InfoNu.nl > Sport > Overige sport > Veldrit: Ethias Cross Beringen 2019 live op tv en livestream

Veldrit: Ethias Cross Beringen 2019 live op tv en livestream

Veldrit: Ethias Cross Beringen 2019 live op tv en livestream Op zaterdag 26 oktober 2019 wordt de Ethias Cross Beringen verreden. Deze veldrit is de opvolger van de GP Hasselt die jarenlang in het Kapermolenpark te Hasselt werd verreden. De veldrit in Beringen wordt live op tv uitgezonden. Ook kan men de Ethias Cross Beringen online volgen via een livestream. Welke deelnemers staan op de startlijst van deze Limburgse veldrit? Hoe ziet het programma van deze cross in Beringen eruit? Hoe is de geschiedenis van deze cyclocross verlopen?

Geschiedenis GP Hasselt

De Grote Prijs Hasselt bestaat sinds 2005. De 'Kannibaal van Baal', Sven Nys, is de succesvolste renner uit de historie van deze Limburgse veldrit. Hij won vier keer de cyclocross in Hasselt. Het parcours van deze veldrit ligt ook Kevin Pauwels erg goed. Hij won deze wedstrijd drie keer. De Nederlander Gerben de Knegt pakte de zege in 2006. De Tsjech Zdenek Stybar won de GP Hasselt in 2009. De Belg Bart Wellens pakte in 2008 de zege in de Grote Prijs van Hasselt. In 2016 won Laurens Sweeck deze cyclocross. In 2017 pakte de Nederlander Corné van Kessel de zege in Hasselt. In 2018 ging de zege in Hasselt naar Kevin Pauwels.

Van 2006 tot en met 2014 was de GP Hasselt een onderdeel van de Bpost Bank Trofee Veldrijden. Vervolgens kwam er een einde aan deze samenwerking. Met ingang van het seizoen 2015-2016 was de Grote Prijs van Hasselt een onderdeel van de wedstrijdreeks Soudal Cyclocross Classics.

Ethias Cross Beringen vervangt Soudal GP Hasselt

Verhuizing van Hasselt naar Beringen

De veldrit in Hasselt was, vergeleken met veel andere Vlaamse profcrossen, een minder groot succes dan men had gehoopt. Daar kwam nog een praktisch probleem bij: door bouwprojecten was het Kapermolenpark te Hasselt werd die locatie, waar jarenlang de GP Hasselt werd verreden, veel minder geschikt als plek om het parcours van deze cross uit te zetten. Daarom ging de organisatie op zoek naar een andere locatie. Die werd gevonden in een nabijgelegen Limburgse stad: Beringen.

Verhuizing van Soudal naar Ethias Cross

De veldrit verhuisde niet alleen qua locatie, deze cross gaat met ingang van 2019 ook naar een andere wedstrijdserie. Het is niet meer een onderdeel van de Soudal Cyclocross Classics, maar van de Ethias Crossen. Alle veldritten uit die wedstrijdserie worden gesponsord door het bedrijf Ethias en zijn live op tv en online per livestream te volgen bij VTM.

Parcours: domein van BE-Mine

Het parcours van de veldrit van Beringen bevindt zich op een buitengewoon spectaculaire locatie: de flanken van het mijnbouwgebied 'BE-Mine'. Qua parcours is deze veldrit daardoor zonder twijfel een echte 'klimcross'. Kort na de start moeten de renners op een klim een hoogteverschil van 58 meter overbruggen.

Programma Ethias Cross Beringen op 26 oktober 2019

 • 10u00: eerstejaars nieuwelingen
 • 10u45: tweedejaars nieuwelingen
 • 11u50: Junioren
 • 13u45: Dames elite
 • 15u00: Heren elite (profs) en beloften (u23)

Deelnemers: startlijst Ethias Cross Beringen

Welke coureurs staan op de deelnemerslijst van de Ethias Cross 2019? Veldritten van de wedstrijdserie Ethias Crossen hebben doorgaans een sterke startlijst. Helaas rijden Mathieu van der Poel en Wout van Aert deze cross niet. Diverse subtoppers staan hoogstwaarschijnlijk wel op de deelnemers, zoals Toon Aerts, Michael Vanthourenhout, Gianni Vermeersch en Tim Merlier. Zodra de definitieve startlijst met rugnummers van deze Limburgse veldrit bekend is, wordt die hier geplaatst.

Live op tv: VTM

Welke zender? VTM

De veldrit van Beringen behoort tot de Ethias Crossen. Net als alle crossen uit die wedstrijdreeks wordt ook deze veldrit live op tv uitgezonden door de zender VTM. Deze Vlaamse commerciële omroep zendt de dameswedstrijd en de herenwedstrijd live op tv uit. Die zender zit bij de meeste Vlamingen in hun standaard tv-pakket. De meeste Nederlanders kunnen die zender niet op tv ontvangen. De uitzending is voor hen echter via een gratis livestream online te bekijken.

Hoe laat?

De live tv-uitzending begint om 13u35. De start van de damescross is live te zien om 13u45. De start van de herenwedstrijd is bij deze Limburgse cross om 15u00 live te zien.

Livestream Ethias Cross Beringen

Deze cross van Beringen is ook via een gratis livestream te bekijken. Met zo'n livestream kan men op de middag van zaterdag 26 oktober 2019 online op een computer of smartphone naar de Ethias Cross Beringen kijken. De livestream wordt geproduceerd door VTM. Deze livestream begint tegelijkertijd met de live tv-uitzending. Men kan op die livestream van de veldrit van Beringen dus zowel de dameswedstrijd als de herenwedstrijd live bekijken. De gratis livestream is op de middag van 26 oktober te vinden in de programmagids van de site van VTM. Om die livestream te gebruiken, dient men wel ingelogd te zijn op die site. Men kan bij de livestream van de Ethias Cross Beringen inloggen met een gratis account van Medialaan (het moederbedrijf van VTM). Indien men echter niet zo'n account heeft en het ook niet wil hebben, dan kan men bij de gratis livestream van de veldrit van Beringen echter ook inloggen met uw account van Facebook.

Livestream FloBikes (internationaal, doch geo-restricted)

Naast de officiële livestream van VTM (voor België en Nederland), is er ook een internationale livestream van de veldrit van Beringen. Die laatstgenoemde livestream van deze veldrit wordt door FloBikes geproduceerd. Deze livestream-dienst is een onderdeel van het Noord-Amerikaanse bedrijf FloSports, dat heel veel live sport online aanbiedt. Is dit een gratis livestream? Om die officiële livestream van deze veldrit bij FloBikes te kunnen bekijken, dient men een betaald abonnement te hebben bij die dienst, dus het is niet een gratis stream.

De livestream van FloBikes is officieel ook nog eens geo-restricted. In welke landen kan men deze livestream ontvangen? De livestream is officieel toegestaan voor abonnees van die dienst in Duitsland, Luxemburg, de Verenigde Staten, Canada, Tsjechië, Zwitserland en Australië. In andere landen is deze livestream officieel geo-blocked. Dat houdt helaas dus in dat men in landen met veel veldritfans zoals België en Nederland deze livestream van FloBikes bij deze Ethias Cross niet mag bekijken.

Voorgaande editie: uitslag GP Hasselt 2018

 1. Kevin Pauwels (Bel) in 1u02'19"
 2. Jens Adams (Bel) op 17 sec.
 3. Eli Iserbyt (Bel) 26"
 4. Marcel Meisen (Dui) 31"
 5. Tom Meeusen (Bel) 35"
 6. Corné van Kessel (Ned) 1'01"
 7. David van der Poel (Ned) 1'09"
 8. Tim Merlier (Bel) 1'11"
 9. Nicolas Cleppe (Bel) 1'13"
 10. Jim Aernouts (Bel) 1'34"

Lees verder

© 2015 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Veldrit Wachtebeke: Ambiancecross 2019 live tv en livestreamVeldrit Wachtebeke: Ambiancecross 2019 live tv en livestreamOp zaterdag 23 november 2019 wordt de 'Charles Ambiancecross' verreden. Deze veldrit vindt plaats in het Oost-Vlaamse Wa…
Cyclocross Gullegem 2019Cyclocross Gullegem 2019Op zaterdag 5 januari 2019 wordt de Cyclocross Gullegem verreden. ​Dit is de tweede editie van deze West-Vlaamse v…
Veldrit Tabor 2019 (wereldbeker), live op tv en livestreamVeldrit Tabor 2019 (wereldbeker), live op tv en livestreamOp zaterdag 16 november 2019 vindt de veldrit van Tabor (Tsjechië) plaats. Deze cross is een onderdeel van de Telenet UC…
Ethias Polderscross Kruibeke 2019, live tv en livestreamEthias Polderscross Kruibeke 2019, live tv en livestreamDe zesde editie van de Polderscross wordt verreden op zaterdag 12 oktober 2019. Het parcours van deze veldrit bevindt zi…
Veldrit: Jaarmarktcross Niel 2019 - live op tv en livestreamVeldrit: Jaarmarktcross Niel 2019 - live op tv en livestreamDe 56e editie van de Jaarmarktcross van Niel (België) wordt verreden op maandag 11 november 2019. Deze veldrit van Niel…
Bronnen en referenties
 • http://www.sport.be/cyclocrossclassics/1516/hasselt/nl/info/
 • http://www.veldritkrant.be/nieuws/2015-10-21/wat-brengen-telenet-en-sporza-van-het-veldrijden-op-de-buis
 • http://www.uci.ch/cyclo-cross/ranking/

Reageer op het artikel "Veldrit: Ethias Cross Beringen 2019 live op tv en livestream"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Bierwaerts Guido, 19-11-2016 14:25 #1
Waarom worden niet alle wedstrijden uitgezonden? Er zijn zoveel zenders. Ik begrijp jullie niet goed. Wie niet weg kan moet dit allemaal missen.

Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 05-09-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 3
Reacties: 1
Schrijf mee!