Veldrit Kortrijk: Urban Cross 2020, live op tv en livestream

Veldrit Kortrijk: Urban Cross 2020, live op tv en livestream Op zaterdag 28 november 2020 wordt de tweede editie verreden van de Caps Urban Cross Kortrijk. Deze West-Vlaamse veldrit is een onderdeel van de DVV Trofee Veldrijden. Op de startlijst van de Caps Urban Cross Kortrijk staan veel prominente deelnemers. Het parcours van deze cyclocross bevindt zich nabij het centrum van Kortrijk. De Caps Urban Cross Kortrijk 2020 wordt live op tv uitgezonden. Ook kan men deze West-Vlaamse veldrit op het internet via een livestream bekijken.

Kortrijk

De West-Vlaamse stad Kortrijk heeft een rijke historie. De plaats ontstond al in de Romeinse tijd. In de middeleeuwen was Kortrijk, mede vanwege zijn grote vlasnijverheid, één van de rijkste steden van Vlaanderen. In 1302 vond vlakbij Kortrijk één van de beroemdste veldslagen uit de Belgische geschiedenis plaats: de Guldensporenslag. Daarom noemt men Kortrijk ook wel de 'Guldensporenstad'.

Wielrennen en Kortrijk

Kortrijk is niet een plaats met een grote veldrithistorie. De eerste editie van de Caps Urban Cross in 2019 was de eerste internationale profveldrit die ooit in Kortrijk wordt georganiseerd. Wel heeft Kortrijk behoorlijk wat historie in het wegwielrennen. Zo wordt er sinds 1932 jaarlijks de profwielerwedstrijd Kortrijk Koerse georganiseerd. Ook zijn enkele befaamde profwielrenners afkomstig uit Kortrijk, waaronder Stijn Devolder en Leif Hoste.

DVV Trofee Veldrijden

De Caps Urban Cross Kortrijk is een onderdeel van de DVV Trofee Veldrijden. Deze wedstrijdserie bestaat uit acht veldritten.. De slotwedstrijd is de Krawatencross in februari 2021.. De DVV Trofee Veldrijden is een wedstrijdserie waarbij er een klassement wordt opgemaakt op basis van tijd. Dit in tegenstelling tot diverse andere veldritklassementen (zoals de Superprestige Cyclocross en de Wereldbeker Veldrijden), waar een klassement op basis van punten wordt opgemaakt.

Programma onder voorbehoud: veldrit Kortrijk 2020 op 28 november

 • 9u00: Opening van het parcours
 • 9u30: Jeugdinitiatie
 • 10u30: Junioren
 • 11u50: Heren Beloften (U23)
 • 13u45: Dames Elite
 • 15u00: Heren Elite (profs)

Locatie van het parcours van de Caps Urban Cross

Het parcours van deze veldrit bevindt zich bij het centrum van Kortrijk. De start is vlakbij de Groeningebrug, aan de westelijke oever van de rivier de Leie. De deelnemers rijden over de brug richting de oostelijke oever van de Leie, waar ze onder meer door een zandbak komen bij 'Buda Beach'. Vervolgens rijden ze over de Collegebrug terug naar de westelijke oever van de Leie, waar ze diverse lussen in het Albertpark rijden. In dat park bevindt zich ook de materiaalpost (nabij de woontoren K-Tower). De finish van deze cyclocross is op de Groeningebrug. Het parcours van deze veldrit heeft een lengte van circa 3 kilometer.

Deelnemers: startlijst veldrit Kortrijk 2020

Welke prominente deelnemers staan op zaterdag 28 november 2020 aan de start bij de veldrit van Kortrijk? Veel toppers en subtoppers staan op de voorlopige deelnemerslijst van deze veldrit, waaronder Toon Aerts, Eli Iserbyt, Lars van der Haar, Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck. Hier vindt u t.z.t.startlijst met rugnummers van deze West-Vlaamse cyclocross.

Veldrit Kortrijk live op tv (28 november 2020): welke zender en hoe laat?

Live op tv bij Sporza

De cyclocross van Kortrijk wordt op zaterdag 28 november 2020 live op tv uitgezonden door de Vlaamse publieke omroep VRT (Sporza) en door Eurosport. De live tv-uitzending van Sporza begint om 13u30 op de zender VRT één, met een voorbeschouwing op de dameswedstrijd. De start van die dameswedstrijd is om 13u45 live te zien. De start van de herenwedstrijd ziet men live om 15u00.

Live op Eurosport

Bij Eurosport begint de live tv-uitzending van de Caps Urban Cross Kortrijk 2020 op 28 november om 13u50 op de zender Eurosport 1. Net als bij de VRT is ook bij Eurosport zowel de dameswedstrijd als de herenwedstrijd bij deze veldrit live op tv te zien.

Livestream cyclocross Kortrijk 2020 (28 november)

Livestream Sporza

Het is ook mogelijk om de cyclocross van Kortrijk op het internet via een livestream te bekijken. Sporza biedt een gratis livestream aan van deze veldrit op zaterdag 28 november 2020. Via hun livestream is vanaf 13u45 de dameswedstrijd te zien. Op die gratis livestream ziet men om 15u00 de herenwedstrijd. De livestream is op die zaterdagmiddag te vinden op de site van Sporza. Men vindt de livestream op 28 november 2020 onder meer in de rubriek 'Nu Live' van hun site. Ook vindt men in de rubriek 'wielrennen' een link naar deze gratis livestream. Eveneens is de Urban Caps Cyclocross Kortrijk bij hen via een gratis livestream op de Sporza App te bekijken. Elke livestream van Sporza is echter wel geo-restricted: men mag hun livestream van deze West-Vlaamse cyclocross alleen in België gebruiken.

Livestream Eurosport

Er is ook een livestream van Eurosport bij deze cyclocross. Via die livestream zijn op de middag van 28 november 2020 eveneens zowel de heren- als de dameswedstrijd te zien. De livestream van de dameswedstrijd begint bij deze veldrit om 13u50, de stream van de herenwedstrijd om circa 15u00. Die livestream van Eurosport van deze cyclocross is echter alleen te gebruiken voor betalende abonnees van de Eurosport Player App.

Livestream Go App

Men kan deze veldrit op 28 november ook via een livestream op de Go App (online tv) bekijken. Via die app kan men per livestream namelijk naar allerlei tv-zenders kijken, waaronder de zenders waarop deze West-Vlaamse cyclocross op 28 november 2020 live wordt uitgezonden: VRT één (Sporza) en Eurosport. Zo'n livestream op die app is te bekijken door alle abonnees van digitale tv bij Ziggo. Elke livestream die men op die app kan ontvangen, mag men in de hele EU gebruiken. (Men kan op die app dezelfde zenders per livestream ontvangen, als men thuis op het tv-toestel kan bekijken. Hoeveel men per livestream op die app kan bekijken, is dus afhankelijk van het exacte tv-abonnement van iemand.) Met die app kan men als Nederlander dus alsnog per livestream naar de live tv-uitzending was Sporza kijken bij deze Caps Urban Cross. Ook kan men via die app geheel legaal per livestream naar de tv-uitzendingen van Eurosport1 kijken, zonder dat men een abonnement nodig heeft op de Eurosport Player App. Ook kan men op die manier dus ook geheel legaal buiten België toch per livestream naar de live-uitzending van Sporza bij deze cross kijken.

Livestream iTV

Zoals klanten van Ziggo deze Caps Urban Cyclocross via de Go App kunnen bekijken, zo kunnen klanten van interactieve tv bij KPN deze wedstrijd per livestream bekijken op de iTV-app. VRT één en Eurosport 1 (de zenders waarop deze West-Vlaamse veldrit live wordt uitgezonden) behoren namelijk allebei tot de zenders die men per livestream op die app kan bekijken. Ook bij die app van KPN geldt dat men daarop deze Caps Urban Cyclocross op 28 november 2020 per livestream in de hele EU kan bekijken.

Voorgaande editie: uitslag veldrit Kortrijk 2019

 1. Mathieu van der Poel (Ned) in 1u04'14"
 2. Tim Merlier (Bel) op 27 sec.
 3. Toon Aerts (Bel) z.t.
 4. Corné van Kessel (Ned) 28"
 5. Eli Iserbyt (Bel) 30"
 6. Michael Vanthourenhout (Bel) 31"
 7. Lars van der Haar (Ned) 32"
 8. David van der Poel (Ned) 48"
 9. Jim Aernouts (Bel) 49"
 10. Tom Meeusen (Bel) z.t.

Lees verder

© 2019 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Veldrit: Ambiancecross Dendermonde 2020 live tv & livestreamVeldrit: Ambiancecross Dendermonde 2020 live tv & livestreamOp zondag 27 december 2020 wordt de 'Charles Ambiancecross' verreden. Het parcours van deze veldrit bevindt zich in Dend…
Cyclocross Gullegem 2021, live op tv en livestreamCyclocross Gullegem 2021, live op tv en livestreamOp zaterdag 2 januari 2021 wordt de Hexia Cyclocross Gullegem verreden. ​Dit is de vierde editie van deze West-Vla…
Veldrit: Jaarmarktcross Niel 2020 - live op tv en livestreamVeldrit: Jaarmarktcross Niel 2020 - live op tv en livestreamDe 57e editie van de Jaarmarktcross van Niel (België) wordt verreden op woensdag 11 november 2020. Deze veldrit van Niel…
Veldrit: Ethias Cross Beringen 2020 live op tv en livestreamVeldrit: Ethias Cross Beringen 2020 live op tv en livestreamOp zaterdag 17 oktober wordt de Ethias Cross Beringen verreden. De veldrit in Beringen wordt live op tv uitgezonden. Ook…
Olympische Spelen 2021, live op tv en livestreamOlympische Spelen 2021, live op tv en livestreamDe Olympische Spelen van 2021 worden gehouden in Tokio (Japan). Dit grootste sportevenement ter wereld begint op 23 juli…
Bronnen en referenties
 • https://www.hln.be/in-de-buurt/kortrijk/albertpark-in-kortrijk-ontvangt-internationale-topveldrit-10-000-toeschouwers-verwacht~abeeef30/
 • https://www.sport.be/urbancrosskortrijk/nl/programma/
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Kortrijk_Koerse
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Kortrijk
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_Kortrijkzanen

Reageer op het artikel "Veldrit Kortrijk: Urban Cross 2020, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 07-07-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!