InfoNu.nl > Sport > Overige sport > Wielrennen live op tv in 2018

Wielrennen live op tv in 2018

Wielrennen live op tv in 2018 Wielerliefhebbers kunnen in 2018 weer volop genieten van live wielrennen op tv. Met name Eurosport en het Vlaamse Sporza zenden veel wielerkoersen live op tv uit. Maar ook het Nederlandse NOS Studio Sport zal weer aardig wat koersen uitzenden. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om veel koersen online via een livestream te bekijken. Hoe ziet de wielerkalender van 2018 eruit? Welke wielerkoersen worden op welke zenders live uitgezonden?

Sporza (VRT)

De Vlaamse publieke omroep VRT zendt jaarlijks een buitengewoon groot aantal wielerkoersen live op tv uit. Dat is een logisch gevolg van de enorme populariteit van het wielrennen in de regio Vlaanderen. Nergens ter wereld is een regio te vinden, waar het wielrennen populairder is dan in Vlaanderen. De sportuitzendingen van de Vlaamse publieke omroep VRT hebben als overkoepelende merknaam: Sporza. In 2018 heeft Sporza wederom een groot aanbod van live-uitzendingen van wielerkoersen, waaronder veel grote topwedstrijden (UCI World Tour), maar ook veel kleinere Vlaamse wedstrijden (uit de UCI Europe Tour), zoals Kuurne-Brussel-Kuurne.

De meeste live-uitzendingen van Sporza vinden plaats op de Vlaamse zenders één en Canvas. Incidenteel wijkt men uit naar de zender Ketnet. Deze zender is ook in Nederland te ontvangen in veel digitale tv-pakketten. Bij de meeste topwedstrijden treedt Michel Wuyts als commentator op. Ex-renner, ex-ploegleider en ex-bondscoach José de Cauwer zal regelmatig als co-commentator optreden. In de wedstrijden waarin Michel Wuyts niet de commentator is, zal vaak Renaat Schotte de commentator zijn.

Er is overigens sinds 2017 wel één groot verschil in de wielerprogrammering van Sporza, vergeleken met de voorgaande jaren: Sporza heeft geen groot contract meer met het Italiaanse bedrijf RCS. (Sporza heeft met ingang van 2018 wel wat sublicenties, waardoor ze bijvoorbeeld de Strade Bianche live kunnen uitzenden.)

Doordat men niet meer een groot contract heeft bij de RCS, zendt Sporza sinds 2017 diverse Italiaanse koersen niet live uit, waaronder Tirreno-Adriatico, Milaan-San Remo en de Giro d'Italia. Deze wedstrijden worden in 2018 (net als in 2017) echter wel live op tv uitgezonden door Eurosport.

Eurosport, 'the home of cycling'

Een reclameslogan van Eurosport is: 'Eurosport, the home of cycling.' Deze slogan maakt men zeker waar; er zijn op Eurosport erg veel wielerkoersen live te volgen. Niet alleen topwedstrijden uit de UCI World Tour, zoals de klassiekers en de drie Grote Rondes (Tour, Giro en Vuelta), maar ook veel kleinere etappewedstrijden uit de Europe Tour, en eveneens baanwielerwedstrijden en ook werelduurrecordpogingen zendt men live uit. Ook zendt Eurosport de wedstrijden van het Belgische klassement Napoleon Games Cycling Cup live uit.

De meeste uitzendingen zullen plaatsvinden op de zender Eurosport1. Dit is het open net van Eurosport. Een deel van de koersen zal helaas echter te zien zijn op Eurosport2. Voor de zender Eurosport2 dient men een apart abonnement te nemen. Er zit overigens soms wat verschil tussen de programmering van Eurosport in Nederland en België. In de praktijk betekent dit, dat er soms wedstrijden (met name kleine koersen) wel op de Belgische Eurosport te zien zijn, maar helaas niet op de Nederlandse Eurosport, omdat men daar voorrang geeft aan andere live sportevenementen. Gelukkig komt dit slechts incidenteel voor.

De Nederlandse José Been en de Belg Jeroen Vanbelleghem treden vaak als commentator op bij de Eurosport-wieleruitzendingen. Ze worden vaak geflankeerd door ex-profwielrenners die als co-commentator optreden. Dit zijn onder meer de Nederlanders Karsten Kroon en Bobbie Traksel.

Contract Eurosport met RCS: Giro exclusief

In tegenstelling tot Sporza (VRT) heeft Eurosport wel een contract met het Italiaanse bedrijf RCS. Veel Italiaanse koersen zijn daardoor sinds 2017 niet live te zien bij Sporza, maar wel op Eurosport. Hiertoe behoren Milaan-San Remo, de Tirreno-Adriatico, de Ronde van Lombardije en de Giro d'Italia.

NOS Studio Sport

De Nederlandse publieke omroep NOS zendt doorgaans veel minder wielerwedstrijden live op tv uit dan de VRT (Sporza) en Eurosport. Na de grote dopingaffaires rondom onder meer de Rabobank en Lance Armstrong leek de wielerliefde van NOS Studio Sport nog wat verder te zijn bekoeld. Sindsdien werden diverse wedstrijden die men vroeger nog wel uitzond, niet meer live uitgezonden door de NOS, zoals de Clasica San Sebastianen Kuurne-Brussel-Kuurne. Toch heeft de NOS nog steeds een behoorlijk aanbod aan wieleruitzendingen. Zo zenden ze de Tour de France, de topklassiekers en het NK wielrennen live uit.

Herbert Dijkstra zal bij de meeste topwedstrijden optreden als commentator. Incidenteel zal Joris van den Berg de commentator bij de live-uitzendingen zijn. Ex-profwielrenner Maarten Ducrot zal meestal optreden als co-commentator bij de wieleruitzendingen van NOS Studio Sport. De uitzendingen zullen doorgaans plaatsvinden op de zender Nederland 1 (NPO1). Sommige wedstrijden zullen door de NOS niet live op tv worden uitgezonden, maar wel op het internet, via een livestream op de website van de NOS.

VTM

De Vlaamse commerciële zender VTM maakte in 2016, na 5 jaar afwezigheid, zijn comeback als uitzender van live wielerwedstrijden. Samen met Eurosport en RTBF zendt VTM de wedstrijdserie Napoleon Games Cycling Cup uit. Dit klassement is een initiatief van het bedrijf van ex-renner Nick Nuyens. Deze serie bestaat uit 10 Belgische profkoersen.

Overige zenders

Naast de hierboven genoemde grote omroepen, zijn er ook regionale zenders die wielerkoersen live op tv uitzenden. Met name L1 (Limburg) zendt jaarlijks diverse koersen uit, maar er zal incidenteel ook een koers te zien zijn op bijvoorbeeld RTV Drenthe. Een commerciële regionale zender die regelmatig kleine wielerkoersen uitzendt is Podium Tv.

In zowel Nederland als in België manifesteren zich ook commerciële sportzenders die mogelijk wielerkoersen zullen uitzenden. In Nederland is dat Ziggo Sport en in België is dat Play Sports van Telenet. Zij hebben hun interesse in de wielersport getoond door veldritten live op tv te gaan uitzenden. Met name in het geval van Play Sports gaat het om een zeer groot aantal live-veldritten. Telenet Play Sports zendt ook diverse wegwielerwedstrijden uit. Zo zonden zij in 2017 de Tour Down Under en de Ronde van Zwitserland live op tv uit. De Ronde van Zwitserland 2017 werd daardoor bijvoorbeeld niet op Eurosport België te zien zijn (wel op Eurosport Nederland), aangezien Telenet Play Sports deze uitzendrechten heeft. Ziggo Sport Totaal zond in Nederland tijdens het seizoen 2017 bijvoorbeeld de Spaanse rittenkoers Ronde van Burgos live op tv uit. Dat Ziggo Sport Totaal en Telenet Play Sports ook in 2018 ambities hebben in de wielerwereld, bewijzen ze door in januari 2018 de Tour Down Under live op tv uit te zenden. Bij Ziggo Sport zijn in het seizoen 2018 onder meer ook de Tour of Croatia en de GP Frankfurt (1 mei-prijs) live te zien.

Live op het internet: livestream

Behalve op tv, zijn veel wedstrijden ook live op het internet te volgen via livestreams. Bij Eurosport worden veel wedstrijden live uitgezonden via een stream op hun Eurosport Player App. Om die livestream van Eurosport te bekijken, dient men echter wel een betaald abonnement op deze app te hebben.

Zowel Sporza als de NOS bieden bij diverse wedstrijden een openbare livestream aan op hun websites, waarvoor men geen betaald abonnement dient te hebben. Een nadeel van deze livestreams is echter, dat ze vaak ‘geo-restricted’ zijn, wat inhoudt dat ze alleen in het land van de uitzendgerechtigde te bekijken zijn. Bijvoorbeeld: de stream van Sporza is vaak alleen in België te bekijken en de livestream van de NOS is vaak alleen in Nederland te zien. De internationale wielerunie UCI biedt ook livestreams aan die vaak geo-restricted zijn: bij hun betekent dit dat de livestream in sommige landen wel te bekijken is (landen waar geen omroep de uitzendrechten van het evenement heeft gekocht) en in andere landen niet (landen waar wel een omroep in bezit is van de live uitzendrechten). Lang was Procyclinglive een populaire website met overzichten van livestreams, maar op 24 mei 2017 kwam er een einde aan die site.

Werk in uitvoering: kalender, wielrennen live op tv

Hieronder vindt u het voorlopige overzicht van de live-wieleruitzendingen in het wielerseizoen 2018. Dit is slechts een globaal overzicht dat in de loop van het jaar nog zeer regelmatig zal worden uitgebreid en geüpdate. Bij de omroepen zullen met betrekking tot diverse wedstrijden immers pas in de loop van het jaar definitieve besluiten worden genomen over de vraag: ‘Zenden wij deze koers uit of niet?’ De onderstaande agenda is vooral gefocust op de uitzendingen van de Nederlandstalige zenders (Eurosport, Sporza en NOS), maar wanneer sommige zenders van buiten het Nederlandse taalgebied veel live aandacht aan een koers besteden, zal dat soms wel worden opgenomen in dit schema. Als er in de kalender hieronder een vraagteken achter de naam van een omroep staat, dan houdt dit vanzelfsprekend in dat die uitzending nog ‘onder voorbehoud’ is.

Er zijn twee types wedstrijden waarmee deze lijst zeker nog wordt uitgebreid. Een reeks van zes Nederlandse wedstrijden heeft zich gebundeld onder de naam 'UCI Holland Cup'. Zij hebben de ambitie om vijf van deze wedstrijden live op tv en/of via een livestream uit te zenden. Zodra hier meer definitief over concreet is, worden zij allemaal ingevuld in het onderstaande schema. Het onderstaande overzicht wordt ook nog uitgebreid op het gebied van de Italiaanse profkoersen. Eurosport heeft een groot pakket live tv-uitzendingen gekocht van het Italiaanse organisatiebureau RCS. Het is echter nog niet helemaal zeker welke Italiaanse koersen zij daarvan wel of niet live op tv gaan uitzenden. Zodra daar meer over zeker is, wordt de onderstaande kalender telkens aangevuld.

Wielerkalender 2018, live op tv

DatumWielerwedstrijdZender
Januari
16 - 21Tour Down Under (Aus) Ziggo Sport Totaal en Play Sports
25-30 Baanwielrennen: Zesdaagse van Berlijn (Dui) Eurosport
28 Cadel Evans Great Ocean Road Race (Aus), 3u00 's nachts Livestream Eurosport Player
31-4 feb.Ronde van Valencia (Spa) Eurosport
Februari
1-6 Baanwielrennen: Zesdaagse van Kopenhagen (Den) Eurosport2
6 - 10 feb. Dubai Tour (VAE) Eurosport + Eurosport Player
14 - 18Ruta del Sol - Vuelta a Andalucia (Spa) Eurosport2 + Eurosport Player
14 - 18Ronde van Algarve - Volta a Algarve (Por)Eurosport2 + Eurosport Player
21 - 25Abu Dhabi Tour (VAE) - Ronde van Abu Dhabi Eurosport
24 Omloop Het Nieuwsblad (Bel) Sporza en Eurosport
25 Kuurne-Brussel-Kuurne (Bel) Sporza en Eurosport
27 GP Le Samyn (Bel) 15u20 op VTM, 15u30 op Eurosport2 VTM en Eurosport2
28 t/m 4 maart WK baanwielrennen in Apeldoorn Eurosport en Sporza
Maart
3 Strade Bianche (Ita) Eurosport en Sporza
3 Ster van Zwolle (Ned) Eurosport en RTV Oost
4 Dwars door West-VlaanderenVTM
4 - 11 Parijs-Nice (Fra) Sporza, Eurosport
4GP Industria & Artigianato (Ita), vanaf 14u00 Eurosport2
7 - 13 Tirreno-Adriatico (Ita) Eurosport
11Ronde van Drenthe (Ned) RTV Drenthe
11 Dorpenomloop RucphenLivestream op Wielerflits
14 Nokere Koerse - Danilith Classic (Bel) Sporza en Eurosport
16 Handzame Classic (Bel) Sporza en Eurosport
17 Milaan-Sanremo (Ita) Eurosport en VTM
18Trofeo Binda (World Tour voor dames) vanaf 14u30Livestream Eurosport Player
18 GP Denain (Coupe de France) vanaf 15u30Livestream Eurosport Player
19 - 25 Ronde van Catalonië - Volta Catalunya (Spa) Eurosport
21 Driedaagse De Panne: Brugge-De Panne (heren) Sporza, Eurosport2
22 Driedaagse De Panne - dameswedstrijd (Bel) Sporza
23 E3 Harelbeke (Bel) Sporza en Eurosport2
25 Gent - Wevelgem (Bel) Sporza en Eurosport
28 Dwars door Vlaanderen (Bel) Sporza en Eurosport
31Volta Limburg Classic (Hel van het Mergelland), vanaf 11u00L1
31GP Miguel Indurain (niet live), samenvatting om 19u00 Eurosport2
April
1 Ronde van Vlaanderen (Bel) Sporza, Eurosport en NOS
2 - 7 Ronde van het Baskenland - Vuelta Ciclista al Pais Vasco (Spa) Eurosport
4 Scheldeprijs (Bel) Sporza en Eurosport2
4 - 8Healthy Ageing Tour (dames) Podium Tv, DVHN.nl
8 Parijs-Roubaix (Fra) NOS, Sporza, Eurosport
11 Brabantse Pijl (Bel) Sporza en Eurosport
14 Baanwielrennen: Sixdays Final Mallorca, 20u30 Eurosport2
15 Amstel Gold Race (Ned) Eurosport, NOS, Sporza
15 Tro Bro Leon (vanaf ca. 17u30) Eurosport
16 - 20 Tour of The Alps - Giro del Trentino, vanaf 14u00Eurosport
17 - 22 Ronde van Kroatië / Tour of Croatia Eurosport en Ziggo Sport
18 Waalse Pijl - Fleche Wallonne (Bel) Sporza en Eurosport
21 Arno Wallaard Memorial (Ned) Livestream Wielerflits
22Luik-Bastenaken-Luik (Bel) NOS, Sporza, Eurosport
24 - 29Ronde van Romandië (Zwi) Eurosport
28PWZ Zuidenveldtour (Ned), om 15u15 Podium Tv
Mei
1 Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt Eurosport2 en Ziggo Sport
3-6Tour de Yorkshire (UK) Eurosport en Ziggo Sport
4 - 27 Giro d'Italia - Ronde van Italië (Ita) Eurosport
8 - 13 Vierdaagse van Duinkerke (verslag na afloop van Giro-etappes)Eurosport
12 Ronde van Overijssel (Ned) Livestream Wielerflits
13 Profronde van Noord-Holland (Ned) Livestream Wielerflits
13 - 19Tour of California / Ronde van Californië (USA) Eurosport
18 - 20Tour de L'Ain (Fra)Eurosport
20Grote Prijs Marcel Kint (Bel), Napoleon GamesVTM
23 - 27Ronde van België - Baloise Belgium Tour (Bel) Sporza
25 - 27 Hammer Series Stavanger (Noo) Livestream Facebook
Juni
1 - 3 Hammer Series (Ned) Livestream Facebook
3 - 10 Critérium du Dauphiné (Fra) Sporza en Eurosport2
9 - 17 Ronde van Zwitserland (Zwi) Eurosport (Ned) en Play Sports (Bel)
10 Midden-Brabant Poort Omloop Livestream Wielerflits
14 - 17 Tour of Slovenia / Ronde van Slovenië (Slv)Eurosport
14 - 17 Route du Sud - Route d’Occitanie (Fra)Eurosport
15 Dwars door het Hageland (Bel)VTM en Eurosport Player
17 Elfstedenronde Brugge (Bel) Sporza
19 Halle-Ingooigem, 15u25 VTM en 15u45 Eurosport1 Eurosport en VTM
21 BK tijdrijden in Anzegem (Bel) Livestream MotoMedia
24 Spaans Kampioenschap, wegrit (vanaf 12u30) Eurosport2
24 Belgisch Kampioenschap (BK), wegrit dames Sporza
24 Belgisch Kampioenschap (BK), wegrit profsSporza
30 NK voor dames eliteNOS
Juli
1 Nederlands Kampioenschap (NK) voor heren elite (profs) NOS
1 Frans Kampioenschap, wegrit (vanaf 13u00) Eurosport
1 Brits Kampioenschap (UK), wegrit (vanaf ca. 16u00) Eurosport
7 - 29 Tour de France - Ronde van Frankrijk (Fra) Sporza, NOS, Eurosport
28 London-Surrey, 17u45 op Eurosport2 Eurosport
31 en 1 aug.Ronde van Wallonië Eurosport
31 Profronde van Surhuisterveen (Ned) Podium Tv
Augustus
2-7EK baanwielrennen in GlasgowEurosport
4Clasica San Sebastian (Spa) Sporza en Eurosport 2
4 - 10Ronde van Polen (Pol) Eurosport
5Gouden Pijl Emmen (Ned) RTV Drenthe
5EK wielrennen, wegrit dames in GlasgowEurosport, Sporza
6-12Tour of Utah (USA) Eurosport2
7-11Ronde van Burgos (Spa) Ziggo Sport
8EK tijdrijden in GlasgowEurosport2 en Sporza
11Slag om Norg (Ned) vanaf 14u30 Podium Tv
12EK wielrennen, wegrit heren in GlasgowEurosport, Sporza
13 - 19BinckBank Tour (Ned/Bel) (ex-Eneco Tour) Eurosport, Sporza, L1
16-19Arctic Race of Norway (Noo)Eurosport
16-19Colorado Classic (USA)Eurosport
18Hamburg, EuroEyes Cyclassics (Dui) (ex-Vattenfall) Eurosport2 en ARD
22 Veenendaal-Veenendaal Classic (Ned) om 16u00 Eurosport
22 Werelduurrecordpoging Dion Beukeboom om 20u45 Eurosport
23 -26 Deutschland Tour (Dui) Eurosport
24 The Great War Remembrance Race (Bel) Sporza
25 aug - 16 sep Vuelta a España - Ronde van Spanje (Spa) Eurosport, Sporza
26 Bretagne Classic in Plouay (Fra) Livestream Sporza
26 Ronde van Midden-Nederland (Ned) Livestream Wielerflits
September
1Brussels Cycling Classic (Parijs-Brussel) om 14u30Sporza (één)
2-9 Ronde van Groot-Brittannië (UK) Eurosport
7 GP de Québec (Can) Eurosport 2
9 GP Montreal (Can) Eurosport 2
12 GP Wallonië (Bel) Eurosport 2
14Koolskamp Koers - Kampioenschap van VlaanderenVTM
15Primus Classic - GP Impanis van Petegem (Bel) Sporza
15 Coppa Agostoni Livestream Eurosport Player
16 Coppa Bernocchi Livestream Eurosport Player
16La Madrid Challenge - dameswielrennen Sporza en Eurosport
16Veldrit: Cyclocross Geraardsbergen - Brico (Bel) VTM
16GP Jef Scherens 2018 - Rondom Leuven (Bel) VTM
19Giro della Toscana (Ita) om 15u00 Eurosport
20Coppa Sabatini (Ita) om 15u00 Eurosport
22Eurometropole (Bel) om 16u00 Eurosport
23Veldrit: Trek Waterloo, wereldbeker (USA) o.a. Telenet
23-30WK wielrennen in Innsbruck - Tirol (Oos) Sporza, NOS, Eurosport
23WK ploegentijdrit damesSporza
23WK ploegentijdrit herenSporza, NOS, Eurosport
24Tijdrit junior-dames op het WK wielrennen Eurosport en Sporza
24Tijdrit beloften op het WK wielrennen Sporza en Eurosport
25Tijdrit junioren op het WK wielrennen Eurosport en Sporza
25WK tijdrijden voor damesSporza, NOS, Eurosport
26WK tijdrijden voor heren (profs) Sporza, NOS, Eurosport
27Wegrit junior-dames op het WK wielrennen Eurosport en Sporza
27Wegrit junioren op het WK wielrennen Eurosport en Sporza
28Wegrit beloften op het WK wielrennen Eurosport en Sporza
29WK wielrennen: wegrit dames eliteSporza, NOS, Eurosport
29Veldrit: Jingle Cross Iowa City, wereldbeker (USA) o.a. Telenet
30WK wielrennen: wegrit heren elite (profs) Sporza, NOS, Eurosport
30Ronde van Alma-Ata (Kaz) Eurosport 2
Oktober
2Binche-Chimay-Binche, Mémorial Frank VDB VTM, Eurosport
6Ronde van Emila (Ita) Eurosport
6Veldrit: Berencross Meulebeke (Brico Cross) VTM
7Parijs-Tours (Fra) Sporza en Eurosport
7Veldrit: GP Mario de Clercq, Ronse (Brico Cross) VTM
9-14Ronde van Turkije / Presidential Tour of TurkeyEurosport
9Tre Valli Varesine (Ita) Eurosport
10Milaan-Turijn (Ita) Eurosport
11Gran Piemonte (Ita) Eurosport
13Ronde van Lombardije (Ita) Eurosport en Q2
13Tacx Pro Classic - Ronde van Zeeland (Ned) Omroep Zeeland
13Veldrit: Rapencross Lokeren (Bel) VTM
14Veldrit: Cyclocross Gieten (Ned) o.a. Telenet en Ziggo Sport
20Veldrit: Cyclocross Boom, Superprestige o.a. Telenet
21Veldrit: Cyclocross Bern, Wereldbeker o.a. Telenet en Eurosport
23-28Zesdaagse van Londen - Sixdays London (UK) Eurosport
23-31Ronde van Hainan Eurosport
27 Veldrit: GP Neerpelt, Soudal Telenet Play Sports
28Veldrit: Cyclocross Ruddervoorde, Superprestigeo.a. Telenet
November
1 Veldrit: Koppenbergcross (Bel) Sporza
4 EK veldrijden in Rosmalen (Ned) Sporza en Eurosport
1 Veldrit: Jaarmarktcross Niel - DVV (Bel) Sporza
1 Veldrit: Cyclocross Gavere - Superprestige (Bel) Sporza
18 Piste: Slotdag Zesdaagse van Gent (Bel) Sporza

Lees verder

© 2015 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
WK wielrennen 2018: wegrit dames, live tv en livestreamWK wielrennen 2018: wegrit dames, live tv en livestreamDe wereldkampioenschappen wielrennen 2018 worden verreden in Tirol (Oostenrijk). Op zaterdag 29 september staat de wegwe…
WK wielrennen 2018 live op tv en livestream (Innsbruck)WK wielrennen 2018 live op tv en livestream (Innsbruck)De wereldkampioenschappen wegwielrennen 2018 worden gehouden van zondag 23 september tot en met zondag 30 september. Dit…
Ronde van Vlaanderen 2018 live bij Sporza, NOS en EurosportRonde van Vlaanderen 2018 live bij Sporza, NOS en EurosportOp zondag 1 april wordt de Ronde van Vlaanderen 2018 verreden. Dit is de 102e editie van deze Vlaamse voorjaarsklassieke…
Live wielrennen op tv in 2015Live wielrennen op tv in 2015Welke wielerwedstrijden worden in het seizoen 2015 live op tv uitgezonden door Eurosport, de Vlaamse publieke omroep VRT…
Primus Classic: GP Impanis - van Petegem 2018, live op tvPrimus Classic: GP Impanis - van Petegem 2018, live op tvOp zaterdag 15 september 2018 wordt de Primus Classic Impanis - van Petegem verreden. In het verleden heette deze wedstr…
Bronnen en referenties
  • http://www.velowire.com/UCIwielerkalender
  • http://www.wielerflits.nl/nieuws/112502/milaan-san-remo-en-ronde-van-lombardije-in-2016-op-zaterdag.html
  • http://sporza.be/cm/sporza/tv
  • http://homeofcycling.eurosport.com/

Reageer op het artikel "Wielrennen live op tv in 2018"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Anton, 26-04-2018 09:47 #3
Erg jammer dat Italiaanse wedstrijden niet meer op Sporza te zien zijn. Het begeleidend commentaar van de heren Wuyts en De Cauwer e.a. maken het kijken extra aantrekkelijk. Op Eurosport heb ik vaak het gevoel dat het wielrennen de reclame onderbreekt…

Marc, 26-05-2017 15:42 #2
Jammer dat Eurosport zoveel wedstrijden naar zich toe heeft getrokken, zelfs de Giro is niet bij de NOS of Sporza te zien. De kwaliteit op een HD tv is abominabel en iedere 5 minuten reclame is ook heel vervelend.

De Ruyte, 16-03-2016 11:12 #1
Zeer goed overzicht

Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 06-11-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 4
Reacties: 3
Schrijf mee!