InfoNu.nl > Sport > Overige sport > Veldrit Wachtebeke: Ambiancecross 2018 live tv en livestream

Veldrit Wachtebeke: Ambiancecross 2018 live tv en livestream

Veldrit Wachtebeke: Ambiancecross 2018 live tv en livestream Op zaterdag 24 november 2018 wordt de 'Charles Ambiancecross' verreden. Deze veldrit vindt plaats in het Oost-Vlaamse Wachtebeke. Het parcours bevindt zich daar op het Provinciaal Domein Puyenbroeck. Op de startlijst van de Ambiancecross staan veel grote namen uit de wereld van het veldrijden. De Ambiancecross Wachtebeke wordt live op tv uitgezonden. Ook kan men deze Oost-Vlaamse cyclocross online via een livestream bekijken.

Wachtebeke

Het dorp Wachtebeke is de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente. Deze gemeente telt circa 7500 inwoners. Het ligt in het noorden van de Belgische provincie Oost-Vlaanderen, vlak bij de Nederlandse grens. In de gemeente Wachtebeke bevindt zich het kanaal 'de Moervaart'. Tot de beroemde personen die geboren zijn in Wachtebeke behoren onder meer de schrijver en essayist Jules Persyn (1878-1933)en de televisiemaker Bart de Pauw. Tot de bekende inwoners behoort de zanger Stef Bos.

Locatie parcours: Puyenbroeck

De veldrit van Wachtebeke vindt plaats in het provinciaal domein Puyenbroeck. Dit is een recreatiegebied met bossen, visvijvers en diverse sportaccommodaties. Sinds 2017 is dit de locatie waar de jaarlijkse liefdadigheidsactie Music For Life plaatsvindt. Binnen het domein Puyenbroeck bevindt zich ook het Kasteel Puyenbrug.

Op de dag van de wedstrijd, zaterdag 24 november 2018, zijn op het provinciaal domein ook parkings ingericht voor de bezoekers van deze veldrit. Deze parkeerplaatsen worden voor de bezoekers duidelijk aangegeven middels borden.

Organisatie

De Ambiancecross Wachtebeke wordt georganiseerd door Jurgen Mettepenningen. Hij is in de wereld van het veldrijden al jaren bekend, onder meer als manager van het team Marlux. In het verleden was hij ook de organisator van de ‘Bollekescross Hamme-Zogge’. Het bedrijf Charles is de hoofdsponsor van de Ambiancross. Dit bedrijf is in de wielerwereld onder meer ook bekend van de veldritploeg Charles en als co-sponsor van diverse wegploegen.

Programma Ambiancecross Wachtebeke 2018

Programma wedstrijden

 • 11u00 Nieuwelingen
 • 12u00 Junioren
 • 13u45 Dames Elite
 • 15u00 Heren Elite en Beloften (U23)

Programma entertainment

 • 13u00 Jettie Pellettie, optreden in feesttent
 • 16u30 Willy Sommers, optreden in de feesttent
 • 17u30 Let Truttes, optreden in de feesttent
 • In de loop van de dag: DJ Sammy zorgt voor ambiance feesttent

Tickets Cyclocross Wachtebeke

Hoeveel kosten toegangskaarten voor de Charles Ambiancecross Wachtebeke? Tickets kosten vijf euro, wat duidelijk veel goedkoper is dan de tickets van de meeste Vlaamse profveldritten. Leden van de KBWB krijgen één euro korting en hoeven dus slechts vier euro te betalen voor hun ticket bij de Ambiancecross. Voor kinderen tot 12 jaar is de toegang bij de Ambiancecross Wachtebeke geheel gratis.

Deelnemers: startlijst veldrit Wachtebeke

Welke deelnemers staan op de startlijst van deze Cyclocross Wachtebeke? Prominente namen op de deelnemerslijst van de wedstrijd voor heren elite (profs) zijn onder meer de ‘Grote Twee’ van de veldritwereld, Mathieu van der Poel en wereldkampioen Wout van Aert, maar ook veel andere toppers en subtoppers, zoals Toon Aerts, Michael Vanthourenhout, Tom Meeusen en Kevin Pauwels. Oorspronkelijk stond ook Tim Merlier op de startlijst van de Cyclocross Wachtebeke maar hij heeft wegens een vormcrisis besloten om niet van start te gaan in deze veldrit. Hieronder vindt u de startlijst met rugnummers van de wedstrijd voor heren elite (profs). Prominente deelnemers op de startlijst van de wedstrijd voor de dames zijn onder meer Sanne Cant, Annemarie Worst, Laura Verdonschot, Ellen van Loy, Alic Arzuffi, Helen Wyman, Maud Kaptheijns, Ceylin Alvaro en Denise Betsema.

Deelnemers Ambiancecross Wachtebeke: startlijst met rugnummers, heren elite (profs)
1 - Mathieu van der Poel
2 - Wout van Aert
3 - Michael Vanthourenhout
4 - Toon Aerts
5 - Quinten Hermans
6 - Kevin Pauwels
7 - David Van Der Poel
8 - Eli Iserbyt
9 - Tom Meeusen
10 - Gianni Vermeersch
11 - Dieter Vanthourenhout
12 - Vincent Baestaens
13 - Marcel Meisen
14 - Thomas Joseph
15 - Victor Vandebosch
16 - Jenko Bonne
17 - Kenneth van Compernolle
18 - Dario Tielen
19 - Niels Koyen
20 - Yannick Peeters
21 - Yoni De Bock
22 - Jelle De Bock
23 - Pieter Meelberghs
24 - Jens Gys
25 - Edwin De Wit
26 - Arno De Beir
27 - Anton Ferdinand
28 - Maxim Dewulf
29 - Ryan Kamp
30 - Dolf Pemen
31 - Wannes vanden Bussche
32 - Robin Alderweireld
33 - Mathieu Willemyns
34 - Ingmar Uytdewilligen
35 - Gert Smets
36 - Jarno Jordens

Live op tv: Ambiancecross Wachtebeke 2018

Op welke zender live?

De Ambiancecross Wachtebeke wordt in 2018 live op tv uitgezonden door de Vlaamse publieke omroep Sporza (VRT). De live tv-uitzending van deze Oost-Vlaamse veldrit vindt op zaterdag 24 november 2018 plaats op de zender VRT één. De commentator bij de live tv-uitzending van deze Oost-Vlaamse cyclocross is Michel Wuyts. Zijn co-commentator bij deze cross is de ex-wereldkampioen veldrijden Paul Herygers.

Hoe laat begint de live tv-uitzending?

De live tv-uitzending van de Ambiancecross Wachtebeke 2018 begint om circa 13u30, na afloop van het één uur journaal. De start van de dameswedstrijd is om 13u45. De start van de herenwedstrijd bij deze veldrit is om 15u00.

Veldrijden live op tv

In het weekend van de Ambiancecross Wachtebeke is er ook een andere veldrit live op tv en per livestream te volgen. Op zondag 24 november wordt namelijk de befaamde Duinencross Koksijde 2018 (Wereldbeker) verreden. In het daaropvolgende weekend zijn er weer twee veldritten live op tv en online via een livestream te bekijken: de GP Hasselt (1 december) en de Zilvermeercross Mol (2 december).

Livestream veldrit Wachtebeke

Livestream Sporza

De Charles Ambiancecross Wachtebeke 2018 wordt online uitgezonden via een livestream. De officiële livestream van de Cyclocross Wachtebeke wordt beschikbaar gesteld door Sporza (VRT). Dit is een gratis livestream. Met die livestream kan men deze Vlaamse veldrit dus op een computer of smartphone bekijken. Deze livestream van de Charles Ambiancecross Wachtebeke 2018 is echter wel geo-restricted. Dat houdt in deze men deze stream van deze Wachtebeekse cross officieel alleen live mag bekijken in België. Voor kijkers vanuit andere landen (zoals Nederland) is deze livestream van de Cyclocross van Wachtebeke geo-blocked (geblokkeerd).

De livestream van de Ambiancecross Wachtebeke is op de middag van 24 november 2018 te vinden op de website van Sporza. Men vindt deze stream daar onder meer via de rubriek 'nu live'. Ook kan men hem vinden via de rubriek 'wielrennen'. De livestream van deze veldrit begint tegelijk met de live tv-uitzending. Op de livestream kan men om 13u45 de dameswedstrijd zien en om 15u00 de herenwedstrijd.

Livestream FloBikes?

Veel Vlaamse veldritten worden anno 2018 ook uitgezonden via een livestream van het Canadese bedrijf FloBikes. Wordt de Cyclocross Wachtebeke 2018 ook via zo'n livestream van FloBikes uitgezonden? Neen, in tegenstelling tot de meeste Vlaamse crossen is de Ambiancecross Wachtebeke 2018 niet via een livestream van FloBikes te bekijken.

Uitslag Ambiancecross Wachtebeke 2018

 1. Mathieu van der Poel (Ned) in 56'44"
 2. Michael Vanthourenhout (Bel) op 9 sec.
 3. Wout van Aert (Bel) 28"
 4. Eli Iserbyt (Bel) 28"
 5. Gianni Vermeersch (Bel) 51"
 6. Toon Aerts (Bel) 1'14"
 7. David van der Poel (Ned) 1'34"
 8. Dieter Vanthourenhout (Bel) 1'34"
 9. Tom Meeusen (Bel) 1'43"
 10. Kevin Pauwels (Bel) 2'02"

Lees verder

© 2012 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Cyclocross Gullegem 2019Cyclocross Gullegem 2019Op zaterdag 5 januari 2019 wordt de Cyclocross Gullegem verreden. ​Dit is de tweede editie van deze West-Vlaamse v…
Bronnen en referenties
 • http://www.cyclocrosshammezogge.be/index.php
 • http://www.hln.be/hln/nl/2884/Veldrijden/article/detail/1347554/2011/11/13/Uitslagenbord-na-SP-veldrit-in-Hamme-Zogge.dhtml
 • http://nl.wikipedia.org

Reageer op het artikel "Veldrit Wachtebeke: Ambiancecross 2018 live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 24-11-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!