederland
 • 6 maart: Nederland-Duitsland
 • 7 maart: Nederland-Duitsland
 • 18 mei: Nederland - Nieuw-Zeeland
 • 19 mei: Nederland - Nieuw-Zeeland
 • 23 mei: Nederland-Australië
 • 24 mei: Nederland-Australië
 • 30 mei: België-Nederland

Programma België Hockey Pro League 2020

U vindt hieronder het programma en de uitslagen van het Belgische herenteam bij de Hockey Pro League 2020.

Wedstrijden België

 • Za. 25 januari: Australië-België 2-2
 • Zo. 26 januari: Australië-België 2-4
 • Za. 1 februari: Nieuw-Zeeland - België 2-6
 • Zo. 2 februari: Nieuw-Zeeland - België 1-3
 • Za. 8 februari: India-België 2-1
 • Zo. 9 februari: India-België 2-3

Programma België na de 'coronabreak':

 • 22 september: Duitsland-België 1-6
 • 23 september: Duitsland-België 1-1
 • 31 oktober: België - Groot-Brittannië
 • 1 november: België - Groot-Brittannië
 • 4 november: België-Nederland
 • 5 februari: Spanje België
 • 6 februari: Spanje-België
 • 22 mei: België-Argentinië
 • 23 mei: België-Argentinië
 • 30 mei: België-Nederland

Live op tv in Nederland: Ziggo Sport

In Nederland worden de wedstrijden van het Nederlandse herenteam live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. De meeste wedstrijden van de Nederlandse heren bij de Hockey Pro League worden live uitgezonden op hun 'open net' Ziggo Sport (kanaal 14, dat gratis beschikbaar is voor alle klanten van digitale tv bij Ziggo). Daarnaast worden echter ook wedstrijden live uitgezonden op betaalzenders van Ziggo Sport Totaal, waarvoor men een extra abonnement dient te hebben. Ziggo Sport Totaal zendt naast behalve de Hockey League van de heren ook de Hockey Pro League voor vrouwen live op tv en per livestream uit.

Live op tv: Argentinië-Nederland op 15 februari en 16 februari

Argentinië-Nederland op 15 februari 2020

Op zaterdag 15 februari speelt Nederland in deze Pro Hockey League een uitwedstrijd tegen Argentinië. Die wedstrijd is op deze zaterdagavond om 22u00 live te zien op de abonneezender Ziggo Sport Extra. Dit duel in de Hockey Pro League is eveneens via een livestream van Ziggo Sport Totaal te volgen.

Argentinië-Nederland op 16 februari 2020

Ook op zondag 16 februari speelt Nederland tegen Argentinië. Die wedstrijd is op die zondag eveneens om 22u00 live te zien op de zender Ziggo Sport Extra. Ook kan men deze wedstrijd in de Hockey Pro League via een livestream van Ziggo Sport Totaal bekijken.

Livestream Argentinië-Nederland (op 15 en 16 februari)

Deze wedstrijden tegen Argentinië te bekijken via een livestream van Ziggo Sport Totaal. De livestream van de wedstrijden van de Hockey Pro League begint tegelijkertijd met de live tv-uitzendingen van de Hockey Pro League 2020. Deze livestream begint dus om 22u00. De wedstrijden van Nederland tegen Argentinië zijn voor abonnees met een aanvullend tv-pakket van Ziggo Sport Totaal ook op de reguliere Go App per livestream te bekijken.

27 oktober: Nederland - Groot-Brittannië

Live: heren en dames op 27 oktober

Op dinsdag 27 oktober 2020 spelen de Nederlandse heren- en damesteams in de Hockey Pro League tegen Groot-Brittannië. Hoe laat beginnen de live-uitzendingen? De wedstrijd van het Nederlandse dameshockeyteam is live vanaf 16u25 te zien op kanaal Ziggo Sport 14. De live tv-uitzending van de heren begint op 27 oktober om 18u55 op de abonneezender Ziggo Sport Extra.

Livestream heren op dinsdag 27 oktober 2020

Deze interland van de Nederlandse heren is ook te bekijken via de livestream van Ziggo Sport Totaal.

29 oktober: Nederland - Groot-Brittannië

Live: heren en dames op 29 oktober

Op donderdag 29 oktober 2020 spelen de Nederlandse heren- en damesteams wederom in de Hockey Pro League tegen Groot-Brittannië. Hoe laat beginnen ditmaal de live-uitzendingen van deze interlands en op welke zenders vinden die plaats? De wedstrijd van het Nederlandse dameshockeyteam is live vanaf 16u25 te zien op kanaal Ziggo Sport 14. De live tv-uitzending van het herenteam begint op 29 oktober om 18u55 op diezelfde zender.

Livestream heren op donderdag 29 oktober 2020

Deze interland van de Nederlandse heren in de Hockey Pro League is ook te bekijken via de livestream.

4 november live: België-Nederland

Op de avond van woensdag 4 november 2020 wordt België-Nederland gespeeld. Dit duel wordt live uitgezonden vanaf 18u00 op de abonneezender Ziggo Sport Extra. Ook is het te zien via een livestream van Ziggo Sport Totaal.

Eerder op 4 november: dames live

Op de middag van woensdag 4 november 2020 vindt er een wedstrijd tussen de Nederlandse en Belgische teams plaats in de Hockey Pro League voor dames. Ook dat duel is live op tv en via een livestream te bekijken.

Hockey Pro League (heren) 2020, live op tv in België

De Hockey Pro World League 2020 voor mannen wordt ook in België live op tv uitgezonden. De wedstrijden van het Belgische team zijn live te zien op de betaalzenders van Telenet Play Sports. De Vlaamse sportomroep Plays Sports zendt behalve het herentoernooi overigens ook de Hockey Pro League voor vrouwen live uit op televisie en per livestream.

Livestream Hockey Pro League Heren 2020 voor Nederland

De wedstrijden van de Nederlandse heren zijn live op het internet te volgen via een stream op de Ziggo Sport Totaal App. Deze livestream is te bekijken door abonnees. Daarnaast kan men de livestream ook verkrijgen via 'pay per view'. Hoe laat begint de livestream? De tijdstippen waarop de livestream van de Hockey Pro League 2020 op de Ziggo Sport Totaal App beschikbaar is, zijn hetzelfde als de begintijden in het uitzendschema van de live-uitzendingen op de tv.

Livestream Go App

De uitzendingen die plaatsvinden op Ziggo Sport 14 zijn ook via een livestream op de Go App te bekijken. Dit is een app voor de klanten van digitale tv bij Ziggo, die per livestream op hun pc of smartphone naar televisie willen kijken. Zij kunnen via die app in de hele EU per livestream tv kijken. (Ook in sommige landen buiten de EU is zo'n livestream te bekijken, waaronder Groot-Brittannië en Noorwegen.) Ziggo Sport 14 behoort tot de standaardzenders die alle klanten van digitale tv bij VodafoneZiggo per livestream kunnen bekijken. Indien zij een aanvullend abonnement hebben op het complete zenderpakket van Ziggo Sport Totaal, dan kunnen zij op die app ook live online (per livestream) de wedstrijden van de Hockey Pro League voor heren bekijken die op andere zenders van Ziggo Sport plaatsvinden.

Livestream Hockey Pro League via iTV? Alleen met aanvullend abonnement

Is het voor klanten van KPN ook mogelijk om via een livestream op de iTV-app naar deze hockey-interlands van de Nederlandse heren te kijken? Zij kunnen deze kanalen per livestream alleen met een aanvullend abonnement bij Ziggo bekijken. Zo'n livestream is dan ook in de hele EU te bekijken.

Livestream NLziet? Neen

Is het ook mogelijk om deze hockey-interlands van de Nederlandse heren via een livestream op de NLziet-app te bekijken? Neen, daarop zijn deze wedstrijden niet per livestream te bekijken. Ook bij NPO Start is niet een livestream van de Hockey Pro League te bekijken.

Livestream Hockey Pro League (heren) voor België

Livestream Telenet Play Sports

De wedstrijden van het Belgische mannenteam ook live online te bekijken via een livestream van Telenet Play Sports. Van al hun wedstrijden is onder meer een livestream beschikbaar op de website van Play Sports. Hun stream begint telkens tegelijkertijd met de live tv-uitzending. Men dient wel een abonnement op Telenet Play Sports te hebben om zo'n livestream te kunnen bekijken. Bij veel Vlamingen is het abonnement van Play Sports gekoppeld aan hun tv-abonnement bij Telenet. Het is echter ook mogelijk om een puur digitaal abonnement via de Play Sports Go App te kopen, waarmee men al hun uitzendingen niet op tv, maar puur via een livestream kan bekijken. Via de Go App van Play Sports is zo'n livestream dan in de hele EU te bekijken.

Livestream Hockey Pro League via dagpas

Is het bij Play Sports ook mogelijk om een livestream via PPV (Pay Per View) te verkrijgen? Neen, dat is niet mogelijk, maar er zijn wel andere opties voor mensen die geen vast abonnement bij Telenet Play Sports willen hebben, maar toch via een officiële livestream naar een wedstrijd van de Belgisch hockeyheren willen kijken. Zo is het mogelijk om een dagpas te kopen bij Telenet Play Sports Go, waarmee men één etmaal lang elke livestream kan bekijken, waaronder dus stream van een hockeywedstrijd die dan plaatsvindt. Ook is het mogelijk om een 'weekendpas' te kopen, waarmee men een weekend lang naar elke livestream (en dus ook naar de livestream van het hockey) kan kijken.

Lees verder

© 2015 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Hockey Pro League dames 2020 live op tv en livestreamHockey Pro League dames 2020 live op tv en livestreamIn 2020 wordt de Hockey Pro League gehouden. Dit is een competitie voor landenteams. De damesteams van Nederland en Belg…
Willem II-Glasgow Rangers, live op tv en livestream (2020)Willem II-Glasgow Rangers, live op tv en livestream (2020)Op donderdag 24 september 2020 wordt de wedstrijd Willem II-Glasgow Rangers gespeeld. Dit is een duel in de voorronde va…
Voetbal 2020: FC Barcelona-Dynamo Kiev live tv en livestreamVoetbal 2020: FC Barcelona-Dynamo Kiev live tv en livestreamOp woensdag 4 november 2020 wordt de voetbalwedstrijd tussen FC Barcelona en Dynamo Kiev gespeeld in de UEFA Champions L…
Sevilla-Manchester United, live tv en livestream (2020)Sevilla-Manchester United, live tv en livestream (2020)Op zondag 16 augustus 2020 speelt Manchester United tegen Sevilla FC. Dit is een halve finale in de UEFA Europa League.…

Amerikaans basket (NBA) volgen in Nederland en VlaanderenAmerikaans basket (NBA) volgen in Nederland en VlaanderenHet intensief volgen van het beste wat basketbal te bieden heeft, namelijk de Amerikaanse competitie NBA is in Nederland…
Goalball: Balsport voor blinden en slechtziendenGoalball: Balsport voor blinden en slechtziendenGoalball, ook vaak geschreven als "goalbal" is een bekende teamsport die blinden en slechtzienden beoefenen, maar het sp…
Bronnen en referenties
 • http://www.fih.ch/events/hockey-world-league/hockey-world-league-final-raipur-2015-m/pools-matches/matches/
 • http://nl.afstand.org/Raipur
 • https://en.wikipedia.org/wiki/2014%E2%80%9315_Men%27s_FIH_Hockey_World_League
 • http://www.ziggosporttotaal.nl/nieuws/127093-oranje-vs-india-pakistan-canada-schotten.html

Reageer op het artikel "Hockey Pro League 2020 heren - live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 29-10-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Balsport
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!