EK wielrennen 2019 - live op tv en livestream

EK wielrennen 2019 - live op tv en livestream De Europese kampioenschappen wegwielrennen 2019 vinden plaats in Nederland. Het evenement wordt van woensdag 7 augustus tot en met zondag 11 augustus gehouden in Alkmaar. De wegwedstrijd van de heren elite (profs) staat op zondag 11 augustus op het programma. Het EK wielrennen 2019 wordt deels live op tv uitgezonden. Ook is dit EK wielrennen online per livestream te volgen. Hoe is de geschiedenis van het Europees kampioenschap wielrennen verlopen?

Geschiedenis: EK wielrennen

De Europese kampioenschappen wegwielrennen bestaan sinds 1995. Oorspronkelijk stonden er alleen wegritten op het programma voor dames en heren beloften. Sinds 1997 staan er ook tijdritten op het programma. In latere jaren werd het EK onder meer ook uitgebreid met wedstrijden voor junioren. Met ingang van 2016 staan er bij het EK wegwielrennen ook wedstrijden voor heren elite (profs) op het programma.

Erelijst heren beloften

In 1995 won de Italiaan Mirko Celestino de eerste editie van het EK wielrennen voor heren beloften. Tweede werd toen Vainsteins en derde werd Figueras. De wegwedstrijd van het EK voor de heren beloften werd in latere jaren twee keer door een Belg gewonnen: Kris Boeckmans zegevierde in 2009 en Sean de Bie won in 2013. De beloftentijdrit werd in 2013 gewonnen door de Belg Victor Campenaerts. De wegwedstrijd van het EK wielrennen voor beloften werd nog nooit door een Nederlander gewonnen. Wel pakte één keer een Nederlander de zege in het EK tijdrijden voor beloften: Steven Lammertink in 2015.

Erelijst dames

De Nederlandse dames waren vaak succesvol op het EK. Mirella van Melis pakte als eerste Nederlandse renster de Europese titel in 2001. Marianne Vos won de titel in 2006, 2007 en 2017. Chantal Blaak zegevierde in 2009. Noortje Tabak won in 2010 en Sabrianta Stultiens won de Europese kampioenstrui in 2014. In 2016 won Anna van der Breggen de wegrit. Eén keer won een Belgische dame de wegrit op het EK: Evelyn Arys in 2012.

Het EK tijdrijden voor dames werd vijf keer door een Nederlandse renster gewonnen. Ellen van Dijk pakte de zege in 2008, 2009, 2016 en 2017. In 2012 won Anna van der Breggen de Europese titel op het tijdrijden. Twee keer won een Nederlandse dame het EK tijdrijden voor junior-dames: in 2012 pakte Corine van der Zijden de titel en in 2014 zegevierde Aafke Zoet.

EK wielrennen 2019 in Nederland: locatie en parcours in en rondom Alkmaar

Op 10 januari 2019 werd bekend gemaakt dat het EK wielrennen in 2019 in Nederland wordt gehouden. Het was echter nog niet meteen duidelijk welke gemeente dit EK wielrennen zou mogen organiseren. Uiteindelijk heeft Alkmaar dit Europees kampioenschap wielrennen toegewezen gekregen.

Parcours: wegritten en tijdritten

De wegritten worden verreden op een lokale ronde in Alkmaar, die een lengte heeft van 11,5 kilometer. Een onderdeel van dit parcours is een kasseienstrook genaamd 'Munnikenweg'. De meeste categorieën rijden tijdens de wegritten van dit EK wielrennen alleen maar een reeks rondjes op dit parcours. Een uitzondering hierop is de categorie 'heren elite' (profs). Zij rijden nog een lus van circa 40 kilometer in de regio van Alkmaar, waarna zij terugkeren in Alkmaar en een reeks rondjes op het circuit rijden.

De start en de finish van de tijdritten zijn in het centrum van Alkmaar. De rest van het tijdritparcours bevindt zich grotendeels ten oosten van de stad. Het parcours gaat onder meer langs de Museummolen en de Stompetoren.

Programma EK wielrennen 2019 (Alkmaar)

Hoe ziet het programma van het EK wielrennen 2019 in Alkmaar eruit? Het programma is in 2019 iets compacter dan het in 2018 was. Bij de editie van 2018 in Glasgow duurde het evenement acht dagen. In 2019 duurt het programma van het Europees kampioenschap wielrennen in Alkmaar vijf dagen.

Programma woensdag 7 augustus 2019

 • 9u00-10u30: EK tijdrijden junioren-dames
 • 11u15-12u45: EK tijdrijden junioren
 • 14u30-16u30: EK Mix Team Relay (ploegentijdrit, heren en dames)

Programma donderdag 8 augustus 2019

 • 9u00-10u15: EK tijdrijden dames beloften (U23)
 • 10u45-12u00: EK tijdrijden dames elite
 • 12u45-14u15: EK tijdrijden heren beloften (U23)
 • 15u00-16u30: EK tijdrijden heren elite (profs)

Programma vrijdag 9 augustus 2019

 • 9u00-11u00: EK wegrit junior-dames
 • 12u00-15u00: EK wegrit dames beloften (U23)
 • 16u00-19u00: EK wegrit junioren

Programma zaterdag 10 augustus 2019

 • 9u00-12u15: EK wegrit heren elite (U23)
 • 13u00-16u00: EK wegrit dames elite

Programma zondag 11 augustus 2019

 • 11u30-16u00: EK wegrit heren elite (profs)

Selecties Nederland

Welke Nederlandse deelnemers staan op de startlijst van het EK wielrennen 2019 te Alkmaar? Bij eerdere edities was hierover aardig wat gedoe tussen de Nederlandse topploegen (heren elite) en de Nederlandse wielerbond, aangezien de sponsorploegen hun beste renners liever niet af wilden staan aan de Nederlandse selectie, aangezien de profploegen in deze periode zelf ook een druk wedstrijdprogramma hebben. In 2019 is dit minder een probleem, aangezien deelname aan een NK in Nederland voor Nederlandse toppers van Nederlandse team natuurlijk veel publiciteit oplevert, wat mede ook interessant is voor hun sponsorploegen (zelfs al moeten ze op het EK van start gaan in de shirt van de nationale selecties). Hieronder vindt u de Nederlandse selectie. Oorspronkelijk zat Niki Terpstra in de selectie voor de wegrit. Wegens blessureleed kan hij echter niet starten. Hij wordt vervangen door Koen Bouwman. In de selectie van de Team Relay zaten oorspronkelijk Marianne Vos en Chantal Blaak; zij werden vervangen door Markus en Mackaij. Vos heeft een lichte blessure waardoor ze moeilijk in de tijdritpositie kan rijden en daarom zegde ze de Team Relay (ploegentijdrit) af; ze kan echter wel van start gaan in de wegrit op zaterdag.

Nederlandse selectie wegritten:

 • Heren Elite: Dylan Groenewegen, Mike Teunissen, Tom Leezer, Koen Bouwman, Ramon Sinkeldam, Sebastian Langeveld, Dylan van Baarle en Elmar Reinders.
 • Dames Elite: Marianne Vos, Lorena Wiebes, Lucinda Brand, Ellen van Dijk, Chantal Blaak, Kirsten Wild, Amy Pieters en Demi Vollering.
 • Beloften Heren (U23): Daan Hoole, David Dekker, Daan van Sintmaartensdijk, Marijn van den Berg, Marten Kooistra en Nils Eekhof.
 • Beloften Dames (U23): Yara Kastelijn, Maaike Bogaard, Lonneke Uneken, Karlijn Swinkels, Amber van der Hulst en Nina Buijsman.
 • Junioren: Lars Boven, Enzo Leijnse, Olav Kooij, Hidde van Veenendaal, Casper van Uden en Axel van der Tuuk.
 • Junior dames: Shirin van Anrooij, Leonie Bos, Sofie van Rooijen, Femke Gerritse, Silke Smulders en Ilse Pluimers.

Nederlandse selectie individuele tijdritten:

 • Heren Elite: Jos van Emden en Sebastian Langeveld.
 • Dames Elite: Ellen van Dijk en Lucinda Brand
 • Beloften Heren (U23): Wessel Krul en Daan Hoole
 • Beloften Dames (U23): Maaike Bogaard en Yara Kastelijn
 • Junioren: Lars Boven en Enzo Leijnse
 • Junior-dames: Shirin van Anrooij en Leonie Bos

Nederlandse selectie Teamrelay Elite (heren en dames gezamenlijk)

 • Floortje Mackaij, Riejanne Markus, Amy Pieters, Bauke Mollema, Ramon Sinkeldam en Koen Bouwman.

Selectie België

Welke Belgische deelnemers staan bij dit EK wielrennen op de deelnemerslijst? Hieronder vindt u de Belgische selecties voor dit Europees kampioenschap. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de regerende Europees kampioen Victor Campenaerts in de tijdrit van de heren elite (profs) zou starten voor België, maar uiteindelijk heeft hij besloten om daar toch van af te zien. Zijn plek wordt ingenomen door Remco Evenepoel.

Belgische deelnemers wegritten:

 • Heren elite: Tim Merlier, Yves Lampaert, Jens Keukeleire, Jasper Philipsen, Lawrence Naesen, Edward Theuns, Otto Vergaerde en Jonas Rickaert.
 • Dames elite: Kelly Druyts, Sanne Cant, Valerie Demey, Kaat Hannes, Sofie de Vuys, Lotte Kopecky, Kaat Hannes, Kelly van den Steen en Jesse Vandenbulcke.
 • Heren beloften (U23): Jens Reynders, Stan Dewulf, Sebastien Grignard, Fabio van den Bossche, Brent van Moer en Gerben Thijssen.
 • Dames beloften (U23): Britt Knaven, Shari Bossuyt, Marthe Truyen, Lone Meertens en Alana Castrique.
 • Junioren: Robin Orins, Arnaud de Lie, Simon Dehairs, Milan Fretin, Lars van Ryckeghem en Alex Vandenbulcke.
 • Junior-dames: Julie de Wilde, Dina Scavone, Jade Lenaers, Katrijn de Clercq, Gloria van Mechelen en Nele van Assche.

Belgische selecties tijdritten:

 • Heren Elite: Yves Lampaert en Remco Evenepoel
 • Dames Elite: Ann-Sophie Duyck en Julie van de Velde
 • Heren beloften (U23): Brent van Moer en Ilan van Wilder
 • Dames Beloften (U23): Britt Knaven en Alana Castrique
 • Junioren: Lucas Rogiers en Lars van Ryckeghem
 • Junior-dames: Julie de Wilde en Elena Debouck

Belgische selectie Mixed Team Relay (ploegentijdrit):

 • Sanne Cant, Lotte Kopecky, Sofie de Vuyst, Jonas Rickaert, Thomas de Gendt en Lawrence Naesen.

Deelnemers: startlijst met rugnummers

Welke internationale topprofs staan bij het EK wielrennen voor heren elite (profs) in 2019 op de startlijst? Een Nederlandse topper die zich op dit EK wil focussen is de sprinter Dylan Groenewegen. Andere internationale toppers op de deelnemerslijst zijn onder meer Viviani, Démare, Coquard, Asgreen, Ackermann, Sam Bennett, Alexander Kristoff, Mark Cavendish en Zdenek Stybar. Oorspronkelijk stond Peter Sagan ook op de voorlopige startlijst van dit EK wielrennen, maar uiteindelijk heeft hij toch besloten om dit kampioenschap niet te rijden.

Startlijsten EK wielrennen 2019:


Live op tv: Eurosport, NOS en Sporza

Live op tv bij Sporza

De Vlaamse publieke omroep VRT (Sporza) zendt veel wedstrijden van dit Europees kampioenschap wielrennen in 2019 live op tv uit. Hieronder vindt u het uitzendschema van de live tv-uitzendingen van Sporza.

Alles online via de livestream van Sporza

Let op: Sporza zendt alle wedstrijden van dit EK live online uit via een livestream (dus inclusief wedstrijden die niet op tv te zien zijn). Verderop vindt u het uitzendschema van de livestream van Sporza bij dit EK wielrennen 2019.

Uitzendschema: EK wielrennen live op tv bij Sporza

 • Wo. 7 augustus om 14u30: Mixed Relay (ploegentijdrit) live op VRT één
 • Do. 8 augustus om 10u45: Tijdrit dames elite live op VRT één
 • Do. 8 augustus om 15u00: Tijdrit heren elite (profs) live op VRT één
 • Vr. 9 augustus om 13u30: Wegrit dames beloften (U23) live op VRT één
 • Vr. 9 augustus om 18u00: Wegrit junioren live op Canvas
 • Za. 10 augustus om 11u00: Wegrit heren beloften live op VRT één
 • Za. 10 augustus om 13u50: Wegrit dames elite live op VRT één
 • Zo. 11 augustus om 13u30: Wegrit heren elite live op VRT één

Live op tv bij de NOS: wegritten elite op 10 en 11 augustus

Dit EK wielrennen 2019 te Alkmaar wordt deels live op tv uitgezonden door NOS Studio Sport. De NOS zendt de wegritten van de heren elite en dames elite live op tv uit. Op zaterdag 10 augustus zendt men vanaf 14u00 live op de zender Nederland 1 (NPO1) de wegrit van de dames elite uit. Op zondag 11 augustus wordt de wegrit van de heren elite (profs) live uitgezonden. Die live-uitzending begint eveneens om 14u00 op Nederland 1 (NPO1). Helaas zendt de NOS niet de tijdritten van de heren elite en dames elite live uit bij dit Europees kampioenschap wielrennen. Die tijdritten zijn echter wel via een gratis livestream te volgen bij hen.

Live op tv bij Eurosport

Eurosport zendt ook diverse wedstrijden van dit EK wielrennen live op tv uit. Helaas vinden bij Eurosport del live tv-uitzendingen van dit Europees kampioenschap wielrennen plaats op de abonneezender Eursoport2. Hieronder vindt u het schema van de uitzendingen (live op tv en livestream) van Eurosport voor dit Europees kampioenschap wielrennen 2019. Net als Sporza zendt overigens ook Eurosport alle wedstrijden van dit EK wielrennen online live uit via een livestream.

Uitzendschema: EK wielrennen 2019 live op Eurosport

 • Do. 8 augustus 10u45-12u00: live op Eurosport2
 • Do. 8 augustus 15u00-16u30: live op Eurosport2
 • Za. 9 augustus 14u30-16u00: live op Eurosport2
 • Zo. 10 augustus 14u00-16u00: live op Eurosport2

Livestream EK wielrennen 2019

Diverse wedstrijden van dit EK wielrennen zijn ook live op het internet te volgen via een livestream. Met zo'n livestream kan men dus live naar dit EK wielrennen kijken op een computer of smartphone.

Livestream Sporza

Het Vlaamse Sporza (VRT) heeft een livestream bij het EK wielrennen 2019. Men kan de livestream van dit EK wielrennen 2019 onder meer vinden op de site van Sporza. Daar vindt men op de wedstrijddagen die livestream van het EK wielrennen onder meer in de rubriek 'nu live'. Die livestream is geo-restricted (die stream is alleen in België te bekijken). Voor de Belgische kijkers is dit een gratis livestream. Deze gratis livestream is tijdens dit Europees kampioenschap wielrennen te vinden op de site van Sporza. Op de gratis livestream zendt Sporza alle wedstrijden van het EK wielrennen uit, dus ook wedstrijden die deze Vlaamse publieke omroep niet live op tv uitzendt.

Uitzendschema: EK wielrennen live op tv en via de livestream bij Sporza

 • Wo. 7 augustus om 10u00: Tijdrit junior-dames alleen via de livestream (niet live op tv)
 • Wo. 7 augustus om 12u15: Tijdrit junioren alleen via de livestream (niet live op tv)
 • Wo. 7 augustus om 14u30: Mixed Relay (ploegentijdrit) live op VRT één (tv) en livestream
 • Do. 8 augustus om 9u00: Tijdrit dames beloften (U23) via livestream (niet live op tv)
 • Do. 8 augustus om 10u45: Tijdrit dames elite live op VRT één en livestream
 • Do. 8 augustus om 13u30: Tijdrit heren beloften (U23) via de livestream (niet live op tv)
 • Do. 8 augustus om 15u00: Tijdrit heren elite (profs) live op VRT één en livestream
 • Vr. 9 augustus om 9u00: wegrit junior-dames via de livestream (niet live op tv)
 • Vr. 9 augustus om 12u00: Wegrit dames beloften (U23) live op VRT één en livestream
 • Vr. 9 augustus om 16u00: Wegrit junioren live op Canvas (tv) en livestream
 • Za. 9 augustus om 9u00: Wegrit heren beloften (u23) via de livestream
 • Za. 10 augustus om 13u00: Wegrit dames elite live via livestream en vanaf 13u30 ook op VRT één
 • Zo. 11 augustus om 13u30: Wegrit heren elite live op VRT één en livestream

Livestream Eurosport

Eurosport heeft ook een livestream beschikbaar van dit EK wielrennen. Die livestream is op alle wedstrijddagen te vinden op hun Eurosport Player App. Om de livestream van Eurosport te bekijken, dient men een betaald abonnement op die app te hebben.

EK wielrennen 2019: uitzendschema livestream Eurosport Player

 • Wo. 7 augustus om 8u50: livestream tijdrit junior-dames
 • Wo. 7 augustus om 11u00: livestream tijdrit junioren
 • Wo. 7 augustus om 14u20: livestream Mixed Relay (ploegentijdrit)
 • Do. 8 augustus om 8u50: livestream tijdrit dames beloften (U23)
 • Do. 8 augustus om 10u35: livestream tijdrit dames elite
 • Do. 8 augustus om 12u35: livestream tijdrit heren beloften (U23)
 • Do. 8 augustus om 14u50: livestream tijdrit heren elite (profs)
 • Vr. 9 augustus om 9u20: livestream wegrit junior-dames
 • Vr. 9 augustus om 13u20: livestream wegrit dames beloften (U23)
 • Vr. 9 augustus om 17u20: livestream wegrit junioren
 • Za. 9 augustus om 10u35: livestream wegrit heren beloften (U23)
 • Za. 10 augustus om 13u20: livestream wegrit dames elite
 • Zo. 11 augustus om 13u20: livestream egrit heren elite

Livestream NPO

Het Europees kampioenschap wielrennen wordt ook via een livestream uitgezonden door de Nederlandse publieke omroep NPO (NOS Studio Sport). Er is een livestream te vinden op de website van de NOS. Deze livestream van het EK wielrennen is wel geo-restricted. Dat houdt in dat deze livestream van de NOS alleen in Nederland bekeken mag worden. De livestream van de NOS bij dit EK wielrennen is gratis. Men kan deze gratis livestream van het Europees kampioenschap wielrennen overigens ook bekijken via hun NOS-app. Hoe ziet het uitzendschema van de gratis livestream van de NOS eruit bij dit EK wielrennen? Zij zenden via de livestream meer uit dan op tv. Op woensdag 7 augustus kan men per livestream de Team Relay (gemengde teams) per gratis livestream bij hen bekijken. Op donderdag 8 augustus is 's ochtends de tijdrit van de dames live te zien en 's middags de tijdrit van de heren. Op zaterdag 10 augustus is de wegrit van de dames via de gratis livestream te bekijken. Op zondag 11 augustus is de wegwedstrijd van de heren bij dit EK wielrennen via hun gratis livestream te bekijken.

Livestream via Go App

Ook is het mogelijk om dit Europees kampioenschap met een livestream op de Go App (online tv) te bekijken. Hierop zijn de live tv-uitzendingen van Sporza, Eurosport en de NOS per livestream te zien. Deze app is een dienst voor klanten van Ziggo, waarmee men live online naar tv kan kijken. Met deze app kan men in de hele Europese Unie per livestream naar de uitzendingen van dit Europees kampioenschap wielrennen kijken. Via die app kan men achteraf de uitzendingen van dit wielerkampioenschap ook een week lang via een stream terugkijken.

Livestream NLziet

Het is ook mogelijk om dit Europees kampioenschap live te volgen via een livestream op de NLziet-app. Om die livestream te kunnen bekijken, moet men wel een abonnement op die tv-app hebben. Via die app kan men overigens alleen de live tv-uitzendingen van de NOS per livestream bekijken. Alleen de wegritten van de heren en dames elite (op zaterdag en zondag) zijn dus via een livestream op die app te zien. Eurosport en Sporza zijn niet per livestream op die app te bekijken, aangezien die omroepen niet meewerken aan dit mediaplatform.

Livestream NPO Start

Het is ook mogelijk om een deel van dit EK wielrennen in 2019 live via een stream te bekijken op de NPO Start-app. Op die app zijn echter alleen de tv-uitzendingen van de Nederlandse publieke omroep per livestream te bekijken. Hierop kan men dus alleen de wegritten van de elite op zaterdag en zondag via de livestream volgen.

Livestream iTV-app

Het is eveneens mogelijk om het Europees kampioenschap wielrennen te Alkmaar per livestream te bekijken via de iTV-app. Dit is een dienst van KPN waarmee men per livestream tv kan kijken. Het is grotendeels vergelijkbaar met de livestream-opties die klanten van Ziggo bij de Go App hebben. Men kan op de iTV-app ook per livestream naar de tv-uitzendingen van zowel Eurosport, Sporza en de NOS kijken. De iTV-app is overigens specifiek bedoeld voor het tv-kijken via een stream op een smartphone of tablet. Wie klant is van KPN maar dit EK wielrennen per livestream wil bekijken op een laptop of desktop computer, kan dat daarentegen beter doen via de website van Interactieve Tv bij KPN.

Livestream FloBikes? Neen

Heeft het Noord-Amerikaanse online wielerplatform FloBikes ook een livestream van dit EK wielrennen? Neen, zij bieden bij dit Europees kampioenschap geen livestream aan.

Uitslagen EK Wielrennen 2019 (elite heren en elite dames)

Ploegentijdrit: Mixed Team Relay

 1. Nederland in 52.49
 2. Duitsland op 14 sec.
 3. Italië op 1.24
 4. België op 2.22
 5. Frankrijk op 2.25

Tijdrit dames elite

 1. Ellen van Dijk (Ned) 28.07
 2. Lisa Klein (Dui) op 29 sec.
 3. Lucinda Brand (Ned) op 52
 4. Vita Heine (Noo) op 53
 5. Anna Kiesenhofer (Oos) op 1.02

Tijdrit heren elite

 1. Remco Evenepoel (Bel) 24.55
 2. Kasper Asgreen (Den) op 18 sec.
 3. Edoardo Affini (Ita) op 20 sec.
 4. Stefan Küng (Zwi) z.t.
 5. Alex Dowsett (UK) op 21 sec.

Wegrit dames elite

 1. Amy Pieters (Ned)
 2. Elena Cecchini (Ita)
 3. Lisa Klein (Dui)
 4. Lorena Wiebes (Ned)
 5. Alice Barnes (UK)
 6. Kirsten Wild (Ned)

Wegrit heren elite

 1. Elia Viviani (Ita) 3.31.15
 2. Yves Lampaert (Bel) op 1 sec.
 3. Pascal Ackermann (Dui) op 8 sec.
 4. Alexander Kristoff (Noo) op 33 sec.
 5. Michael Morkov (Den) z.t.

Voorgaande editie: uitslagen EK wielrennen 2018

Wegrit dames

 1. Marta Bastianelli (Ita) 3.28.15
 2. Marianne Vos (Ned) z.t.
 3. Lisa Brennauer (Dui) z.t.
 4. Elena Checchini (Ita) z.t.
 5. Rasa Leleivyte (Lit) z.t.

Wegrit heren

 1. Matteo Trentin (Ita) 5.50.02
 2. Mathieu van der Poel (Ned) z.t.
 3. Wout van Aert (Bel) z.t.
 4. José Herrada (Spa) z.t.
 5. Davide Cimolai (Ita) z.t.

Tijdrit dames

 1. Ellen van Dijk (Ned) 41.39
 2. Anna van der Breggen (Ned) op 2 sec.
 3. Trixi Worrack (Dui) op 1.09
 4. Audrey Cordon Ragot (Fra) op 1.56
 5. Pernille Mathiesen (Den) op 2.09

Tijdrit heren

 1. Victor Campenaerts (Bel) 53.38
 2. Jonathan Castroviejo (Spa) op 1 sec.
 3. Maximilian Schachmann (Dui) op 27 sec.
 4. Yves Lampaert (Bel) op 31 sec.
 5. Alex Dowsett (UK) op 35 sec.

Lees verder

© 2016 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
BK wielrennen 2019, live op tv en livestreamBK wielrennen 2019, live op tv en livestreamOp zondag 30 juni 2019 wordt het Belgisch Kampioenschap wielrennen voor heren elite met contract (profs) en dames verred…
Primus Classic 2019, live op tv en livestreamPrimus Classic 2019, live op tv en livestreamOp zaterdag 21 september 2019 wordt de Primus Classic Impanis - van Petegem verreden. In het verleden heette deze wedstr…
Veldrit Kortrijk: Urban Cross 2019, live op tv en livestreamVeldrit Kortrijk: Urban Cross 2019, live op tv en livestreamOp zaterdag 30 november 2019 wordt de eerste editie verreden van de Caps Urban Cross Kortrijk. Deze West-Vlaamse veldrit…
Acht van Chaam 2019 - programmaAcht van Chaam 2019 - programmaOp woensdag 31 juli 2019 wordt de Acht van Chaam verreden. Hoe ziet het programma van dit beroemde criterium eruit? Welk…

Weetjes over de Olympische SpelenWeetjes over de Olympische SpelenDe Olympische Spelen kan zonder twijfel gezien worden als het succesvolste sportevenement aller tijden met zijn bloemrij…
Darts: PDC Home Tour 2020 - programma, schema en livestreamDarts: PDC Home Tour 2020 - programma, schema en livestreamIn 2020 kunnen als gevolg van het coronavirus veel grote evenementen niet doorgaan. Dat is ook het geval in de dartswere…
Bronnen en referenties
 • https://www.glasgow2018.com/tickets?sport=cycling&discipline=cycling%20road
 • http://uec.ch/resources/2018%20Events/2018%20Glasgow/Cycling%20Map%20Road%20Race.pdf
 • http://www.wielerflits.nl/nieuws/233874/ek-wielrennen-2018-maakt-deel-uit-van-groots-europees-evenement.html
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Glasgow
 • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_European_Road_Championships
 • http://www.cyclingnews.com/news/european-road-cycling-championships-to-feature-elite-events-for-first-time/
 • http://www.wielerupdate.nl/wielernieuws/39250/parcours-ek-in-deense-stad-herning-kans-voor-sprinters/
 • http://uec.ch/en/home-2/item/527-the-road-european-cycling-championships-will-be-organised-in-plumelec-morbihan-bretagne-france-from-14-to-18-september-2016.html
 • http://nos.nl/artikel/2123440-ek-wielrennen-in-nice-afgelast-uit-angst-voor-aanslag.html

Reageer op het artikel "EK wielrennen 2019 - live op tv en livestream"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Willy Mangelschots, 03-08-2017 12:42 #1
Wordt het EK van de beloften op zaterdagvoormiddag uitgezonden? Zo ja, op welke zenders? Reactie infoteur, 03-08-2017
Pardon, ik had in eerste instantie te snel geantwoord dat dit niet live te zien zou zijn. Het wordt inderdaad niet op de reguliere zenders uitgezonden (Sporza, NOS, Eurosport 1 en 2), maar ik zie dat er wel een livestream van die wedstrijd beschikbaar is op de Eurosport Player en dat het daarnaast ook live wordt uitgezonden door de Deense tv-zender TV2 Sport (zat. 5 Aug 11:00-13:25).

Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 11-08-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Kampioenschappen
Bronnen en referenties: 9
Reacties: 1
Schrijf mee!