Wielrennen live op tv in 2020

Wielrennen live op tv in 2020 Wielerliefhebbers kunnen in 2020 weer volop genieten van live wielrennen op tv. Met name Eurosport en het Vlaamse Sporza zenden veel wielerkoersen live op tv uit. Maar ook het Nederlandse NOS Studio Sport zal weer aardig wat koersen uitzenden. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om veel koersen online via een livestream te bekijken. Hoe ziet de wielerkalender van 2020 eruit? Welke wielerkoersen worden op welke zenders live uitgezonden?

Sporza (VRT)

De Vlaamse publieke omroep VRT zendt jaarlijks een buitengewoon groot aantal wielerkoersen live op tv uit. Dat is een logisch gevolg van de enorme populariteit van het wielrennen in de regio Vlaanderen. Nergens ter wereld is een regio te vinden, waar het wielrennen populairder is dan in Vlaanderen. De sportuitzendingen van de Vlaamse publieke omroep VRT hebben als overkoepelende merknaam: Sporza. In 2020 heeft Sporza wederom een groot aanbod van live-uitzendingen van wielerkoersen, waaronder veel grote topwedstrijden (UCI World Tour), maar ook veel kleinere Vlaamse wedstrijden (uit de UCI Europe Tour), zoals Kuurne-Brussel-Kuurne.

De meeste live-uitzendingen van Sporza vinden plaats op de Vlaamse zenders één en Canvas. Incidenteel wijkt men uit naar de zender Ketnet. Deze zender is ook in Nederland te ontvangen in veel digitale tv-pakketten. Bij de meeste topwedstrijden treedt Michel Wuyts als commentator op. Ex-renner, ex-ploegleider en ex-bondscoach José de Cauwer zal regelmatig als co-commentator optreden. In de wedstrijden waarin Michel Wuyts niet de commentator is, zal vaak Renaat Schotte de commentator zijn.

Er is overigens sinds 2017 wel één groot verschil in de wielerprogrammering van Sporza, vergeleken met de voorgaande jaren: Sporza heeft geen groot contract meer met het Italiaanse bedrijf RCS. (Sporza heeft sinds 2018 wel wat sublicenties, waardoor ze bijvoorbeeld de Strade Bianche live kunnen uitzenden.)

Doordat men niet meer een groot contract heeft bij de RCS, zendt Sporza sinds 2017 diverse Italiaanse koersen niet live uit, waaronder Tirreno-Adriatico, Milaan-San Remo en de Giro d'Italia. Deze wedstrijden worden echter nog wel live op tv uitgezonden door Eurosport.

Eurosport, 'the home of cycling'

Een reclameslogan van Eurosport is: 'Eurosport, the home of cycling.' Deze slogan maakt men zeker waar; er zijn op Eurosport erg veel wielerkoersen live te volgen. Niet alleen topwedstrijden uit de UCI World Tour, zoals de klassiekers en de drie Grote Rondes (Tour, Giro en Vuelta), maar ook veel kleinere etappewedstrijden uit de Europe Tour, en eveneens baanwielerwedstrijden en ook werelduurrecordpogingen zendt men live uit. Ook zendt Eurosport de wedstrijden van het Belgische klassement Napoleon Games Cycling Cup live uit.

De meeste uitzendingen zullen plaatsvinden op de zender Eurosport1. Dit is het open net van Eurosport. Een deel van de koersen zal helaas echter te zien zijn op Eurosport2. Voor de zender Eurosport2 dient men een apart abonnement te nemen. Er zit overigens soms wat verschil tussen de programmering van Eurosport in Nederland en België. In de praktijk betekent dit, dat er soms wedstrijden (met name kleine koersen) wel op de Belgische Eurosport te zien zijn, maar helaas niet op de Nederlandse Eurosport, omdat men daar voorrang geeft aan andere live sportevenementen. Gelukkig komt dit slechts incidenteel voor.

De Belg Jeroen Vanbelleghem treedt vaak als commentator op bij de Eurosport-wieleruitzendingen. Hij wordt dikwijls geflankeerd door ex-profwielrenners die als co-commentator optreden. Dit zijn onder meer de Nederlanders Karsten Kroon en Bobbie Traksel.

Contract Eurosport met RCS: Giro exclusief

In tegenstelling tot Sporza (VRT) heeft Eurosport wel een contract met het Italiaanse bedrijf RCS. Veel Italiaanse koersen zijn daardoor sinds 2017 niet live te zien bij Sporza, maar wel op Eurosport. Hiertoe behoren Milaan-San Remo, de Tirreno-Adriatico, de Ronde van Lombardije en de Giro d'Italia.

NOS Studio Sport

De Nederlandse publieke omroep NOS zendt doorgaans veel minder wielerwedstrijden live op tv uit dan de VRT (Sporza) en Eurosport. Na de grote dopingaffaires rondom onder meer de Rabobank en Lance Armstrong leek de wielerliefde van NOS Studio Sport nog wat verder te zijn bekoeld. Sindsdien werden diverse wedstrijden die men vroeger nog wel uitzond, niet meer live uitgezonden door de NOS, zoals de Clasica San Sebastianen Kuurne-Brussel-Kuurne. Toch heeft de NOS nog steeds een behoorlijk aanbod aan wieleruitzendingen. Zo zenden ze de Tour de France, de topklassiekers en het NK wielrennen live uit.

Herbert Dijkstra zal bij de meeste topwedstrijden optreden als commentator. Incidenteel zal Joris van den Berg de commentator bij de live-uitzendingen zijn. Ex-profwielrenner Maarten Ducrot zal meestal optreden als co-commentator bij de wieleruitzendingen van NOS Studio Sport. De uitzendingen zullen doorgaans plaatsvinden op de zender Nederland 1 (NPO1). Sommige wedstrijden zullen door de NOS niet live op tv worden uitgezonden, maar wel op het internet, via een livestream op de website van de NOS.

Overige zenders

Naast de hierboven genoemde grote omroepen, zijn er ook regionale zenders die wielerkoersen live op tv uitzenden. Met name L1 (Limburg) zendt jaarlijks diverse koersen uit, maar er zal incidenteel ook een koers te zien zijn op bijvoorbeeld RTV Drenthe. Een commerciële regionale zender die regelmatig kleine wielerkoersen uitzendt is Podium Tv.

In zowel Nederland als in België manifesteren zich ook commerciële sportzenders die mogelijk wielerkoersen zullen uitzenden. In Nederland is dat Ziggo Sport en in België is dat Play Sports van Telenet. Zij hebben hun interesse in de wielersport getoond door veldritten live op tv te gaan uitzenden. Met name in het geval van Play Sports gaat het om een zeer groot aantal live-veldritten, maar Telenet Play Sports zendt soms ook wegwielerwedstrijden uit.Bij Ziggo Sport zijn ook behoorlijk aantal veldritten live te zien, maar waren in het seizoen 2018 ook wegwedstrijden te zien zoals de Tour of Croatia, de Ronde van Burgos en de GP Frankfurt (1 mei-prijs) live te zien. Wegwielrennen blijft echter wel bijzaak voor Ziggo Sport, het behoort niet tot de 'kernsporten' waar zij zich sterk op focussen, zoals Formule 1 en voetbal.

Live op het internet: livestream

Behalve op tv, zijn veel wedstrijden ook live op het internet te volgen via livestreams. Bij Eurosport worden veel wedstrijden live uitgezonden via een stream op hun Eurosport Player App. Om die livestream van Eurosport te bekijken, dient men echter wel een betaald abonnement op deze app te hebben.

Zowel Sporza als de NOS bieden bij diverse wedstrijden een openbare livestream aan op hun websites, waarvoor men geen betaald abonnement dient te hebben. Een nadeel van deze livestreams is echter, dat ze vaak ‘geo-restricted’ zijn, wat inhoudt dat ze alleen in het land van de uitzendgerechtigde te bekijken zijn. Bijvoorbeeld: de stream van Sporza is vaak alleen in België te bekijken en de livestream van de NOS is vaak alleen in Nederland te zien. De internationale wielerunie UCI biedt ook livestreams aan die vaak geo-restricted zijn: bij hun betekent dit dat de livestream in sommige landen wel te bekijken is (landen waar geen omroep de uitzendrechten van het evenement heeft gekocht) en in andere landen niet (landen waar wel een omroep in bezit is van de live uitzendrechten).

Werk in uitvoering: kalender, wielrennen live op tv

Hieronder vindt u het voorlopige overzicht van de live-wieleruitzendingen in het wielerseizoen 2020. Dit is slechts een globaal overzicht dat in de loop van het jaar nog zeer regelmatig zal worden uitgebreid en geüpdatet. Bij de omroepen zullen met betrekking tot diverse wedstrijden immers pas in de loop van het jaar definitieve besluiten worden genomen over de vraag: ‘Zenden wij deze koers uit of niet?’ De onderstaande agenda is vooral gefocust op de uitzendingen van de Nederlandstalige zenders (Eurosport, Sporza en NOS), maar wanneer sommige zenders van buiten het Nederlandse taalgebied veel live aandacht aan een koers besteden, zal dat soms wel worden opgenomen in dit schema. Als er in de kalender hieronder een vraagteken achter de naam van een omroep staat, dan houdt dit vanzelfsprekend in dat die uitzending nog ‘onder voorbehoud’ is.

Wielrennen en het coronavirus

In het voorjaar van 2020 zijn ontzettend veel wielerwedstrijden afgelast vanwege de coronacrisis. In het onderstaande schema wordt dat zoveel mogelijk bijgehouden. Het coronavirus heeft een enorme impact op de sportwereld, maar vanzelfsprekend ook op de rest van de maatschappij. De ontwikkelingen rondom de coronacrisis zijn onder meer te volgen via de NOS journaals, die in deze crisistijd extra vaak worden uitgezonden. Maatregelen worden aangekondigd bij de persconferenties van de regering. Daarnaast probeert men in deze crisis minstens één keer per week een coronadebat in de Tweede Kamer te houden. Als troost voor de sportliefhebbers worden er in het voorjaar van 2020 overigens veel oude wedstrijden uitgezonden door onder meer Sporza, Eurosport en de NOS.

Virtuele wedstrijden

Omdat in het voorjaar van 2020 veel wielerwedstrijden zijn afgelast vanwege het coronavirus, is men als alternatief 'virtuele wedstrijden' gaan opzetten, waarbij alle deelnemers thuis (op de rollen) fietsen. Een succesvol voorbeeld hiervan was de Virtuele Ronde van Vlaanderen. Een ander mooi voorbeeld is de Virtuele Ronde van Zwitserland (Digital Swiss 5) die van 22 april tot en met 26 april wordt georganiseerd. Die virtuele koers is ook live op tv en per livestream te volgen.

Herziening kalender (onder voorbehoud): nieuwe data vanwege coronacrisis

Vanwege de coronacrisis heeft de UCI begin mei een 'herziene kalender' gepresenteerd voor de belangrijkste evenementen. Deze is echter nog geheel onder voorbehoud, mede omdat men nog moet afwachten hoe de crisis rondom het coronavirus zich verder ontwikkelt. Als in het onderstaande schema achter een wedstrijd staat 'nieuwe datum', dan wil dat dus nog allerminst betekenen dat dit zeker de nieuwe datum is waarop de wedstrijd wordt verreden. Het schema wordt daarom in de loop der tijd telkens geüpdatet.

Wielerkalender 2020, live op tv

DatumWielerwedstrijdZender
Januari
7Slotavond Zesdaagse van Rotterdam (vanaf 19u30) RTV Rijnmond
19 Schwalbe Classic (People's Choice Classic) O.a. Seven
21 - 26 Tour Down Under (Aus) O.a. Seven
23 - 28Zesdaagse van Berlijn (Dui) Eurosport2
26 - 2 feb.Tour de San Juan (Arg) Eurosport
Februari
1Cadel Evans Race - dames Livestream Eurosport Player
2Cadel Evans Race - heren Livestream Eurosport Player
4 - 8Ronde van Saoedi-Arabië Eurosport2
5 - 9 Ronde van Valencia (Spa) Eurosport
7 - 14Ronde van Langkawi Eurosport2
11 - 16Ronde van Colombia ESPN Colombia
13 - 16Tour de la Provence Livestream Eurosport Player
16Clasica de Almeria (Spa)Eurosport2
16Trofeo Laigueglia (Ita)Livestream Facebook
19 - 23Ruta del Sol - Vuelta a Andalucia (Spa) Eurosport
19 - 23Ronde van Algarve - Volta ao Algarve (Por) Eurosport
23 - 29 UAE Tour (Fusie Abu Dhabi & Dubai Tour) Eurosport
26 - 1 maart WK baanwielrennen Eurosport en Sporza
29 Omloop Het Nieuwsblad (Bel) Sporza en Eurosport
29Ster van Zwolle (Ned) RTV Drenthe en RTV Oost
Maart
1 Kuurne-Brussel-Kuurne (Bel) Sporza en Eurosport
1-5Ronde van Taiwan Eurosport
1Drome Classic (Fra) Livestream Eurosport Player
3 GP Le Samyn (Bel) Sporza en Eurosport
7 Ronde van Groningen (Ned) Podium Tv
7 Strade Bianche - geannuleerd (coronavirus) Eurosport en Sporza
8GP Monsere (Bel) Sporza
8Dorpenomloop Rucphen (Ned) Livestream Holland Cup
8 - 15 Parijs-Nice (Fra) Sporza, Eurosport
11 - 17 Tirreno-Adriatico - geannuleerd (coronavirus) Eurosport
15 Ronde van Drenthe - dames (Ned) - geannuleerd (coronavirus) RTV Drenthe
18 Nokere Koerse - Danilith Classic (Bel) - geannuleerd (coronavirus) Sporza en Eurosport
19GP Denain (Fra) - geannuleerd (coronavirus) Eurosport
20 Bredene-Koksijde Classic (Bel) - geannuleerd (coronavirus) Sporza en Eurosport
21 Milaan-Sanremo - geannuleerd (coronavirus) Eurosport en VTM
22 Retro: een oude editie van Milaan-Sanremo integraal op tv Sporza
22Omloop van de Westhoek (Bel) - geannuleerd (coronavirus) Sporza en Eurosport
23 - 29Ronde van Catalonië (Spa) - geannuleerd (coronavirus) Eurosport
25 Driedaagse De Panne - geannuleerd (coronavirus) Sporza, Eurosport2
26 Driedaagse De Panne - geannuleerd (coronavirus) Sporza, Eurosport2
27E3 Harelbeke (Bel) - geannuleerd (coronavirus) Sporza en Eurosport2
27Retro: een oude editie van E3 Harelbeke op tv Sporza
29 Gent - Wevelgem (Bel) - geannuleerd (coronavirus) Sporza en Eurosport
29 Retro: een oude editie van Gent - Wevelgem op tv Sporza
April
1 Dwars door Vlaanderen (Bel) - geannuleerd (coronavirus) Sporza en Eurosport
1 - 4Ronde van Sicilië - geannuleerd (coronavirus) Eurosport Player, Eurosport2
4Volta Limburg Classic - geannuleerd (coronavirus) L1
4GP Miguel Indurain (Spa) - geannuleerd (coronavirus) Eurosport
5Virtuele Ronde van Vlaanderen - alternatief vanwege coronacrisis Sporza
5Virtuele Ronde van Zwift Livestream YouTube
5Ronde van Vlaanderen - geannuleerd (coronacrisis) Sporza, Eurosport en NOS
6 - 14Ronde van het Baskenland - geannuleerd (coronavirus) Eurosport
8 Scheldeprijs - geannuleerd (coronavirus) Sporza en Eurosport2
12Retro: Parijs-Roubaix 2002 Sporza
12Retro: Parijs-Roubaix 2018 en 2019 Eurosport
12Parijs-Roubaix, geannuleerd (coronavirus) NOS, Sporza, Eurosport
12-19Ronde van Turkije - geannuleerd (coronavirus)Eurosport
15 Brabantse Pijl - geannuleerd (coronavirus) Sporza en Eurosport
18Tour de Finistère - geannuleerd (coronavirus)Eurosport
18 - 10 mei Virtuele Giro d'Italia voor teams Livestream Giro
19 Virtuele Amstel Gold Race (Toertocht) Live op Bkool
19 Amstel Gold Race - geannuleerd (coronavirus) Eurosport, NOS, Sporza
22Tro-Bro Leon - geannuleerd (coronavirus)Eurosport
20 - 24Tour of The Alps - geannuleerd (coronavirus) Eurosport
22 - 26 Digital Swiss 5 - virtuele Ronde van Zwitserland O.a. Eleven Sports
22 Waalse Pijl - geannuleerd (coronavirus) Sporza en Eurosport
26 Retro: Luik-Bastenaken-Luik 1999 Sporza
26 Luik-Bastenaken-Luik, geannuleerd (coronavirus) NOS, Sporza, Eurosport
28 - 3 mei Ronde van Romandië (Zwi) - geannuleerd (coronavirus) Eurosport
30 - 3 meiTour de Yorkshire - geannuleerd (coronavirus) Eurosport
Mei
1 GP Frankfurt - geannuleerd (coronavirus) Eurosport en Ziggo Sport
4 - 8 Tour of All (Virtuele Tour van Zwift) Eurosport
5 - 10 Vierdaagse van Duinkerke - geannuleerd (coronavirus) Eurosport
9 - 31 Giro d'Italia - uitgesteld wegens coronavirus Eurosport
21Circuit Wallonie - geannuleerd (coronavirus) Sporza en Eurosport2
23 - 24 Virtuele Giro d'Italia: Challenge of Stars Sporza
26 - 31Tour of Norway - geannuleerd (coronavirus)Ziggo Sport Totaal
31 - 7 mei Critérium du Dauphiné - geannuleerd (coronavirus) Sporza en Eurosport
Juni
6 - 14 Ronde van Zwitserland - geannuleerd (coronavirus) Eurosport en Proximus
6Heistse Pijl - geannuleerd (coronavirus) Sporza
7 Elfstedenronde Brugge - geannuleerd (coronavirus) Sporza
8Mont Ventoux Challenge - geannuleerd (coronavirus) Eurosport en Ziggo
10 - 14 Ronde van België - geannuleerd (coronavirus) Sporza
10 - 14 Ronde van Slovenië - geannuleerd (coronavirus)Eurosport
11 - 14 Route d'Occitanie - geannuleerd (coronavirus)Eurosport
17Dwars door het Hageland -geannuleerd (coronavirus) Sporza
18 BK tijdrijden, wordt verplaatst (coronavirus) Livestream
20NK dames elite, afgelast (coronavirus) Livestream
21 NK heren elite, afgelast (coronavirus)NOS
21 BK wordt verplaatst (coronavirus)Sporza
21 Sloveens kampioenschap wielrennen Livestream
21 Slag om de Balenberg (Bel) Sporza
27 - 19 juli Tour de France: uitgesteld vanwege coronavirus Sporza, NOS, Eurosport
Juli
4 - 19 juliVirtuele Tour de France via ZwiftEurosport en Sporza
5 - 11 Ronde van Polen - geannuleerd (coronavirus) Eurosport
19 Dames: La Course (Fra) - geannuleerd (coronavirus) Sporza, NOS, Eurosport
20 Ronde van Boxmeer - geannuleerd(coronavirus) Livestream
21 Profronde van Surhuisterveen - geannuleerd (coronavirus)Podium Tv
25 Clasica San Sebastian - geannuleerd (coronavirus) Sporza en Eurosport
25 Olympische herenwegrit, geannuleerd (coronavirus) Sporza, NOS, Eurosport
26 Olympische dameswegrit, geannuleerd (coronavirus) Sporza, NOS, Eurosport
27 Olympisch mountainbiken, geannuleerd (coronavirus) Sporza, NOS, Eurosport
28 Olympisch mountainbiken, geannuleerd (coronavirus) Sporza, NOS, Eurosport
28-1 aug. Ronde van Burgos (Spa) Ziggo Sport en Proximus Sports
29 Olympische tijdrit, geannuleerd (coronavirus) Sporza, NOS, Eurosport
Augustus
1 Strade Bianche - nieuwe datum Eurosport en Sporza
1 Heistse Pijl - afgelast Livestream Sporza
3 Grand Trittico Lombarda, vanaf 14u40 Eurosport2 en livestream
5 Milaan-Turijn (Ita) Eurosport
5 - 9 Ronde van Polen - nieuwe datum Eurosport
6 Mont Ventoux Dénivelé ChallengeEurosport2 en livestream
7-9 Tour de L'Ain (Fra)Eurosport2 en livestream
8 Milaan-Sanremo - nieuwe datum Eurosport en VTM
12-16 Critérium du Dauphiné - nieuwe datum Sporza en Eurosport
12 Gran Piemonte (Ita) Eurosport
15 Ronde van Lombardije (Ita) - nieuwe datum Eurosport en VTM
15Dwars door het Hageland (Bel)Sporza
16 Ride London - afgelast Eurosport
16-19Ronde van Wallonië (Bel)Eurosport
20BK tijdrijden in Koksijde Sporza
20 - 23 Deutschland Tour (Dui) - afgelast Eurosport2
21 NK wielrennen 2020 heren beloften (u23) Livestream
22 NK wielrennen 2020 dames elite NOS
23 NK wielrennen 2020 heren elite (profs) NOS
23 Frans kampioenschap Eurosport
23Schaal Sels - afgelast Sporza
24-28EK wielrennen in Plouay Sporza, Eurosport, NOS
25 Bretagne Classic in Plouay (Fra) Eurosport en Sporza
27 Teampresentatie v.d. Tour de France Eurosport
29 La Course (dameswedstrijd v.d. Tour de France) Sporza, NOS, Eurosport
29Druivenkoers (Bel), vanaf circa 16u00 Livestream Sporza
29 - 20 sep. Tour de France - nieuwe datum Sporza, NOS, Eurosport
30Brussels Cycling Classic (Parijs-Brussel)Sporza
September
5 Coppa Agostoni Livestream Eurosport Player
7-14 Tirreno-Adriatico - nieuwe datum Livestream Eurosport, GCN
11 GP de Québec (Can) - afgelastEurosport
11-19Giro Rosa (Ita) dames Stream Eurosport
12Heistse Pijl (Bel)Livestream Sporza
12Eurometropole (Bel) - afgelast Eurosport
13Antwerp Port Epic (Bel) Sporza (Canvas)
13Veldrit: EKZ Cross Tour Baden (Zwi) Livestream
13 GP Montreal (Can) - afgelast Eurosport
15 GP Wallonië (Bel) - afgelast Eurosport en Sporza
15-19Ronde van LuxemburgEurosport
16Giro della Toscana (Ita) Livestream Eurosport Player
17Coppa Sabatini (Ita) Livestream Eurosport Player
18 Koolskamp Koers - afgelast Sporza en Eurosport
19 Primus Classic - afgelast Sporza
20 Gooikse Pijl (Bel) Livestream Sporza
21 Ronde van Boxmeer - afgelastLivestream
22 BK wielrennen - nieuwe datum Sporza
24-27 WK wielrennen in Imola Sporza, NOS, Eurosport
24WK tijdrijden dames Sporza, NOS, Eurosport
25WK tijdrijden heren Sporza, NOS, Eurosport
26 WK dames - wegrit Sporza, NOS, Eurosport
26Veldrit: Rapencross Lokeren (Bel) o.a. VTM
27 WK heren (profs) - wegrit Sporza, NOS, Eurosport
29 - 3 okt.BinckBank Tour (Ned/Bel) - nieuwe datum Eurosport, Sporza, Ziggo
30 Waalse Pijl - nieuwe datum Sporza en Eurosport
Oktober
3Ronde van Emila (Ita) Eurosport
3 -25 Giro d'Italia - nieuwe datum Eurosport
3Veldrit: Ethias Polderscross Kruibeke VTM en EurosportNL
3 Hamburg Cyclassics - afgelast Eurosport
4 Luik-Bastenaken-Luik, nieuwe datum NOS, Sporza, Eurosport
6Memorial Frank Vandenbroucke - afgelastSporza en Eurosport2
10 Amstel Gold Race - afgelast Eurosport, NOS, Sporza
10 Tacx Pro Classic Zeeland - afgelast Omroep Zeeland
11 Gent - Wevelgem (Bel) - nieuwe datum Sporza en Eurosport
11 Cyclocross Gieten (Superprestige) o.a. Telenet en RTV Drenthe
11 Parijs-Tours (Fra) Sporza en Eurosport
11Memorial Rik van Steenbergen - afgelast Sporza en Eurosport
14 Scheldeprijs Vlaanderen - nieuwe datumSporza en Eurosport
18Ronde van Vlaanderen - nieuwe datum Sporza, Eurosport en NOS
20 - 8 nov. Vuelta a España - nieuwe datum Sporza, Eurosport
21 Brugge-De Panne, nieuwe datum Sporza, Eurosport2
24Superprestige Cyclocross Ruddervoorde o.a. Telenet
25Parijs-Roubaix - afgelast NOS, Sporza, Eurosport
31Veldrit: Koppenbergcross (Bel) Sporza
November
7 en 8EK veldrijden in Rosmalen Sporza, NOS en Eurosport
22Superprestige Cyclocross Merksplas o.a. Telenet

Lees verder

© 2015 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
WK wielrennen 2020: wegrit dames, live tv en livestreamWK wielrennen 2020: wegrit dames, live tv en livestreamDe wereldkampioenschappen wielrennen 2020 worden verreden in Italië (Imola). Op zaterdag 26 september staat de wegwedstr…
Wielrennen bij Sporza via een livestream bekijkenWielrennen bij Sporza via een livestream bekijkenDe Vlaamse publieke omroep zendt veel wielerwedstrijden live uit op tv. Dat geldt zowel voor wegwielerwedstrijden als vo…
BK wielrennen live op tv en livestreamBK wielrennen live op tv en livestreamDe Belgische Kampioenschappen wielrennen voor heren elite met contract (profs) en dames elite worden jaarlijks in de zom…
Veldrit Kortrijk: Urban Cross 2020, live op tv en livestreamVeldrit Kortrijk: Urban Cross 2020, live op tv en livestreamOp zaterdag 28 november 2020 wordt de tweede editie verreden van de Caps Urban Cross Kortrijk. Deze West-Vlaamse veldrit…

Profdarter: Adrian LewisAdrian Lewis, een professioneel darter uit Engeland met de bijnaam 'The Jackpot' was pas de derde darter in de historie…
Profdarter: Raymond van BarneveldRaymond van Barneveld, in de wereld van darts vaak 'Barney' genoemd, was de eerste Nederlander die wereldkampioen darts…
Bronnen en referenties
  • http://www.velowire.com/UCIwielerkalender
  • http://www.wielerflits.nl/nieuws/112502/milaan-san-remo-en-ronde-van-lombardije-in-2016-op-zaterdag.html
  • http://sporza.be/cm/sporza/tv
  • http://homeofcycling.eurosport.com/

Reageer op het artikel "Wielrennen live op tv in 2020"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Annick Pauwels, 23-02-2020 09:28 #5
Mooi en duidelijke kalender. L1 en ard en Q2 welke zijn dat als zender? Reactie infoteur, 24-02-2020
Hartelijk dank voor uw reactie! L1 is de provinciale tv-zender van Nederlands-Limburg. Q2 is een commerciële Vlaamse zender. ARD is de Duitse publieke omroep.
Met vriendelijke groet, Fjodor

Patrick Alberts, 15-01-2020 16:41 #4
O.a. Seven welke zender wordt hier mee bedoeld? Reactie infoteur, 15-01-2020
Dat is helaas de Australische zender Seven. In 2019 werd deze koers nog door Ziggo Sport live op tv uitgezonden, maar in 2020 is dat niet het geval. Voor zover bekend wordt deze koers in 2020 niet door een Nederlandse of Vlaamse omroep live op tv uitgezonden.

Anton, 26-04-2018 09:47 #3
Erg jammer dat Italiaanse wedstrijden niet meer op Sporza te zien zijn. Het begeleidend commentaar van de heren Wuyts en De Cauwer e.a. maken het kijken extra aantrekkelijk. Op Eurosport heb ik vaak het gevoel dat het wielrennen de reclame onderbreekt…

Marc, 26-05-2017 15:42 #2
Jammer dat Eurosport zoveel wedstrijden naar zich toe heeft getrokken, zelfs de Giro is niet bij de NOS of Sporza te zien. De kwaliteit op een HD tv is abominabel en iedere 5 minuten reclame is ook heel vervelend.

De Ruyte, 16-03-2016 11:12 #1
Zeer goed overzicht

Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 15-11-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 4
Reacties: 5
Schrijf mee!