Nokere Koerse 2021, live op tv en livestream

Nokere Koerse 2021, live op tv en livestream In maart 2021 wordt de 75 editie van Nokere Koerse - Danilith Classic verreden worden. Dit is een wielerwedstrijd van de categorie 1.Pro in de UCI Europe Tour. De finish van deze Vlaamse koers ligt traditioneel op de Nokereberg. Deze wedstrijd is live te zien op tv. Ook kan men Nokere Koerse 2021 op het internet bekijken via ene livestream.

In 2020 afgelast wegens coronavirus

In het voorjaar van 2020 zijn heel veel wedstrijden afgelast vanwege het coronavirus. Een deel van de wedstrijden keeg een nieuwe datum, later in het jaar. Dat gold echter niet voor Nokere koerse. Deze wedstrijd wordt pas in 2021 weer verreden.

Geschiedenis

Nokere Koerse werd voor het eerst verreden in 1944. Wereldkampioen Marcel Kint won die eerste editie. Andere grote kampioenen die deze wedstrijd wonnen zijn onder meer Briek Schotte, Herman Vanspringel, Walter Godefroot, Freddy Maertens, Gerrie Knetemann en Jeroen Blijlevens. Nokere Koerse is een wedstrijd die altijd erg veel publiek trekt. Door veel mensen uit Nokere en omgeving wordt deze wedstrijd beschouwd als een soort jaarlijkse feestdag. In vroeger tijden gaven veel eigenaren van fabrieken in Nokere en omgeving hun arbeiders een dag vrij als deze wedstrijd verreden werd.

Meeste overwinningen

De Belg Hendrik van Dijck boekte de meeste overwinningen in Nokere Koerse. Hij won de wedstrijd drie keer: in 1996, 1997 en 2000. De enige andere renner die er meermaals in slaagde om deze wedstrijd te winnen is de Belg Arthur Decabooter. Hij won de wedstrijd in 1958 en 1965. In totaal werd deze wedstrijd 55 keer door een Belg gewonnen, 10 keer door een Nederlander, drie keer door een Fransman, twee keer door een Australiër, één keer door een Zwitser en ook één keer door een Italiaan. Recente winnaars van Nokere Koers zijn: Leon van Bon (2007), Wouter Weylandt (2008), Graeme Brown (2009), Jens Keukeleire (2010), Gert Steegmans (2011), Francesco Chicchi (2012), Kenny Dehaes (2014), Kris Boeckmans (2015), Timothy Dupont (2016), Nacer Bouhanni (2017), Fabio Jakobsen (2018) en Cees Bol (2019). In 2013 ging deze wedstrijd niet door wegens te slechte weersomstandigheden.

Parcours 2021

Hoe ziet de route van Nokere Koerse 2021 eruit? De start is om 12u30 vanaf de markt van Deinze. De totale afstand van het parcours is 194,5 kilometer. Na 40 kilometer koers komen de renners op de eerste serieuze helling van de dag: het Vossenhol (de Tiegemberg). Eerst rijden ze een ronde van 104,9 in de regio, waarna ze in Nokere aankomen. Daar rijden ze vervolgens drie rondes van 14,2 kilometer, met daarin als hindernissen de Nokereberg en de kassiestrook op de Herlegemstraat. Tot slot rijden de renners rondom Nokere ook nog twee rondes van 32,6 km. In dat slotcircuit zijn de Nokereberg en acht kasseistroken opgenomen.

Nokereberg

De finishlijn is getrokken bovenop de Nokereberg, aan de Nokeredorpstraat in Nokere. Dit is een bekende helling die ook regelmatig wordt opgenomen in de parcoursen van andere profkoersen, waaronder Kuurne-Brussel-Kuurne, Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen. De Nokereberg is geen erg zware hindernis vergeleken met andere bekende Vlaamse hellingen (de lengte van deze kasseienklim is circa 350 meter en het gemiddelde stijgingspercentage is 5,7). Toch zorgen die kasseien en het stijgingspercentage er wel voor dat er in Nokere Koerse vaak een zeer interessante, onconventionele eindsprint ontstaat. Een bijnaam van de Nokereberg is 'de Poggio van Nokere'.

Nokere

Het dorpje Nokere ligt op de helling van de Nokereberg. Het is een deelgemeente van Kruishoutem in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. Nokere heeft circa 800 inwoners en ligt aan de rand van het heuvelgebied 'de Vlaamse Ardennen'. Een bezienswaardigheid in dit dorp is het 'Kasteel van Nokere', dat ook wel 'Kasteel Casier' wordt genoemd.

Deelnemers Nokere Koerse 2021: startlijst met rugnummers

Welke prominente deelnemers staan in 2021 op de startlijst van deze koers? Zodra de definitieve startlijst met rugnummers bekend is, wordt hier een link naar die startlijst geplaatst.

Livestream Nokere Koerse 2021

Livestream Sporza

In België wordt deze koers live online uitgezonden via een livestream van Sporza (VRT). Met deze livestream kan men Nokere Koerse - Danith Classic 2021 op het internet bekijken, bijvoorbeeld op een computer of smartphone. Deze livestream van Sporza bij Nokere Koerse is gratis. De officiële livestream van Sporza is echter wel geo-restricted, wat inhoudt dat deze stream niet bekeken mag worden door kijkers van buiten België. De gratis livestream bevind zich op de wedstrijddag in maart 2021 op de site van Sporza. Men kan deze livestream van Nokere Koerse onder meer vinden via het menu 'Nu Live'. Daarnaast kan men de livestream van deze Vlaamse voorjaarskoers bij hen eveneens vinden via het menu 'wielrennen' op die website van de Vlaamse publieke omroep. Het is overigens ook mogelijk om de livestream van Nokere Koerse te vinden via de Sporza App. De livestream van Sporza begint bij Nokere Koerse 2021, net als de live tv-uitzending, om 15u00.

Livestream Eurosport

Men kan de Nokere Koerse 2021 ook bekijken via een livestream van Eurosport. Deze livestream is te vinden op de Eurosport Player App. Deze livestream is echter alleen maar beschikbaar voor betalende abonnees van die app. De livestream van Eurosport is zowel in Nederland als België te bekijken. Bij Eurosport is de livestream eveneens beschikbaar. Dat houdt dus in dat deze livestream van deze Vlaamse voorjaarskoers tegelijk begint met de live tv-uitzending.

Livestream Go App

Een alternatief voor Nederlanders om per livestream naar Nokere Koerse te kijken is de Go App (online tv). Met deze applicatie kan men online tv kijken via een livestream op een smartphone, tablet, laptop of een ander type computer. Hij is bedoeld voor klanten van Ziggo. Wie over de Ziggo Go App beschikt kan dus per livestream de live tv-uitzendingen van Sporza en Eurosport van Nokere Koerse bekijken. Elke livestream op deze app (dus ook de livestream van Nokere Koerse) is te bekijken in de gehele EU.

Livestream NLziet?

Is het ook mogelijk om deze wielerwedstrijd in maart 2021 via een livestream op de NLziet-app te bekijken? Neen, het is niet mogelijk om op deze app per livestream deze koers te volgen. Deze voorjaarswedstrijd wordt namelijk niet live uitgezonden door één van de zenders die men als abonnee via een livestream op die NLziet-app kan bekijken.

Livestream Nokere Koerse via iTV-app

Klanten van digitale tv bij KPN kunnen Nokere Koerse bekijken via een livestream op hun iTV-app. Elke livestream op die app kunnen de KPN-klanten in elk land van de EU bekijken.

Voorgaande editie: uitslag Nokere Koerse 2019

 1. Cees Bol (Ned) Team Sunweb
 2. Pascal Ackermann (Dui) BORA Hansgrohe
 3. Jasper Philipsen (Bel) UAE - Team Emirates
 4. Boy van Poppel (Ned) Team Roompot-Charles
 5. Hugo Hofstetter (Fra) Cofidis
 6. Jonas van Genechten (Bel) Vital Concept
 7. Justin Jules (Fra) Wallonie - Bruxelles
 8. Bram Welten (Ned) Arkéa Samsic
 9. Jens Debusschere (Bel) Katusha Alpecin
 10. Lawrence Naesen (Bel) Lotto - Soudal

Lees verder

© 2012 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Koolskamp Koers 2021, live op tv en livestreamKoolskamp Koers 2021, live op tv en livestreamIn september 2021 wordt de 105e editie verreden van de wielerwedstrijd 'Koolskamp Koers - het Kampioenschap van Vlaander…
Cyclocross Gullegem 2021, live op tv en livestreamCyclocross Gullegem 2021, live op tv en livestreamOp zaterdag 2 januari 2021 wordt de Hexia Cyclocross Gullegem verreden. ​Dit is de vierde editie van deze West-Vla…
Veldrit Kortrijk: Urban Cross 2020, live op tv en livestreamVeldrit Kortrijk: Urban Cross 2020, live op tv en livestreamOp zaterdag 28 november 2020 wordt de tweede editie verreden van de Caps Urban Cross Kortrijk. Deze West-Vlaamse veldrit…
New York Marathon 2021 - live op tv en livestreamNew York Marathon 2021 - live op tv en livestreamIn november 2021 wordt de marathon van New York gehouden. Dit is de 50e editie van de TCS New York City Marathon. Deze m…

Fitness: Veel gemaakte foutenFitness: Veel gemaakte foutenDe meeste mensen fitnessen om een beter conditie te krijgen, een strakker lichaam te krijgen en lekker in hun vel te zit…
Endomondo Sports TrackerEndomondo is een sportstracker voor op je smartphone. Met deze app kun je bijhouden welke routes je neemt, hoe hard je g…
Bronnen en referenties
 • http://www.procyclingstats.com/race.php?id=172832&c=3
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Kasteel_van_Nokere
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Nokere
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Nokereberg
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Nokere_Koerse
 • http://www.nokerekoerse.be/

Reageer op het artikel "Nokere Koerse 2021, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 12-07-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!