Veldrit Wachtebeke: Ambiancecross 2020 live tv en livestream

Veldrit Wachtebeke: Ambiancecross 2020 live tv en livestream Op zondag 6 december 2020 wordt de 'Charles Ambiancecross' verreden. Deze veldrit vindt plaats in het Oost-Vlaamse Wachtebeke. De wedstrijd is in 2020 een onderdeel van de UCI Wereldbeker Veldrijden. Het parcours bevindt zich daar op het Provinciaal Domein Puyenbroeck. Op de startlijst van de Ambiancecross staan veel grote namen uit de wereld van het veldrijden. De Ambiancecross Wachtebeke wordt live op tv uitgezonden. Ook kan men deze Oost-Vlaamse cyclocross online via een livestream bekijken.

Wachtebeke

Het dorp Wachtebeke is de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente. Deze gemeente telt circa 7500 inwoners. Het ligt in het noorden van de Belgische provincie Oost-Vlaanderen, vlak bij de Nederlandse grens. In de gemeente Wachtebeke bevindt zich het kanaal 'de Moervaart'. Tot de beroemde personen die geboren zijn in Wachtebeke behoren onder meer de schrijver en essayist Jules Persyn (1878-1933) en de televisiemaker Bart de Pauw. Tot de bekende inwoners behoort de zanger Stef Bos.

Locatie parcours: Puyenbroeck

De veldrit van Wachtebeke vindt plaats in het provinciaal domein Puyenbroeck. Dit is een recreatiegebied met bossen, visvijvers en diverse sportaccommodaties. Sinds 2017 is dit de locatie waar de jaarlijkse liefdadigheidsactie Music For Life plaatsvindt. Binnen het domein Puyenbroeck bevindt zich ook het Kasteel Puyenbrug.

Op de dag van de wedstrijd, zondag 6 december 2020, zijn op het provinciaal domein ook parkings ingericht voor de bezoekers van deze veldrit. Deze parkeerplaatsen worden voor de bezoekers duidelijk aangegeven middels borden.

Organisatie

De Ambiancecross Wachtebeke wordt georganiseerd door Jurgen Mettepenningen. Hij is in de wereld van het veldrijden al jaren bekend, onder meer als manager van het team Marlux. In het verleden was hij ook de organisator van de ‘Bollekescross Hamme-Zogge’. Het bedrijf Charles is de hoofdsponsor van de Ambiancross. Dit bedrijf is in de wielerwereld onder meer ook bekend van de veldritploeg Charles en als co-sponsor van diverse wegploegen.

Wereldbeker Veldrijden 2020-2021

Bij de eerste edities van deze veldrit was de Ambiancecross een 'losse cross', waar wel punten te verdienen waren voor de UCI Wereldranglijst Veldrijden, maar die geen onderdeel was van één van de drie grote klassementen (World Cup, Superprestige of DVV). Met ingang van 2020 is deze veldrit echter wel een onderdeel van de UCI World Cup Cyclocross (Wereldbeker Veldrijden).

Programma (onder voorbehoud) Ambiancecross Wachtebeke 2020

 • 10u00: Junioren
 • 11u20: Beloften (U23)
 • 13u30: Dames Elite
 • 15u00: Heren Elite (profs)

Deelnemers: startlijst veldrit Wachtebeke

Welke deelnemers staan op de startlijst van deze Cyclocross Wachtebeke? Omdat het een wereldbekerveldrit is, hebben de renners uit de top 50 van de wereldranglijst startrecht. Prominente namen op de voorlopige deelnemerslijst van de wedstrijd voor heren elite (profs) zijn onder meer Toon Aerts, Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck, Gianni Vermeersch en Tim Merlier. Als de selecties van Nederland en België bekend zijn, worden die hier gemeld. Hieronder vindt u t.z.t.startlijst met rugnummers van de wedstrijd van de heren elite.

Live op tv: Ambiancecross Wachtebeke 2020 (6 december)

Op welke zender live?

De Ambiancecross Wachtebeke wordt in 2020 live op tv uitgezonden door de Vlaamse publieke omroep Sporza (VRT). De live tv-uitzending van deze Oost-Vlaamse veldrit vindt op zondag 6 december plaats op de zender VRT één. De commentator bij de live tv-uitzending van deze Oost-Vlaamse cyclocross is Michel Wuyts. Zijn co-commentator bij deze cross is de ex-wereldkampioen veldrijden Paul Herygers.

Hoe laat begint de live tv-uitzending?

De live tv-uitzending van de Ambiancecross Wachtebeke 2020 begint om circa 13u30, na afloop van het één uur journaal. De start van de dameswedstrijd is aan het begin van de live-uitzeing.. De start van de herenwedstrijd bij deze veldrit is om 15u00.

Telenet, Eurosport en NPO

Ook onder meer Telenet, Eurosport en de NPO (NOS) hebben de uitzendrechten van deze cross. Zodra er meer info bekend is over hun uitzendingen, dan wordt dat hier gemeld.

Livestream veldrit Wachtebeke op 6 december 2020

Livestream Sporza

De Charles Ambiancecross Wachtebeke 2020 wordt online uitgezonden via een livestream. De officiële livestream van de Cyclocross Wachtebeke wordt beschikbaar gesteld door Sporza (VRT). Dit is een gratis livestream. Met die livestream kan men deze Vlaamse veldrit dus op een computer of smartphone bekijken. Deze gratis livestream van de Charles Ambiancecross Wachtebeke 2020 is echter wel geo-restricted. Dat houdt in deze men deze livestream van deze Wachtebeekse cross officieel alleen mag bekijken in België. Voor kijkers vanuit andere landen (zoals Nederland) is deze livestream van de Cyclocross van Wachtebeke geo-blocked (geblokkeerd).

De livestream van de Ambiancecross Wachtebeke is op de middag van 6 december te vinden op de website van Sporza. Men vindt deze stream daar onder meer via de rubriek 'nu live'. Ook kan men hem vinden via de rubriek 'wielrennen'. Die gratis livestream van deze veldrit begint tegelijk met de live tv-uitzending. Op de livestream kan men om 13u30 de dameswedstrijd zien en om 15u00 de herenwedstrijd.

Livestream Go App (EU)

Het is ook mogelijk om deze cross per livestream te bekijken op de Go App (online tv). Via die app kan men per livestream naar tv-uitzendingen kijken. Dit is een dienst voor klanten van digitale tv bij Ziggo. Via die app kan men ook per livestream naar VRT één kijken. Zo kan men dus alsnog geheel legaal per livestream de live-uitzending van Sporza buiten België bekijken. De livestream op deze app is in de hele EU te bekijken.

Livestream iTV-app

Het is ook mogelijk om deze Ambiancecross per livestream te bekijken op de iTV-app. Dit is een dienst waarmee klanten van KPN per livestream tv kunnen kijken. Deze app biedt ongeveer dezelfde mogelijkheden als de Ziggo Go App voor mensen die via een stream naar tv willen kijken. Ook op die app van KPN kan men dus in de hele EU naar deze livestream kijken.

Eurosport, Telenet en NPO

Er wordt waarschijnlijk ook een livestream aangeboden door Eurosport, Telenet en de NPO. Zodra er definitieve info is over hun livestreams, dan wordt die informatie hier gemeld.

Livestream FloBikes?

Veel Vlaamse veldritten worden anno 2020 ook uitgezonden via een livestream van het Canadese bedrijf FloBikes. Wordt de Cyclocross Wachtebeke 2020 ook via zo'n livestream van FloBikes uitgezonden? Ja, zij bieden wel een livestream aan, maar die is officieel niet in Nederland en Blegië te bekijken.

Voorgaande editie: uitslag Cyclocross Wachtebeke 2019

 1. Mathieu van der Poel (Ned) in 58:20
 2. Tim Merlier (Bel) op 13 sec.
 3. Quinten Hermans (Bel) op 22 sec.
 4. Thomas Pidcock (UK) op 43 sec.
 5. Diether Sweeck (Bel) op 55 sec.
 6. Toon Aerts (Bel) op 01:09
 7. Jim Aernouts (Bel) op 01:11
 8. Felipe Orts (Spa) op 01:29
 9. Michael Vanthourenhout (Bel) op 01:42
 10. Daan Soete (Bel) op 01:43

Lees verder

© 2012 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Veldrit Kortrijk: Urban Cross 2020, live op tv en livestreamVeldrit Kortrijk: Urban Cross 2020, live op tv en livestreamOp zaterdag 28 november 2020 wordt de tweede editie verreden van de Caps Urban Cross Kortrijk. Deze West-Vlaamse veldrit…
Veldrit: Ethias Cross Beringen 2020 live op tv en livestreamVeldrit: Ethias Cross Beringen 2020 live op tv en livestreamOp zaterdag 17 oktober wordt de Ethias Cross Beringen verreden. De veldrit in Beringen wordt live op tv uitgezonden. Ook…
Veldrit: Jaarmarktcross Niel 2020 - live op tv en livestreamVeldrit: Jaarmarktcross Niel 2020 - live op tv en livestreamDe 57e editie van de Jaarmarktcross van Niel (België) wordt verreden op woensdag 11 november 2020. Deze veldrit van Niel…
Cyclocross Gullegem 2021, live op tv en livestreamCyclocross Gullegem 2021, live op tv en livestreamOp zaterdag 2 januari 2021 wordt de Hexia Cyclocross Gullegem verreden. ​Dit is de vierde editie van deze West-Vla…

Rennen: waarom doen we het?Rennen: waarom doen we het?Rennen en hardlopen, wij mensen zijn ervoor gemaakt. Maar waarom doen we het? Wat is het verschil tussen rennen, hardlop…
Paardensport tripalonPaardensport tripalonDrie onderdelen samengevoegd in 1 wedstrijd, hierdoor lijkt een tripalon gelijk te zijn aan een gewone sgw. Toch is dat…
Bronnen en referenties
 • http://www.cyclocrosshammezogge.be/index.php
 • http://www.hln.be/hln/nl/2884/Veldrijden/article/detail/1347554/2011/11/13/Uitslagenbord-na-SP-veldrit-in-Hamme-Zogge.dhtml
 • http://nl.wikipedia.org

Reageer op het artikel "Veldrit Wachtebeke: Ambiancecross 2020 live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 08-07-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!