InfoNu.nl > Sport > Overige sport > Nokere Koerse 2019, live op tv en livestream

Nokere Koerse 2019, live op tv en livestream

Nokere Koerse 2019, live op tv en livestream Op woensdag 20 maart 2019 wordt de 74 editie van Nokere Koerse - Danilith Classic verreden. Dit is wielerwedstrijd van categorie 1.HC (Hors Categorie) in de UCI Europe Tour. De wedstrijd wordt live op tv uitgezonden. Ook kan men de Nokere Koerse 2019 online per livestream bekijken. Het parcours van deze wielerkoers finisht op de Nokere Berg. Op de startlijst van Nokere Koerse 2019 staan diverse prominente deelnemers.

Geschiedenis

Nokere Koerse werd voor het eerst verreden in 1944. Wereldkampioen Marcel Kint won die eerste editie. Andere grote kampioenen die deze wedstrijd wonnen zijn onder meer Briek Schotte, Herman Vanspringel, Walter Godefroot, Freddy Maertens, Gerrie Knetemann en Jeroen Blijlevens. Nokere Koerse is een wedstrijd die altijd erg veel publiek trekt. Door veel mensen uit Nokere en omgeving wordt deze wedstrijd beschouwd als een soort jaarlijkse feestdag. In vroeger tijden gaven veel eigenaren van fabrieken in Nokere en omgeving hun arbeiders een dag vrij als deze wedstrijd verreden werd.

Meeste overwinningen
De Belg Hendrik van Dijck boekte de meeste overwinningen in Nokere Koerse. Hij won de wedstrijd drie keer: in 1996, 1997 en 2000. De enige andere renner die er meermaals in slaagde om deze wedstrijd te winnen is de Belg Arthur Decabooter. Hij won de wedstrijd in 1958 en 1965. In totaal werd deze wedstrijd 55 keer door een Belg gewonnen, 9 keer door een Nederlander, drie keer door een Fransman, twee keer door een Australiër, één keer door een Zwitser en ook één keer door een Italiaan. Recente winnaars van Nokere Koers zijn: Leon van Bon (2007), Wouter Weylandt (2008), Graeme Brown (2009), Jens Keukeleire (2010), Gert Steegmans (2011), Francesco Chicchi (2012), Kenny Dehaes (2014), Kris Boeckmans (2015), Timothy Dupont (2016), Nacer Bouhanni (2017) van Fabio Jakobsen (2018). In 2013 ging deze wedstrijd niet door wegens te slechte weersomstandigheden.

Parcours 2019

Hoe ziet de route van Nokere Koerse 2019 eruit? De start is om 12u30 vanaf de markt van Deinze. De totale afstand van het parcours is 195,6 kilometer. Na 29 kilometer koers komen de renners op de eerste serieuze helling van de dag: de Tiegemberg (vossenhol). Na 82,5 kilometer komen de renners voor het eerst in Nokere. Daar rijden ze in eerste instantie drie rondes van 14,2 kilometer, met daarin als hindernissen de Nokereberg en de kassiestrook op de Herlegemstraat. Tot slot rijden de renners rondom Nokere ook nog twee rondes van 34,4 km. In dat slotcircuit zijn de Nokereberg en acht kasseistroken opgenomen. Door de vele kasseistroken in die finaleronde is de wedstrijd qua finale zwaarder dan men voorheen gewend was van het parcours van Nokerekoerse.

Nokereberg

De finishlijn is getrokken bovenop de Nokereberg, aan de Nokeredorpstraat in Nokere. Dit is een bekende helling die ook regelmatig wordt opgenomen in de parcoursen van andere profkoersen, waaronder Kuurne-Brussel-Kuurne, Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen. De Nokereberg is geen erg zware hindernis vergeleken met andere bekende Vlaamse hellingen (de lengte van deze kasseienklim is circa 350 meter en het gemiddelde stijgingspercentage is 5,7). Toch zorgen die kasseien en het stijgingspercentage er wel voor dat er in Nokere Koerse vaak een zeer interessante, onconventionele eindsprint ontstaat. Een bijnaam van de Nokereberg is 'de Poggio van Nokere'.

Nokere

Het dorpje Nokere ligt op de helling van de Nokereberg. Het is een deelgemeente van Kruishoutem in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. Nokere heeft circa 800 inwoners en ligt aan de rand van het heuvelgebied 'de Vlaamse Ardennen'. Een bezienswaardigheid in dit dorp is het 'Kasteel van Nokere', dat ook wel 'Kasteel Casier' wordt genoemd.

Deelnemers Nokere Koerse 2019: startlijst met rugnummers

Welke prominente deelnemers staan in 2019 op de startlijst met rugnummers van deze koers? Op de deelnemerslijst staan diverse prominente namen, waaronder het Nederlandse fenomeen Mathieu van der Poel en het Belgische toptalent Remco Evenepoel. Andere interessante namen op de startlijst van Nokere Koerse zijn onder meer Lars Boom, Pascal Ackermann, Ian Stannard, Alvaro José Hodeg, Jens Debusschere, Florian Senechal, Timothy Dupont, Kenny Dehaes en Jasper Philipsen.

Live op tv

De wedstrijd wordt in 2019 live op tv uitgezonden door de Vlaamse publieke omroep VRT (Sporza). De live tv-uitzending van Sporza begint om 15u15 op de Vlaamse zender één. Ook Eurosport zendt deze koers live op tv uit. Hun uitzending vindt plaats op de zender Eurosport 1. Die live tv-uitzending begint eveneens om 15u15.

Live wielrennen

Welke overige wielerkoersen zijn in deze voorjaarsperiode live op tv en online via de livestream te bekijken? Op vrijdag 22 maart wordt Bredene-Handzame-Koksijde Classic live uitgezonden. Vervolgens kan men op zaterdag 23 maart live op tv en via de livestream kijken naar Milaan-Sanremo. Daarna volgt in de periode 25 tot en met 31 maart Ronde van Catalonië (Volta a Catalunya). Op 27 maart wordt live op tv en online via de livestream Brugge-De Panne (ex-3daagse) uitgezonden. Daarna volgt op vrijdag 29 maart de E3 Prijs Harelbeke (BinckBank Classic 2019).

Livestream Nokere Koerse

Livestream Sporza

In België wordt deze koers live online uitgezonden via een livestream van Sporza (VRT). Met deze livestream kan men Nokere Koerse - Danith Classic 2019 op het internet bekijken, bijvoorbeeld op een computer of smartphone. Deze livestream van Sporza bij Nokere Koerse is gratis. De officiële livestream van Sporza is echter wel geo-restricted, wat inhoudt dat deze stream niet bekeken mag worden door kijkers van buiten België. De gratis livestream bevind zich op de middag van 20 maart 2019 op de site van Sporza. Men kan deze livestream van Nokere Koerse onder meer vinden via het menu 'Nu Live'. Daarnaast kan men de livestream van deze Vlaamse voorjaarskoers bij hen op de middag van 20 maart 2019 eveneens vinden via het menu 'wielrennen' op die website van de Vlaamse publieke omroep. Het is overigens ook mogelijk om de livestream van Nokere Koerse te vinden via de Sporza App. De livestream van Sporza begint bij Nokere Koerse 2019, net als de live tv-uitzending, om 15u00.

Livestream Eurosport

Men kan de Nokere Koerse 2019 ook bekijken via een livestream van Eurosport. Deze livestream is te vinden op de middag van 20 maart 2019 op de Eurosport Player App. Deze livestream is echter alleen maar beschikbaar voor betalende abonnees van die app. De livestream van Eurosport is zowel in Nederland als België te bekijken. Bij Eurosport is de livestream eveneens vanaf circa 15u15 beschikbaar. Dat houdt dus in dat deze livestream van deze Vlaamse voorjaarskoers tegelijk begint met de live tv-uitzending.

Livestream Go App

Een alternatief voor Nederlanders om per livestream naar Nokere Koerse te kijken is de Go App (online tv). Met deze applicatie kan men online tv kijken via een livestream op een smartphone, tablet, laptop of een ander type computer. Hij is bedoeld voor klanten van Ziggo. Wie over de Ziggo Go App beschikt kan dus per livestream de live tv-uitzendingen van Sporza en Eurosport van Nokere Koerse bekijken. Elke livestream op deze app (dus ook de livestream van Nokere Koerse) is te bekijken in de gehele EU.

Livestream NLziet?

Is het ook mogelijk om deze wielerwedstrijd op 20 maart 2019 via een livestream op de NLziet-app te bekijken? Neen, het is niet mogelijk om op deze app per livestream deze koers te volgen. Deze voorjaarswedstrijd wordt namelijk niet live uitgezonden door één van de zenders die men als abonnee via een livestream op die NLziet-app kan bekijken.

Uitslag Nokere Koerse 2019

 1. Cees Bol (Ned) Team Sunweb
 2. Pascal Ackermann (Dui) BORA Hansgrohe
 3. Jasper Philipsen (Bel) UAE - Team Emirates
 4. Boy van Poppel (Ned) Team Roompot-Charles
 5. Hugo Hofstetter (Fra) Cofidis
 6. Jonas van Genechten (Bel) Vital Concept
 7. Justin Jules (Fra) Wallonie - Bruxelles
 8. Bram Welten (Ned) Arkéa Samsic
 9. Jens Debusschere (Bel) Katusha Alpecin
 10. Lawrence Naesen (Bel) Lotto - Soudal

Voorgaande editie: uitslag Nokere Koerse 2018

 1. Fabio Jakobsen (Ned) QuickStep
 2. Amaury Capiot (Bel) Sport Vlaanderen
 3. Hugo Hofstetter (Fra) Cofidis
 4. Roy Jans (Bel) Cibel Cebon
 5. Andrew Fenn (UK) Aqua Blue
 6. Baptiste Planckaert (Bel) Katusha Alpecin
 7. Zakkari Dempster (Aus) Israel Cycling Academy
 8. Sean de Bie (Bel) Verandas Willems-Crelan
 9. Maxime Vantomme (Bel) WB Aqua Protect
 10. Kamil Gradek (Pol) CCC Sprandi

Lees verder

© 2012 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Koolskamp Koers 2019, live op tv en livestreamKoolskamp Koers 2019, live op tv en livestreamOp vrijdag 20 september 2019 wordt de 104e editie verreden van de wielerwedstrijd 'Koolskamp Koers - het Kampioenschap v…
Kuurne-Brussel-Kuurne 2019 live op tv en livestreamKuurne-Brussel-Kuurne 2019 live op tv en livestreamKuurne-Brussel-Kuurne 2019 wordt verreden op zondag 3 maart. Dit is de 71e editie van de Belgische wielerkoers. Kuurne-B…
Ronde van Drenthe 2019, live op tv en livestreamRonde van Drenthe 2019, live op tv en livestreamDe stichting Ronde van Drenthe organiseert medio maart 2019 een reeks wielerevenementen. De twee grootste wedstrijden op…
Waregem Koerse: Hoogdag voor de paardenrennenWaregem Koerse staat in België bekend als een van de grootste paardenrennen van het land. Naast de paarden en bijhorende…
Parijs-Tours 2019, live op tv en livestreamParijs-Tours 2019, live op tv en livestreamOp zondag 13 oktober wordt Parijs-Tours 2019 verreden. Dit is de 113e editie van deze Franse koers. Deze wielerwedstrijd…
Bronnen en referenties
 • http://www.procyclingstats.com/race.php?id=172832&c=3
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Kasteel_van_Nokere
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Nokere
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Nokereberg
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Nokere_Koerse
 • http://www.nokerekoerse.be/

Reageer op het artikel "Nokere Koerse 2019, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 20-03-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!