Fitness oefeningen: Schouders

Schouders geven het lichaam uitstraling zowel bij de man als bij de vrouw. Train altijd twee schouders te gelijk om verschillende grote te voorkomen. De onderstaande oefeningen zijn allemaal uitvoerbaar in de normale fitnessclubs.

Arnold Press

Oefening kan zowel staand als zittend uitgevoerd worden, zorg er wel voor bij de staande uitvoering dat je voeten op schouder breedte staan en je buik en rug aangespannen zijn. Maak de bewegingsuitslag zo groot mogelijk met de schouders, dus bijna volledig strekken en ook bijna volledig buigen. Zorg dat de dumbells boven het hoofd komen en niet ervoor.

Bend Over Side Raise

Ga op het puntje van het bankje zitten en zorg ervoor dat de benen tegen elkaar zijn, zorg ervoor dat je een holle rug hebt. Je mag je armen volledig uitstrekken naar boven toe, leg veel accent op de schouderbladen.

Cable Side Raise

Rechtop staan, licht gebogen benen en op schouder breedte, buik en rug aangespannen houden. Breng de linker arm tot schouder hoogte omhoog en breng hem tot aan je rechter knie.

Front Raise

Rechtop staan, licht gebogen benen en op schouder breedte, buik en rug aangespannen houden. Breng de barbell tot ooghoogte.

Lateral Raise

Rechtop staan, licht gebogen benen en op schouder breedte, buik en rug aangespannen houden. Roteer de onderarmen bij de uitgangspositie. Bij terugkomen in het midden spanning houden op de schouders en haal de beweging niet uit de rug.

Rear Deltoid

Zet het bankje in een incline positie, zorg ervoor dat het hoofd niet op de hoogte van het bankje is, er dus net overheen. Bij de beweging moeten de ellebogen naar boven rijken en mag het boven lichaam.

Standing Bend Over Side Raise

Rechtop staan, licht gebogen benen tegen elkaar aan, buik en rug aangespannen houden. Buig het bovenlichaam tot 90graden en zorg dat er een holle rug ontstaat. Breng de dumbells recht naar beneden, hou deze positie aan met de handen en zorg dat je een lijn krijgt met de licht gebogen armen.

Up-rightrow

Rechtop staan, licht gebogen benen en op schouder breedte, buik en rug aangespannen houden. Armen strekken naar benden, bij de opwaartse beweging de ellebogen uit elkaar brengen en richting het plafon brengen. De polsen mogen hierbij gebogen worden.

Standing Bend Cross Cable Raise

Benen tegen elkaar, buik en rug aangespannen houden en het boven lichaam in een hoek van 90 graden brengen. Armen in de opwaartse beweging bijna volledig trekken en zorgen dat de armen op een lijn.

Lees verder

© 2011 - 2020 Pimster, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Oefeningen voor gespierde schoudersDoor gespierde schouders lijk je breder en sterker. Daarnaast vallen vrouwen sneller op mannen met brede schouders. Geno…
Krachttraining met dumbellsKrachttraining met dumbellsWanneer je probeert spiermassa op te bouwen, zul je regelmatig een bezoekje moeten brengen aan de sportschool. Toch zijn…
Oefeningen om thuis spierballen te trainenOefeningen om thuis spierballen te trainenHet is niet noodzakelijk om naar de sportschool te gaan om spierballen te kweken. Als je over een set dumbells beschikt…
10 verschillende krachtoefeningen schouders + anatomie10 verschillende krachtoefeningen schouders + anatomieEr zijn verschillende vormen om schouderspieren te trainen. Zo zijn er vormen als krachtuithoudingsvermogen, hypertrofie…

Richtlijnen bij het beoefenen van krachttrainingVeel mensen doen aan krachttraining. Ze hebben als doel om zoveel mogelijk spiermassa bij te komen. Dit is niet altijd e…
Overtraining en SupercompensatieOvertraining is een fenomeen waar veel sporters mee te maken krijgen. Een vorm peil die niet wil stijgen, een dal in de…

Reageer op het artikel "Fitness oefeningen: Schouders"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Pimster
Gepubliceerd: 04-03-2011
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Special: Fitness oefeningen
Schrijf mee!