InfoNu.nl > Sport > Overige sport > Veldrit Wachtebeke: Ambiancecross 2019 live tv en livestream

Veldrit Wachtebeke: Ambiancecross 2019 live tv en livestream

Veldrit Wachtebeke: Ambiancecross 2019 live tv en livestream Op zaterdag 23 november 2019 wordt de 'Charles Ambiancecross' verreden. Deze veldrit vindt plaats in het Oost-Vlaamse Wachtebeke. Het parcours bevindt zich daar op het Provinciaal Domein Puyenbroeck. Op de startlijst van de Ambiancecross staan veel grote namen uit de wereld van het veldrijden. De Ambiancecross Wachtebeke wordt live op tv uitgezonden. Ook kan men deze Oost-Vlaamse cyclocross online via een livestream bekijken.

Wachtebeke

Het dorp Wachtebeke is de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente. Deze gemeente telt circa 7500 inwoners. Het ligt in het noorden van de Belgische provincie Oost-Vlaanderen, vlak bij de Nederlandse grens. In de gemeente Wachtebeke bevindt zich het kanaal 'de Moervaart'. Tot de beroemde personen die geboren zijn in Wachtebeke behoren onder meer de schrijver en essayist Jules Persyn (1878-1933) en de televisiemaker Bart de Pauw. Tot de bekende inwoners behoort de zanger Stef Bos.

Locatie parcours: Puyenbroeck

De veldrit van Wachtebeke vindt plaats in het provinciaal domein Puyenbroeck. Dit is een recreatiegebied met bossen, visvijvers en diverse sportaccommodaties. Sinds 2017 is dit de locatie waar de jaarlijkse liefdadigheidsactie Music For Life plaatsvindt. Binnen het domein Puyenbroeck bevindt zich ook het Kasteel Puyenbrug.

Op de dag van de wedstrijd, zaterdag 23 november 2019, zijn op het provinciaal domein ook parkings ingericht voor de bezoekers van deze veldrit. Deze parkeerplaatsen worden voor de bezoekers duidelijk aangegeven middels borden.

Organisatie

De Ambiancecross Wachtebeke wordt georganiseerd door Jurgen Mettepenningen. Hij is in de wereld van het veldrijden al jaren bekend, onder meer als manager van het team Marlux. In het verleden was hij ook de organisator van de ‘Bollekescross Hamme-Zogge’. Het bedrijf Charles is de hoofdsponsor van de Ambiancross. Dit bedrijf is in de wielerwereld onder meer ook bekend van de veldritploeg Charles en als co-sponsor van diverse wegploegen.

Programma Ambiancecross Wachtebeke 2019

Programma wedstrijden

 • 11u00 Nieuwelingen
 • 12u00 Junioren
 • 13u45 Dames Elite
 • 15u00 Heren Elite en Beloften (U23)

Programma entertainment

 • 13u00 Yves Segers
 • 17u00 Get Ready
 • 18u30 De Romeo's
 • 19u15 After Party

Tickets Cyclocross Wachtebeke

Hoeveel kosten toegangskaarten voor de Charles Ambiancecross Wachtebeke? Tickets kosten acht euro, wat goedkoper is dan de tickets van de meeste Vlaamse profveldritten. Leden van de KBWB krijgen één euro korting en hoeven dus zeven euro te betalen voor hun ticket bij de Ambiancecross. Voor kinderen tot 12 jaar is de toegang bij de Ambiancecross Wachtebeke geheel gratis.

Deelnemers: startlijst veldrit Wachtebeke

Welke deelnemers staan op de startlijst van deze Cyclocross Wachtebeke? Prominente namen op de deelnemerslijst van de wedstrijd voor heren elite (profs) zijn onder meer Mathieu van der Poel, Toon Aerts, Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck, Gianni Vermeersch en Tim Merlier. Zodra de complete startlijst met rugnummers bekend is, wordt die hier geplaatst. Prominente deelnemers op de startlijst van de wedstrijd voor de dames zijn onder meer Sanne Cant, Laura Verdonschot, Maud Kaptheijns, Loes Sels en Ellen van Loy.

Live op tv: Ambiancecross Wachtebeke 2019 (23 november)

Op welke zender live?

De Ambiancecross Wachtebeke wordt in 2019 live op tv uitgezonden door de Vlaamse publieke omroep Sporza (VRT). De live tv-uitzending van deze Oost-Vlaamse veldrit vindt op zaterdag 23 november 2019 plaats op de zender VRT één. De commentator bij de live tv-uitzending van deze Oost-Vlaamse cyclocross is Michel Wuyts. Zijn co-commentator bij deze cross is de ex-wereldkampioen veldrijden Paul Herygers.

Hoe laat begint de live tv-uitzending?

De live tv-uitzending van de Ambiancecross Wachtebeke 2019 begint om circa 13u30, na afloop van het één uur journaal. De start van de dameswedstrijd is om 13u45. De start van de herenwedstrijd bij deze veldrit is om 15u00.

Veldrijden live op tv

In het weekend van de Ambiancecross Wachtebeke is er ook een andere veldrit live op tv en per livestream te volgen. Op zondag 24 november wordt namelijk de befaamde Duinencross Koksijde 2019 (Wereldbeker) verreden. Die is onder meer bij Sporza en Eurosport live op tv en via de livestream te bekijken. In het daaropvolgende weekend zijn er weer twee veldritten live op tv en online via een livestream te bekijken: de Zilvermeercross Mol (1 december) en de Ethias Cross Essen (2 december).

Livestream veldrit Wachtebeke (23 november)

Livestream Sporza

De Charles Ambiancecross Wachtebeke 2019 wordt online uitgezonden via een livestream. De officiële livestream van de Cyclocross Wachtebeke wordt beschikbaar gesteld door Sporza (VRT). Dit is een gratis livestream. Met die livestream kan men deze Vlaamse veldrit dus op een computer of smartphone bekijken. Deze livestream van de Charles Ambiancecross Wachtebeke 2019 is echter wel geo-restricted. Dat houdt in deze men deze livestream van deze Wachtebeekse cross officieel alleen mag bekijken in België. Voor kijkers vanuit andere landen (zoals Nederland) is deze livestream van de Cyclocross van Wachtebeke geo-blocked (geblokkeerd).

De livestream van de Ambiancecross Wachtebeke is op de middag van 23 november 2019 te vinden op de website van Sporza. Men vindt deze stream daar onder meer via de rubriek 'nu live'. Ook kan men hem vinden via de rubriek 'wielrennen'. De livestream van deze veldrit begint tegelijk met de live tv-uitzending. Op de livestream kan men om 13u45 de dameswedstrijd zien en om 15u00 de herenwedstrijd.

Livestream Go App (EU)

Het is ook mogelijk om deze cross per livestream te bekijken op de Go App (online tv). Via die app kan men per livestream naar tv-uitzendingen kijken. Dit is een dienst voor klanten van digitale tv bij Ziggo. Via die app kan men ook per livestream naar VRT één kijken. Zo kan men dus alsnog geheel legaal per livestream de live-uitzending van Sporza buiten België bekijken. De livestream op deze app is in de hele EU te bekijken.

Livestream iTV-app

Het is ook mogelijk om deze Ambiancecross per livestream te bekijken op de iTV-app. Dit is een dienst waarmee klanten van KPN per livestream tv kunnen kijken. Deze app biedt ongeveer dezelfde mogelijkheden als de Ziggo Go App; ook op die app van KPN kan men dus in de hele EU naar deze livestream kijken.

Livestream FloBikes?

Veel Vlaamse veldritten worden anno 2019 ook uitgezonden via een livestream van het Canadese bedrijf FloBikes. Wordt de Cyclocross Wachtebeke 2019 ook via zo'n livestream van FloBikes uitgezonden? Neen, in tegenstelling tot de meeste Vlaamse crossen is de Ambiancecross Wachtebeke 2019 niet via een livestream van FloBikes te bekijken.

Uitslag Ambiancecross Wachtebeke 2018

 1. Mathieu van der Poel (Ned) in 56'44"
 2. Michael Vanthourenhout (Bel) op 9 sec.
 3. Wout van Aert (Bel) 28"
 4. Eli Iserbyt (Bel) 28"
 5. Gianni Vermeersch (Bel) 51"
 6. Toon Aerts (Bel) 1'14"
 7. David van der Poel (Ned) 1'34"
 8. Dieter Vanthourenhout (Bel) 1'34"
 9. Tom Meeusen (Bel) 1'43"
 10. Kevin Pauwels (Bel) 2'02"

Lees verder

© 2012 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Cyclocross Gullegem 2019Cyclocross Gullegem 2019Op zaterdag 5 januari 2019 wordt de Cyclocross Gullegem verreden. ​Dit is de tweede editie van deze West-Vlaamse v…
Veldrit: Ethias Cross Beringen 2019 live op tv en livestreamVeldrit: Ethias Cross Beringen 2019 live op tv en livestreamOp zaterdag 26 oktober 2019 wordt de Ethias Cross Beringen verreden. Deze veldrit is de opvolger van de GP Hasselt die j…
Veldrit Ronse: GP Mario de Clercq 2019 live tv en livestreamVeldrit Ronse: GP Mario de Clercq 2019 live tv en livestreamOp zaterdag 14 december 2019 wordt nabij Ronse de 'Hotondcross - Grote Prijs Mario De Clercq' gehouden. Deze Vlaamse vel…
Veldrit Tabor 2019 (wereldbeker), live op tv en livestreamVeldrit Tabor 2019 (wereldbeker), live op tv en livestreamOp zaterdag 16 november 2019 vindt de veldrit van Tabor (Tsjechië) plaats. Deze cross is een onderdeel van de Telenet UC…
Brussels Universities Cyclocross 2019, live tv en livestreamBrussels Universities Cyclocross 2019, live tv en livestreamOp zondag 6 januari 2019 wordt de Brussels Universities Cyclocross verreden. Dit is de eerste editie van deze veldrit. D…
Bronnen en referenties
 • http://www.cyclocrosshammezogge.be/index.php
 • http://www.hln.be/hln/nl/2884/Veldrijden/article/detail/1347554/2011/11/13/Uitslagenbord-na-SP-veldrit-in-Hamme-Zogge.dhtml
 • http://nl.wikipedia.org

Reageer op het artikel "Veldrit Wachtebeke: Ambiancecross 2019 live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 16-10-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!