Ronde van Burgos 2020, live op tv en livestream

Ronde van Burgos 2020, live op tv en livestream Van dinsdag 28 juli tot en met zaterdag 1 augustus 2020 wordt de Ronde van Burgos verreden. Dit is de eerste grote internationale profwielerwedstrijd na de 'coronabreak'. Deze Vuelta a Burgos is in 2020 dagelijks live op tv te zien. Ook zijn de etappes van de Ronde van Burgos 2020 op het internet te bekijken via een livestream.

Burgos

De stad Burgos werd gesticht in het jaar 884. Vanaf de elfde eeuw was het enige eeuwen de hoofdstad van het koninkrijk Castilië. Beroemde toeristische bezienswaardigheden in deze stad zijn onder meer het Kasteel van Burgos en de Kathedraal van Burgos. Anno 2020 telt de stad Burgos circa 180.000 inwoners. Burgos is de hoofdstad van de gelijknamige Spaanse provincie.

Historie: Ronde van Burgos

In 1946 werd de eerste editie verreden van de Vuelta a Burgos. De zege ging dat jaar naar Bernardo Capo. In 1947 werd de tweede editie gewonnen door Bernardo Ruiz. Vervolgens werd deze ronde jarenlang niet verreden. Pas in 1981 werd de derde editie van de Ronde van Burgos gehouden. Sindsdien is deze wielerwedstrijd elk jaar georganiseerd.

Plek op de kalender

De Ronde van Burgos staat doorgaans begin augustus (en soms eind juli) op de kalender. De wedstrijd wordt meestal beschouwd als een belangrijke voorbereidingswedstrijd voor de Ronde van Spanje. In 2020 heeft deze wedstrijd echter vanwege de coronacrisis een heel andere rol op de kalender: het is de eerste grote internationale profwielerwedstrijd die verreden wordt na de 'coronabreak'.

Erelijst Vuelta a Burgos

Hoe ziet de erelijst van de Ronde van Burgos er anno 2020 uit? Wie zijn de succesvolste coureurs uit de historie van deze Spaanse rittenkoers? Marino Lejarreta is de recordhouder met vier eindoverwinningen (in 1986, 1987, 1988 en 1990). Vier renners slaagden erin om deze koers twee keer te winnen: Nairo Quintana, Alejandro Valverde, Ivan Sosa en Abraham Olano.

Parcours Ronde van Burgos

Hoe ziet het rittenschema van de Ronde van Burgos eruit in 2020? Hieronder vindt u het etappeschema. De openingsrit begint bij de kathedraal van Burgos en eindigt heuvelop bij het kasteel van die stad. De twee zwaarste etappes zijn op papier de derde en de vijfde rit. Die eindigen allebei bergop. De derde etappe finisht op El Picón Blanco. De vijfde rit eindigt op de Lagunas de Neila.

Parcours: rittenschema Vuelta a Burgos 2020

 1. Di. 28 juli: Burgos - Mirador del Castilo 157 km (heuvelop finish)
 2. Wo. 29 juli: Castrojeriz - Villadiego 168 km
 3. Do. 30 juli: Sargentes de la Lora - El Picón Blanco 150 km (bergop finish)
 4. Vr. 31 juli: Gumiel de Izán - Roa de Duero 164 km
 5. Za. 1 augustus: Covarrubias - Lagunas de Neila 158 km (bergop finish)

Deelnemers Ronde van Burgos: startlijst met rugnummers

Teams op de deelnemerslijst

Deze wedstrijd is in 2020 buitengewoon populair bij de topteams, aangezien dit de eerste grote internationale rittenkoers is die men sinds vele maanden kan rijden. Men ziet deze koers als een buitengewoon goede voorbereiding en test voor de topwedstrijden die in augustus op het programma staan. Op de startlijst van de Vuelta a Burgos staan vijftien teams uit de World Tour: Jumbo-Visma, Movistar, BORA Hansgrohe, Trek Segafredo, Ineos, Bahrain-McLaren, NTT, Cofidis, Mitchelton-Scott, Astana, Groupama FDJ, UAE Team Emirates, Israël Start-Up Nation, CCC en Astana. Daarnaast zijn er nog zeven ProContinentale Teams uitgenodigd. In totaal staan er dus 22 teams op de startlijst. De meeste teams gaan met zeven deelnemers van start. Israël Start-Up Nation staat echter met vijf renners op de uiteindelijke startlijst. Oorspronkelijk stonden ook Itamar Einhorn en Alex Dowsett voor hen op de deelnemerslijst, maar vanwege contacten met ploeggenoot Omer Goldstein, die later positief bleek te zijn op het coronavirus, heeft men uit voorzorg besloten om Einhorn en Dowsett van de startlijst te halen.

Prominente deelnemers: o.a. Simon Yates, Remco Evenepoel en Valverde

Welke prominente deelnemers staan allemaal op de startlijst met rugnummers? Omdat dit de eerste grote internationale rittenkoers is na de 'coronabreak', willen veel toppers graag op de deelnemerslijst van deze wielerwedstrijd staan. Bekende klassementsrenners op de startlijst van deze ronde zijn onder meer Simon Yates, Esteban Chaves, Remco Evenepoel, Richard Carapaz, Alejandro Valverde, Enric Mas, Mikel Landa, George Bennett, Rafal Majka, Marc Soler, Fabio Aru, David Gaudu en David De La Cruz. Bekende sprinters op de deelnemerslijst zijn onder meer Sam Bennett, Fernando Gaviria, Mark Cavendish, Nacer Bouhanni, Giacomo Nizzolo, Matteo Trentin en Arnaud Démare. Andere sterke deelnemers op de startlijst van de Ronde van Burgos zijn onder meer Mads Pedersen, Jasper Stuyven, Yves Lampaert en Filippo Ganna.

Ronde van Burgos 2020 live op tv

Nederland: Ziggo Sport Totaal

De uitzendrechten van deze Spaanse wielerwedstrijd zijn in Nederland in handen van Ziggo Sport Totaal. Welke etappes zenden zij uit op de zender Ziggo Sport 14 (het 'open kanaal' dat gratis is voor alle klanten van digitale tv bij Ziggo)? En welke etappes zijn exclusief live te zien zijn op de abonneezenders van Ziggo Sport Totaal? Hoe laat beginnen de live-uitzendingen? Hieronder vindt u het uitzendschema. De etappes van dinsdag, woensdag en donderdag zijn te bekijken op het 'gratis' open net voor alle abonnees van Ziggo Tv. De etappes van vrijdag en zaterdag zijn bij hen op tv alleen op de abonneezenders te zien, aangezien het kanaal 14 dan in het teken staat van de Formule 1 GP Groot-Brittannië 2020 te Silverstone. Het zenderpakket waarin de tv-zender Ziggo Sport Extra zit, is te koop bij de tv-provider Ziggo. Het is echter ook mogelijk om het pakket waarin die zender zit als 'gratis' bonus te kiezen, bij sommige abonnementen van Vodafone Ziggo. Het gaat dan bijvoorbeeld om bepaalde combinaties van abonnementen van digitale tv en mobiele telefonie.

Uitzendschema Ziggo: Ronde van Burgos 2020 live op tv en livestream

 1. Di. 28 juli: live om 15u00 op Ziggo Sport 14 (tv) en livestream
 2. Wo. 29 juli: live om 15u00 op Ziggo Sport 14 (tv) en livestream
 3. Do. 30 juli: live om 15u00 op Ziggo Sport 14 (tv) en livestream
 4. Vr. 31 juli: live om 15u00 op Ziggo Sport Extra (tv) en livestream
 5. Za. 1 augustus: live om 15u00 op Ziggo Sport Extra (tv) en livestream

Terugkijken op tv bij Ziggo Sport

Wie 's middags de etappe van de Ronde van Burgos niet live heeft kunnen zien, kan op de meeste avonden bij Ziggo Sport een uitgebreide samenvatting van de rit bekijken. Zo'n samenvatting duurt telkens circa een half uur en is te zien op de Ziggo Sport 14. Hoe laat beginnen de samenvattingen? Op dinsdag 28 juli begint die samenvatting al om 17u30. Op woensdag 29 juli begint de samenvatting pas om 23u45. Op donderdag 30 juli en vrijdag 31 juli begint de samenvatting om 19u00. Op zaterdag 1 augustus staat er niet zo'n samenvatting gepland. Wel kan men op de ochtend van zondag 2 augustus een samenvatting van de slotrit om 8u10 bekijken op de zender Ziggo Sport 14.

Eleven Sports Network? Neen

Velen hadden verwacht dat Eleven Sports Network deze wielerwedstrijd in 2020 weer live op tv en via de livestream zou uitzenden in België en verschillende andere landen. Dit was ook bij diverse voorgaande edities van deze Spaanse ronde was dat ook het geval. Uiteindelijk zenden zij deze koers in 2020 echter toch niet live uit. Ook Telenet Play Sports zendt deze koers in 2020 niet uit. Sporza (VRT) zendt deze Spaanse wielerwedstrijd ook niet live uit op tv of via een livestream.

België: Proximus Sports Live

De abonneezender Proximus Sport zendt de etappes van deze Ronde van Burgos live uit in België. Die zender is bij Proximus een onderdeel van het zenderpakket 'All Sports'. Abonnees kunnen elke middag de live tv-uitzendingen op de zender Proximus Sports 1 bekijken vanaf 15u00. De commentator bij deze live-uitzendingen is Jan Suykens. Zijn co-commentator is Frank Hoste.

Live op TVE (Spanje)

In Spanje wordt deze ronde live uitgezonden door TVE. Zij produceren ook de internationale tv-beelden voor alle andere omroepen.

Eurosport? Neen

Diverse voorgaande edities van deze Spaanse rittenkoers werden ook live op tv en via de livestream uitgezonden door Eurosport. In 2020 zenden zij deze Ronde Burgos echter niet live (niet op televisie en niet via de livestream).

Wielrennen live op tv

Welke andere topwielerwedstrijden zijn in deze periode live op tv of via een livestream te bekijken? Op 1 augustus kunnen wielerfans de eerste World Tour-wedstrijd na de 'coronabreak' live bekijken op tv (of per livestream): de Strade Bianche 2020. In de daaropvolgende week kan men live op tv en via de livestream kijken naar de Ronde van Polen 2020. Op 8 augustus kan men live op televisie of op een livestream kijken naar Milaan-San Remo 2020.

Livestream Ronde van Burgos 2020

Livestream Ziggo Sport Totaal

Er wordt een livestream van de Ronde van Burgos 2020 verzorgd door Ziggo Sport Totaal. Via hun livestream zijn de etappes te bekijken op een computer of smartphone. Die Nederlandse livestream van deze wielerwedstrijd bevindt zich op elke wedstrijddag op de Ziggo Sport Go App. Elke livestream van de Ronde van Burgos begint bij hen op hetzelfde moment als hun live tv-uitzending. Dat houdt in dat de livestream van elke etappe van deze Vuelta a Burgos bij hen om 15u00 begint. Abonnees van de Ziggo Sport Go App kunnen automatisch alle etappes via een livestream op die app bekijken. Het is ook mogelijk om een livestream van één rit te kopen op de site van Ziggo Sport via Pay Per View (PPV).

Livestream Ronde van Burgos via Go App (hele EU)

Het is ook mogelijk om via een livestream op de Go App (online tv) naar de etappes van de Ronde van Burgos te kijken. Via deze service is het mogelijk om in de hele EU via een livestream naar tv-zenders te kijken. Dit is dus erg handig voor mensen die op vakantie zijn in een ander EU-land en toch via een livestream de Ronde van Burgos willen bekijken. Behalve in de EU is deze streamingdienst ook te gebruiken in diverse andere landen, waaronder Noorwegen, Groot-Brittannië, IJsland, Martinique en Liechtenstein. Deze streamingdienst is een onderdeel van VodafoneZiggo. De dienst is automatisch te gebruiken door abonnees van digitale tv bij Ziggo. De etappes die op Ziggo Sport 14 worden uitgezonden zijn door alle abonnees via een 'gratis' livestream op die app te bekijken. (Dit geldt dus voor de livestream van de ritten van dinsdag, woensdag en donderdag.) De etappes die op de abonneezenders worden uitgezonden, zijn alleen via een livestream op die Go App te bekijken voor mensen met een aanvullend abonnement op het complete zenderpakket van Ziggo Sport Totaal. (Dit geldt dus voor de livestream van de etappes van vrijdag en zaterdag.) Dat abonnement is te koop via de site van Ziggo, maar het is ook mogelijk om het als 'gratis optie' te kiezen bij bepaalde abonnementen van VodafoneZiggo. Elke livestream van elke etappe van deze Spaanse koers begint om 15u00.

Livestream Ronde van Burgos bij Eleven Sports Network? Neen

Wordt er een livestream van deze Spaanse rittenkoers aangeboden door Eleven Sports Network? Velen hadden verwacht dat de Ronde van Burgos in 2020 weer bij hen via een livestream te bekijken zou zijn, aangezien dit bij voorgaande edities ook het geval was. Helaas zenden zij juist in 2020 deze wielerkoers niet live uit. Wat is Eleven Sports Network? Dit is een ambitieuze internationale sportomroep die in veel landen actief is, waaronder België. Zij hadden bijvoorbeeld bij de Virtuele Ronde van Zwitserland (Swiss Digital 5) de exclusieve uitzendrechten voor de livestream in België. Ook bijvoorbeeld het Belgische profvoetbal is vanaf de zomer van 2020 per livestream bij hen te zien. Eveneens zenden zij via de livestream de evenementen van de UFC (MMA) uit. Mede vanwege hun grote ambities om zich in de zomer van 2020 te promoten voor het Belgische publiek, werd er verwacht dat zij ook volop in zouden zetten op de Ronde van Burgos, wat immers de eerste topkoers sinds vele maanden is, waarbij dan ook nog eens het Belgische wonderkind Remco Evenepoel op de startlijst staat. Dit blijkt uiteindelijk toch niet het geval te zijn: in 2020 hebben zij niet de uitzendrechten (live tv en livestream) van deze Spaanse rittenkoers.

Livestream Eurosport? iTV-app? NLziet? Neen

Biedt ook Eurosport een livestream aan van deze ronde? Neen, deze wedstrijd is niet via een livestream op hun Eurosport Player te bekijken. Ook op de populaire tv-app NLziet is niet een livestream van deze Spaanse wielerkoers te zien. Is het mogelijk voor abonnees van KPN om bijvoorbeeld via de iTV-app per livestream naar deze Ronde van Burgos te kijken? Neen, voor hen is er zonder aanvullend abonnement geen stream beschikbaar waarmee deze koers live te bekijken is.

Livestream FloBikes? Niet in Nederland en België

Er wordt een livestream van de Vuelta a Burgos geproduceerd voor abonnees van FloBikes. Die Engelstalige livestream van deze wielerwedstrijd is echter slechts in een beperkt aantal landen beschikbaar. Deze livestream van de Ronde van Burgos is bijvoorbeeld niet beschikbaar voor kijkers uit Nederland en België. Er wordt ook een livestream van deze rittenkoers verzorgd door de regionale tv-zender La 8 Burgos. Die stream van deze ronde is echter officieel bedoeld voor kijkers vanuit Spanje. In Frankrijk wordt er een livestream van deze Vuelta a Burgos verzorgd door L'Equipe. Die stream van deze ronde is echter ook geo-restricted en is niet bedoeld voor kijkers in België en Nederland.

Uitslagen 2020

De openingsrit werd gewonnen door Felix Grossschartner. Hij kwam solo over de finish met 8 seconden voorsprong op Almeida, Valverde en Aranburu. Op 10 seconden finishte de grote groep met onder meer Landa en Evenepoel. De tweede etappe eindigde in een massasprint, die gewonnen werd door Gaviria. De derde rit werd door Remco Evenepoel gewonnen. Hij kwam solo zegevierend over de finish op de slotklim. De vierde etappe werd gewonnen door Sam Bennett, dankzij een demarrage in de slotkilometer. De slotrit werd gewonnen door Sosa. Het eindklassement werd gewonnen door Remco Evenepoel.

Lees verder

© 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Vuelta 2020 - deelnemers en startlijstVuelta 2020 - deelnemers en startlijstDe 75e editie van de Ronde van Spanje wordt verreden in het najaar van 2020. De start van deze wielerwedstrijd is op 20…
Gran Piemonte 2020, live op tv en livestreamGran Piemonte 2020, live op tv en livestreamOp woensdag 12 augustus 2020 wordt de Italiaanse klassieker Gran Piemonte verreden. Op de startlijst van Gran Piemonte 2…
Giro Rosa 2020: stream, startlijst en parcoursGiro Rosa 2020: stream, startlijst en parcoursOp vrijdag 11 september 2020 begint de Giro Rosa, de Ronde van Italië voor vrouwen. Dit is de belangrijkste rittenkoers…
Giro d'Italia 2020 - deelnemers en startlijstGiro d'Italia 2020 - deelnemers en startlijstDe Giro d’Italia 2020 gaat van start op zaterdag 3 oktober. Het is de 103e editie van deze Italiaanse wielerkoers. De la…

GP Vermarc Sport op 5 juli 2020 in RotselaarGP Vermarc Sport op 5 juli 2020 in RotselaarOp zondag 5 juli 2020 wordt de wielerkoers GP Vermarc Sport verreden in de Belgische gemeente Rotselaar. Dit is de eerst…
Snooker: European Masters 2020, live op tv en livestreamSnooker: European Masters 2020, live op tv en livestreamVan maandag 21 september tot en met zondag 27 september 2020 worden de European Masters Snooker gespeeld. Het evenement…
Bronnen en referenties
 • https://www.procyclingstats.com/race/vuelta-a-burgos/2020/overview
 • https://www.wielerflits.nl/nieuws/twaalf-worldtour-teams-starten-in-vuelta-a-burgos/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Vuelta_a_Burgos
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Burgos

Reageer op het artikel "Ronde van Burgos 2020, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 03-08-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!