Veldrit: Ethias Cross Beringen 2020 live op tv en livestream

Veldrit: Ethias Cross Beringen 2020 live op tv en livestream Op zaterdag 17 oktober wordt de Ethias Cross Beringen verreden. De veldrit in Beringen wordt live op tv uitgezonden. Ook kan men de Ethias Cross Beringen online volgen via een livestream. Welke deelnemers staan op de startlijst van deze Limburgse veldrit? Hoe ziet het programma van deze cross in Beringen eruit? Hoe is de geschiedenis van deze cyclocross verlopen?

Geschiedenis GP Hasselt

De Grote Prijs Hasselt bestaat sinds 2005. De 'Kannibaal van Baal', Sven Nys, is de succesvolste renner uit de historie van deze Limburgse veldrit. Hij won vier keer de cyclocross in Hasselt. Het parcours van deze veldrit ligt ook Kevin Pauwels erg goed. Hij won deze wedstrijd drie keer. De Nederlander Gerben de Knegt pakte de zege in 2006. De Tsjech Zdenek Stybar won de GP Hasselt in 2009. De Belg Bart Wellens pakte in 2008 de zege in de Grote Prijs van Hasselt. In 2016 won Laurens Sweeck deze cyclocross. In 2017 pakte de Nederlander Corné van Kessel de zege in Hasselt. In 2018 ging de zege in Hasselt naar Kevin Pauwels.

Van 2006 tot en met 2014 was de GP Hasselt een onderdeel van de Bpost Bank Trofee Veldrijden. Vervolgens kwam er een einde aan deze samenwerking. Met ingang van het seizoen 2015-2016 was de Grote Prijs van Hasselt een onderdeel van de wedstrijdreeks Soudal Cyclocross Classics.

Ethias Cross Beringen vervangt Soudal GP Hasselt

Verhuizing van Hasselt naar Beringen

De veldrit in Hasselt was, vergeleken met veel andere Vlaamse profcrossen, een minder groot succes dan men had gehoopt. Daar kwam nog een praktisch probleem bij: door bouwprojecten was het Kapermolenpark te Hasselt werd die locatie, waar jarenlang de GP Hasselt werd verreden, veel minder geschikt als plek om het parcours van deze cross uit te zetten. Daarom ging de organisatie op zoek naar een andere locatie. Die werd gevonden in een nabijgelegen Limburgse stad: Beringen.

Verhuizing van Soudal naar Ethias Cross

De veldrit verhuisde niet alleen qua locatie, deze cross gaat met ingang van 2019 ook naar een andere wedstrijdserie. Het is niet meer een onderdeel van de Soudal Cyclocross Classics, maar van de Ethias Crossen. Alle veldritten uit die wedstrijdserie worden gesponsord door het bedrijf Ethias en zijn live op tv en online per livestream te volgen bij VTM.

Parcours: domein van BE-Mine

Het parcours van de veldrit van Beringen bevindt zich op een buitengewoon spectaculaire locatie: de flanken van het mijnbouwgebied 'BE-Mine'. Qua parcours is deze veldrit daardoor zonder twijfel een echte 'klimcross'. Kort na de start moeten de renners op een klim een hoogteverschil van 58 meter overbruggen.

Programma Ethias Cross Beringen op 17 oktober 2020

 • 10u00: eerstejaars nieuwelingen
 • 10u45: tweedejaars nieuwelingen
 • 11u50: Junioren
 • 16u00: Dames elite
 • 17u15: Heren elite (profs) en beloften (u23)

Deelnemers: startlijst Ethias Cross Beringen

Welke coureurs staan op de deelnemerslijst van de Ethias Cross Beringen 2020? Veldritten van de wedstrijdserie Ethias Crossen hebben doorgaans een sterke startlijst. Diverse toppers en subtoppers staan op de deelnemers van de veldrit in Beringen, waaronder Toon Aerts, Quinten Hermans, David van der Poel, Lars van der Haar en Thibau Nys. Hieronder vindt u de definitieve startlijst met rugnummers voor heren elite (profs) en beloften (U23) van deze Ethias Cross.

Niet op de deelnemerslijst: Wout van Aert en Mathieu van der Poel

Helaas rijden Mathieu van der Poel en Wout van Aert deze Ethias Cross in Beringen niet. Zijn rijden in deze periode nog op de weg. In dat weekend rijden zij bijvoorbeeld de Ronde van Vlaanderen.

Deelnemers Ethias Cross Beringen 2020: startlijst met rugnummers, heren elite (profs) en beloften
1. Sweeck, Laurens
2. Aerts, Toon
3. Iserbyt, Eli
4. Vanthourenhout, Michael
5. Haar, Lars van der
6. Hermans, Quinten
7. Kessel, Corné van
8. Kamp, Ryan
9. Poel, David v.d.
10. Meeusen, Tom
11. Aerts, Thijs
12. Adams, Jens
13. Aernouts, Jim
14. Vanthourenhout, Dieter
15. Soete, Daan
16. Cleppe, Nicolas
17. Vandebosch, Toon
18. Nys, Thibau
19. Marx, Bram
20. Looveren, J. van
21. Baers, Arne
22. Careme, Gregory
23. Kuypers, Gerben
24. Vleuten, L. v.d.
25. Wyseure, Joran
26. Quartier, Jonas
27. Vocht, Jochen de
28. Verstrynge, Emiel
29. Staeyen, M. van
30. Vervoort, Wout
31. Jonghe, Len de
32. Bekaert, Yentl
33. Janssen, Wout
34. Blom, Kenneth
35. Huybs, Ward
36. Mertens, Jonas
37. Cortjens, Ryan
38. Keirsbilck, Berne van
39. Peers, Nick
40. Ruts, Andy
41. Geerts, Siebe
42. Couzens, Tom
43. Mein, Thomas N.
44. Kockelmann, R.
45. Alvarado, Salvador
46. Uptegrove, Pete B.
47. Broeck, Arno van den
48. Laethem, Kevin van
49. Clynhens, Jens
50. Kielich, Timo
51. Bellens, Jarno
52. Agterberg, Kyle
53. Rombouts, Seppe
54. Ronhaar, Pim
55. Gunst, Ruben
56. Brouwer, Dennis
57. Belmans, Lennert
58. Groenen, Klaas
59. Gabriel, Timothé
60. Dijke, Tim van
61. Lauryssen, Yorben
62. Pemen, Dolf
63. Alderweireld, R.
64. Gybels Sybe
65. Peirens, Yente
66. Hubrechts, Sander
67. Mason, Cameron
68. Tormans Siebe
69. Oger, Vincent
70. Camps, Jelle
71. Storms, Miel
72. Teirlinck, Jens
73. Heijden, Maik v.d.
74. Ehlert, Marco
75. Loockx, Lander
76. Gys, Jens
77. Godrie, Stan


Deelnemers: startlijst dameswedstrijd

Prominente deelnemers op de startlijst van de dameswedstrijd zijn onder meer Ceylin del Carmen Alvarado, Sanne Cant, Yara Kastelijn, Annemarie Worst, Alice Arzuffi, Inge van der Heijden, Eva Lechner, Marion Norbert Riberolle, Denise Betsema, Maud Kaptheijns en Shirin van Anrooij.

Live op tv op 17 oktober 2020: welke zender en hoe laat?

Welke zender? VTM

De veldrit van Beringen behoort tot de Ethias Crossen. Net als alle crossen uit die wedstrijdreeks wordt ook deze veldrit live op tv uitgezonden door de zender VTM. Deze Vlaamse commerciële omroep zendt de dameswedstrijd en de herenwedstrijd live op tv uit. Die zender zit bij de meeste Vlamingen in hun standaard tv-pakket. De meeste Nederlanders kunnen die zender niet op tv ontvangen. De live-uitzending van de cyclocross van Beringen is voor hen echter via een gratis livestream online te bekijken. Daarnaast kunnen zij deze Ethias Cross waarschijnlijk ook live bekijken bij Eurosport NL. (Bij diverse eerdere Ethias Crossen was door commentatoren van Eurosport en door wielerwebsites aangekondigd dat die veldritten allemaal live op Eurosport NL te zien zouden zijn, maar dat bleek bij die eerdere crossen uiteindelijk in werkelijkheid niet het geval te zijn. Die andere crossen werden door Eurosport niet live uitgezonden, doch wel zonden zij uitgebreide samenvattingen uit. De veldrit van Beringen is daarentegen waarschijnlijk wel werkelijk live bij hen te zien.)

Hoe laat op VTM?

De live tv-uitzending van de cross van Beringen begint bij VTM op 17 oktober om circa 15u50. De start van de damescross is live te zien om 16u00. De start van de herenwedstrijd is bij deze Limburgse cross om 17u15 live te zien.

Live op Eurosport NL: herenwedstrijd live op tv

Eurosport NL (Nederland) heeft ook de uitzendrechten van deze veldrit. Zij zenden de herenwedstrijd live op tv uit om 17u15 op de zender Eurosport 1 (NL). De dameswedstrijd zenden zij niet live op tv uit, maar wel is die damescross bij hen om circa 18u30 (na de herenwedstrijd) alsnog integraal op televisie te zien. Deze veldrit bij hen ook via een livestream te bekijken. Op die livestream zijn zowel de herenwedstrijd als de dameswedstrijd van deze cyclocross live te bekijken.

Veldrijden live op tv

Welke andere veldritten kan men in deze periode live op tv (of online via een stream) bekijken? Op zaterdag 24 oktober kan men live op tv en per livestream genieten van de Superprestige Cyclocross Ruddervoorde.

Livestream Ethias Cross Beringen (17 oktober 2020)

Gratis livestream

Deze cross van Beringen is ook via een livestream te bekijken. Met zo'n livestream kan men op de middag van zaterdag 17 oktober 2020 online op een computer of smartphone naar de Ethias Cross Beringen kijken. De gratis livestream wordt geproduceerd door VTM. Deze livestream begint tegelijkertijd met de live tv-uitzending. Men kan op die livestream van de veldrit van Beringen dus zowel de dameswedstrijd als de herenwedstrijd live bekijken. De gratis livestream is op de middag van 17 oktober te vinden in de programmagids van de site van VTM. Om die livestream te gebruiken, dient men wel ingelogd te zijn op die site. Men kan bij de livestream van de Ethias Cross Beringen inloggen met een gratis account van Medialaan (het moederbedrijf van VTM). Indien men echter niet zo'n account heeft en het ook niet wil hebben, dan kan men bij de gratis livestream van de veldrit van Beringen echter ook inloggen met uw account van Facebook. Het is ook mogelijk om deze cyclocross te bekijken via een livestream van het Vlaamse dagblad HLN (Het Laatste Nieuws). Dit is eveneens een gratis livestream. Die gratis livestream bevindt zich op 26 oktober op de site van die krant.

Livestream Eurosport voor Ethias Cross Beringen

Er wordt ook een livestream door Eurosport verzorgd bij de veldrit van Beringen. Deze livestream van de cyclocross van Beringen bevindt zich op de middag van 17 oktober op de Eurosport Player. De livestream van de dameswedstrijd begint bij hen om circa 16u00. Hun livestream van de herenwedstrijd begint bij deze cyclocross om circa 17u15.. Men dient echter wel een abonnement op die app te hebben, om deze livestream van de Limburgse veldrit te kunnen bekijken.

Livestream Cyclocross Beringen bij FloBikes (internationaal, doch geo-restricted)

Naast de officiële livestream van VTM (voor België en Nederland), de stream van HLN en de livestream van Eurosport, is er ook nog een Noord-Amerikaanse livestream van de veldrit van Beringen. Die laatstgenoemde livestream van deze veldrit wordt door FloBikes geproduceerd. Deze livestream-dienst is een onderdeel van het Noord-Amerikaanse bedrijf FloSports, dat heel veel live sport online aanbiedt. Is dit een gratis livestream? Om die officiële livestream van deze veldrit bij FloBikes te kunnen bekijken, dient men een betaald abonnement te hebben bij die dienst, dus het is niet een gratis stream van deze cyclocross.

De livestream van FloBikes is bij de Ethias Cross van Beringen officieel ook nog eens geo-restricted. In welke landen kan men deze livestream van de veldrit in Beringen ontvangen? De livestream is officieel toegestaan voor abonnees van die dienst in Duitsland, Luxemburg, de Verenigde Staten, Canada, Tsjechië, Zwitserland en Australië. In andere landen is deze Noord-Amerikaanse livestream van deze Vlaamse veldrit officieel geo-blocked. Dat houdt helaas dus in dat men in landen met veel veldritfans zoals België en Nederland deze livestream van FloBikes bij deze Ethias Cross Beringen niet mag bekijken.

Livestream Cyclocross Beringen bij GCN (voor abonnees)

Deze be-MINE-cyclocross is ook via een livestream bij GCN te bekijken. Om die livestream van deze veldrit op 17 oktober 2020 te kunnen bekijken dient men echter een abonnement op die app te hebben. Bij hen zijn de heren- en dameswedstrijd van deze cyclocross per livestream te zien.

Uitslag Ethias Cross Beringen 2020

 1. Toon Aerts (Bel)
 2. Eli Iserbyt (Bel)
 3. Lars van der Haar (Ned)
 4. Michael Vanthourenhout (Bel)
 5. Daan Soete (Bel)

Voorgaande editie: uitslag Ethias Cross Beringen 2019

 1. Quinten Hermans (Bel) in 59'42"
 2. Toon Aerts (UK) op 52 sec.
 3. Thomas Pidcock (UK) 1'24"
 4. Thomas Mein (UK) 1'38"
 5. Nicolas Cleppe (Bel) 1'59"
 6. Tom Meeusen (Bel) 2'02"
 7. Marcel Meisen (Dui) 2'53"
 8. Thijs Aerts (Bel) 3'27"
 9. Jens Adams (Bel) 3'43"
 10. Pieter-Jan Vliegen (Bel) 4'08"

Lees verder

© 2015 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Veldrit: Ambiancecross Dendermonde 2020 live tv & livestreamVeldrit: Ambiancecross Dendermonde 2020 live tv & livestreamOp zondag 27 december 2020 wordt de 'Charles Ambiancecross' verreden. Het parcours van deze veldrit bevindt zich in Dend…
Veldrit Kortrijk: Urban Cross 2020, live op tv en livestreamVeldrit Kortrijk: Urban Cross 2020, live op tv en livestreamOp zaterdag 28 november 2020 wordt de tweede editie verreden van de Caps Urban Cross Kortrijk. Deze West-Vlaamse veldrit…
Veldrit: EKZ Cross Tour Baden 2020 via een livestreamVeldrit: EKZ Cross Tour Baden 2020 via een livestreamOp zondag 13 september 2020 wordt de cyclocross van Baden verreden. Het is de eerste internationale cyclocross van het s…
Veldrit: Cyclocross Leuven 2020, live op tv en livestreamVeldrit: Cyclocross Leuven 2020, live op tv en livestreamOp zaterdag 14 november 2020 staat de Ethias Cyclocross GP Leuven op de kalender. Het parcours van deze veldrit bevindt…

Aron Ralston: sterven of je hand amputeren?Aron Ralston: sterven of je hand amputeren?Een sprankelende, avontuurlijke en ervaren bergbeklimmer wil solo een record verbreken. Gevaar schuilt in een klein hoek…
Bodybuilding voor jongeren; Hoe word je gespierd?Bodybuilding voor jongeren; Hoe word je gespierd?De puberteit begint en de meeste tieners willen net als veel supersterren een perfect lichaam, maar al jaren lang wordt…
Bronnen en referenties
 • http://www.sport.be/cyclocrossclassics/1516/hasselt/nl/info/
 • http://www.veldritkrant.be/nieuws/2015-10-21/wat-brengen-telenet-en-sporza-van-het-veldrijden-op-de-buis
 • http://www.uci.ch/cyclo-cross/ranking/

Reageer op het artikel "Veldrit: Ethias Cross Beringen 2020 live op tv en livestream"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Lucien Jenné, 13-10-2020 10:22 #2
Zijn toeschouwers toegelaten? Reactie infoteur, 13-10-2020
Neen, helaas worden er vanwege de coronacrisis geen toeschouwers toegelaten bij deze veldrit. De cross is voor de fans alleen live op tv of via een livestream te volgen.

Bierwaerts Guido, 19-11-2016 14:25 #1
Waarom worden niet alle wedstrijden uitgezonden? Er zijn zoveel zenders. Ik begrijp jullie niet goed. Wie niet weg kan moet dit allemaal missen.

Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 17-10-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 3
Reacties: 2
Schrijf mee!