InfoNu.nl > Sport > Overige sport > Wielrennen live op tv in 2019

Wielrennen live op tv in 2019

Wielrennen live op tv in 2019 Wielerliefhebbers kunnen in 2019 weer volop genieten van live wielrennen op tv. Met name Eurosport en het Vlaamse Sporza zenden veel wielerkoersen live op tv uit. Maar ook het Nederlandse NOS Studio Sport zal weer aardig wat koersen uitzenden. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om veel koersen online via een livestream te bekijken. Hoe ziet de wielerkalender van 2019 eruit? Welke wielerkoersen worden op welke zenders live uitgezonden?

Sporza (VRT)

De Vlaamse publieke omroep VRT zendt jaarlijks een buitengewoon groot aantal wielerkoersen live op tv uit. Dat is een logisch gevolg van de enorme populariteit van het wielrennen in de regio Vlaanderen. Nergens ter wereld is een regio te vinden, waar het wielrennen populairder is dan in Vlaanderen. De sportuitzendingen van de Vlaamse publieke omroep VRT hebben als overkoepelende merknaam: Sporza. In 2019 heeft Sporza wederom een groot aanbod van live-uitzendingen van wielerkoersen, waaronder veel grote topwedstrijden (UCI World Tour), maar ook veel kleinere Vlaamse wedstrijden (uit de UCI Europe Tour), zoals Kuurne-Brussel-Kuurne.

De meeste live-uitzendingen van Sporza vinden plaats op de Vlaamse zenders één en Canvas. Incidenteel wijkt men uit naar de zender Ketnet. Deze zender is ook in Nederland te ontvangen in veel digitale tv-pakketten. Bij de meeste topwedstrijden treedt Michel Wuyts als commentator op. Ex-renner, ex-ploegleider en ex-bondscoach José de Cauwer zal regelmatig als co-commentator optreden. In de wedstrijden waarin Michel Wuyts niet de commentator is, zal vaak Renaat Schotte de commentator zijn.

Er is overigens sinds 2017 wel één groot verschil in de wielerprogrammering van Sporza, vergeleken met de voorgaande jaren: Sporza heeft geen groot contract meer met het Italiaanse bedrijf RCS. (Sporza heeft sinds 2018 wel wat sublicenties, waardoor ze bijvoorbeeld de Strade Bianche live kunnen uitzenden.)

Doordat men niet meer een groot contract heeft bij de RCS, zendt Sporza sinds 2017 diverse Italiaanse koersen niet live uit, waaronder Tirreno-Adriatico, Milaan-San Remo en de Giro d'Italia. Deze wedstrijden worden echter nog wel live op tv uitgezonden door Eurosport.

Eurosport, 'the home of cycling'

Een reclameslogan van Eurosport is: 'Eurosport, the home of cycling.' Deze slogan maakt men zeker waar; er zijn op Eurosport erg veel wielerkoersen live te volgen. Niet alleen topwedstrijden uit de UCI World Tour, zoals de klassiekers en de drie Grote Rondes (Tour, Giro en Vuelta), maar ook veel kleinere etappewedstrijden uit de Europe Tour, en eveneens baanwielerwedstrijden en ook werelduurrecordpogingen zendt men live uit. Ook zendt Eurosport de wedstrijden van het Belgische klassement Napoleon Games Cycling Cup live uit.

De meeste uitzendingen zullen plaatsvinden op de zender Eurosport1. Dit is het open net van Eurosport. Een deel van de koersen zal helaas echter te zien zijn op Eurosport2. Voor de zender Eurosport2 dient men een apart abonnement te nemen. Er zit overigens soms wat verschil tussen de programmering van Eurosport in Nederland en België. In de praktijk betekent dit, dat er soms wedstrijden (met name kleine koersen) wel op de Belgische Eurosport te zien zijn, maar helaas niet op de Nederlandse Eurosport, omdat men daar voorrang geeft aan andere live sportevenementen. Gelukkig komt dit slechts incidenteel voor.

De Belg Jeroen Vanbelleghem treedt vaak als commentator op bij de Eurosport-wieleruitzendingen. Hij wordt dikwijls geflankeerd door ex-profwielrenners die als co-commentator optreden. Dit zijn onder meer de Nederlanders Karsten Kroon en Bobbie Traksel. Tot en met het seizoen 2018 was José Been vaak de commentator bij de Nederlandstalige wieleruitzendingen van Eurosport. In januari 2019 heeft zij echter besloten om haar contract niet te verlengen en sindsdien is zij bij deze uitzendingen dus niet meer als commentator actief.

Contract Eurosport met RCS: Giro exclusief

In tegenstelling tot Sporza (VRT) heeft Eurosport wel een contract met het Italiaanse bedrijf RCS. Veel Italiaanse koersen zijn daardoor sinds 2017 niet live te zien bij Sporza, maar wel op Eurosport. Hiertoe behoren Milaan-San Remo, de Tirreno-Adriatico, de Ronde van Lombardije en de Giro d'Italia.

NOS Studio Sport

De Nederlandse publieke omroep NOS zendt doorgaans veel minder wielerwedstrijden live op tv uit dan de VRT (Sporza) en Eurosport. Na de grote dopingaffaires rondom onder meer de Rabobank en Lance Armstrong leek de wielerliefde van NOS Studio Sport nog wat verder te zijn bekoeld. Sindsdien werden diverse wedstrijden die men vroeger nog wel uitzond, niet meer live uitgezonden door de NOS, zoals de Clasica San Sebastianen Kuurne-Brussel-Kuurne. Toch heeft de NOS nog steeds een behoorlijk aanbod aan wieleruitzendingen. Zo zenden ze de Tour de France, de topklassiekers en het NK wielrennen live uit.

Herbert Dijkstra zal bij de meeste topwedstrijden optreden als commentator. Incidenteel zal Joris van den Berg de commentator bij de live-uitzendingen zijn. Ex-profwielrenner Maarten Ducrot zal meestal optreden als co-commentator bij de wieleruitzendingen van NOS Studio Sport. De uitzendingen zullen doorgaans plaatsvinden op de zender Nederland 1 (NPO1). Sommige wedstrijden zullen door de NOS niet live op tv worden uitgezonden, maar wel op het internet, via een livestream op de website van de NOS.

Belgian Cycling Cup (Bingoal), niet op VTM, wel op Sporza en Eurosport

De Vlaamse commerciële zender VTM zendt in 2019 niet meer de wedstrijden van de Belgian Cycling Cup (Beker van België) live uit. Eurosport blijft deze koersen wel uitzenden. Daarnaast worden deze wedstrijden met ingang van 2019 ook live uitgezonden door Sporza. Er hebben ook diverse andere wijzingen plaatsgevonden in deze wedstrijdserie. Zo zijn vier koersen vervangen door andere wedstrijden. In 2019 is Bingoal de nieuwe hoofdsponsor (in plaats van Napoleon Games). Deze wedstrijdserie wordt met ingang van 2019 dus ook wel de 'Bingoal Cycling Cup' genoemd. Deze 'Beker van België' is een overkoepelend klassement van 8 Belgische koersen uit de categorie 1.1 van de Europe Tour. Dit klassement is bedacht door Nick Nuyens. Het is enerzijds bedoeld om jonge profs te stimuleren en anderzijds om deze relatief kleine Belgische koersen, dankzij zo'n overkoepelend klassement en dankzij de live tv-uitzendingen, wat meer allure te geven.

Overige zenders

Naast de hierboven genoemde grote omroepen, zijn er ook regionale zenders die wielerkoersen live op tv uitzenden. Met name L1 (Limburg) zendt jaarlijks diverse koersen uit, maar er zal incidenteel ook een koers te zien zijn op bijvoorbeeld RTV Drenthe. Een commerciële regionale zender die regelmatig kleine wielerkoersen uitzendt is Podium Tv.

In zowel Nederland als in België manifesteren zich ook commerciële sportzenders die mogelijk wielerkoersen zullen uitzenden. In Nederland is dat Ziggo Sport en in België is dat Play Sports van Telenet. Zij hebben hun interesse in de wielersport getoond door veldritten live op tv te gaan uitzenden. Met name in het geval van Play Sports gaat het om een zeer groot aantal live-veldritten. Telenet Play Sports zendt ook diverse wegwielerwedstrijden uit. Zo zonden zij in 2017 de Tour Down Under en de Ronde van Zwitserland live op tv uit. De Ronde van Zwitserland 2017 werd daardoor bijvoorbeeld niet op Eurosport België te zien zijn (wel op Eurosport Nederland), aangezien Telenet Play Sports deze uitzendrechten heeft. Ziggo Sport Totaal zond in Nederland tijdens het seizoen 2017 bijvoorbeeld de Spaanse rittenkoers Ronde van Burgos live op tv uit. Dat Ziggo Sport Totaal en Telenet Play Sports ook in 2018 ambities hebben in de wielerwereld, bewezen ze door in januari 2018 de Tour Down Under live op tv uit te zenden. Bij Ziggo Sport waren in het seizoen 2018 onder meer ook de Tour of Croatia en de GP Frankfurt (1 mei-prijs) live te zien. Wegwielrennen blijft echter wel bijzaak voor Ziggo Sport, het behoort niet tot de 'kernsporten' waar zij zich sterk op focussen, zoals Formule 1 en voetbal.

Live op het internet: livestream

Behalve op tv, zijn veel wedstrijden ook live op het internet te volgen via livestreams. Bij Eurosport worden veel wedstrijden live uitgezonden via een stream op hun Eurosport Player App. Om die livestream van Eurosport te bekijken, dient men echter wel een betaald abonnement op deze app te hebben.

Zowel Sporza als de NOS bieden bij diverse wedstrijden een openbare livestream aan op hun websites, waarvoor men geen betaald abonnement dient te hebben. Een nadeel van deze livestreams is echter, dat ze vaak ‘geo-restricted’ zijn, wat inhoudt dat ze alleen in het land van de uitzendgerechtigde te bekijken zijn. Bijvoorbeeld: de stream van Sporza is vaak alleen in België te bekijken en de livestream van de NOS is vaak alleen in Nederland te zien. De internationale wielerunie UCI biedt ook livestreams aan die vaak geo-restricted zijn: bij hun betekent dit dat de livestream in sommige landen wel te bekijken is (landen waar geen omroep de uitzendrechten van het evenement heeft gekocht) en in andere landen niet (landen waar wel een omroep in bezit is van de live uitzendrechten).

Werk in uitvoering: kalender, wielrennen live op tv

Hieronder vindt u het voorlopige overzicht van de live-wieleruitzendingen in het wielerseizoen 2019. Dit is slechts een globaal overzicht dat in de loop van het jaar nog zeer regelmatig zal worden uitgebreid en geüpdate. Bij de omroepen zullen met betrekking tot diverse wedstrijden immers pas in de loop van het jaar definitieve besluiten worden genomen over de vraag: ‘Zenden wij deze koers uit of niet?’ De onderstaande agenda is vooral gefocust op de uitzendingen van de Nederlandstalige zenders (Eurosport, Sporza en NOS), maar wanneer sommige zenders van buiten het Nederlandse taalgebied veel live aandacht aan een koers besteden, zal dat soms wel worden opgenomen in dit schema. Als er in de kalender hieronder een vraagteken achter de naam van een omroep staat, dan houdt dit vanzelfsprekend in dat die uitzending nog ‘onder voorbehoud’ is.

Wielerkalender 2019, live op tv

DatumWielerwedstrijdZender
Januari
8Slotavond Zesdaagse van RotterdamRTV Rijnmond
13Down Under Classis (People's Choice Classic) Ziggo Sport Totaal
15 - 20Tour Down Under (Aus) Ziggo Sport Totaal
24 - 27Dag 1 t/m 4 v.d. Zesdaagse van Berlijn (Dui) Eurosport2
27 Cadel Evans Great Ocean Road Race, 's nachts vanaf 3u00Livestream Eurosport Player
27 - 3 feb.Tour de San Juan (Arg) Eurosport
28 - 29Dag 5 en 6 v.d. zesdaagse van Berlijn (Dui) Eurosport1
31 1e dag Zesdaagse van Kopenhagen (Den) Eurosport2
Februari
1 - 3 Dag 2 t/m 4 v.d. Zesdaagse van Kopenhagen (Den) Eurosport1
4 en 5Dag 5 & 6 v.d. Zesdaagse van Kopenhagen (Den) Eurosport2
6 - 10Ronde van Valencia (Spa) Eurosport
7 - 9Six Days Series Melbourne (Aus) Eurosport2
17Trofeo Laigueglia (Ita) Livestream Eurosport Player
17Clasica de Almeria (Spa), vanaf 17u00 Eurosport2
20 - 24Ruta del Sol - Vuelta a Andalucia (Spa) Eurosport
20 - 24Ronde van Algarve - Volta a Algarve (Por)Eurosport
23Ster van Zwolle (Ned) Eurosport
24 - 3 maart UAE Tour (Fusie Abu Dhabi & Dubai Tour) Eurosport
27 - 3 maartWK baanwielrennen Eurosport en Sporza
Maart
2 Omloop Het Nieuwsblad (Bel) Sporza en Eurosport
3 Kuurne-Brussel-Kuurne (Bel) Sporza en Eurosport
5 GP Le Samyn (Bel), 15u00 op VRT één Sporza en Eurosport
8 - 10Baan: Hong Kong (Sixdays Series) Eurosport Player Livestream
9 Strade Bianche (Ita) Eurosport en Sporza
10 - 17Parijs-Nice (Fra) Sporza, Eurosport
10GP Monsere (Bel) (geannuleerd wegens storm) Sporza
10GP Industria & Artigianato (Ita) Livestream Eurosport Player
13 - 19Tirreno-Adriatico (Ita) Eurosport
17Ronde van Drenthe (Ned) RTV Drenthe
20Nokere Koerse - Danilith Classic (Bel) Sporza en Eurosport
22Bredene-Handzame-Koksijde Classic (Bel) Sporza en Eurosport
22 - 24Baan: Six Days Series Manchester (UK) Eurosport
23Milaan-Sanremo (Ita) Eurosport en VTM
24GP Denain (Fra) Livestream Eurosport Player
25 - 31Ronde van Catalonië - Volta a Catalunya (Spa) Eurosport
27Driedaagse De Panne: Brugge-De Panne (heren) Sporza, Eurosport2
28Driedaagse De Panne - dameswedstrijd Sporza, Eurosport2
29E3 Harelbeke (Bel) Sporza en Eurosport2
31Gent - Wevelgem (Bel) Sporza en Eurosport
April
3Dwars door Vlaanderen (Bel) Sporza en Eurosport
3 - 6Ronde van Sicilië - Giro Di Sicilia (Ita) Eurosport Player, Eurosport2
6Volta Limburg Classic (Hel van het Mergelland) L1
6GP Miguel Indurain (Spa), vanaf 15u30Eurosport
7Ronde van Vlaanderen (Bel) Sporza, Eurosport en NOS
8 - 13 Ronde van het Baskenland - Vuelta Ciclista al Pais Vasco (Spa) Eurosport
10Scheldeprijs (Bel) Sporza en Eurosport2
10 - 14 Dames: Healthy Aging Tour (Ned) Podium Tv
14Parijs-Roubaix (Fra) NOS, Sporza, Eurosport
16-21Ronde van Turkije / Presidential Tour of TurkeyEurosport
16 Werelduurrecordpoging Victor Campenaerts Sporza
17Brabantse Pijl (Bel) Sporza en Eurosport
20Tour de Finistère (Fra)Eurosport
20Arno Wallaard Memorial (Ned)Livestream v.d. organisatie
21Amstel Gold Race (Ned) Eurosport, NOS, Sporza
22Tro-Bro Leon (Fra)Eurosport
22 - 26Tour of The Alps (ex-Giro del Trentino)Eurosport
24Waalse Pijl - Fleche Wallonne (Bel) Sporza en Eurosport
28Luik-Bastenaken-Luik (Bel) NOS, Sporza, Eurosport
30 - 5 meiRonde van Romandië (Zwi) Eurosport
Mei
1 Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt Eurosport en Ziggo Sport
2-5Tour de Yorkshire (UK) Eurosport en Ziggo Sport
4 Ronde van Overijssel (Ned) Podium Tv
11 - 2 juniGiro d'Italia - Ronde van Italië (Ita) Eurosport
14 - 19 Vierdaagse van Duinkerke (verslag na afloop van Giro-etappes)Eurosport
12 - 18Tour of California / Ronde van Californië (USA) Eurosport
19 Mountainbike World Cup Albstadt, om 14u30 op tv en livestreamZiggo Sport Totaal
24 - 26Tour de L'Ain (Fra)Eurosport
24 - 26Hammer Series Stavanger Livestream o.a. Facebook
26 Mountainbike World Cup Nové MestoZiggo Sport Totaal
26GP Marcel Kint (Bel) Sporza
29 - 2 juniTour of Norway - Ronde van NoorwegenZiggo Sport Totaal
30Circuit Wallonie (Bel) Sporza en Eurosport2
Juni
2 Mountainbike World Cup Fort WilliamZiggo Sport Totaal
7 - 9 Hammer Series LimburgSporza, NOS.nl en Facebook
8 - 9 Mountainbike World Cup LeogangZiggo Sport Totaal
9 - 16Critérium du Dauphiné (Fra) Sporza en Eurosport
12 - 16Ronde van België - Baloise Belgium Tour (Bel) Sporza
15 - 23Ronde van Zwitserland (Zwi) Eurosport en Proximus
17Mont Ventoux Dénivelé ChallengeEurosport en Ziggo
19 - 23 Ronde van SloveniëEurosport
20 - 23 Route d'Occitanie (Route du Sud)Eurosport
20 1e etappe ZLM Tour Omroep Zeeland
22 en 23 3e en 4e etappe ZLM TourL1
21Dwars door het Hageland (Bel) Sporza
22Heistse Pijl (Bel) Sporza
23Elfstedenronde Brugge (Bel) Sporza
26 Halle-Ingooigem (Bel) Eurosport en Sporza
27 Belgisch kampioenschap tijdrijden Livestream
29Nederlands Kampioenschap (NK) voor dames elite Livestream
30Nederlands Kampioenschap (NK) voor heren elite (profs) NOS
30Belgisch Kampioenschap (BK)Sporza
Juli
4Ploegenpresentatie Tour de France 2019 Sporza
6 - 28Tour de France - Ronde van Frankrijk (Fra) Sporza, NOS, Eurosport
19Dames: La Course (Fra) Sporza, NOS, Eurosport
29Daags na de Tour: Ronde van Boxmeer (Ned) Livestream
30 Profronde van Surhuisterveen (Ned) Podium Tv
30 en 31 4e en 5e etappe Ronde van Wallonië Eurosport
Augustus
3Clasica San Sebastian (Spa) Sporza en Eurosport
3 - 9Ronde van Polen (Pol) Eurosport
3 Ride London - dames, vanaf 18u00 Eurosport2
4 Ride London - heren, vanaf 15u00 Eurosport2
4 Gouden Pijl in Emmen (Ned) RTV Drenthe
6 Spektakel van Steenwijk (Ned)Podium Tv
7 - 11EK wielrennen in Nederland NOS, Sporza, Eurosport
9 Worldcup MTB Lenzerheide Ziggo Sport
11Slag om Norg (Ned)Podium Tv
12 - 18BinckBank Tour (Ned/Bel) (ex-Eneco Tour) Eurosport, Sporza, NOS
12-18 Tour of Utah (USA) Eurosport
13-17 Ronde van Burgos (Spa) Ziggo Sport
15-18 Arctic Race of Norway (Noo) Eurosport
21-25 Ronde van Denemarken Eurosport2
24 aug - 15 sepVuelta a España - Ronde van Spanje (Spa) Eurosport, Sporza
25Schaal Sels Sporza en ATV
25Hamburg, EuroEyes Cyclassics (Dui) (ex-Vattenfall) Eurosport2 en ARD
29 - 1 sep. Deutschland Tour (Dui) Eurosport2
September
1 Bretagne Classic in Plouay (Fra) Livestreams Eurosport en Sporza
7Brussels Cycling Classic (Parijs-Brussel) Sporza (één)
8Veldrit: Ethias Cross Eeklo VTM
8Antwerp Port Epic (Bel) Livestream Sporza
8-15 Ronde van Groot-Brittannië (UK) Eurosport2
13 GP de Québec (Can) Eurosport
14 Coppa Agostoni Livestream Eurosport Player
14Veldrit: wereldbekercross Iowa City Telenet en Eurosport
15 Coppa Bernocchi Livestream Eurosport Player
15 La Madrid Challenge (dames) Eurosport
15 GP Montreal (Can) Eurosport
18Giro della Toscana (Ita) Eurosport2
18 GP Wallonië (Bel) Eurosport en Sporza
19Coppa Sabatini (Ita) Eurosport
20Koolskamp Koers - Kampioenschap van VlaanderenSporza en Eurosport
21Primus Classic - GP Impanis van Petegem (Bel) Sporza
22Veldrit: wereldbekercross Waterloo Telenet en Eurosport
22-29WK wielrennen - in Yorkshire (Harrogate) Sporza, NOS, Eurosport
22WK ploegentijdrit (Mixed Team Relay) Sporza, NOS, Eurosport2
23-25WK tijdrijden in YorkshireSporza en Eurosport
26-29Wegritten WK wielrennen 2019Sporza en Eurosport
Oktober
1-6Ronde van Kroatië - Tour of Croatia Eurosport en Ziggo Sport
5Ronde van Emila (Ita) Eurosport2
5Eurometropole (Bel)Eurosport
5 Veldrit: Berencross Meulebeke (Bel)VTM
6Veldrit: GP Neerpelt (Bel) Telenet Play Sports
6Tour de Vendée (Fra) Livestream Eurosport Player
6Famenne Ardenne Classic Eurosport
8Tre Valli Varesine (Ita) Eurosport
8Memorial Frank Vandenbroucke Sporza en Eurosport2
9Milaan-Turijn (Ita) Eurosport
10Gran Piemonte (Ita) Eurosport2
12Ronde van Lombardije (Ita) Eurosport en Q2
12Veldrit: Ethias Cross Kruibeke VTM
12Tacx Pro Classic Zeeland (Ned) Omroep Zeeland
13Veldrit: Superprestige Cyclocross Gieten o.a. Telenet en Ziggo
13Memorial Rik van Steenbergen Sporza en Eurosport
13Parijs-Tours (Fra) Sporza en Eurosport
15Presentatie parcours van de Tour de France 2020 Eurosport
15Sluitingsprijs Putte-Kapellen Livestream Sporza
16-20EK baanwielrennen in Apeldoorn (Ned) Eurosport
17-20Olympia's Tour Podium Tv
19Cyclocross Boom (Superprestige) o.a. Telenet en Sporza
20World Cup Cyclocross Bern o.a. Telenet en Eurosport
22-27Zesdaagse van Londen Eurosport
26Veldrit: GP Beringen VTM
27Criterium van SaitamaEurosport en Ziggo Sport Extra
27Cyclocross Gavere (Superprestige) o.a. Telenet en Ziggo
November
1Veldrit: Koppenbergcross (Bel) Sporza
3Cyclocross Ruddervoorde (Bel)o.a. Telenet en Ziggo
10EK veldrijden 2019 (Italië) Sporza, Eurosport, NOS
11Veldrit: Jaarmarktcross Niel (Bel) Sporza en Eurosport
16Veldrit: World Cup Cyclocross Tabor (Tsj) Telenet
17Slotdag Zesdaagse van Gent (Bel) Sporza
23Veldrit: Ambiancecross Wachtebeke Sporza
24Veldrit: Duinencross Koksijde (Bel) Sporza en Eurosport

Lees verder

© 2015 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Primus Classic 2019, live op tv en livestreamPrimus Classic 2019, live op tv en livestreamOp zaterdag 21 september 2019 wordt de Primus Classic Impanis - van Petegem verreden. In het verleden heette deze wedstr…
BK wielrennen 2019, live op tv en livestreamBK wielrennen 2019, live op tv en livestreamOp zondag 30 juni 2019 wordt het Belgisch Kampioenschap wielrennen voor heren elite met contract (profs) en dames verred…
Koolskamp Koers 2019, live op tv en livestreamKoolskamp Koers 2019, live op tv en livestreamOp vrijdag 20 september 2019 wordt de 104e editie verreden van de wielerwedstrijd 'Koolskamp Koers - het Kampioenschap v…
Vuelta 2020 - live op tv en livestreamVuelta 2020 - live op tv en livestreamDe Ronde van Spanje 2020 gaat van start op zaterdag 14 augustus. Dit is de 75e editie van deze Spaanse wielerwedstrijd.…
Veldrit Wachtebeke: Ambiancecross 2019 live tv en livestreamVeldrit Wachtebeke: Ambiancecross 2019 live tv en livestreamOp zaterdag 23 november 2019 wordt de 'Charles Ambiancecross' verreden. Deze veldrit vindt plaats in het Oost-Vlaamse Wa…
Bronnen en referenties
  • http://www.velowire.com/UCIwielerkalender
  • http://www.wielerflits.nl/nieuws/112502/milaan-san-remo-en-ronde-van-lombardije-in-2016-op-zaterdag.html
  • http://sporza.be/cm/sporza/tv
  • http://homeofcycling.eurosport.com/

Reageer op het artikel "Wielrennen live op tv in 2019"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Anton, 26-04-2018 09:47 #3
Erg jammer dat Italiaanse wedstrijden niet meer op Sporza te zien zijn. Het begeleidend commentaar van de heren Wuyts en De Cauwer e.a. maken het kijken extra aantrekkelijk. Op Eurosport heb ik vaak het gevoel dat het wielrennen de reclame onderbreekt…

Marc, 26-05-2017 15:42 #2
Jammer dat Eurosport zoveel wedstrijden naar zich toe heeft getrokken, zelfs de Giro is niet bij de NOS of Sporza te zien. De kwaliteit op een HD tv is abominabel en iedere 5 minuten reclame is ook heel vervelend.

De Ruyte, 16-03-2016 11:12 #1
Zeer goed overzicht

Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 16-11-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 4
Reacties: 3
Schrijf mee!