Darts 2020: Raymond van Barneveld-Phil Taylor via livestream

Darts 2020: Raymond van Barneveld-Phil Taylor via livestream Op het voorjaar van 2020 wordt er in de dartswereld een heel speciale wedstrijd gespeeld. Die gaat tussen twee levende legendes: de Engelsman Phil Taylor en de Nederlander Raymond van Barneveld. Het opvallende aan deze wedstrijd is, dat beide darters dit duel in hun eigen woonkamer spelen: Van Barneveld in Den Haag, Taylor in Stoke-on-Trent. De wedstrijd is te bekijken op het internet via een livestream. Om alvast warm te draaien voor die titanenstrijd doet Raymond van Barneveld op maandag 6 april mee aan een 'virtueel toernooi': de Modus Icons of Darts Live League. Dat is op maandag 6 april te te volgen via een gratis livestream.

Geschiedenis PDC

Begin jaren negentig was er grote ontevredenheid bij veel profdarters over het beleid van de BDO (British Darts Organisation). Deze BDO was zeer machtig, mede doordat zij het grootste toernooi van het jaar organiseerden: het WK Darts in de Lakeside Country Club (in Frimley Green), dat jaarlijks door de BBC live op tv werd uitgezonden. Zestien ontevreden topdarters (waaronder alle toen nog actieve wereldkampioenen), besloten daarom om een eigen bond op te richten, genaamd de World Darts Council (WDC).

Oorspronkelijk was die WDC eerder bedoeld als een soort vakbond, die bij de BDO voor de belangen van de profdarters op zou komen. Toen er echter grote onenigheid bleef bestaan tussen beide partijen, besloten de topdarters uiteindelijk om te breken met de BDO. Ze vormden hun belangenorganisatie WDC om tot een alternatieve dartbond en gingen met ingang van 1994 een eigen WK organiseren.

In 1997 is de naam WDC gewijzigd in PDC (Professional Darts Corporation). Doordat bijna alle Britse topdarters voor deze alternatieve bond kozen, kreeg het WK van de WDC (en later dus van de PDC) meer sportieve prestige dan het oude Lakeside WK (van de BDO). Qua financiën en publiciteit had het BDO Lakeside WK echter nog jarenlang een voorsprong op het PDC WK, maar uiteindelijk heeft de PDC ook op die gebieden met overmacht gewonnen.

Barney en The Power op het PDC WK darts

De levende dartlegende Phil Taylor (Engeland), is met 14 eindzeges veruit de succesvolste speler uit de geschiedenis van het PDC WK Darts. Van Barneveld won de titel in 2007, minder dan een jaar nadat hij (begin 2006) bekend maakte dat hij over stapte van de BDO naar de PDC. Die overstap en die wereldtitel van Raymond van Barneveld hebben veel bijgedragen aan de populariteit van de PDC in Nederland. Voorheen waren veel Nederlandse dartsfans veel meer gefocust op het WK van de BDO. Dat wereldkampioenschap van de BDO won Raymond van Barneveld vijf keer. Phil Taylor won dat kampioenschap bij de BDO twee keer.

Onderlinge resultaten

In de loop der jaren hebben Raymond van Barneveld en Phil Taylor 73 officiële wedstrijden tegen elkaar gespeeld. Daarin pakte Taylor 55 keer de zege. Raymond van Barneveld won de wedstrijd 14 keer. Vier keer eindigde een duel tussen deze twee dartslegendes in een gelijkspel.

Voorafgaand: op 6 april 2020 het Modus Darts Tv-toernooi (via livestream)

In de aanloop naar zijn duel tegen Phil Taylor doet de Nederlandse dartslegende 'Barney' ook mee aan een ander livestream-evenement: de Modus Icons of Darts Live League. Dit is op 6 april 2020. De wedstrijden zijn via een livestream te volgen bij Modus Darts Tv.

Wedstrijden Barney op 6 april (via livestream Modus Darts Tv)

  • 11u30: Raymond van Barneveld - Wessel Nijman
  • 12u30: Raymond van Barneveld - Paul Nicholson
  • 13u30: Raymond van Barneveld - Mark Webster
  • 14u30: Raymond van Barneveld - David Evans

Phil Taylor-Raymond van Barneveld in 2020 via livestream

In het voorjaar van 2020 maken de gestopte dartslegendes Phil Taylor en Raymond van Barneveld hun comeback om het tegen elkaar op te nemen in een speciale online darts-wedstrijd. In dit voorjaar van 2020, waarin zoveel stress is vanwege het coronavirus en ook zoveel grote evenementen zijn afgelast, hoopt men via deze online wedstrijd de sportliefhebbers toch wat troost en amusement te bieden. Men hoopt met dit duel ook geld op te halen voor een goed doel. Het goede doel waarvoor de Nederlander speelt is de voedselbank.

Vanuit de woonkamers

Beide darters spelen het duel in hun eigen woonkamer. Raymond van Barneveld speelt in Den Haag (Nederland), Phil Taylor speelt in Stoke-on-Trent (Engeland). Het is een zogenaamde 'soft-tipwedstrijd' (dat heeft te maken met het type darts dat ze gebruiken). Ze maken gebruik van een speciaal Nexus-dartsbord. Hier heeft men een microfoon en een camera ingebouwd, zodat de beide darters via een livestream kunnen volgen wat er bij hun tegenstander gebeurt.

Livestream - Nexus Online Darts Network

De wedstrijd tussen Taylor en Van Barneveld is op het internet te bekijken via een livestream. Met zo'n livestream kan men dit duel tussen de twee legendes dus bekijken op een computer of smartphone. Deze livestream van deze 'klassieker' tussen Phil Taylor en Raymond van Barneveld is helemaal gratis. De gratis livestream is onder meer te vinden op de site van Target Darts. Ook kan men de livestream vinden op de Facebook-pagina van Target Darts.

Welke datum? April 2020?

Oorspronkelijk stond deze wedstrijd gepland op woensdag 25 maart 2020. Vanwege organisatorische redenen wordt deze wedstrijd echter verplaatst. Een nieuwe datum die genoemd werd was woensdag 1 april 2020. Ook dat bleek niet haalbaar. Waarschijnlijk vindt de wedstrijd plaats op dinsdag 7 april of woensdag 8 april. Zodra hier zekerheid over is, wordt het hier gemeld.

Hoe laat?

Hoe laat begint de livestream van Raymond van Barneveld tegen Phil Taylor? Zodra dat definitief bekend is, wordt het hier gemeld.

Waar?

Waar wordt de livestream van wedstrijd van de Hagenaar tegen Phil Taylor uitgezonden? Er wordt onder meer een livestream verzorgd door Target Darts. Er is nog wel enige onduidelijkheid over alle locaties waarop een livestream wordt aangeboden. Zodra hier meer duidelijkheid over is, wordt dat hier gemeld.

Uitslag?

Wat is de uitslag van dit duel tussen de twee dartslegendes? Na afloop van deze match wordt dat hier gemeld.

Darts live op tv en livestream

De meeste overige grote evenementen in de wereld van de darts zijn live op tv en per livestream te zien bij RTL7. Bij hen kan men onder meer alle rondes van de Premier League live bekijken live op tv en per livestream. Ook zenden zij alle wedstrijden van het PDC wereldkampioenschap live uit op televisie en via een livestream. Om hun livestream te kunnen ontvangen, dient men een abonnement op Videoland te hebben. Het is echter ook mogelijk om een groot aantal wedstrijden bij hen via een livestream te bekijken op een tv-app (zoals de Ziggo GO App of de iTV-app).

Lees verder

© 2015 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
World Grand Prix Darts 2019 programma: live tv en livestreamWorld Grand Prix Darts 2019 programma: live tv en livestreamDe World Grand Prix Darts 2019 wordt gehouden van zondag 6 oktober tot en met zaterdag 12 oktober. Dit evenement wordt i…
Overzicht winnaars WK darts 1978-2020 BDO en PDCOverzicht winnaars WK darts 1978-2020 BDO en PDCIn 1978 werd voor het eerst het WK darts georganiseerd door de British Dart Organisation (BDO). Begin jaren 90 kwam er e…
Darts: The Masters 2020 (PDC) - live op tv en livestreamDarts: The Masters 2020 (PDC) - live op tv en livestreamDe achtste editie van The Ladbrokes Masters vindt in 2020 plaats in Milton Keynes. Het toernooi begint op vrijdag 31 jan…
Darts Players Championship Finals 2019 live tv en livestreamDarts Players Championship Finals 2019 live tv en livestreamVan vrijdag 22 november tot en met zondag 24 november 2019 worden de PDC Players Championship Finals gehouden. Dit toern…

Wedstrijden Nederland op het WK vrouwenvoetbal 2019Wedstrijden Nederland op het WK vrouwenvoetbal 2019Nederland doet in de zomer van 2019 mee aan het WK vrouwenvoetbal dat in Frankrijk wordt georganiseerd. De Oranje Leeuwi…
WK skiën 2019, live op tv en livestream - het programmaWK skiën 2019, live op tv en livestream - het programmaVan dinsdag 5 februari tot en met zondag 17 februari 2019 worden in de plaats Are (Zweden) de wereldkampioenschappen alp…
Bronnen en referenties
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Split_in_darts
  • http://www.pdc.tv/tournament-calendar15
  • http://www.rtl7darts.nl
  • http://www.dart-info.nl

Reageer op het artikel "Darts 2020: Raymond van Barneveld-Phil Taylor via livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 05-04-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Kampioenschappen
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!