Veldrit Kortrijk: Urban Cross 2019, live op tv en livestream

Veldrit Kortrijk: Urban Cross 2019, live op tv en livestream Op zaterdag 30 november 2019 wordt de eerste editie verreden van de Caps Urban Cross Kortrijk. Deze West-Vlaamse veldrit is een onderdeel van de DVV Trofee Veldrijden. Op de startlijst van de Caps Urban Cross Kortrijk staan veel prominente deelnemers, waaronder Mathieu van der Poel. Het parcours van deze cyclocross bevindt zich nabij het centrum van Kortrijk. De Caps Urban Cross Kortrijk 2019 wordt live op tv uitgezonden. Ook kan men deze West-Vlaamse veldrit op het internet via een livestream bekijken.

Kortrijk

De West-Vlaamse stad Kortrijk heeft een rijke historie. De plaats ontstond al in de Romeinse tijd. In de middeleeuwen was Kortrijk, mede vanwege zijn grote vlasnijverheid, één van de rijkste steden van Vlaanderen. In 1302 vond vlakbij Kortrijk één van de beroemdste veldslagen uit de Belgische geschiedenis plaats: de Guldensporenslag. Daarom noemt men Kortrijk ook wel de 'Guldensporenstad'.

Wielrennen en Kortrijk

Kortrijk is niet een plaats met een grote veldrithistorie. De Caps Urban Cross 2019 is de eerste internationale profveldrit die ooit in Kortrijk wordt georganiseerd. Wel heeft Kortrijk behoorlijk wat historie in het wegwielrennen. Zo wordt er sinds 1932 jaarlijks de profwielerwedstrijd Kortrijk Koerse georganiseerd. Ook zijn enkele befaamde profwielrenners afkomstig uit Kortrijk, waaronder Stijn Devolder en Leif Hoste.

DVV Trofee Veldrijden

De Caps Urban Cross Kortrijk is een onderdeel van de DVV Trofee Veldrijden. Deze wedstrijdserie bestaat uit acht veldritten. De openingswedstrijd van dit klassement is de Koppenbergcross op 1 november 2019. De slotwedstrijd is de Krawatencross op 8 februari 2020. De veldrit in Kortrijk is de derde cyclocross in deze wedstrijdserie. De DVV Trofee Veldrijden is een wedstrijdserie waarbij er een klassement wordt opgemaakt op basis van tijd. Dit in tegenstelling tot diverse andere veldritklassementen (zoals de Superprestige Cyclocross en de Wereldbeker Veldrijden), waar een klassement op basis van punten wordt opgemaakt.

Programma veldrit Kortrijk 2019 (30 november)

 • 9u00: Opening van het parcours
 • 9u30: Jeugdinitiatie
 • 10u30: Junioren
 • 11u50: Heren Beloften (U23)
 • 13u45: Dames Elite
 • 15u00: Heren Elite (profs)

Locatie van het parcours van de Caps Urban Cross

Het parcours van deze veldrit bevindt zich bij het centrum van Kortrijk. De start is vlakbij de Groeningebrug, aan de westelijke oever van de rivier de Leie. De deelnemers rijden over de brug richting de oostelijke oever van de Leie, waar ze onder meer door een zandbak komen bij 'Buda Beach'. Vervolgens rijden ze over de Collegebrug terug naar de westelijke oever van de Leie, waar ze diverse lussen in het Albertpark rijden. In dat park bevindt zich ook de materiaalpost (nabij de woontoren K-Tower). De finish van deze cyclocross is op de Groeningebrug. Het parcours van deze veldrit heeft een lengte van circa 3 kilometer.

Tickets Urban Cross Kortrijk 2019

Toegangskaarten voor deze West-Vlaamse veldrit kosten op de dag van de wedstrijd (30 november 2019) 12 euro aan de kassa bij het parcours. Leden van de wielerbond KBWB krijgen aan de kassa één euro korting en hoeven dus maar 11 euro te betalen voor hun ticket bij deze cyclocross. Voor kinderen tot en met 12 jaar is de toegang bij de Caps Urban Cross 2019 geheel gratis. Het is mogelijk om in de voorverkoop online tickets te kopen voor de Caps Urban Cyclocross. Die tickets kosten dan 11 euro per stuk. De voorverkoop verloopt via het bedrijf Chronorace en is onder meer mogelijk via de website van de DVV Trofee Veldrijden.

Deelnemers: startlijst veldrit Kortrijk

Welke prominente deelnemers staan op zaterdag 30 november 2019 aan de start bij de veldrit van Kortrijk? De grote publiekstrekker bij deze cyclocross is de Nederlandse wereldkampioen Mathieu van der Poel. Veel andere toppers en subtoppers staan eveneens op de voorlopige deelnemerslijst van deze veldrit, waaronder Toon Aerts, Eli Iserbyt, Lars van der Haar, Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck. Hieronder vindt u startlijst met rugnummers van deze West-Vlaamse cyclocross.

Deelnemers Urban Caps Kortrijk 2019: startlijst met rugnummers, heren elite (profs)
1. Poel, Mathieu van der
2. Aerts, Toon
3. Vanthourenhout, Michael
4. Haar, Lars van der
5. Sweeck, Laurens
6. Kessel, Corné van
7. Meisen, Marcel
8. Vermeersch, Gianni
9. Poel, David van der
10. Iserbyt, Eli
11. Adams, Jens
12. Merlier, Tim
13. Soete, Daan
14. Meeusen, Tom
15. Aernouts, Jim
16. Baestaens, Vincent
17. Cleppe, Nicolas
18. Aerts, Thijs
19. Wouters, Sieben
20. Vanthourenhout, Dieter
21. Koyen, Niels
22. Merlier, Braam
23. Wit, Edwin de
24. Orts, Felipe
25. Sefa, Ylber
26. Groenen, Klaas
27. Womersley, Jake
28. Alderweireld, Robin
29. Menut, David
30. Hutchings, Oscar
31. Maes, Richard
32. Moore, Darnell
33. Willemyns, Mathieu
34. Tielen, Dario
35. Butler, Michael
36. O'Regan, Timothy
37. Judelson, Max
38. Bomal, Benoit

Veldrit Kortrijk live op tv (30 november 2019): welke zender en hoe laat?

Live op tv bij Sporza

De cyclocross van Kortrijk wordt op zaterdag 30 november 2019 live op tv uitgezonden door de Vlaamse publieke omroep VRT (Sporza) en door Eurosport. De live tv-uitzending van Sporza begint om 13u30 op de zender VRT één, met een voorbeschouwing op de dameswedstrijd. De start van die dameswedstrijd is om 13u45 live te zien. De start van de herenwedstrijd ziet men live om 15u00.

Live op Eurosport

Bij Eurosport begint de live tv-uitzending van de Caps Urban Cross Kortrijk 2019 op 30 november om 13u50 op de zender Eurosport 1. Net als bij de VRT is ook bij Eurosport zowel de dameswedstrijd als de herenwedstrijd bij deze veldrit live op tv te zien.

Veldrijden live op tv

Welke veldritten kan men in de periode na deze Kortrijkse stadscross live op tv (of op het internet via een livestream) bekijken? Op zondag 1 december kan men live kijken naar de Zilvermeercross in Mol. Op zaterdag 7 december staat op de kalender de Cyclocross Essen. Op zondag 8 december kan men live op televisies of online genieten van de GP Zonhoven (Superprestige).

Sport live op 30 november 2019

Welke overige interessante evenementen kan men op zaterdag 30 november live op tv of per livestream volgen? Op die middag kan men kijken naar de kwalificatie voor de Formule 1 GP van Abu Dhabi. Op die avond van zaterdag 30 november 2019 kan men live kijken naar de loting voor het EK voetbal 2020.

Livestream cyclocross Kortrijk 2019

Livestream Sporza

Het is ook mogelijk om de cyclocross van Kortrijk op het internet via een livestream te bekijken. Sporza biedt een gratis livestream aan van deze veldrit op zaterdag 30 november 2019. Via hun livestream is vanaf 13u45 de dameswedstrijd te zien. Op die gratis livestream ziet men om 15u00 de herenwedstrijd. De livestream is op die zaterdagmiddag te vinden op de site van Sporza. Men vindt de livestream op 30 november 2019 onder meer in de rubriek 'Nu Live' van hun site. Ook vindt men in de rubriek 'wielrennen' een link naar deze gratis livestream. Eveneens is de Urban Caps Cyclocross Kortrijk bij hen via een gratis livestream op de Sporza App te bekijken. Elke livestream van Sporza is echter wel geo-restricted: men mag hun livestream van deze West-Vlaamse cyclocross alleen in België gebruiken.

Livestream Eurosport

Er is ook een livestream van Eurosport bij deze cyclocross. Via die livestream zijn op de middag van 30 november 2019 eveneens zowel de heren- als de dameswedstrijd te zien. De livestream van de dameswedstrijd begint bij deze veldrit om 13u50, de stream van de herenwedstrijd om circa 15u00. Die livestream van Eurosport van deze cyclocross is echter alleen te gebruiken voor betalende abonnees van de Eurosport Player App.

Livestream Go App

Men kan deze veldrit op 30 november ook via een livestream op de Go App (online tv) bekijken. Via die app kan men per livestream namelijk naar allerlei tv-zenders kijken, waaronder de zenders waarop deze West-Vlaamse cyclocross op 30 november 2019 live wordt uitgezonden: VRT één (Sporza) en Eurosport. Zo'n livestream op die app is te bekijken door alle abonnees van digitale tv bij Ziggo. Elke livestream die men op die app kan ontvangen, mag men in de hele EU gebruiken. (Men kan op die app dezelfde zenders per livestream ontvangen, als men thuis op het tv-toestel kan bekijken. Hoeveel men per livestream op die app kan bekijken, is dus afhankelijk van het exacte tv-abonnement van iemand.) Met die app kan men als Nederlander dus alsnog per livestream naar de live tv-uitzending was Sporza kijken bij deze Caps Urban Cross. Ook kan men via die app geheel legaal per livestream naar de tv-uitzendingen van Eurosport1 kijken, zonder dat men een abonnement nodig heeft op de Eurosport Player App. Ook kan men op die manier dus ook geheel legaal buiten België toch per livestream naar de live-uitzending van Sporza bij deze cross kijken.

Livestream iTV

Zoals klanten van Ziggo deze Caps Urban Cyclocross via de Go App kunnen bekijken, zo kunnen klanten van interactieve tv bij KPN deze wedstrijd per livestream bekijken op de iTV-app. VRT één en Eurosport 1 (de zenders waarop deze West-Vlaamse veldrit live wordt uitgezonden) behoren namelijk allebei tot de zenders die men per livestream op die app kan bekijken. Ook bij die app van KPN geldt dat men daarop deze Caps Urban Cyclocross op 30 november 2019 per livestream in de hele EU kan bekijken.

Uitslag veldrit Kortrijk 2019

 1. Mathieu van der Poel (Ned) in 1u04'14"
 2. Tim Merlier (Bel) op 27 sec.
 3. Toon Aerts (Bel) z.t.
 4. Corné van Kessel (Ned) 28"
 5. Eli Iserbyt (Bel) 30"
 6. Michael Vanthourenhout (Bel) 31"
 7. Lars van der Haar (Ned) 32"
 8. David van der Poel (Ned) 48"
 9. Jim Aernouts (Bel) 49"
 10. Tom Meeusen (Bel) z.t.

Lees verder

© 2019 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Veldrit Wachtebeke: Ambiancecross 2019 live tv en livestreamVeldrit Wachtebeke: Ambiancecross 2019 live tv en livestreamOp zaterdag 23 november 2019 wordt de 'Charles Ambiancecross' verreden. Deze veldrit vindt plaats in het Oost-Vlaamse Wa…
Cyclocross Gullegem 2020, live op tv en livestreamCyclocross Gullegem 2020, live op tv en livestreamOp zaterdag 4 januari 2020 wordt de Hexia Cyclocross Gullegem verreden. ​Dit is de derde editie van deze West-Vlaa…
Brussels Universities Cyclocross 2020, live tv en livestreamBrussels Universities Cyclocross 2020, live tv en livestreamOp zondag 5 januari 2020 wordt de Brussels Universities Cyclocross verreden. Dit is de tweede editie van deze veldrit. D…
Veldrit: Ethias Cross Beringen 2019 live op tv en livestreamVeldrit: Ethias Cross Beringen 2019 live op tv en livestreamOp zaterdag 26 oktober 2019 wordt de Ethias Cross Beringen verreden. Deze veldrit is de opvolger van de GP Hasselt die j…

PDC Darts: de opzet van de Protour en de European TourPDC Darts: de opzet van de Protour en de European TourDe PDC is anno 2019 de grootste dartsbond van de wereld. De beste spelers ter wereld komen allemaal uit voor de Professi…
Olympische Spelen 2021, live op tv en livestreamOlympische Spelen 2021, live op tv en livestreamDe Olympische Spelen van 2021 worden gehouden in Tokio (Japan). Dit grootste sportevenement ter wereld begint op 23 juli…
Bronnen en referenties
 • https://www.hln.be/in-de-buurt/kortrijk/albertpark-in-kortrijk-ontvangt-internationale-topveldrit-10-000-toeschouwers-verwacht~abeeef30/
 • https://www.sport.be/urbancrosskortrijk/nl/programma/
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Kortrijk_Koerse
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Kortrijk
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_Kortrijkzanen

Reageer op het artikel "Veldrit Kortrijk: Urban Cross 2019, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 30-11-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!