Darts: World Series Finals 2019, live op tv en livestream

Darts: World Series Finals 2019, live op tv en livestream De vijfde editie van de World Series of Darts Finals wordt gehouden van vrijdag 1 november tot en met zondag 3 november 2019. Het toernooi vindt plaats in de AFAS Live te Amsterdam (Nederland). Dit evenement is het slottoernooi van de PDC World Series of Darts 2019. De hoofdsponsor van het evenement is Bwin. Wie zijn de prominente deelnemers aan de World Series Finals? Hoe zien het programma en het speelschema van dit toernooi eruit? Hoeveel prijzengeld kunnen de deelnemers verdienen? De World Series Finals worden live op tv uitgezonden door RTL7. Ook kan men de World Series of Darts Finals online volgen via een livestream.

PDC World Series of Darts

De World Series of Darts is een serie toernooien die de Professional Darts Corporation (PDC) sinds 2013 jaarlijks organiseert. Het grote doel van de World Series is de mondialisering van het profdarts. Men wil via deze toernooien darts promoten in landen waar het nog geen grote sport is, maar waar darts volgens de PDC wel een grote groeipotentie heeft.

De evenementen vinden met name plaats in Azië (Verenigde Arabische Emiraten en Japan) en in Oceanië (Australië en Nieuw-Zeeland). Bij de toernooien van de World Series bestaat vaak de helft van het deelnemersveld uit internationale topspelers van de PDC en de andere helft bestaat meestal uit darters uit het land waar het evenement plaatsvindt.

Vernieuwingen in 2015: ranking en finals

Met ingang van het seizoen 2015 heeft de PDC het World Series-project duidelijk op een grootsere manier aangepakt dan bij de twee voorgaande edities. In 2015 is er voor het eerst een aparte ranking op basis van de World Series of Darts-evenementen. De World Series worden in 2015 ook voor het eerst afgesloten met de ‘World Series Finals’, een soort masterstoernooi waarvoor men zich onder meer via de ranking van de World Series of Darts kan plaatsen.

World Series of Darts Finals 2015

In 2015 deden er vier Nederlanders mee aan de eerste editie van dit toernooi. Dimitri van den Bergh en Benito van de Pas werden in de eerste ronde uitgeschakeld. Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen stonden tegenover elkaar in de kwartfinales. Van Gerwen won en schakelde zo dus zijn landgenoot uit. Michael van Gerwen won uiteindelijk het toernooi door in de finale Peter Wright te verslaan met 11-10.

World Series of Darts Finals 2016

In 2016 deden er vier Nederlanders mee aan dit toernooi: Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen en Benito van de Pas. Klaasen werd al in de eerste ronde uitgeschakeld, Van Barneveld in de tweede ronde en Benito van de Pas in de kwartfinale. Michael van Gerwen haalde de finale en stond daarin wederom tegenover Peter Wright. En net als in 2015 versloeg hij hem ook in de finale van 2016 en won zo voor de tweede keer de World Series Finals Darts.

Vernieuwingen World Series Darts in 2017: deelnemersveld en nieuwe toernooien

In 2017 werden er wederom een aantal vernieuwingen doorgevoerd bij de PDC World Series. Zo kwamen er twee toernooien bij op continenten waar voorheen geen regulier toernooi van de World Series of Darts werd gespeeld: de US Masters in Amerika en de German Darts Masters in Duitsland. Daarnaast had men met ingang van 2017 niet meer een 'vast deelnemersveld' qua geplaatste spelers. Tot en met de editie van 2016 had de PDC bij de World Series jaarlijks een vaste groep van acht topdarters gecontracteerd die bij elk toernooi van de World Series de acht geplaatste spelers waren en die het dan opnamen tegen de lokale darters. Sinds 2017 houdt men niet meer zo strikt vast aan één vaste groep van acht darters en krijgen ook diverse andere topdarters de kans om in de World Series te spelen.

World Series Darts Finals 2017

In 2017 deden er vier Nederlanders mee aan de World Series of Darts Finals. Jan Dekker en Jelle Klaasen werden in de eerste ronde uitgeschakeld. Raymond van Barneveld werd in de tweede ronde uitgeschakeld. Michael van Gerwen won het toernooi. Hij versloeg in de finale Gary Anderson met 11-6.

World Series Finals Darts 2018

In 2018 deden er twee Nederlanders mee aan de World Series of Darts Finals: Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld.
Zij speelden tegen elkaar in de kwartfinale. De wedstrijd werd gewonnen door Van Barneveld (10-8). Vervolgens werd
Raymond van Barneveld in de halve finale uitgeschakeld door James Wade (11-2). In de finale won Wade met 11-10 van Michael Smith.

World Series of Darts Finals 2019: deelnemers

Aan de World Series of Darts Finals 2018 doen in totaal 24 spelers mee. Spelers kunnen zich onder meer via de World Series of Darts Ranking kwalificeren. Daarnaast kan men zich ook via de PDC Pro Tour kwalificeren (de ranking van de voertoernooien) en via specifieke kwalificatietoernooien. Verder deelt de PDC ook nog enkele wildcards uit. De meeste topspelers doen mee aan dit toernooi, waaronder Michael van Gerwen, Gary Anderson, Peter Wright, Raymond van Barneveld, Daryl Gurney en Rob Cross.

Prijzengeld World Series Finals Darts

Hoeveel bedraagt het prijzengeld van dit toernooi? Het totale prijzengeld bedraagt 300.000 pond. De winnaar van de World Series Finals krijgt 70.000 pond. De verliezende finalist ontvangt 30.000 pond. Verliezende halve finalisten krijgen 20.000 pond. Wie in de kwartfinales wordt uitgeschakeld krijgt 15.000 pond. Spelers die in de tweede ronde (laatste 16) worden uitgeschakeld krijgen nog 7500 pond. Wie al in de eerste ronde van de World Series Finals wordt uitgeschakeld krijgt nog 5000 pond.

World Series Finals Darts Amsterdam 2019: programma en speelschema

Hoe ziet het programma van dit evenement eruit? In 2019 bestaat dit toernooi uit drie speeldagen. Op vrijdag 1 november 2019 vindt de eerste ronde plaats. Op zaterdag 2 november vindt de tweede ronde plaats. Op zondagmiddag 3 november worden de kwartfinales gespeeld. Op zondagavond worden de halve finales en de finale gehouden.

Opzet van het speelschema

In de eerste ronde van dit toernooi hebben de best geplaatste spelers (topdarters zoals Michael van Gerwen) een 'bye', wat inhoudt dat ze in die ronde niet hoeven te spelen. Voor hen begint dit toernooi pas in de tweede ronde. Hieronder vindt u het speelschema dat middels loting tot stand is gekomen. In dat schema zijn de uitslagen ingevuld.

Programma vrijdag 1 november, avondsessie (eerste ronde)

 • Wayne Jones - Jonny Clayton 4-6
 • Ricky Evans - Ian White 5-6
 • Kyle Anderson - Mensur Suljovic 1-6
 • Krzysztof Ratajski - Nathan Aspinall 6-5
 • Michael Smith - Gerwyn Price 3-6
 • Dave Chisnall - Simon Whitlock 6-4
 • Danny Noppert (Ned) - Jeffrey de Zwaan (Ned) 6-3
 • Jermaine Wattimena (Ned) - Gabriel Clemens 6-4

Programma zaterdag 2 november, avondsessie (tweede ronde)

 • James Wade - Jonny Clayton 5-6
 • Damon Heta - Mensur Suljovic 3-6
 • Daryl Gurney - Krzysztof Ratajski 4-6
 • Michael van Gerwen (Ned) - Gerwyn Price 6-5
 • Peter Wright - Ian White 2-6
 • Gary Anderson - Danny Noppert (Ned) 1-6
 • Raymond van Barneveld (Ned) - Jermaine Wattimena (Ned) 6-4
 • Rob Cross - Dave Chisnall 6-4

Programma zondag 3 november, middagsessie (kwartfinales)

 • Mensur Suljovic - Krzysztof Ratajski 10-9
 • Michael van Gerwen (Ned) - Jonny Clayton 10-6
 • Ian White - Danny Noppert (Ned) 9-10
 • Raymond van Barneveld (Ned) - Dave Chisnall 8-10

Programma zondag 3 november, avondsessie

 • Halve finale: Michael van Gerwen (Ned) - Suljovic 11-4
 • Halve finale: Danny Noppert (Ned) - Dave Chisnall 11-10
 • Finale: Michael van Gerwen (Ned) - Danny Noppert (Ned) 11-2

Live op tv: World Series Finals Amsterdam 2019 op RTL7

In Engeland worden de World Series of Darts Finals op tv uitgezonden door ITV. In Nederland wordt dit evenement op tv uitgezonden door RTL7. Het toernooi is op het internet live te volgen via livestreams van onder meer RTL7 en van de dartsbond PDC. Hieronder vindt u het schema van de tv-uitzendingen van RTL7. Tot de overige toernooien van de PDC die RTL7 in de periode daarna live op tv uitzendt, behoren onder meer de Grand Slam of Darts, de Players Championships Finalsof Darts en natuurlijk het hoogtepunt van het seizoen, het WK Darts.

Uitzendschema World Series Finals RTL7 (tv)

 • Vrijdag 1 november: 19u30-24u00
 • Zaterdag 2 november: 19u30-24u00
 • Zondag 3 november: 18u00-20u00 (samenvatting middagsessie)
 • Zondag 3 november: 20u00-23u30 (live)

Live op tv in België

In België worden de World Series Finals Darts live op tv uitgezonden door Eleven Sports. Deze live tv-uitzendingen zijn echter ook te ontvangen door abonnees van Telenet Play Sports.

Livestream World Series Finals 2019 (Amsterdam)

De World Series of Darts Finals zijn ook live op het internet te bekijken via een stream. De officiële livestream voor Nederland wordt verzorgd door RTL7. Men dient wel een abonnement bij RTL XL Premium te hebben voor het bekijken van zo'n officiële livestream van RTL7. Het voordeel van een livestream is, dat men ook live de middagsessie kan bekijken (op zondag), die niet live op tv wordt uitgezonden. Een ander voordeel is, dat men via een livestream ook naar de World Series of Finals op de smartphone of computer kan kijken, als men geen tv binnen handbereik heeft.

Uitzendschema livestream RTL7 van de World Series Finals 2019 in Amsterdam

 • Vr. 1 november: livestream vanaf 19u30
 • Za. 2 november: livestream vanaf 19u30
 • Zo. 3 november: livestream van 13u30-18u00 (middagsessie)
 • Zo. 3 november: livestream vanaf 20u00 (avondsessie)

Livestream PDC? Niet in Nederland

De organisatie PDC produceert ook zelf een betalende livestream-dienst waarop dit darts-evenement wordt uitgezonden. Hun livestream is voor kijkers uit Nederland echter 'geo-blocked'. Dit komt doordat RTL7 de exclusieve uitzendrechten (live tv en livestream) heeft voor Nederland. Er zijn wel legale alternatieven waar men alsnog dii toernooi grotendeels per livestream kan bekijken. Men kan dit namelijk via een livestream doen op een tv-app. Voorbeelden hiervan zijn de Go App en de iTV-app.

Livestream via Go App (hele EU)

Dit toernooi is ook grotendeels via een livestream op de Go App (online tv) te bekijken. Via die app kan men per livestream (op een smartphone of computer) naar allerlei tv-zenders kijken. Tot de tv-zenders die men op die app per livestream kan volgen behoort RTL7. Via die app kan men dus alleen per livestream de dartswedstrijden van dit toernooi bekijken die ook live op tv worden uitgezonden. De wedstrijden van dit evenement in Amsterdam die alleen via de exclusieve livestream van RTL7 worden uitgezonden (en niet live op tv), kan men helaas dus niet per livestream via die app bekijken. De Go App is een dienst voor klanten van digitale televisie bij Ziggo. Zij kunnen via deze app in de hele EU per livestream naar televisie kijken, zonder dat zij daar iets voor hoeven bij te betalen. Voor hen is er via deze dienst dus een soort legale 'gratis livestream' beschikbaar, waarop zij dus wel net wat minder dartspartijen kunnen bekijken, dan het geval is voor de betalende abonnees van de officiële livestream van RTL7 Darts. Zo'n livestream op de Ziggo Go App is overigens ook in een beperkt aantal landen buiten de EU te bekijken, waaronder Noorwegen, Liechtenstein, IJsland, Frans-Guyana en Martinique.

Livestream via iTV-app

Voor klanten van Ziggo is er dus de Go App om op het internet per livestream naar televisie te kijken. Voor klanten van KPN is er de iTV-app om via online een livestream naar televisie te kijken. Ook zij kunnen daarmee alle zenders die zij thuis op tv kunnen bekijken, in elk land van de Europese Unie ook per livestream op een smartphone of tablet bekijken. Men dient bij KPN wel een abonnement te hebben op Interactieve Tv, om op de iTV-app per livestream tv te kunnen kijken. Ook hier geldt weer dat kleine nadeel dat de Ziggo Go App eveneens heeft. Anders dan het geval is op de RTL7 livestream, kan men op de iTV-app niet elke wedstrijd van dit evenement per livestream bekijken. (De wedstrijden op de middagsessie van zondag zijn niet op die livestream op de iTV-app te bekijken.) De meeste belangrijke partijen kan men per livestream wel op die iTV-app bekijken. De iTV-app is zoals gezegd vooral bedoeld voor mensen die per livestream tv willen kijken op een smartphone of tablet. Indien men liever dit dartsevenement via een livestream bekijkt op een desktop computer of laptop, dan heeft men daar bij KPN een ander alternatief voor. Men kan voor zo'n livestream dan inloggen op de site van Interactieve Tv bij KPN. Ook voor de livestream op die site geldt, dat men hem in de hele EU kan bekijken.

Livestream Play Sports (EU)

Het is ook mogelijk om dit toernooi te bekijken via een livestream van Play Sports. Via hun livestream op de Play Sports Go App kan men in de hele EU naar de tv-uitzendingen van Telenet Play Sports en Eleven Sports kijken. Om hun livestream van de World Series Finals Darts te kunnen bekijken, dient men wel een betaald abonnement op die dienst te hebben.

Lees verder

© 2015 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Darts Players Championship Finals 2019 live tv en livestreamDarts Players Championship Finals 2019 live tv en livestreamVan vrijdag 22 november tot en met zondag 24 november 2019 worden de PDC Players Championship Finals gehouden. Dit toern…
PDC Darts kalender 2020: toernooien op de Pro TourPDC Darts kalender 2020: toernooien op de Pro TourDe PDC is anno 2020 de grootste dartsorganisatie ter wereld. Elk jaar worden er weer vele toernooien gehouden. De beste…
World Matchplay Darts 2020, programma: live tv en livestreamWorld Matchplay Darts 2020, programma: live tv en livestreamVan zaterdag 18 juli tot en met zondag 26 juli 2020 staat het World Matchplay Darts Championship op de kalender van de d…
World Grand Prix Darts 2019 programma: live tv en livestreamWorld Grand Prix Darts 2019 programma: live tv en livestreamDe World Grand Prix Darts 2019 wordt gehouden van zondag 6 oktober tot en met zaterdag 12 oktober. Dit evenement wordt i…

Wielrennen: wie is Karsten Kroon?Wielrennen: wie is Karsten Kroon?Karsten Kroon reed jaren als knecht voor de Rabobank kopman Michael Boogerd. Hij veranderde van ploeg om voor eigen resu…
Veldrit Koksijde: Duinencross 2020, live op tv en livestreamVeldrit Koksijde: Duinencross 2020, live op tv en livestreamIn de kustplaats Koksijde (België) wordt op zondag 20 november 2020 de Vlaamse Duinencross georganiseerd. Deze West-Vlaa…
Bronnen en referenties
 • http://www.pdc.tv/world-series-of-darts-events
 • http://www.dartfreakz.nl/blog/pdc2/phil-taylor-als-koploper-naar-world-series-of-darts-finals-2015/
 • http://www.rtl7darts.nl/toernooien
 • http://www.rtl7darts.nl/nieuws/660/ook_geen_nederlandse_qualifier_voor_worl/

Reageer op het artikel "Darts: World Series Finals 2019, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 03-11-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!